Nowy dział na stronie - "Modern Talking i Polska"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nowy dział na stronie - "Modern Talking i Polska"
Na stronie pojawił się dziś nowy dział - bezpośredni link to www.moderntalking.pl/polska
Zachęcam do komentowania, dzielenia się uwagami i uzupełniania zamieszczonych tam informacji. Ta wyjściowa wersja może, a nawet powinna być rozbudowana.
Zachęcam do komentowania, dzielenia się uwagami i uzupełniania zamieszczonych tam informacji. Ta wyjściowa wersja może, a nawet powinna być rozbudowana.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Re: Nowy dział na stronie - "Modern Talking i Polska"
Mam jedno zastrzeżenie: nie jest łatwo odróżnić kogo muzyka zainspirowała, a kto ją zwyczajnie parodiuje. Chylińska w moim odczuciu powinna trafić tutaj:
http://www.moderntalking.pl/inni/index. ... arodie.htm
Parodie to na pewno SIB, Talking System, Dieter Talking itp. ale z Fresh Fox, Ashleyem czy patty Ryan mam wątpliwości.
Parodie to na pewno SIB, Talking System, Dieter Talking itp. ale z Fresh Fox, Ashleyem czy patty Ryan mam wątpliwości.
-
Wafl
Eeee, nie rozumiem gdzie według Ciebie Agnieszka parodiuje MT? Oprócz nawiązania w tytule i sampla w Nie mogę Cię zapomnieć, nie ma więcej niczego związanego z MT.Peter pisze:Mam jedno zastrzeżenie: nie jest łatwo odróżnić kogo muzyka zainspirowała, a kto ją zwyczajnie parodiuje. Chylińska w moim odczuciu powinna trafić tutaj:
- Peter
No bo jak ktoś stworzy nazwę: Systems In Blue czy Talking System to jest parodia, a Modern Rocking już nie? Tu granice sa bardzo nie ostre.....
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
SIB czy TS w żadnym miejscu nie były zaliczane do parodii. Nazwa działu, w którym są opisane składa się z trzech słów i nie wiem dlaczego zatrzymujesz się na pierwszym z nich?
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Dlatego, że nie jest tam jasne określone, kto jest inspiracją a kto dedykacją itp. Tam są baardzo nie ostre granice.
Jezeli są zaliczane do inspiracji, to z mojej strony to by byla nadinterpretacja....
-
Wafl
Czyli każde słowo z Modern jest parodią Modern Talking. Z resztą po co ciągniemy tą dyskusją i tak będziesz obstawiał przy swoim.
- Jasmine
A czy Talk Talk to też parodia MT? 
- Emil45677
Moim zdaniem świetny dział i w ogóle świetny pomysł na rozbudowę stronyArCrack pisze:Na stronie pojawił się dziś nowy dział - bezpośredni link to www.moderntalking.pl/polska
-
sylwester
duzo z was nie pamieta audycji Bogdana Fabianskiego,super audycje,pamietam jak lecialy cale plyty Blue system,Sandra,Bad Boys Blue i tp. Piekne czasy,moze ktos wie ,ale kiedys drugi program w radiu wieczorem zawsze w sobote co dwa tygodnie prezentowal "kacik Dietera Bohlena" wtedy zawsze puszczane byly po pol plyty czyli jedna strona kasety,wiem ze doszla audycja do ktores z poczatku plyt Blue System potem audycje rozwiazano,wlasnie wtedy nagralem plyty Modern Talking i tez C C Catch; mam 35 lat i moga znac to tylko Ci fani ktorzy pamietaja te czasy,jezeli ktos zna to poprosze nazwisko prezentera tej audycji !
- Pioetrek
- Kontakt:
Być może chodzi o Jerzego Rowińskiego - pamiętam, że np. w urodziny Dietera obowiązkowo przypominał jego osobę i prezentował jego nagrania. Prowadził też audycję związaną z premierą płyty Blue System X- Ten. Zaprezentowano wtedy chyba większość nagrań z albumu a całość była przerywana rozmową p. Rowińskiego z członkiem fan-clubu Midnight Cadillac (taką nazwę zapamiętałem).
