Kultowe seriale ;)

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adi

Re: O zdjęciach gorszych i lepszych

Post autor: Adi »

jkris pisze:niestety Linda poddala sie wielu operacjom platycznym, ktorych efekt jest oplakany. jak powiedziala sama w niedawnym wywiadzie ma tego swiadomosc i zaluje, bo jak widac na dobre jej nie wyszly...
za to jej kolezanka z planu, w wieku lat 77 wyglada kwitnaco
Kurczę, no rzeczywiście. :D Nie ma porównania. Jednak co za dużo to nie zdrowo jeśli chodzi o poprawianie natury. Przy niej Linda wygląda jak 100- letnia babcia. :mrgreen:
MODERN JEANNE pisze:Lindy Evans strasznie się zmieniła.Pewnie gdybym zobaczyła samo jej obecne zdjęcie to nawet bym jej nie poznała
Dlatego po krótkim namyśle zamieściłem tuż obok jej zdjęcie z młodości dla kontrastu, żeby oglądający miał perspektywę porównawczą. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

:lol:
Fajny to był serial a jeszcze fajniejsze szczeniackie i beztroskie czasy.
Zrzeszał on zawsze przed telewizorami(nieraz czarno-białymi)całe rodziny
U mnie od młodszej siostry po babcie i dziadka wszyscy go zawsze oglądali :D
I LOVE DB AND TA!
jkris

Post autor: jkris »

w sumie dziwne ze nigdy Dynastii nie powtorzyli...
Awatar użytkownika
Adi

MODERN JEANNE pisze:U mnie od młodszej siostry po babcie i dziadka wszyscy go zawsze oglądali :D
Nie tylko u ciebie w domu tak było. :wink:
jkris pisze:w sumie dziwne ze nigdy Dynastii nie powtorzyli...
Znaczy powtarzali ale nie na TVP. Widywałem jeszcze kilka lat temu na Polsacie 2 oraz innych niemieckich kanałach. :wink:
Tak poza tym nie róbmy już tu offtopiców bo wiecie mi już teraz jako moderatorowi nie za bardzo wypada. :D Powiedzmy, że udzielę tym razem wyjątkowej dyspensy. :mrgreen: Jeśli już to przenieśmy dalej dyskusję do tematu filmowego. Chyba jest taki. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

O, słyszałam o Dynastii, moja mama bardzo lubiła ten serial tak jak Niewolnicę Isaurę :D
Myślałam żeby obejrzeć obydwa seriale z ciekawości
Awatar użytkownika
Adi

Re: Kultowe seriale ;)

Jasmine pisze:O, słyszałam o Dynastii, moja mama bardzo lubiła ten serial tak jak Niewolnicę Isaurę
Myślałam żeby obejrzeć obydwa seriale z ciekawości
Polecamy :D Znaczy dziś może to być już trudno dostępne, chyba, że gdzieś w necie? "Niewolnica Isaura" była chyba taką pierwszą, zagraniczną operą mydlaną jaka zyskała popularność w Polsce a "Dynastia" podsycała wyobraźnie Polaków żyjących w PRL-u marzących o lepszym życiu i nieskrępowanych podróżach po świecie. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Od jakiegoś czasu na TVP1 po 15.00 leci serial Bonanza - jest naprawdę kultowy :wink:
Obrazek
Point Of No Return
Frywolna_Grochówa
Użytkownik nieaktywny

Post autor: Frywolna_Grochówa »

czemu by nie Alternatywy 4?
Awatar użytkownika
Adi

Gasolina91 pisze:Od jakiegoś czasu na TVP1 po 15.00 leci serial Bonanza - jest naprawdę kultowy
Oglądałem go jak byłem nastolatkiem. Jest wiele takich kultowych produkcji, jak np. "Nightrider", "Drużyna A", "McGyver", "Mash", "Stawka większa niż życie"itp. A kiedy ja byłem w szkole średniej dość popularny był "Beverly Hills 90210". :wink: Dziś to już inna moda. Choć z tych nowych też lubię "Kroniki Sary Connor", "Gwiezdne wrota". Generalnie nie wracam już tak często do starych seriali bo jest zbyt dużo nowości i kinowych i telewizyjnych. Po prostu człowiek by już tego wszystkiego nie ogarnął. Pod tym względem staram się iść trochę z duchem czasu choć mam sentyment do pewnych starszych produkcji i czasem wyrywkowo raz kiedyś coś się obejrzy. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Uwielbiam Bonanzę i szkoda, że tego nikt wcześniej nie mymienił. Mi się podoba to, że trzyma w napieciu, ale Cartwrightowie zawsze wychodzą z opresji. Tak się zastanawiam skąd w latach 60 tych wzięli takie miasto z saloonami, ale widocznie zrobili makietę dla filmu. No i zobaczcie: film krecony w 1960 - oni już mieli kolorowa telewizję - dużo przed nami.
Awatar użytkownika
Jasmine

Jejku, czuję się jakby mnie ominęły ciekawe rzeczy bo się urodziłam "po wszystkim" :oops:
Ostatnio na youtube odnalazłam Kuchnię Pełną Niespodzianek i całą resztę ZCDCP :lol: Niektóre odcinki były genialne :D
Awatar użytkownika
Adi

Jasmine pisze:Jejku, czuję się jakby mnie ominęły ciekawe rzeczy bo się urodziłam "po wszystkim" :oops:
Nie masz czego sobie wyrzucać. Urodziłaś się, kiedy się urodziłaś. :) A nic nie stoi na przeszkodzie aby stracony czas nadrobić. Mniej więcej ta stronka pozwala cofnąć się trochę w czasie. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

Właśnie, od was wszystkich można się dowiedzieć ciekawych rzeczy :D
Awatar użytkownika
Adi

Serial "Dynastia" w krzywym zwierciadle. Słynne bójki bohaterów :lol: 8) :mrgreen:

Obrazek
Ninio

Post autor: Ninio »

Dla mnie kultowe seriale to stare polskie filmy Barei. Alternatywy 4 ; Zmiennicy... sa tam tak rewelacyjne dialogi,ze mogłbym to ogladac w nieskończonosc. Jezeli mozna nazwac to serialem to takze 'Latający Cyrk Monty Pythona" - kultowe angielskie poczucie humoru z przełomu lat 60/70 a ciagle aktualne. Całkiem niedawno leciał "Świat według Bundych" -film ten tez mozna uznac a kultowy. Z oper mydlanych to jedynie Dynastia,Pokolenia,Santa Barbara - to pamietam z czasów gdy byłem nastolatkiem. Teraz jest tego tyle no i nic sie niewyróznia,wszystko na to samo kopyto.
Awatar użytkownika
Jasmine

Alternatywy 4 jest boskie :D No i 40-latek albo coś tam jeszcze. Ostatnio na tvp2 puścili Alternatywy, wreszcie mogłam zobaczyć i się trochę pośmiać.
Teraz seriale są tylko o jednym- miłość, szczęście, zdrady i inne pierdoły, zgadzam się z Ninio. Świat Według Kiepskich, Daleko od Noszy, Mamuśki itd. też są fajne bo przynajmniej jest się z czego śmiać. A nie takie Barwy Szczęścia albo M jak Miłość, wszystko to samo.
ODPOWIEDZ