"Strong" - nowy album
- you're my heart
- Jarasso
Re: "Strong" - nowy album
Właśnie tylko to i byłbym zadowolony a tak.....czekam i szukamyou're my heart pisze:Hehe mi też, I wanna i I'll Be Strong.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
"I Sorry Baby" w dobrej jakości
- phantomas
- Kontakt:
Myślę, że w tym wypadku Thomasowi akurat nie ma czego gratulować tylko jego producentomI tu trzeba Thomasowi pogratulować pomysłu wydawania albumu w dwóch wersjach bo dzieki temu my -miłośnicy jego talentu- będziemy mieć dwa albumy zamiast jednego
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
A skąd wiesz czy nie Thomas wpadł na pomysł wypuszczenia dwóch wersji albumu? W końcu mówił coś o różnicach tamtejszego rynku z rynkiem rosyjskim.phantomas pisze:Myślę, że w tym wypadku Thomasowi akurat nie ma czego gratulować tylko jego producentomI tu trzeba Thomasowi pogratulować pomysłu wydawania albumu w dwóch wersjach bo dzieki temu my -miłośnicy jego talentu- będziemy mieć dwa albumy zamiast jednego
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam!
Czy pamiętacie jeszcze tego rosyjskiego sprzedawcę z Ebay'a (nick: sholkovo-2008), który wystawiał na sprzedaż album STRONG? Na niemieckim forum Thomasa Andersa wybuchła "panika", ponieważ konto tego gościa zostało dziś zlikwidowane na Ebay'u. Bardzo wielu Niemców kupiło u niego album STRONG po 30 EUR za egzemplarz a teraz się obawiają, że zostali "wystawieni do wiatru". Facet był zarejestrowany jako "prywatny sprzedawca", ale sprzedawał hurtowe ilości tego albumu i niemieccy fani podejrzewają, że Ebay usunął jego konto z tego właśnie powodu. Inni natomiast się obawiają, że sholkovo-2008 nazbierał kasę od fanów pragnących kupić album STRONG a następnie "zwinął interes". Niektórzy jednak mają nadzieję, że ten Rosjanin im jednak wyśle ich egzemplarze albumu, za który uczciwie zapłacili całkiem niemałą przecież kasę. Zobaczymy jak się dalej potoczy historia tego zakupu...
Pozdrawiam!
Czy pamiętacie jeszcze tego rosyjskiego sprzedawcę z Ebay'a (nick: sholkovo-2008), który wystawiał na sprzedaż album STRONG? Na niemieckim forum Thomasa Andersa wybuchła "panika", ponieważ konto tego gościa zostało dziś zlikwidowane na Ebay'u. Bardzo wielu Niemców kupiło u niego album STRONG po 30 EUR za egzemplarz a teraz się obawiają, że zostali "wystawieni do wiatru". Facet był zarejestrowany jako "prywatny sprzedawca", ale sprzedawał hurtowe ilości tego albumu i niemieccy fani podejrzewają, że Ebay usunął jego konto z tego właśnie powodu. Inni natomiast się obawiają, że sholkovo-2008 nazbierał kasę od fanów pragnących kupić album STRONG a następnie "zwinął interes". Niektórzy jednak mają nadzieję, że ten Rosjanin im jednak wyśle ich egzemplarze albumu, za który uczciwie zapłacili całkiem niemałą przecież kasę. Zobaczymy jak się dalej potoczy historia tego zakupu...
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
No to ładnie
Jestem jednym z jego "klientów",zamówiłem dla siebie i kolegi u niego Strong
Jestem jednym z jego "klientów",zamówiłem dla siebie i kolegi u niego Strong
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.
Na razie ci, którzy zakupili album Strong od tego Rosjanina nie powinni wpadać w panikę. Facet przecież dostał dane tych klientów, więc jeśli jest uczciwy to wszystkim roześle płytki. Oczywiście istnieje pewne ryzyko, że gościu nie należy do uczciwych ale na razie nie można faceta "skreślać".
W najgorszym przypadku będzie można domagać się zwrotu kasy od systemu PayPal, bo system ten gwarantuje zwrot pieniędzy w przypadku niewysłania towaru przez sprzedawcę na Ebay. O warunkach zwrotu pieniędzy klienci mogą poczytać sobie na stronach PayPal.
Pozdrawiam!
Na razie ci, którzy zakupili album Strong od tego Rosjanina nie powinni wpadać w panikę. Facet przecież dostał dane tych klientów, więc jeśli jest uczciwy to wszystkim roześle płytki. Oczywiście istnieje pewne ryzyko, że gościu nie należy do uczciwych ale na razie nie można faceta "skreślać".
W najgorszym przypadku będzie można domagać się zwrotu kasy od systemu PayPal, bo system ten gwarantuje zwrot pieniędzy w przypadku niewysłania towaru przez sprzedawcę na Ebay. O warunkach zwrotu pieniędzy klienci mogą poczytać sobie na stronach PayPal.