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Maro_D
Tak, był taki fan club. A osoba-członek to nie był czasem Marcin, znany jako Martini Martinez?aprezentowano wtedy chyba większość nagrań z albumu a całość była przerywana rozmową p. Rowińskiego z członkiem fan-clubu Midnight Cadillac (taką nazwę zapamiętałem).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Romantic Warrior
tak, to był właśnie Jerzy Rowiński, audycja nazywała się bodajże Studio Stereo Zaprasza, prezentował tam w co drugą sobotę dyskografię MT i C.C.C., jednak nie zdążył jej do końca puścić, bo program II PR przestał grać muzykę rozrywkową (niestety)...Pioetrek pisze:Być może chodzi o Jerzego Rowińskiego - pamiętam, że np. w urodziny Dietera obowiązkowo przypominał jego osobę i prezentował jego nagrania. Prowadził też audycję związaną z premierą płyty Blue System X- Ten. Zaprezentowano wtedy chyba większość nagrań z albumu a całość była przerywana rozmową p. Rowińskiego z członkiem fan-clubu Midnight Cadillac (taką nazwę zapamiętałem).
Pozdrawiam
Piotrek
-
nado
Cieszę się, jak zresztą wszyscy, którzy opiniowali na tej stronie, z powstania tego działu. Nie ma wątpliwości, że jest on rozwojowy. Jak już pisałem jego rozbudowa może podążać w różnych kierunkach, zależy to oczywiście od zaangażowania forumowiczów- ich chęci do współtworzenia go.
Przesyłajcie zatem teksty, adresy linków, zdjęcia etc., które wiążą się z tematem. Oto kilka, być może, znanych wam faktów z historii fascynacji Agnieszki Chylińskiej zespołem Modern Talking.
Trzy lata temu, po raz drugi w historii muzyki rozrywkowej w Polsce, wydano płytę ze sławnej w świecie muzyki serii: "Bez prądu". Dokonał tego konkretnie zespół Hey. Katarzyna Nosowska - wokalistka i tekściara Heya, zaprosiła do współpracy dwie sławne, świetnie śpiewające osobowości: Budynia - wokalistę Pogodna oraz A. Chylińską. Wybór piosenek do koncertu w duetach był nadal dyskutowany. Chylińska zaproponowała Nosowskiej zaśpiewanie w duecie piosenki You're my heart, you' re my soul. Wcześniej zaaranżowała ją po swojemu i grała, z dużym powodzeniem na swoich koncertach. Wzmiankował o tym Sierocki w Teleexpressie, prezentując fragment jednego z koncertów Agnieszki. Chylińska zagrała Talkinga dla Nosowskiej, a ta odniosła się do propozycji przychylnie, uważając, że utwór został pokazany " w niezłym świetle". Ostatecznie MT nie wybrano, bo Hey nie jest "zespołem wesołków" . Historia ta jednak dobrze ilustruje "chylińskie powiązania". Ponad to zaistniała na wieczność w książeczce do płyty "Bez prądu " Heya. Chylińska w późniejszych wywiadach dokonywała swojego muzycznego "moderntokingowego comming outu" przy każdej nadarzającej się okazji. Płyta Modern Rocking formalnie jest tego ostatecznym potwierdzeniem.
Przesyłajcie zatem teksty, adresy linków, zdjęcia etc., które wiążą się z tematem. Oto kilka, być może, znanych wam faktów z historii fascynacji Agnieszki Chylińskiej zespołem Modern Talking.
Trzy lata temu, po raz drugi w historii muzyki rozrywkowej w Polsce, wydano płytę ze sławnej w świecie muzyki serii: "Bez prądu". Dokonał tego konkretnie zespół Hey. Katarzyna Nosowska - wokalistka i tekściara Heya, zaprosiła do współpracy dwie sławne, świetnie śpiewające osobowości: Budynia - wokalistę Pogodna oraz A. Chylińską. Wybór piosenek do koncertu w duetach był nadal dyskutowany. Chylińska zaproponowała Nosowskiej zaśpiewanie w duecie piosenki You're my heart, you' re my soul. Wcześniej zaaranżowała ją po swojemu i grała, z dużym powodzeniem na swoich koncertach. Wzmiankował o tym Sierocki w Teleexpressie, prezentując fragment jednego z koncertów Agnieszki. Chylińska zagrała Talkinga dla Nosowskiej, a ta odniosła się do propozycji przychylnie, uważając, że utwór został pokazany " w niezłym świetle". Ostatecznie MT nie wybrano, bo Hey nie jest "zespołem wesołków" . Historia ta jednak dobrze ilustruje "chylińskie powiązania". Ponad to zaistniała na wieczność w książeczce do płyty "Bez prądu " Heya. Chylińska w późniejszych wywiadach dokonywała swojego muzycznego "moderntokingowego comming outu" przy każdej nadarzającej się okazji. Płyta Modern Rocking formalnie jest tego ostatecznym potwierdzeniem.