Koncert BS - Poznań '92
-
ruda
Koncert BS - PoznaĂą '92
Biorąc pod uwage, że jestem nowa na tym forum, moglam przeoczyc ten temat, ale zaryzykuję. Czy ktos z Was byl na koncercie BS w Poznaniu, w listopadzie 1992 roku? Z tego co pamietem taki koncert dali też w Katowicach 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
BLUE SYSTEM wystapili w Katowickim Spodku 28 listopada 1992 roku.Byłam na tym koncercie,mam nagranie na kasecie audio nie pamiętam z którego koncertu,którą kupiłam w fan clubie wtedy-Gośki Cupryszak,potem Mayzel.Miałam też ten koncert na vhs z Katowic i chyba Poznania,nie mam go już przypadkiem skasowałam ,bo nagrywałam jakis film.
Zachował mi sie tez bilet z tego koncertu,mam kilka zdjęć,kupionych w fan clubie ale własnie z pobytu Blue System w Katowicach.
Jeśli ktoś z Was ma ten koncert na vhs,bardzo chętnie sie wymienię
Pozdrawiam.
Zachował mi sie tez bilet z tego koncertu,mam kilka zdjęć,kupionych w fan clubie ale własnie z pobytu Blue System w Katowicach.
Jeśli ktoś z Was ma ten koncert na vhs,bardzo chętnie sie wymienię
Pozdrawiam.
- Malediwy
Ja byłem w Katowicach. Mam również kilka zdjęć kupionych w fan-clubie a zrobionych w hotelu przed koncertem. Mam również krótkie fragmenty koncertów na kasecie video niestety kiepskiej jakości ale dla mnie toi tak bardzo cenna pamiątka. Mam również fragment konferencji prasowej z Poznania. Materiały te również kupiłem z fanclubu.
Spokojem można kamień ugotować...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- Malediwy
Na ten moment nie mam takiej możliwości. Planuję zakup nagrywarki DVD ale jestem zainetersowany modelem z twardym dyskiem a na taki na razie nie mogę sobie pozwolić. Od miesiąca mieszkam na nowym mieszkanku i w związkuz przeprowadzką nieco się spłukałem a opłat przybyło... Nagrywarka musi więc poczekać do wiosny...
- Romantic Warrior
Re: Koncert BS - Poznań '92
ja byłem na tym koncercie w poznańskiej Arenie - działo się, oj działo
)
pierwszy raz widziałem Dietera "live on stage" niezapomnaine wrażenia...
pierwszy raz widziałem Dietera "live on stage" niezapomnaine wrażenia...
- phantomas
- Kontakt:
Też byłem w Katowicach. Ile to już lat minęło 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Ja pamiętam ten koncert, miałem pecha, bo chciałem iść, ale moi rodzice nie przepadają za taką muzyką, a samego by mnie nie puścili, bo miałem wtedy 8 lat, pamiętam, że wtedy w Katowicach było pełno posterów z okładką "Deja vu" i nie tylko tam, ale w innych miastach też. To musiałbyć naprawdę dobrze zorganizowany koncert, przypuszczam, ze podobnie było w Poznaniu. Czy ktoś ma trackliste z obu koncertów? Czy to było to samo czy jednak były jakieś różnice?
- Malediwy
Re: Koncert BS - Katowcie '92
Ja również byłem na koncercie w Katowicach...
Nie udało m i się kupić plaktu z okładką płyty Deja Vu w kasie bo brakło ale pamietałem, że na ścianie w kasach wisiał. Tydzień po koncercie pojechałem specjalnie z Częstochowy do Katoawić sprawdzić czy jeszcze wisi... Był...
