"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: Peter »

Mateusz pisze:
Peter pisze:Piosenki są świetne i mają dobre intra, szczególnie "Music dance"
Wg mnie to intro nie jest nawet średnie a reszta utworu jest do niego doklejona na siłe, choć kawałek ogólnie jest bardzo dobry. Brakuje mi czegoś w niektórych utworach choć wiecej jest takich które moim zdaniem sa rewelacyjne. Wciąż nie znamy w całości utworu "I'll be strong" który jest moim faworytem :)

PS. fakt faktem - album lepszy od "This Time" gdzie przemawia do mnie 50% utworów.
Dawno się tak z Matim nie zgadzam jak teraz: "This time" to bardzo dobry album, ale ma tam zapełniacze typu "World of stars' czy "This time", tu tego nie ma. A takie "Music dance" jest bardzo nowoczesne, troszeczke syntezatory sprawiają wrażenie przesterowanego, plastikowego brzmienia, ale tak się dzisiaj przecież piosenki aranżuje.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Okładka wydania dla Oriflame bardziej mi się podoba...

Obrazek
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Veljanov

Post autor: Veljanov »

Naszła mnie pewna myśl nt. tego jakie sukcesy Bohlen odnosi w Niemczech, Austrii i po części w Szwajcarii. Niemal wszystkie jego "przebojowe" płyty nagrane są ze zwycięzcami DSDS. Czyli chcąc niechcąc przy niewielkim nakladzie sił każdy album owych wykonawców był skazany na sukces. Oczywiście nie uważam Bohlena za słabego kompozytora, ale to co wyprawia po rozpadzie MT to już żenada. nagrał dziesiatki piosenek a ja za cholere nie mogę ich odróżnić...
A propos przebojowych płyt- pamiętacie Patricka Deweyna (chyba tak sie nazywa)? facet nie wydawał sie w Niemczech jakoś znany i nawet opieka Bohlena nad nim niczego nie wniosła. Niech Bohlen naprawde SAM wypromuje jakąś gwiazdę na swoich piosenkach, bez pomocy programów typu das idol czy du hast ein talent. No chyba ,że już to zrobił a ja o tym nie wiem.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Widzę, że niektórzy się ze mną zgadzają z faktem, iż Dieter Bohlen jako kompozytor nie jest już nic lepszy od Thomasa. Taka jest prawda.
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Peter

Pierwsze wrażenie, bardzo pozytywne, choć nie ma mowy o tym by były takie emocje jak przy CC Catch czy MT, to jest chyba tylko lepsze od "Victory".
Why Do You Cry - klasa sama dla siebie
Make You - troszkę mnie rozczarowało, choć refren mi się podoba.
Stay With Me - kolejny klasowy utwór, początek przypomina mi "Part time lover", ładny aranż ma.
Suddenly - no przyjemna piosenka, ale muszę jeszcze więcej posłuchać by cos napisać więcej.
Stop - ta piosenka do mnie nie trafia. :/
You Will Be Mine - śliczna piosenka, z fajnymi ozdobnikami, ale troszkę cicho je słychać.
Music Dance - ta piosenka mi się podoba, jest taka nowoczesna.
One More Chance - ta piosenka znowu bardzo ładnie wykorzystuje możliwości Thomasa, i jako jedyna chyba nawiązuje do MT.
Clear Sign - tu mi się melodia podoba, przyjemny utwór.
I Miss You - no taka ładna, choć nudnawa ballada. ;)
jkris

Post autor: jkris »

Mateusz pisze:Co innego "Make me" - genialna linia melodyczna opakowana w prostą łupankę, zawiodłem się na tym numerze.
a ja wrecz odwrotnie, dla mnie wersja albumowa jest duzo lepsza od remixu ;)
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Dla mnie wersja albumowa Make You to straszny syf, nie cierpię tej wersji :?
Obrazek
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

A mnie się bardzo podoba ta wersja. Na początku też bardziej podobał mi się remix, ale teraz po odsłuchaniu całości wersji albumowej stwierdziłam, że wcale nie brzmi gorzej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Tzn ten remix co jego fragment jest dostepny do posłuchania też mi się nie za bardzo podoba, ale moze te inne bedą lepsze :)

Za to ballada ostatnia bardzo mi się podoba choć jest podobnie jak "My Angel" bardzo przesłodzona. Melodie ma ładną, tylko ten beat taki płaski jakiś troche, wolałbym troche głębszy jak w "I Need You Now" ,albo nawet bardziej taki jak w "Maria" MT bo ten poprzedni to własciwie nie ballada a taki mid-tempo song :) Ale nie narzekam bo jest w porządku mimo to.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Jak nazywa się piosenka która się zaczyna w momencie 3:23 w tym skrócie piosenek?

http://www.youtube.com/watch?v=xwF5rl8nxG0
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Nic innego jak świetny utwór I'll Be Strong : D
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Mnie urzekło "Suddenly" ten początek to brzmi jak wzięty z jakiś gierek komputerowych z pierwszych komputerów (Amiga) uwielbiam takie dźwięki i tam jest taka wstawka nawet nieco spokojniejsza, którą uwielbiam. Poza tym byłem zaskoczony bardzo mile zresztą, że piosenki mają troszkę ozdobników. :)
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

Prawie wszystkie piosenki z tego albumu już do ściągnięcia z ruskich stronek :( do jutra pewnie będą wszystkie norma jak na ruski :wink:
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Ruskie są tacy
ale mi udostępnił mi album kolega z forum po znajomości mogę się cieszyć z nagnań
Awatar użytkownika
adamanders
Członek TAFC Polska

Post autor: adamanders »

Moi drodzy,przestańcie narzekać że ten utwór siaki a tamten owaki. Prawda jest taka że album jest wspaniały i jest zdecydowanie lepszy niż niejeden z Modern Talking :) Trzeba też pamietać że ten album był nagrywany pod rosyjski rynek a tam własnie jest zapotrzebowanie na ten (nurt) muzyki :) Wersja europejska ma sie zasadniczo różnić więc każdy znajdzie coś dla siebie. I tu trzeba Thomasowi pogratulować pomysłu wydawania albumu w dwóch wersjach bo dzieki temu my -miłośnicy jego talentu- będziemy mieć dwa albumy zamiast jednego :D :D :D I nie mam nic przeciwko temu aby w przyszłosci nasz Thomasek wydawał w ten wlasnie sposób bo dla nas to cysty :lol: zysk :lol:
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

Jaro25 pisze:Ruskie są tacy
ale mi udostępnił mi album kolega z forum po znajomości mogę się cieszyć z nagnań
Mi do pełni szczęścia brakuje tylko 2 nagrań :cry:
ODPOWIEDZ