"Strong" - nowy album
- phantomas
- Kontakt:
Re: "Strong" - nowy album
Sorry koleżanko, ale skoro nie stać mnie na BMW to nie "pożyczam" od sąsiada bo "kcem" je mieć.
A skoro za droga to może trzeba na nią zarobić? A nie "nie mam kasy, to ukradnę, nikt się nie dowie".
A skoro za droga to może trzeba na nią zarobić? A nie "nie mam kasy, to ukradnę, nikt się nie dowie".
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Fanka MT
Przecież nie o to mi chodzi. Rzeczywiście fajniej byłoby gdyby każdy kupił sobie oryginał
Jednakże nie każdy może sobie na to pozwolić i ludzie ściągają z internetu. Wiesz, prawda jest taka, że powinno być dopilnowane wszystko i dopięte na ostatni guzik, tak żeby nie było żadnych przecieków
Jednakże są, a ludzie robią swoje.
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Podzielam zdanie phantomasa.
Nie przesadzajcie,że 130 zł z przesyłką to tak dużo.
Nawet jeśli by była możliwość opłaty na necie za ściągnięty utwór 3-4 zł to i tak szukalibyście stronki gdzie jest za darmo.
Niektórzy wolą firmowe ciuchy kupić,żeby się pokazać przed znajomymi,ale za płytę to już zdzierstwo.
Przykre...
Przed godzinką listonosz przyniósł przesyłkę z Rosjii od sprzedawcy,który ma zawieszone konto.
Więc inni tez powinni otrzymać płyty.

Album może nie rewelacyjny ale bardzo dobry lubię dyskotekowe brzmienie,na pewno moim numerem 1 jest Sorry Baby,zupełnie jak bym słyszała Nowy Modern Talking
Nie przesadzajcie,że 130 zł z przesyłką to tak dużo.
Nawet jeśli by była możliwość opłaty na necie za ściągnięty utwór 3-4 zł to i tak szukalibyście stronki gdzie jest za darmo.
Niektórzy wolą firmowe ciuchy kupić,żeby się pokazać przed znajomymi,ale za płytę to już zdzierstwo.
Przykre...
Przed godzinką listonosz przyniósł przesyłkę z Rosjii od sprzedawcy,który ma zawieszone konto.
Więc inni tez powinni otrzymać płyty.

Album może nie rewelacyjny ale bardzo dobry lubię dyskotekowe brzmienie,na pewno moim numerem 1 jest Sorry Baby,zupełnie jak bym słyszała Nowy Modern Talking
- Veljanov
Album genialny. Suddenly, Make You, I Wanna, One More Chance no i znany już wcześniej Stay With Me to najlepsze kawałki na tej plycie (z akcentem na dwa pierwsze przeze mnie wymienione). w moim odczuciu album bez problemu dorównuje produkcjom MT z okresu 98-03 a nawet przebija kilka albumów
oczywiście to moje subiektywne odczucie.
- Krzychoo
Również podzielam zdanie phantomasa. Jeśli kogoś nie stać to trzeba ukraść? Załóżmy, że nie stać mnie na nowe ciuchy. To pójdę i ukradnę, prawda?
Gdy ktoś nie ma tych stu iluś złotych to może zadowolić się słuchaniem utworów Z YouTube. Legalne i darmowe.
Jeśli już musi to niech się chociaż do tego nie przyznaje, publicznie, na forum załatwiając sobie cały album, bo to zdziebko żałosne.
Gdy ktoś nie ma tych stu iluś złotych to może zadowolić się słuchaniem utworów Z YouTube. Legalne i darmowe.
Jeśli już musi to niech się chociaż do tego nie przyznaje, publicznie, na forum załatwiając sobie cały album, bo to zdziebko żałosne.
