Bitwa piosenek - zasady ogólne

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!
ODPOWIEDZ
Ninio

Re: Bitwa piosenek - zasady ogólne

Post autor: Ninio »

Wiem,ze jest jeszcze sporo czasu ale o zasadach bitw Modern talking chcialbym napisac wczesniej poniewaz bedzie to wygladac troszke inaczej niz do tej pory. Z osmiu piosenek w grupie wybrac bedzie mozna najlepsza przyznajac jej dwa punkty no i dwie pozostale piosenki przyznajac im po jednym punkcie. Bedzie to wygladalo mniejwiecej tak:
1.tytuł piosenki (np.Maria)
- album z ktorego ta piosenka pochodzi (America)
2.np.Juliet
- Victory
3.np.Charlene
- Romantic Warriors
itd. chcac przyznac piosence dwa glosy (np.Maria) zaznaczamy pierwszy kwadracik oraz drugi z tytulem albumu (America). Głosy bede zliczał recznie (sumował je). Mam nadzieje,ze jest to dla Was zrozumiałe. Bitwy startuja 1 marca. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Jaro25 pisze:rezygnuję z prowadzenia bitwy: Songs Forever, :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jeżeli Jaro rezygnuje, to ja się tego chętnie podejmę. :)
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Nie wiem czy warto organizować Finał finałów albumów Thomasa, jak to miało miejsce w przypadku albumów Modernów. Co o tym sądzicie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

No można by zrobić taki finał, gdzie będa zwycięzkie piosenki z albumów Thomasa, to na pewno ciekawsze niż kolejne bitwy Modernu i można by zrobić wreszcie bitwy piosenek Medlocka. :)
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Też uważam, że te bitwy Modernu są bez sensu, no ale jak Ninio chce je organizować to niech organizuje...
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Niech sobie robi co chce, ja w tym nie będę brał udziału i tyle, bo to już wszystko było, ja natomiast obiecuję, że zrobię kiedyś bitwy albumów Marka Medlocka. :)
Ninio

Niewiem czy moge robic co chce bo to raczej nie Ty o tym decydujesz,pozatym ja Ciebie niezamierzam zmuszac do brania udziału w głosowaniach i jakos postaram sie przezyc Twoją "nieobecnosc" w tej zabawie. Zapewniam ,ze bedzie ciekawie poniewaz poprzednie bitwy to była rywalizacja "wewnatrz" albumów a u mnie bedzie wszystkich piosenek naraz,pozatym piosenki rywalizowały w parach a teraz beda to grupy po osiem piosenek w jednej no i kazda z innego albumu. Wiec jest pewna roznica.
Awatar użytkownika
Peter

Czy ja napisałem w którymś miejscu, że to ja o tym decyduje? Nic takiego, po prostu z mojej wypowiedzi wynika, że rób sobie co chesz mi to jest obojętne, ale osobiście nie widzę w tym większego sensu. Ale o tym zadecyduje webteam z Adim i Arcrackiem na czele. ;)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:można by zrobić wreszcie bitwy piosenek Medlocka. :)
Chciałeś chyba napisać... CCCatch :)
Na Medlocka nikt nie będzie głosował, więc to nie ma sensu.

Ale można zrobić bitwy "Inni wykonawcy", gdzie będą piosenki wszystkich artystów poza MT, BS, CCC i TA.
To by było dość ciekawe! Z tym że trzeba mieć solidną wiedzę, aby takie zestawienie stworzyć.
I zapewne nikt się nie podejmie :)

A co do 161 piosenek...
To ja bym po prostu zignorował "In 100 Years - Reprise" i w to miejsce wstawił "Down On My Knees".
Przecież ta repryza trwa kilka sekund - to nawet nie jest piosenka :)
Ninio

