Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
AdisonMT

Re: Mark Medlock - Real Love i V Album

Post autor: AdisonMT »

Moim zdaniem udowadnianie czy pokazanie kto zrobi album bardziej podobny do modernowego Thomas czy Dieter jest to chore bo nie którzy tak piszą i to mnie denerwuje :evil: .Era Modern Talking się skończyła i każden poszedł własną drogą.Z tego co widzę to my fani mamy problem z pogodzeniem się że MT już nie ma i nie będzie a Dieter komponując piosenki dla innych wykonawców nie chce być kojarzony tylko z wysokimi chórkami i tanecznym bitem.A co do Marka to ja chciał bym żeby nowy album był utrzymany w takim samym klimacie jak poprzednie (choć nie przepadam za takimi piosenkami) i że by były jak najmniej modernowe bo z tego co widzę Dieter stara się stworzyć dla Medlocka charakterystyczną dla nie go melodie i rytm w muzyce.

Modern Talking jest tylko jeden i i nic tego nie zmieni nawet Dieter komponując modernowe piosenki dla Marka Medlocka.
AdisonMT

My angel is strong
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No wiesz, ale CC Catch też miała chórki i Bad Boys Blue też i nikomu to nie przeszkadzało. Moga sobie tam byc chórki, to byłby pretekst by Dieter pojawiał się w teledyskach. :P Tanecznie zaaranżowane piosenki też by nie były złe, byłyby lepsze niż to soulowe wycie i ballady typu "Gimme a chance". To chyba najgorsza piosenka w karierze Dietera Bohlena, czysty blues, którego nie lubię. Za to nie mogę się doczekać tego "Real love'. :)
scarface

Post autor: scarface »

Moim zdaniem Club Tropicana to jest krok w dobrą stronę jeśli chodzi o współpracę Dietera i Marka. Brzmienie jest świetne i co najważniejsze utrzymane w jednym stylu a chórki w tle pięknie dopełniają całość. Ale trudno powiedzieć w którą stronę pójdzie nowy album - czy będzie więcej nawiązań do M.T...przekonamy się już niedługo. Dieter wie, że muzyki Marka słuchają nie tylko miłośnicy niemieckiego Idola ale także fani M.T i B.S. na całym świecie. Jeśli znajdzie wystarczająco dużo czasu na pewno przygotuje miłą niespodziankę. :wink: Osobiście jako fan M.T jestem usatysfakcjonowany ilością M.T i B.S. w piosenkach na ostatnim albumie Marka ale gdyby przygotował dodatek w stylu "Part Time Lover" z Dreamcatcher piałbym z zachwytu :wink: Należy tylko pamiętać że Dieter pokazał się wtedy także na okładce albumu...teraz raczej na pewno już tego nie zrobi i z tego można wnioskować że takiej piosenki nie uświadczymy ale kto to wie...Dieter już nieraz nas zaskakiwał... :)
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End

Post autor: ArCrack »

Tytuł nowej płyty: Rainbow's End.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

AdisonMT pisze:Modern Talking jest tylko jeden i i nic tego nie zmieni nawet Dieter komponując modernowe piosenki dla Marka Medlocka.
Ale ja jako fan nie chcę by Dieter komponował dla Marka ,,modernowe'' piosenki, tylko gdy kupuję kolejny album to chciałbym byc w jakiś sposób zaskoczony. Takim zaskoczeniem były dla mnie płyty pisane dla Bonnie Tyler przez Bohlena, płyta ,,Seeds Of Heaven'' Blue System, album ,,America'' Modern Talking i wiele innych.. Dieter kiedyś potrafił komponowac tak, że niby ten sam styl, ten sam temat, a jednak prezentował nam - fanom - takie perełki, których się nie spodziewaliśmy. Mam nadzieję, że 5 album Medlocka nie będzie kolejnym ,,Clubem Tropicaną'' a Real Love piosenką ,,Baby Blue'' w wydaniu 2010.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Peter

No bardzo ciekawy tytuł, myślę jednak, ze tytuły mówią bardzo nie wiele o zawartości tak było z "Cloud dancerem" i "Dreamcatcherem" gdzie tytuły były piękne a zawartośc mdła i nijaka. Obym sie mylił....
nado

Post autor: nado »

Jesteś w błędzie drogi Peterze ! Tytuł nowej płyty Medlocka i tym razem dużo znaczy. "Koniec tęczy" to album pożegnalny. Skończą się zatem dąsy i narzekania modernmaniaków na zawodzenia Medlocka i miałką muzykę Bohlena. Kończy się jeden z najlepszych okresów w historii sukcesów Dietera. Trochę jednak smutno.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbows End

Post autor: Pkmodern »

Mark Medlock - Real Love
01 - Real Love 3:40
02 - Real Love (Karaoke Version) 3:53

09.04.2010 - Columbia D (Sony Music) - 88697 69313 2 - 5''(CDS)
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
venturak

Re: Duet - Mark Medlock & Dieter Bohlen - You Can Get It

Post autor: venturak »

hm, ciekawie to brzmi, że ten nowy utwór Medlocka, to będzie disco lat 90-tych :>
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Peter

A mnie to bardzo cieszy, że Bohlen wrócił do tworzenia prawdziwej (jakby to niektórzy z tego forum nazwali) muzyki w stylu Blue System. :) Nareszcie Bohlen się przełamał. :D
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

a skąd wiesz jaka to będzie muzyka? :P ja tylko czytałem, ale nie słyszałem :D oby tak było ;)
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
scarface

Post autor: scarface »

Summer love była własnie taką piosenką...jeśli Real Love pójdzie w te klimaty to nie będzie zle ale od przebojów z lat 90 beda ja dzieliły lata świetlne.... :wink:
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Peter pisze:A mnie to bardzo cieszy, że Bohlen wrócił do tworzenia prawdziwej (jakby to niektórzy z tego forum nazwali) muzyki w stylu Blue System. :) Nareszcie Bohlen się przełamał. :D
Peterze, nie chwal dnia przed zachodem słońca :wink: Singiel brzmiący jak lata 90-te? Mam nadzieję, że nie będzie nawiązania do Here I Am :wink:
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Pkmodern

http://img85.imageshack.us/img85/7776/80471803.jpg

oraz:

Mark Medlock - Rainbows End

07.05.2010 - Columbia D (SonyMusic) - 88697 63531 2 (CD)
Awatar użytkownika
Pkmodern

A tu mamy próbki do odsłuchania: http://www.weltbild.de/3/16281024-1/mus ... -love.html

Mam jakieś dziwne wrażenie jakbym gdzieś to już słyszał... :?
Awatar użytkownika
Peter

Właśnie chciałem je wrzucić, ale Piotrek był szybszy. Piosenka jest świetna - Bohlen się nareszcie przełamał, ale co do oryginalności mam duże wątpliwości, szczególnie to one love, one heart:
http://www.youtube.com/watch?v=8onbDZmAwhE
ODPOWIEDZ