C.C.Catch - CD+DVD Catch The Hits

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
R.S.

C.C.Catch - CD+DVD Catch The Hits

Post autor: R.S. »

Znana jest już wstępna tracklista podwójnego składaka "Catch The Hits", jaki 16 września ukaże się nakładem niemieckiego EDELa:

1/1 Backseat Of Your Cadillac (New Dance-Mix) 03:32
2/1 Like A Hurricane (new Dance-Mix) 03:15
3/1 Shake Your Head 2003 (Radio Edit) 03:30
4/1 Anniversary Mega-Mix ( Single-Edit) 03:51
5/1 I Can Lose My Heart Tonight 03:49
6/1 Strangers by Night 03:38
7/1 Cause You Are Young 03:30
8/1 Are You Man Enough (Long Version - Muscle Mix) 06:08
9/1 Nothing But A Heartache (Long Version) 05:20
10/1 Soul Survivor (Singel Version) 03:13
11/1 Heartbreak Hotel 03:33
12/1 Heaven And Hell 03:39
13/1 Summer Kisses 03:42
14/1 House Of Mystic Lights (Long Version Dance Mix) 04:08
15/1 Big Time 03:45
16/1 Midnight Hour 04:35
17/1 Baby I Need Your Love (Long Version) 04:45
18/1 Anniversary Mega-Mix (12''-Version) 08:03

1/2 Cause You Are Young (Video) 03:28
2/2 Strangers By Night (Video) 03:38
3/2 Heartbreak Hotel (Video) 03:33
4/2 Heaven And Hell (Video) 03:37
5/2 Soul Survivor (Video) 03:15
6/2 House Of Mystic Lights (Video) 03:00
7/2 Backseat Of Your Cadillac (Video) 03:20
8/2 Summer Kisses (Video) 03:48
9/2 Baby I Need Your Love (Video) 03:01
10/2 Big Time (Video) 03:35
11/2 Midnight Hour (Video) 04:35

Nie wiem jak pozostali, ale ilością klipów jestem rozczarowany ...
Pytanie dodatkowe - czy płyta z klipami będzie w formacie DVD ?

Kolejny podwójny składak "The 80's Album" jest planowany nakładem tego samego wydawnictwa na 31 października, ale tracklista jeszcze nie jest znana.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

jak wynika z okladki (ktora mozna obejrzec pod tym linkiem http://images-eu.amazon.com/images/P/B0 ... ZZZZZZ.jpg ) bedzie to DVD
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pozwoliłem sobie przesunąć ten temat do działu z newsami i nieco zmienić jego nazwę.

Na stronie http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... sk/hitlist można odsłuchać fragmenty nowych mixów. Jak dla mnie jest to jeden wielki plastik, nie wiem dlaczego nie zrobili tego nagrywając je na nowo, tylko wzięli stare wersje...

Co do DVD - brakuje "Are You Man Enough", wydaje mi się też że był klip do "I Can Lose My Heart Tonight"...
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Tak, był klip do I Can Lose My Heart Tonight i nie wiem czy to co mam z Nothing But A Heartache to czy nie jakiś klip...hmm...

Mnie to dziwi, że nikt nie zauważył jednej, bardzo ważnej rzeczy. Mianowicie Heaven And Hell na tej składance to NIE TA SAMA WERSJA co na "Welcome To The Heartbreak Hotel". Na tej kompilacji jest WERSJA Z SINGLA 7INCH! pierwszy raz wydana na CD najwyraźniej.

Ciekawa sprawa.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Przemo

Post autor: Przemo »

No, jeśli faktycznie brakuje dwóch teledysków, to wielka szkoda. Najwyraźniej wytwórnia pokpiła sprawę. :(
Przemo
jkris

Post autor: jkris »

z tego co ja wiem to do ICLMHT teledysk nie powstal. na plycie brakuje wiec tylko jednego teledysku...
Awatar użytkownika
Maro_D

Powstał klip do I Can Lose My Heart Tonight bo sam takowy posiadam. Ma miejsce w studio, zaaranżowanym na stację benzynową. Co ciekawe...końcówka nagrania nie kończy się jak wersja singlowa tylko robi się przejście takie, jak w wersji maxi. Dobre...
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
jkris

to co posiadasz nie jest oficjalnym teledyskiem. to zapis pierwszego wystepu CCCatch w TV.
Awatar użytkownika
Maro_D

No dobra...tak czy siak Are You Man Enough brakuje na DVD. Dlaczego? Tego nikt chyba nie wie...

Ale jeszcze wrócę do "Mogę zgubić swe serce dzisiejszej nocy" - Give Me Peace On Earth też był bądź co bądź występem w TV i dali jako klip (razem z tym śmiesznym facetem). Dziwne...
jkris

ja tylko napisalem to co wiem- podal te widomosc brat CC na forum.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

To co pisał brat CC na forum to nic innego jak jej występ w programie "Formel Eins" - oficjalnego clipu do ICLMHT nie ma!
Jeśli chodzi o Are You Man Enough to posiadam ten klip w całości w super jakości i nawet na prośbę Marca (brata CC) wysłałem mu kopię tego klipu. Ale nie wiem dlaczego go nie umieszczono na DVD.
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

taka byla decyzja Edela- moze chodzilo o prawa autorskie a moze przegapili sprawe i pozniej nie bylo juz czasu aby to naprawic...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Edel mimo fajnych pomysłów ma w swoich kompilacjach mnóstwo niedoróbek, niestety :/
Awatar użytkownika
Daniel

CCCatch - Catch The Hits - jakie wersje ?

Post autor: Daniel »

Jakie ukazaly sie wersje tego wydawnictwa ?
Czy tylko pakiet DVD + CD, czy rowniez oddzielnie samo DVD albo samo CD ?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Na rynku rosyjskim (http://www.ozon.ru/context/detail/id/2472966/) jak i ukazała się w wersji dwupłytowej, na ukraińskim chyba tylko audio (http://www.odyssey.od.ua/show.php?cat=audio&id=39).

Inne wydania nie są mi znane.
Awatar użytkownika
Peter

CC Catch Catch the hits.

Post autor: Peter »

Co myślicie o składance Catch the hits? Dla mnie jest to najciekawsza składanka, jka do tej pory wyszła. Super, że zawiera DVD. Świetne są mixy Backseat of your cadillac, Like a hurricane i cudny House of mystic lights. W przypadku Backseat of your cadillac, lepiej by to trochę brzmiało gdyby dodano zwrotki ale i tak jest super. Uważam, że jest to świetny materiał zwłaszcza dla fanów o długim stażu bo nie ma za wiele piosenek w standardowej wersji, przeważnie są jakieś mixy. Podsumowując to super płyta.
ODPOWIEDZ