-
Wafl
Ja np. zamierzam kupić album europejski który będę mógł normalnie dostać w normalnym sklepie. Nie mam paypala, nie mogę kupować na ebayu.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Uważam, że owszem - jest to dużo, tym bardziej że w takich chociażby Niemczech albumy są ponad 2x tańsze, a gdzie nasze i ich zarobki (a piractwo i tam kwitnie). Że ludzie ściągają płytę z internetu nie ma się co dziwić, takie mamy czasy i co byśmy nie mówili, raczej to się nie zmieni. Kto potrafi, dostosuje się do nowych warunków i i tak wyjdzie na swoje.atlantyda ;o) pisze:Nie przesadzajcie,że 130 zł z przesyłką to tak dużo.
Warto jednak zauważyć, że nie dzieje się kompletnie nic, aby tę sytuację odwrócić. Mnóstwo osób chciałoby kupić tę płytę ale nie ma jak, bo jedynym sposobem dostępnym dla przeciętnego fana jest polowanie na nią na aukcjach, gdzie sprzedawcy liczą sobie 200% marży. Moim zdaniem zamiast sprzedawać w swoim sklepiku internetowym naszyjniki, Thomas powinien wstawić tam ten album - co to za problem w dobie internetu zorganizować sprzedaż przez sieć w jakiś cywilizowany sposób, z prostą płatnością przez kartę Visa / MasterCard czy Paypal?
Jak piszesz tak cię widzą.
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
ArCrack pisze:Uważam, że owszem - jest to dużo, tym bardziej że w takich chociażby Niemczech albumy są ponad 2x tańsze, a gdzie nasze i ich zarobki (a piractwo i tam kwitnie). Że ludzie ściągają płytę z internetu nie ma się co dziwić, takie mamy czasy i co byśmy nie mówili, raczej to się nie zmieni. Kto potrafi, dostosuje się do nowych warunków i i tak wyjdzie na swoje.atlantyda ;o) pisze:Nie przesadzajcie,że 130 zł z przesyłką to tak dużo.
Warto jednak zauważyć, że nie dzieje się kompletnie nic, aby tę sytuację odwrócić. Mnóstwo osób chciałoby kupić tę płytę ale nie ma jak, bo jedynym sposobem dostępnym dla przeciętnego fana jest polowanie na nią na aukcjach, gdzie sprzedawcy liczą sobie 200% marży. Moim zdaniem zamiast sprzedawać w swoim sklepiku internetowym naszyjniki, Thomas powinien wstawić tam ten album - co to za problem w dobie internetu zorganizować sprzedaż przez sieć w jakiś cywilizowany sposób, z prostą płatnością przez kartę Visa / MasterCard czy Paypal?
Słuszna uwaga , i tu się z Tobą w 100% zgadzam ArCrack
a jeśli ktoś nie ma konta na ebayu jest skazany na czyste zdzierstwo sprzedawców z allegro gdzie płyta jest sprzedawana za 200 zł czy stać na to przeciętnego Kowalskiego .
- Peter
Ta dyskusja już doprowadza do absurdu, co w tym złego, że ktoś sobie pobierze album, by sprawdzić w dobrej jakości czy mu się piosenki podobają, po czym - jeśli uzna, ze warto kupić CD - usunie plik z dysku i kupi album. Przecież wiadomo, że każdy woli to kupić, ale najpierw trzeba to w dobrej jakości odsłuchać. 
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
Chyba nie bardzo wierzysz w to co napisałeś, nabędzie tą płytę może garstka ludzi , ale to będą tylko ci którzy będą chcieli mieć oryginał a to raczej nie wielka grupa ludzi, Znając ludzka mentalność po co kupować coś co już się ma .Peter pisze:Ta dyskusja już doprowadza do absurdu, co w tym złego, że ktoś sobie pobierze album, by sprawdzić w dobrej jakości czy mu się piosenki podobają, po czym - jeśli uzna, ze warto kupić CD - usunie plik z dysku i kupi album. Przecież wiadomo, że każdy woli to kupić, ale najpierw trzeba to w dobrej jakości odsłuchać.
Na oryginał pokuszą się jedynie zatwardziali fani .
