O zdjęciach gorszych i lepszych

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasmine

Re: O zdjęciach gorszych i lepszych

Post autor: Jasmine »

Ale super zdjęcia, jejku :D
W Rosji robią świetne tapety np. z anime mam dużo zrobionych przez nich. Jest nawet jakaś strona po rosyjsku o Modern Talking, zawsze jak wchodzę na yahoo to mi wyskakuje do niej link ^^

Obrazek

Dz: Co teraz zamierzacie robić?
MT: Yyyyy... eeeee....
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Jasmine pisze:Dz: Co teraz zamierzacie robić?
MT: Yyyyy... eeeee....
Bardzo ciekawa interpretacja :lol: :mrgreen:
Swoją drogą wielu tych zdjęć nigdy w życiu nie widziałem. Zapewne są ich tysiące. :wink: Już sam fakt, że z byle filmiku czy wywiadu z ich udziałem można robić tzw. "screenshoty" :wink: Ps Ciekawie wygląda Dieter na nartach, poprawka - na śniegu. :)
Mnie jeszcze zastanowiła ta fotka.
Czyżby łańcuch Nory jako pamiątka ze starych czasów? :D
Obrazek
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

IndependentGirl pisze: Obrazek
O to zdjęcie jest wspaniałe!
Bardzo lubię takie zdjęcia MT...w akcji :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Gasolina91 pisze:O to zdjęcie jest wspaniałe!
Bardzo lubię takie zdjęcia MT...w akcji
Nooo, to już baaardzo zamierzchłe czasy. Dziś już tak nie wyglądają niestety choć Thomas chyba całkiem nieźle się trzyma. 8) Ja już chyba pisałem o tym komuś ale naprawdę trochę mnie czasem zaskakuje, że młode pokolenie słucha jeszcze wykonawców z dawnej epoki, mało tego jeździ na ich koncerty. Z drugiej strony świadczyć to może tylko o tym, że nie jest to gwiazdka jednego sezonu. Miewa gorsze i lepsze okresy w swojej karierze ale generalnie jest to ktoś, o kim prawie każdy wie, kim ta osoba jest. Nawet nie fan powie, że: "Ooo, to teeen z MT". :wink: Czy np ktoś wie kto to był kiedyś Fever feat. TIPPA IRIE?? :? No słucham. :) O tym właśnie mówię.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

Ja bym dużo dała żeby pójść na koncert MT T.T
Znam dużo piosenek z lat 80.
A co do Fever feat. Tippa Irie to muszę sprawdzić jak to brzmi bo w większości jest tak że słyszę piosenkę a nie znam autorów i tytułu ^^"
Fakt, teraz wszyscy słuchają jakiś Jonas Brothers, Demi Lovato, Miley Cyrus i innych gwiazdek Disneya, aż się, za przeproszeniem, rzygać chce :x
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Może i te Gwiazdki Disneya teraz świecą ale ich czas przeminie i za kilka lat nikt nie będzie o nich pamiętać (chyba, że będą żyć skandalami), a takie zespoły jak np. MT cały czas są bardzo popularne i lubiane nawet wśród młodzieży i myślę, że nadal tak będzie... bo muzyka z lat 70' i 80' ma coś, co przyciąga, coś prawdziwego, co się nie nudzi...
P.S. Super fotki pododawaliście ;)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Jasmine

W sumie prawda, dobre pocieszenie :lol:
To prawda i nie tylko MT, np. jeszcze wiele innych wykonawców z tamtych lat np. Abba, Queen itd.

O, znalazłam fajne obrazki :D
Obrazek
Obrazek :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek :shock:
Obrazek
Obrazek
Obrazek "tak żyje Thomas" :D
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Co chwilę jakieś fajne fotki tu umieszczacie. Co jedna to cudowniejsza. Śliczne te obrazki m.in. ten pierwszy u Jasmine. Okropnie mi się podoba. A co do tych współczesnych wykonawców to macie rację, bo o takich gwiazdach jak Modern Talking, ABBA, Queen czy Bad Boys Blue nigdy słuch nie zaginie, bo właśnie oni mają to coś, jak słusznie stwierdziłyście. Te współczesne gwiazdy to raczej są takie na jeden sezon. Ja np. częściej słucham płyt tych zespołów z tamtej dekady, bo jakoś nie mogą mi się znudzic. Słucham wielu z tych współczesnych wykonawców, ale niektórych z nich już dawno przestałam słuchac. Tak więc można śmiało powiedziec, że lata `80 są niepowtarzalne i na pewno ci współcześni nigdy nie dorównają tym z tamtej dekady, bo to niemożliwe jest przecież. No i rzeczywiście o wiele przyjemniej słucha się np. ABBY niż Jonas Brothers, o Modern Talking już nie wspomnę, bo to klasa sama w sobie. Takiego duetu jak Modern Talking nigdy nie będzie, a przecież są tacy, którzy rozpaczliwie próbują ich podrobic i nijak im to nie wychodzi. :) Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Obrazek
Wersja robocza, okładki do singla "Gasoline". Pomysł zarzucono w niewyjaśnionych okolicznościach.
Obrazek
Demo okładki singla "Brother Louie" na rynek mongolski.

Obrazek
Cholera... o co chodzi z tym dodawaniem ?
Obrazek
Chyba już nigdy się nie dowiem...

Obrazek
Akwizytor: Mam zaszczyt zaprezentować panu, najnowszy laptop z serii ultra lux, o pamięci...
Dieter: A czy posiada kalkulator w wersji rozszerzonej z opcją dodawania ?