Ponad godzine nakręcałem kierowniczkę kas, żeby mi go dała czy odsprzedała. Pamiętam, że nie chciała, bo jak mówiła, obiecała Dieterowi, że będzie tam wiasiał do następnego jego przyjazdu. Byłem zrezygnowany i kiedy już się miałem poddać powiedziałem, że Didi byłby bardzo szczęśliwy, gdyby wiedział, że trafił do rąk takiego fana jak ja, który specjalnie przyjechał tydzień po koncercie popatrzeć jak jego plakat na ścianie wisi:-) A jak przjeedzie następnym razem to mogę osobiście to mu potwierdzić:-) Widziałem z jakim wielkim żalem ściąga ten plakat żeby mi go dać. Mam go oczysićie do dzisiaj:-)
Mam również materiał kupiony od wspomnianej tutaj Gosi. Mam go zrzucony z VHS na DVD.
Teraz jestem w Austrii na nartach i piszę z hotelu. Jak wróce do domu to mogę go chętnym udostępnić w sieci.
Nie udało m i się kupić plaktu z okładką płyty Deja Vu w kasie bo brakło ale pamietałem, że na ścianie w kasach wisiał. Tydzień po koncercie pojechałem specjalnie z Częstochowy do Katoawić sprawdzić czy jeszcze wisi... Był...
Ponad godzine nakręcałem kierowniczkę kas, żeby mi go dała czy odsprzedała. Pamiętam, że nie chciała, bo jak mówiła, obiecała Dieterowi, że będzie tam wiasiał do następnego jego przyjazdu. Byłem zrezygnowany i kiedy już się miałem poddać powiedziałem, że Didi byłby bardzo szczęśliwy, gdyby wiedział, że trafił do rąk takiego fana jak ja, który specjalnie przyjechał tydzień po koncercie popatrzeć jak jego plakat na ścianie wisi:-) A jak przjeedzie następnym razem to mogę osobiście to mu potwierdzić:-) Widziałem z jakim wielkim żalem ściąga ten plakat żeby mi go dać. Mam go oczysićie do dzisiaj:-)
Mam również materiał kupiony od wspomnianej tutaj Gosi. Mam go zrzucony z VHS na DVD.
Teraz jestem w Austrii na nartach i piszę z hotelu. Jak wróce do domu to mogę go chętnym udostępnić w sieci.
-
night auditor
- Członek TAFC Polska
Witam
Ja byłem na koncercie w Katowicach w Spodku. Poznałem tam mała grupkę fanów z którymi ruszyliśmy śladami Dietera po Katowicach. I tak odwiedziliśmy hotel w którym przebywał Dieter -oczywiście spotkaliśmy go w holu gdy przechodził z Nadja. Niestety nie dało się namówić go na autograf. Następnie wróciliśmy pod Spodek. Mieliśmy ogromne przeczucie że Dieter tam będzie przed koncertem. I rzeczywiście po pewnym czasie pojawiły się samochody z samym Dieterem na czele. Dieter widząc sporą grupę fanów otworzył okno i podał karty ze zdjęciami z autografami. Udało mi się z jego ręki otrzymać kilka, ale wziąłem jedną a resztę podałem dalej wyciąganym do mnie ręką fanów:). Następnie taksówką zabraliśmy się do miejsca gdzie miała być konferencja prasowa. Ciężko było zdobyć tą informację. No i później w holu Dieter, fani, kwiaty, uśmiechy itp. Stałem z grupką fanów tuz za ściana gdzie była konferencja prasowa nasłuchując co się tylko da:). No a później sam koncert i super atmosfera.
Czy jest na forum ktoś z tej grupki która pamięta tą sytuację i był ze mną tego dnia:).
Ja także mam na vHS od wyżej wymienionej Gośki materiały video z tej trasy ale bardzo złej jakości. nie mam możliwości tego przerobić na dvd a szkoda.