Down on my knees bedzie... In 100 years reprise tez,pewnie niedostanie zadnych glosow ale jest w dosc silnej grupie wiec bedzie w czym wybierac. Wole poprostu wstawic jeden utwor za duzo niz jeden za mało.
poprzednie bitwy podzielone byly na "stare albumy" i te "nowe. W scisłym finale spotkali sie tylko zwyciezcy co uniemozliwiło kilka ciekawych pojedynków. Pozatym minął rok,pojawiło sie troche nowych członków forum a innym mogły sie zmienic gusta. Niebyło piosenek w wersji z Erickiem Singletonem wiec uwazam ,ze jest sens takich bitw. Zmieniłem takze troche reguły przez co bedzie mozna oddac dwa głosy na ulubioną piosenke w grupie a na pozostałe dwie po jednym głosie. Uwazam,ze bedzie to dosc ciekawa zabawa
Pozostaje jeszcze kwestia długosci trwania pierwszej rundy. Zastanawiam sie pomiedzy 4-5 dni. Grup jest 20,wiec naraz bitwy trwac beda niewiecej niz w 5.
Awatar użytkownika
Peter

Oboje macie dość ciekawe pomysły, więc czekam aż skończę "Songs forever" i oczekuje na coś fajnego, jak Ninio zrobi w innej formie bitwę MT to może to nawet być coś fajnego, coś czego nie było. :) Ale czemu pomysł z Medlockiem byłby zły? przecież to już 4 płyty i jest na co głosować, a parę osób tutaj go lubi...
Ninio

No bitwy Mt beda na styl tych jakie rok temu zrobilem z Blue System tylko bardziej dopracowane. Lepiej dzieliło sie grupy (20 grup po 8 piosenek),awansują po 3 piosenki. Zastanawiam sie na paroma szczegółami jeszcze m.in.nad tym czy piosenki z czwartych miejsc ustawic w dziesieciu parach (tzw.baraze) aby dac szanse tym z naprawde silnych grup. Wtedy w drugiej rundzie byłoby 70 piosenek (10 grup po 7 p.) zamiast 60 (10gr.po 6 p.). Dam tez szanse wyboru najlepszej piosenki w grupie przez to,ze mozna jej przyznac dwa punkty a pozostalym dwóm po jednym punkcie (mozna wskazac np.4 piosenki dajac im po jednym glosie albo 2 piosenki dajac im po dwa glosy). Wszystko zalezy od głosujacych. W przeddzien rozpoczecia bitw przedstawie ostateczny regulamin wraz z przykładem jak mozna głosowac (mam nadzieje,ze bedzie to przejrzyste)
ps.ja ustawiłem sobie na winapie trackliste z piosenek tak jak są ustawione w grupach....ciekawie sie tego słucha:)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Daniel pisze: Na Medlocka nikt nie będzie głosował, więc to nie ma sensu.
Oooo trafna uwaga :wink:
Jeżeli Peter by chciał robic bitwy jego piosenek to w takim razie musielibyśmy zrobić bitwy osobno wszystkich wykonawców a to takie monotonne...
Point Of No Return
Ninio

w poniedziałek startują bitwy piosenek Modern Talking. Zasady: 20 grup po 8 piosenek,awans 3 najlepsze piosenki z grupy,natomiast piosenki z miejsc czwartych utworza pary barazowe i ich zwyciezcy takze awansuja. Miejsce w grupie bedzie miało znaczenie przy losowaniu drugiej rundy. w kazdej grupie jest jeden singiel,kazda piosenka jest z innego albumu (3 ze "starych" 5 z "nowych"). Zasady glosowania: kazdy moze oddac cztery glosy,max.dwa na jedna piosenke. Najlepiej gdyby oddawano glosy wedlug zasady: dwa glosy na piosenke najlepsza w grupie i po jednym glosie na dwie pozostale piosenki ktore Waszym zdaniem powinny awansowac. Najpierw podana bedzie nazwa piosenki a pod nia nazwa albumu z ktorego ta piosenka pochodzi. Chca oddac na piosenke dwa glosy nalezy zaznaczyc tytul piosenki oraz tytul albumu z ktorego pochodzi. Glosy beda sie sumowac. Przyklad grupy:
1.Juliet
- Victory -
2.Maria
- America -
3.Charlene
- Romantic Warriors -
Mam nadzieje,ze wytłumaczyłem to dość jasno,pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Peter

Do dzieła mistrzu. :) Ja w poniedziałek kończę SF, nie zanosi się na dogrywkę, ale poczekamy z tym.
ODPOWIEDZ