Obrazek
Cholera... chciał mi sprzedać jakiś badziewie bez kalkulatora... i co ja teraz zrobię?

Obrazek
Nareszczie czuję się bezpiecznie, ten kalkulator jest trochę nieporęczny, ale cóż... ta bateria na paliwo jądrowe w końcu gdzieś się musi zmieścić :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Jasmine

Haha, ciekawe interpretacje obrazków :lol:

A co do wypowiedzi MTalkingusi28 to w pełni się z Tobą zgadzam :D Teraz zauważyłam że każdy aktor z Disney Channel musi nagrać płytę. Uważam to za bezsens. I jak to słusznie powiedział mój kolega "gdyby Walt Disney zobaczył co się robi z jego imieniem to by padł"
Po za tym w latach 80 każdy artysta który nagrał wtedy piosenkę wnosił coś do tego stylu. Teraz to w większości kopiuje się pomysły na muzykę, jakieś charakterystyczne słowa albo gesty. Np. Ostatnio widziałam piosenkę w której skopiowano "dabudidabudam" z piosenki "Im blue", to dla mnie jest żałosne.

Widziałam takiego demotywatora, cytuję: "Miley Cyrus, Demi Lovato i Jonas Brothers. Znowu małe dziewczynki myślą że słuchają rocka" ten "rock" to zwykły pop. No ale nic nie poradzimy, wszystkie dziewczyny kochają się w tych Efronach, Jonasach i tam w kimś jeszcze. Oby moda na to jak najszybciej minęła bo zaczynam mieć tego dosyć. I do tego teraz (no nie wszyscy, ale ci którzy są zasłuchani w teraźniejszą muzykę) mówią że lata 80 to kicz.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Nie wiem czy myślimy o tej samej piosence, ale jeśli tak to rzeczywiście ta nowa wersja w której jest zawarte to "dabudidabudam" jest żałosna, powiem więcej, jest głupia, nudna i całkowicie monotonna. Zapomniałam nazwy zespołu tej nowej wersji, bo ja już kilka razy tę piosenkę widziałam na VIVIE. Jeśli obie mamy na myśli tę jedną piosenkę sprzed chyba 10 lat czyli Eiffel 65, a tytuł tej piosenki to Blue. Bo właśnie tam jest użyte to "I`m blue" "dabudidabudam". Chyba to o tę piosenkę chodzi. :) :) :) A teksty pod tymi fotkami są rzeczywiście zabójczo śmieszne. Świetne poczucie humorku, Michał. :lol: Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
Jasmine

Ta, co tam jest jakaś babka i koleś, chyba myślimy to jest samej ^^
Są różne wersje tytułu widać, ja widziałam tylko "im blue" ale zgadza się autor.

Dzięki Bogu że można jeszcze ściągać niektóre piosenki z lat 80 i że są radiostacje które je puszczają (RMF FM, Open FM) bo dzięki temu można sobie przypomnieć stare lata (to dla starszych) i poznać jaka kiedyś muzyka była (dla młodszych)

Nie ma to jak grzebać na Yahoo images :D
Obrazek
Obrazek uhuhu :lol:

Czasami można cały dzień przesiedzieć i znaleźć coś ciekawego ^^
Kiedy to pisałam, na Open FM leciało Cheri cheri lady xD
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Jednak dobrze obczaiłam z tym Eiffel 65 jak widzę. Pamiętam jak nagrywałam tę piosenkę z radia dawniej. :) :) Bardzo dobrze, że jeszcze puszczaja te stare piosenki w radio, np. ostatnio w radio Zet słyszałam kilka takich piosenek, których od bardzo dawna nie słyszałam na tej stacji m.in. Terence Trent D`Arby Delicate. Cudowny utwór. :) :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jasmine

Ogólnie dobrze że są radia które puszczają stare piosenki :D

W niektórych ujęciach Thomas jest taki słodki <3 Czuję się jak jakaś smarkula T.T ^^"
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

No bo Thomas jest słodki. Słuchając jego głosu i oglądając go w teledyskach czuję się jak w niebie wśród aniołów. Thomas ma perfekcyjny i taki subtelny głos, że aż chce się życ. I naprawdę czasami czuję się jak nastolatka, gdy tak mówię czy myślę, chociaż kocham go jak swojego ukochanego wokalistę. Zresztą od początku tak jest, nigdy nie było inaczej. Ja jestem po prostu jego fanką i tyle. Tak w ogóle to Modern Talking to całe moje życie i nie wyobrażam sobie, żebym kiedykolwiek miała przestac słuchac piosenek tego fantastycznego duetu. Ja nie umiem życ bez ich muzyki, a zwłaszcza bez głosu Thomasa, który nie ma sobie równych. :) W moim wieku czasem fajnie jest się poczuc jak zwykła nastolatka i trochę pobujac w obłokach. :) :) Aha, przypomniało mi się, że dwa dni temu słyszałam piosenkę The Cranberries - Just My Imagination. Świetny utwór, którego nie słyszałam w radio Zet od wieków. :) A jeśli chodzi o piosenki Modern Talking to ich piosenki czasem słyszałam w radio Zet w pr. Zet Dance chyba w tamtym roku o ile dobrze pamiętam. A tak w ogóle to dawniej zawsze ich piosenki były na muzycznych listach radiowych m.in. w radio RMF. :) Pa Pa

Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Post autor: Krzychu »

Ja tylko nie do końca rozumiem o co chodzi z tym, że Thomas zmarł "Thomas Anders starb". Jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić?
Obrazek
ODPOWIEDZ