"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lúkx

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: Lúkx »

Peter pisze:W Polsce panuje tendencja na narzekanie, jak by MT wróciło to też by było be, bo to już niby było, bo to już nie to samo co dawniej. Nie zauważyłem by ktoś na niemieckich forach narzekał na Andersa... Zawsze jak jeden z członków coś nagra to drugi jest zaraz be. cieszmy się, że obaj w podobnym czasie wydają swoje płyty. :)

Oooo... dobrze powiedziane - w 100% masz rację ;-)

Nauczmy się szanować i cieszyć się tym, co mamy...
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Mnie ostanie albumy MT się podobają, choć wiadomo że to nie MT'80.
W porównaniu to ostatnich płyt Blue System - to jak niebo i ziemia, jak mercedes i trabant (oczywiście MT to merc, a BS to "mydelniczka"!).

Płyta Strong nie jest porywająca, a w porównaniu do Down On Sunset czy Different wręcz słaba (tu są jednak dużo piękniejsze klimaty!).
Oczywiście należy cieszyć się z tego, że Thomas nadal nagrywa - bo jednak to muzyka jaką lubimy!
Ja się cieszę, że ta płyta się ukazała, bo to zawsze więcej miłych dźwięków dla ucha :)

A jak ma się właściwie płyta Strong do niedoszłej Good Carma (bo nie śledziłem tego tematu) ?
Czy Strong jest Good Carmą wydaną pod nowym tytułem, czy to są zupełnie nowe piosenki?
A w takim razie co z piosenkami z Carmy?
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To całkowicie nowe piosenki, tamte przepadły, są gdzieś w archiwum TA i nie wiadomo kiedy je usłyszymy. Wielka szkoda, bo tytułowy utwór był świetny.
Awatar użytkownika
Daniel

Może wyjdą na fanowskich płytkach.

Szkoda Karmy. Jeśli cała płyta była by w klimatach jak Good Karma / Ibiza Baba Baya,
to byłby to album bardziej w klimatach jakie mi się podobają, więcej elektroniki.
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

Daniel pisze:Może wyjdą na fanowskich płytkach.

Szkoda Karmy. Jeśli cała płyta była by w klimatach jak Good Karma / Ibiza Baba Baya,
to byłby to album bardziej w klimatach jakie mi się podobają, więcej elektroniki.
Właśnie na taką płytę też liczyłem (tylko do wspomnianych 2 nut dodam jeszcze "For you"). Ktoś napisał, że Polacy mają tendencję do narzekania. A co mam powiedzieć, skoro powyższe piosenki mi się podobały, miały być na albumie, a w pewnym momencie wszystko zostaje nagle wycofane i dostaję w zamian płytę, która EWIDENTNIE mi nie podchodzi.
Na nowsze (tzn po powrocie) płyty MT nie narzekam (lubię wszystkie, podobnie jak i BS), ale nie wszystko mi się musi podobać, tylko dlatego, że wykonuje to Thomas lub Dieter. Strong jest dla mnie bardzo słabą płytą i pasuje właśnie na dodatek do kosmetyków, czy np.gazety.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

jkris pisze:a ja sie ciesze, ze skonczyly sie w 2003 bo te ostatnie byly juz bardzo slabe i nie ocieraja sie nawet o poziom Stronga
Ja bardzo lubię płytę Strong i uważam ze jest świetna (właśnie jest w drodze do mnie :) ) ale pisanie że jest lepsza niż ostatnie płyty MT jest przesadą, do Dieterowych melodii (oczywiście tych do 2003 r) i tamtych aranżacji Rosjaninowi jeszcze trochę daleko :)
Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 11:49 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

jkris pisze:ciekawe co mowisz sluchajac 345. wersji 1 i tej samej piosenki w produkcjach Bohlena?
Szczerze? Nic nie mówię, bo zbiera mi się na wymioty.. To że wyraziłem niezbyt pochlebne zdanie o tej płycie nie znaczy też że jestem ,,antyfanem'' Thomasa. Songs Forever również było dla mnie kiszką. ale np. This Time, czy już te zupełnie starsze Different albo Whispers to naprawdę bardzo dobre płyty, których słuchanie sprawia mi ogromną przyjemnośc. Ja rozumiem - taka jest głównie potrzeba publiki, żeby Anders z Modern Talking śpiewał jak Modern Talking (zwłaszcza w Rosji), ale moim zdaniem zadanie to wykonano po łepkach; sięgając po jego album oczekuję nie tylko jego cukierkowego głosu, ale też bogactwa aranżacji, urozmaicenia melodii - wybaczcie, ale na ,,Strong'' dla mnie tego nie ma. Dla mnie ten krążek pod względem artystycznym jest na poziomie zespołu Discobonus.. Sorry..
Peter pisze:Nie zauważyłem by ktoś na niemieckich forach narzekał na Andersa...
Czy to jest forum, na którym można wyrazic swoje zdanie czy raczej internetowa świątynia Thomasa Andersa?
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Daniel

Z naszych ciekawostek przyrodniczych ;)

Bardzo dziwne, ale na allegro większym wzięciem cieszy się edycja Oriflame "Strong" niż 3płytowa!