- Peter
Jak po co kupować? przecież taka płyta dla fanów ma wartość kolekcjonerską, po to by postawić na półce, za "Songs forever'.
Pliki można sobie ściągnąć, choćby po to by przesłuchać raz czy dwa, w oczekiwaniu na przesyłkę z Rosji. Potem by być fair z własnym idolem, wyrzuca się z dysku i cała filozofia... 
- you're my heart
Fanka opanuj się i nie spamuj, co wnosi post w stylu "No właśnie" -.-, a dwa takie napisałaś. Ja powiem tak, jak ktoś chce przesłuchać, to niech ściągnie, jak jest piratem to niech robi co chce, ja niedługo zamierzam kupić edycję Rosyjską, więc na razie słucham z neta. Simple?

- Lúkx
Dzisiaj EURO po 3,95 PLN chodziło
Nie jest źle ;-D
Nie jest źle ;-D
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 19:26 przez Lúkx, łącznie zmieniany 1 raz.
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
Ja cie rozumie Peter ale Ty nie rozumiesz mnie bo taką płytę nabędziesz Ty , Ja , i może innych 100-200 osób (liczba tylko przykładowa )ale reszta nie , skoro można nabyć płytę droga internetową zupełnie za darmo po co kupować i tak zrobi 1000/2000 osób i czy to nie jest krzywdzące dla Thomasa .Peter pisze:Jak po co kupować? przecież taka płyta dla fanów ma wartość kolekcjonerską, po to by postawić na półce, za "Songs forever'.Pliki można sobie ściągnąć, choćby po to by przesłuchać raz czy dwa, w oczekiwaniu na przesyłkę z Rosji. Potem by być fair z własnym idolem, wyrzuca się z dysku i cała filozofia...
I nie powinno być to ogólnie dostępne .
Powiecie że Thomas już za to dostał pieniądze , owszem ale to nie powód żeby móc nabyć płytę za darmo bo Thomas z garstki uczciwych fanów nic nie ma . Ale z drugiej strony czemu aż tak kosmiczna cena i niedostępność płyty , szkoda bo właśnie przez to ludzie szukają innych dojść i możliwości zdobycia płytki, kosztem Thomasa.
- Peter
Co wnoszą do dyskusji o albumie TA tego typu posty, piszcie lepiej o nowym albumie, bo cała ta dyskusja zeszła na manowce, zrobił się offtopic na temat piractwa, a nie nowego albumu Thomasa. Mi się np: bardzo podoba booklet albumu, rosjanie mnie pozytywnie zaskoczyli.Fanka MT pisze:To Ty się opanuj.
- Agata
Płyta byc moze niedługo pojawi się do zamówienia za pośrednictwem service@thomas-anders.com, podobnie jak wcześniej DVD z zeszłorocznego party czy bilety na tegoroczne. Nie należy zapominać o kwestiach prawnych związanych z tym, że płyta została wydana przez wytwórnie rosyjską z myślą o tamtejszym rynku.ArCrack pisze:Warto jednak zauważyć, że nie dzieje się kompletnie nic, aby tę sytuację odwrócić. Mnóstwo osób chciałoby kupić tę płytę ale nie ma jak, bo jedynym sposobem dostępnym dla przeciętnego fana jest polowanie na nią na aukcjach, gdzie sprzedawcy liczą sobie 200% marży. Moim zdaniem zamiast sprzedawać w swoim sklepiku internetowym naszyjniki, Thomas powinien wstawić tam ten album - co to za problem w dobie internetu zorganizować sprzedaż przez sieć w jakiś cywilizowany sposób, z prostą płatnością przez kartę Visa / MasterCard czy Paypal?
Poza tym nie tylko na aukcjach można ten album nabyć. Wielu Rosjan, fanów Thomasa, oferowało już pomoc w tej sprawie. Jeżeli jeszcze ktoś nie dotarł do ich namiarów, mogę podać kilka adresów na PW.