Modern Talking jest tylko jeden i i nic tego nie zmieni nawet Dieter komponując modernowe piosenki dla Marka Medlocka.
Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End
- AdisonMT
Re: Mark Medlock - Real Love i V Album
Moim zdaniem udowadnianie czy pokazanie kto zrobi album bardziej podobny do modernowego Thomas czy Dieter jest to chore bo nie którzy tak piszą i to mnie denerwuje
.Era Modern Talking się skończyła i każden poszedł własną drogą.Z tego co widzę to my fani mamy problem z pogodzeniem się że MT już nie ma i nie będzie a Dieter komponując piosenki dla innych wykonawców nie chce być kojarzony tylko z wysokimi chórkami i tanecznym bitem.A co do Marka to ja chciał bym żeby nowy album był utrzymany w takim samym klimacie jak poprzednie (choć nie przepadam za takimi piosenkami) i że by były jak najmniej modernowe bo z tego co widzę Dieter stara się stworzyć dla Medlocka charakterystyczną dla nie go melodie i rytm w muzyce.
Modern Talking jest tylko jeden i i nic tego nie zmieni nawet Dieter komponując modernowe piosenki dla Marka Medlocka.
AdisonMT
My angel is strong
My angel is strong
- Peter
No wiesz, ale CC Catch też miała chórki i Bad Boys Blue też i nikomu to nie przeszkadzało. Moga sobie tam byc chórki, to byłby pretekst by Dieter pojawiał się w teledyskach.
Tanecznie zaaranżowane piosenki też by nie były złe, byłyby lepsze niż to soulowe wycie i ballady typu "Gimme a chance". To chyba najgorsza piosenka w karierze Dietera Bohlena, czysty blues, którego nie lubię. Za to nie mogę się doczekać tego "Real love'. 
-
scarface
Moim zdaniem Club Tropicana to jest krok w dobrą stronę jeśli chodzi o współpracę Dietera i Marka. Brzmienie jest świetne i co najważniejsze utrzymane w jednym stylu a chórki w tle pięknie dopełniają całość. Ale trudno powiedzieć w którą stronę pójdzie nowy album - czy będzie więcej nawiązań do M.T...przekonamy się już niedługo. Dieter wie, że muzyki Marka słuchają nie tylko miłośnicy niemieckiego Idola ale także fani M.T i B.S. na całym świecie. Jeśli znajdzie wystarczająco dużo czasu na pewno przygotuje miłą niespodziankę.
Osobiście jako fan M.T jestem usatysfakcjonowany ilością M.T i B.S. w piosenkach na ostatnim albumie Marka ale gdyby przygotował dodatek w stylu "Part Time Lover" z Dreamcatcher piałbym z zachwytu
Należy tylko pamiętać że Dieter pokazał się wtedy także na okładce albumu...teraz raczej na pewno już tego nie zrobi i z tego można wnioskować że takiej piosenki nie uświadczymy ale kto to wie...Dieter już nieraz nas zaskakiwał... 
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End
Tytuł nowej płyty: Rainbow's End.
Jak piszesz tak cię widzą.
- mabuse89
Ale ja jako fan nie chcę by Dieter komponował dla Marka ,,modernowe'' piosenki, tylko gdy kupuję kolejny album to chciałbym byc w jakiś sposób zaskoczony. Takim zaskoczeniem były dla mnie płyty pisane dla Bonnie Tyler przez Bohlena, płyta ,,Seeds Of Heaven'' Blue System, album ,,America'' Modern Talking i wiele innych.. Dieter kiedyś potrafił komponowac tak, że niby ten sam styl, ten sam temat, a jednak prezentował nam - fanom - takie perełki, których się nie spodziewaliśmy. Mam nadzieję, że 5 album Medlocka nie będzie kolejnym ,,Clubem Tropicaną'' a Real Love piosenką ,,Baby Blue'' w wydaniu 2010.AdisonMT pisze:Modern Talking jest tylko jeden i i nic tego nie zmieni nawet Dieter komponując modernowe piosenki dla Marka Medlocka.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- Peter
No bardzo ciekawy tytuł, myślę jednak, ze tytuły mówią bardzo nie wiele o zawartości tak było z "Cloud dancerem" i "Dreamcatcherem" gdzie tytuły były piękne a zawartośc mdła i nijaka. Obym sie mylił....
-
nado
Jesteś w błędzie drogi Peterze ! Tytuł nowej płyty Medlocka i tym razem dużo znaczy. "Koniec tęczy" to album pożegnalny. Skończą się zatem dąsy i narzekania modernmaniaków na zawodzenia Medlocka i miałką muzykę Bohlena. Kończy się jeden z najlepszych okresów w historii sukcesów Dietera. Trochę jednak smutno.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbows End
Mark Medlock - Real Love
01 - Real Love 3:40
02 - Real Love (Karaoke Version) 3:53
09.04.2010 - Columbia D (Sony Music) - 88697 69313 2 - 5''(CDS)
01 - Real Love 3:40
02 - Real Love (Karaoke Version) 3:53
09.04.2010 - Columbia D (Sony Music) - 88697 69313 2 - 5''(CDS)
MODERN TALKING FOREVER!!!
- venturak
Re: Duet - Mark Medlock & Dieter Bohlen - You Can Get It
hm, ciekawie to brzmi, że ten nowy utwór Medlocka, to będzie disco lat 90-tych 
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
- Peter
A mnie to bardzo cieszy, że Bohlen wrócił do tworzenia prawdziwej (jakby to niektórzy z tego forum nazwali) muzyki w stylu Blue System.
Nareszcie Bohlen się przełamał. 
- venturak
a skąd wiesz jaka to będzie muzyka?
ja tylko czytałem, ale nie słyszałem
oby tak było 
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
-
scarface
Summer love była własnie taką piosenką...jeśli Real Love pójdzie w te klimaty to nie będzie zle ale od przebojów z lat 90 beda ja dzieliły lata świetlne.... 
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
- mabuse89
Peterze, nie chwal dnia przed zachodem słońcaPeter pisze:A mnie to bardzo cieszy, że Bohlen wrócił do tworzenia prawdziwej (jakby to niektórzy z tego forum nazwali) muzyki w stylu Blue System.Nareszcie Bohlen się przełamał.
Can't you feel the groove ?
- Pkmodern
http://img85.imageshack.us/img85/7776/80471803.jpg
oraz:
Mark Medlock - Rainbows End
07.05.2010 - Columbia D (SonyMusic) - 88697 63531 2 (CD)
oraz:
Mark Medlock - Rainbows End
07.05.2010 - Columbia D (SonyMusic) - 88697 63531 2 (CD)
- Pkmodern
A tu mamy próbki do odsłuchania: http://www.weltbild.de/3/16281024-1/mus ... -love.html
Mam jakieś dziwne wrażenie jakbym gdzieś to już słyszał...
Mam jakieś dziwne wrażenie jakbym gdzieś to już słyszał...
- Peter
Właśnie chciałem je wrzucić, ale Piotrek był szybszy. Piosenka jest świetna - Bohlen się nareszcie przełamał, ale co do oryginalności mam duże wątpliwości, szczególnie to one love, one heart:
http://www.youtube.com/watch?v=8onbDZmAwhE
http://www.youtube.com/watch?v=8onbDZmAwhE