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Przesłuchałem te nagrania dwa razy, wiec za wcześnie jeszcze na jakieś dalej idące oceny. Pierwsze wrażenie jest dla mnie takie, że głos Thomasa zdecydowanie najlepiej pasuje do takiej właśnie muzyki - lekkiej, dynamicznej, tanecznej. Mimo to tych emocji, które towarzyszyły mi przy poznawaniu nowych płyt Modern Talking nie odczułem, to już chyba bezpowrotnie minęło. Nagrania nie brzmią źle, choć kilka z nich chyba faktycznie nie powinno pojawić się na europejskiej edycji albumu. Niektóre bardzo zaciągają wschodem, np. Make You czy Sorry Baby. Nie podchodzą mi też takie nagrania jak "Music, Dance" - łupanki...
Poza Why Do You Cry (bardzo fajna wersja balladowa) wpadło mi w ucho You Will Be Mine, mimo feleru jaki opiszę za chwilę.
Po wstępnym zapoznaniu się z płytą zarobiła u mnie czwórkę. Zobaczymy jak zmieni się ta ocena z czasem i kolejnymi przesłuchaniami.
W kwestii oryginalności miałbym trochę zastrzeżeń do You Will Be Mine - refren przypomina "Closer" Ne-Yo. To już oczywiście zarzut nie tyle pod adresem Thomasa co jego producenta. W wypadku tego albumu radziecka inwersja sprawdza się doskonale - patrząc na listę płac nie ma wątpliwości, że to nie tyle Thomas nagrał album, co album nagrał Thomasa
Poza Why Do You Cry (bardzo fajna wersja balladowa) wpadło mi w ucho You Will Be Mine, mimo feleru jaki opiszę za chwilę.
Po wstępnym zapoznaniu się z płytą zarobiła u mnie czwórkę. Zobaczymy jak zmieni się ta ocena z czasem i kolejnymi przesłuchaniami.
W kwestii oryginalności miałbym trochę zastrzeżeń do You Will Be Mine - refren przypomina "Closer" Ne-Yo. To już oczywiście zarzut nie tyle pod adresem Thomasa co jego producenta. W wypadku tego albumu radziecka inwersja sprawdza się doskonale - patrząc na listę płac nie ma wątpliwości, że to nie tyle Thomas nagrał album, co album nagrał Thomasa
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Mi styl płyty przypomina bardziej Shauna Bakera niż MT, choć istnieją 2 piosenki, które w pewnym stopniu nawiązują do MT, tu prawie żadnych nawiązań niestety nie ma. Płyta robiona całkiem pod publiczkę niz dla fanów MT, ale mimo to moze się podobac. 
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Nie wiem czy zwróciliście uwagę,jeśli nie to zwróćcie:refren utwóru"Music Dance"różni się od tego kawałka znanego ze sampli i ciekawi mnie czy była to po prostu wersja robocza,czy jest różnica pomiędzy wersjami z edycji Oriflame a Premium.
Od czasu 3'18" w tym samplu jest wyraźnie słychać linie melodyczną,której nie ma w wersji na płycie
http://www.youtube.com/watch?v=xwF5rl8nxG0
Od czasu 3'18" w tym samplu jest wyraźnie słychać linie melodyczną,której nie ma w wersji na płycie
http://www.youtube.com/watch?v=xwF5rl8nxG0
- Peter
Mi się spodobało także "Clear sign", ma fajne ozdobniki i zastosowano tam ciekawy pomysł: przepuszczenia głosu przez vocoder, tego nie było chyba od czasów "Juliet". Brawa należą sie Thomasowi za ten album, bo chyba nawet od "Down on sunset" żadna z płyt nie dostarczyła mi tyle przyjemności ze słuchania. Znalazłem także w niektórych piosenkach TA, to co było domeną Dietera - magia utworów, szczgólnie jest to słyszalne w "You'll be mine". Na pewno najlepsza płyta od 2003, a w trójce najlepszych Thomasa. 
-
Pointrox
Ostatnio spodobał mi się utwór "You Will Be Mine" - utwór o nowoczesnym brzmieniu nie tracący jednak wiele (jeśli nie wcale) do produkcji DB. Zwłaszcza duże podobieństwo do stylu MT wyczuwam, gdy Thomas śpiewa właśnie te tytułowe słowa.
Na dniach przewiduję zgarnąć bon na 50 funtów do Amazon. Błagam, niech się krążek tam pojawi
Na dniach przewiduję zgarnąć bon na 50 funtów do Amazon. Błagam, niech się krążek tam pojawi
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
-
andrzej1988
A zdjęcie z okładki z czasów Songs Forever 2006
-
Pointrox
Moim zdaniem teraźniejszy Tomaszek prezentowałby się na okładce równie dobrze - wystarczyłoby tylko zrobić jakąś ciekawą sesyjkę, np. jak ta z 2004 roku, z której jest zdjęcie Thomasa w wodzie - to z okładki wersji Premium