Pozdrawiam Wszystkich
Ja byłem na koncercie w Katowicach w Spodku. Poznałem tam mała grupkę fanów z którymi ruszyliśmy śladami Dietera po Katowicach. I tak odwiedziliśmy hotel w którym przebywał Dieter -oczywiście spotkaliśmy go w holu gdy przechodził z Nadja. Niestety nie dało się namówić go na autograf. Następnie wróciliśmy pod Spodek. Mieliśmy ogromne przeczucie że Dieter tam będzie przed koncertem. I rzeczywiście po pewnym czasie pojawiły się samochody z samym Dieterem na czele. Dieter widząc sporą grupę fanów otworzył okno i podał karty ze zdjęciami z autografami. Udało mi się z jego ręki otrzymać kilka, ale wziąłem jedną a resztę podałem dalej wyciąganym do mnie ręką fanów:). Następnie taksówką zabraliśmy się do miejsca gdzie miała być konferencja prasowa. Ciężko było zdobyć tą informację. No i później w holu Dieter, fani, kwiaty, uśmiechy itp. Stałem z grupką fanów tuz za ściana gdzie była konferencja prasowa nasłuchując co się tylko da:). No a później sam koncert i super atmosfera.
Czy jest na forum ktoś z tej grupki która pamięta tą sytuację i był ze mną tego dnia:).
Ja także mam na vHS od wyżej wymienionej Gośki materiały video z tej trasy ale bardzo złej jakości. nie mam możliwości tego przerobić na dvd a szkoda.
Pozdrawiam Wszystkich
-
night auditor
- Członek TAFC Polska
A jeszcze bilet i zdjęcie mi pozostało:)
- Romantic Warrior
ja jechałem do Poznania na ten koncert z Kalisza, rodzina nie chciała mnie puścić (miałem naście lat), ale udało się:) fantastyczne wspomnienia, niezapomniany klimat, może cała Arena nie była zapełniona, ale na koncert przyszli sami fani i wszyscy się świetnie bawili...
gdzieś sobie zapisałem numery, które po kolei leciały - był nie tylko BS, mix refrenrów MT także, a nawet kawałek "Breakin' the Wall" (ale to nie Dieter śpiewał)...
Dieter w świetnej formie...
lepszy koncert tylko przeżyłem w 98 w Spodku - wielki powrót MT
gdzieś sobie zapisałem numery, które po kolei leciały - był nie tylko BS, mix refrenrów MT także, a nawet kawałek "Breakin' the Wall" (ale to nie Dieter śpiewał)...
Dieter w świetnej formie...
lepszy koncert tylko przeżyłem w 98 w Spodku - wielki powrót MT
-
Janusz Piechota
bylem bylem
jechalem pociagiem z mielca wczesniej mieszkalem w piekarach sl no to bylem i w 87 na thomasie
atmosferka fajna pamietam te plakaty daja vu i bohlen na poczatku koncertu pamietam jak krzyczalem dieter bierz gitare
mialem wrazenie ze nie wiedzial co z rekami zrobic
wole go z gitara na scenie chociaz ostatnio w moskwie bylo ok bez gitary
ostatnio bylem na florydzie w palm beach i na parkingu breakers hotel murzyn w bentley convertible sluchal midnight lady to prawie zemdlalem z wrazenia ostatnie miejcse gdzie bym sie spodziewal bohlena muzy
pozdrowienia
jechalem pociagiem z mielca wczesniej mieszkalem w piekarach sl no to bylem i w 87 na thomasie
atmosferka fajna pamietam te plakaty daja vu i bohlen na poczatku koncertu pamietam jak krzyczalem dieter bierz gitare
mialem wrazenie ze nie wiedzial co z rekami zrobic
wole go z gitara na scenie chociaz ostatnio w moskwie bylo ok bez gitary
ostatnio bylem na florydzie w palm beach i na parkingu breakers hotel murzyn w bentley convertible sluchal midnight lady to prawie zemdlalem z wrazenia ostatnie miejcse gdzie bym sie spodziewal bohlena muzy
pozdrowienia
Johnny
-
nado
Chętnie zobaczyłbym chociaż jeden z tych koncertów na dvd. Negocjujmy.
- Adek
Oj, ja też bardzo chętnie bym sobię obejrzał koncert z Poznania 
Modern Talking.....i wszystko jasne!