Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Re: Bad Boys Blue

Post autor: Blue Forever »

Peter pisze:Nie znam za bardzo tego okresu w ich twórczości jak był Mo Russel, znam tylko te comebackowe płyty, które powstały już z nim. Czy on też coś śpiewał?
Jak najbardziej: Najwięcej można go usłyszeć na płycie "Bang Bang Bang" - fajowy klimat wprowadził. Polecam "U 'n' I" :)

Pozdr.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

O dzięki wielkie, z tego co zauważyłem, to chyba Ty się tam też udzielasz. :) Akurat tej płyty nie znam, a była to pierwcza płyta z Mo. A która z "nowych" wam się najbardziej podoba? Bo "Heart and soul" choć trochę odstaje ma fajny klimacik, a "Tonite: tez jest niezła, ale najlepsza jest "Around the world" - super jest utwór "Bridge of heartaches', najsłabsza tam jest chyba "Join Bad boys blu", bo ma taki bardzo agresywny beat. Co to za produkcja "Follow the light"? normalny album czy zwykła składanka, bo piosenki jak "Baby blue" czy "Under the boardwalk" brzmią znajomo.....
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Napiszę czasem coś na forum,ale nie tak dużo jak tutaj...tam zdecydowanie jest mniej osób a moja wiedza o BBB też nie wy sięga za to co napisane jest na rożnych forach i ogólnie w necie...a co do Mo Russel-a (był w zespole od 1995 do końca 1999),sam za bardzo nie wiem, i wolałbym nie wprowadzać w błąd, śpiewał na pewno :D .

Follow The Light to 14 studyjny album zespołu.
A z "nowych" choć każdy ma swoje perełki :D , moimi ulubionymi są: Tonite i Heart & Soul.
Ostatnio zmieniony wt lut 16, 2010 21:56 przez FMike, łącznie zmieniany 4 razy.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

A czy to prawda, ze tekst do "Heaven or hell" napisał sam Chris Norman? Gdzieś tak ktoś napisał. To jezeli tak to chyba tylko sam refren, bo nie rap....
Awatar użytkownika
FMike

A czy to prawda, ze tekst do "Heaven or hell" napisał sam Chris Norman? Gdzieś tak ktoś napisał. To jezeli tak to chyba tylko sam refren, bo nie rap....
Ja pierwsze słyszę ale raczej nie...a propo Bang Bang Bang może Ci się spodoba śmieszne video do jednej z piosenek z tego albumu:

"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Gdzieś słyszałem, że John McInerney ożenił się z Polką i mieszka w naszym :arrow: pięknym kraju. Czy to prawda?
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Gdzie mieszka to nie wiem, ale jego żoną jest Polka, ma na imię Sylwia. John, czasem na koncertach mówi coś po polsku. :)
Awatar użytkownika
Veljanov

Post autor: Veljanov »

Gdzieś słyszalem ze John przeprowadził się do Anglii... a jeżeli chodzi o Polske to mieszkał gdzieś pod Łodzią.
Mo Russel poza śpiewem odpowiadał też za image BBB. Gdy zespół w 1998 roku wrócił z Intercord pod skrzydła Coconut Mo praktycznie przestal udzielać sie wokalnie na albumach. Taka sytuacja nie bardzo mu pasowała i dlatego rozstał sie z grupą. Z nowych albumów najbardziej cenię Follow The Light. Bardzo dobry album do sluchania, idealnie komponuje się z jesienną pogodą jak już ktoś kiedyś zauważył na Forum BBB :wink:
Wsród autorów kawałka Heaven or Hell widnieje nazwisko Chris Norman, jednakże nie wiem czy to tylko zbieżnośc nazwisk czy też TEN Chris.
Awatar użytkownika
Peter

Atlantis pisze: Co do samego albumu: do końca nie byłem w stanie wysłuchać nawet tych fragmentów, pod względem melodii Systemsi z Ashleyem pokonali ich zdecydowanie (choć też są one proste i szybko się nudza).
Nie no powiedz, że żartujesz? Straszne są te dokonania muzyczne Ashleya, pomijając płytki beat, infantylne teksty i odpychający wokal MA, a wspomniane przez Ciebie melodie też tam są okropne, bo przecież takie "Back to summer 97" nie ma jej prawie wcale. Poza tym takie "Lonely nights in avalon' brzmi jakby robione na eJayu albo na jeszcze prostszym amatorskim programie, ta aranżacja jest śmiesznie infantylna. A BBB bedzie zawsze o jakieś dwie klasy wyżej niż Ashley, raz, że dobry głos Johna, a dwa, ze tych piosenek z nowego albumu jakoś da się wysłuchać i album można spokojnie wysłuchac do końca, mimo, że to jest dalekie od każdej z 9 pierwszych płyt.
Co do Chrisa Normana, to już wiem, to ten ze Smokie. ;)
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Chłopaki wracają z "nowym" Singlem:

Bad Boys Blue - Come Back In Stay 2010 (MCD)
01. Come Back In Stay (Radio Edit 2010)
02. Come Back In Stay (Extended Mix 2010)
03. Come Back In Stay (Almighty 12" Mix)
04. Come Back In Stay (Alex Twister Extended Mix)
05. Come Back In Stay (Alex Twister Dub Mix)
06. Come Back In Stay (Remix 1)
07. Come Back In Stay (Remix 2)
08. Come Back In Stay (Original Album) (remastered 2010)
09. Come Back In Stay (Original Instrumental)
Bonus:
10. Come Back In Stay (Video Radio Edit 2010)
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
FMike

Nie tylko z singlem :D
(track-lista która powyżej umieściłeś, nie będzie tak wyglądała)
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Come Back IN Stay? Chyba raczej Come Back AND Stay.

A przy okazji - ciekawostka: Rui Carlos Ferreira z BBB zagral w jednym z odcinkow 13 posterunku :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=4mu-H16zvQM
think for yourself - question authority
micho44

Post autor: micho44 »

Jak dla mnie nr.3 w latach 80-tych.Twórcy takich hitów jak choćby: Come Back and Stay,You're Woman i I Wanna Hear Your Heartbeat.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Mam pytanie:
Moja mama mówi że You're a woman i'm a man śpiewało jakiś dwóch innych Niemców, że to nie jest piosenka stworzona przez BBB, to prawda?
Awatar użytkownika
Peter

Powiedz, że żartujesz? Pewnie że jest to piosenka BBB. ;) Napisał ją Tony Hendrik. Zachęcam do odwiedzenia strony zespołu. BBB to ciągłe zmiany składu, z oryginalnego został tylko John, a tą pioskę nie śpiewali żadni niemcy tylko Anglik, Amerykanin i Jamajczyk. ;)
Awatar użytkownika
FMike

Peter pisze:BBB to ciągłe zmiany składu, z oryginalnego został tylko John, a tą pioskę nie śpiewali żadni niemcy tylko Anglik, Amerykanin i Jamajczyk. ;)
No właśnie nie Jamajczyk :D , Trevor Oliver Taylor URODZIŁ SIĘ w Anglii.
"...I'm A Rough Boy..."
ODPOWIEDZ