I tak - wczoraj edycja Oriflame została sprzedana za... 260 zł !
Za godzinę aukcja edycji 3płytowej się kończy i nic nie zapowiada, aby osiągnęła taką kwotę (na razie 170 zł).

Aukcje "kup teraz":
- edycja Oriflame - 199 zł
- edycja 3płytowa - 169 zł

I czy nasz kraj nie jest dziwny ? :D
Awatar użytkownika
Lúkx

Post autor: Lúkx »

Daniel pisze:Z naszych ciekawostek przyrodniczych ;)

Bardzo dziwne, ale na allegro większym wzięciem cieszy się edycja Oriflame "Strong" niż 3płytowa!

I tak - wczoraj edycja Oriflame została sprzedana za... 260 zł !
Za godzinę aukcja edycji 3płytowej się kończy i nic nie zapowiada, aby osiągnęła taką kwotę (na razie 170 zł).

Aukcje "kup teraz":
- edycja Oriflame - 199 zł
- edycja 3płytowa - 169 zł

I czy nasz kraj nie jest dziwny ? :D
Ha Ha Ha
nasz kraj jest bardzo dziwny, ale cóż,
ja już oczekuję na przesyłkę z Rosji z tymi płytami i to nie za ceny z kosmosu ;-D
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Liderzy sprzedaży:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

mabuse89 pisze:
jkris pisze:ciekawe co mowisz sluchajac 345. wersji 1 i tej samej piosenki w produkcjach Bohlena?
Szczerze? Nic nie mówię, bo zbiera mi się na wymioty.. To że wyraziłem niezbyt pochlebne zdanie o tej płycie nie znaczy też że jestem ,,antyfanem'' Thomasa. Songs Forever również było dla mnie kiszką. ale np. This Time, czy już te zupełnie starsze Different albo Whispers to naprawdę bardzo dobre płyty, których słuchanie sprawia mi ogromną przyjemnośc. Ja rozumiem - taka jest głównie potrzeba publiki, żeby Anders z Modern Talking śpiewał jak Modern Talking (zwłaszcza w Rosji), ale moim zdaniem zadanie to wykonano po łepkach; sięgając po jego album oczekuję nie tylko jego cukierkowego głosu, ale też bogactwa aranżacji, urozmaicenia melodii - wybaczcie, ale na ,,Strong'' dla mnie tego nie ma. Dla mnie ten krążek pod względem artystycznym jest na poziomie zespołu Discobonus.. Sorry..
Peter pisze:Nie zauważyłem by ktoś na niemieckich forach narzekał na Andersa...
Czy to jest forum, na którym można wyrazic swoje zdanie czy raczej internetowa świątynia Thomasa Andersa?
Trzeba przestać marudzić to złe to mogło byc lepsze Thomas nagrał dobry album przy którym można się bawić i to jest ok.A era MT lat 80 i po 98 niewróci i trzeba się cieszyć z tego co TA i DB nagrywają :D
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

m.p pisze:No właśnie, tak się ostatnio zastanawiałem czy ktoś z Was natknął się może na info o "strong" w Polskich i zagranicznych mediach ( oczywiście poza rynkiem Rosyjskim)?

miejsce na listach radiowych?
klip w TV, czy singiel w radiu?
jakaś wzmianka w prasie?
Rzeczywiście, informacje na temat emisji "WDYC" czy pozycji "Strong" na listach pochodzą głównie z Rosji, ale tu np. "WDYC" na 1. miejscu:
http://unistar.by/#participate/top20/
"Unistar" jest jedną z trzech rozgłośni radiowych w Mińsku o największej liczbie słuchaczy. Co prawda Białoruś niedaleko Rosji, ale zawsze to już coś jeszcze :wink:
Awatar użytkownika
AdisonMT

Post autor: AdisonMT »

To fajnie że Thomas sobie tak dobrze daje rade na rynku muzycznym w Rosji ciekawe jak sobie album poradzi w Europie z nowym zestawieniem piosenek na albumie :D :?:
AdisonMT

My angel is strong
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

sellimi pisze:Strong jest dla mnie bardzo słabą płytą i pasuje właśnie na dodatek do kosmetyków
Dodatek który poza granicami Rosji wart jest ponad 100 zł,a w Polsce przebił już cene 200 zł
Awatar użytkownika
Daniel

Trochę drogo jak na dodatek ;)

Ale niestety aranżacje niektórych piosenek rzeczywiście nie są zbyt porywające.
I taka piosenka jak "Sorry, Baby" zalatuje miejscami Biełymi Rozami.
Jednak ta piosenka chyba jest tylko na rynek rosyjski, w wersji europejskiej raczej jej nie "zobaczymy".
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

jedyna pisze:
sellimi pisze:Strong jest dla mnie bardzo słabą płytą i pasuje właśnie na dodatek do kosmetyków
Dodatek który poza granicami Rosji wart jest ponad 100 zł,a w Polsce przebił już cene 200 zł
Ale przecież nie ze względu na jego zawartość muzyczną, tylko dlatego, że ten dodatek nie wyszedł poza rosyjskim rynkiem. W Rosji raczej jest wart grosze.
ODPOWIEDZ