"Strong" - nowy album
- phantomas
- Kontakt:
Re: "Strong" - nowy album
Czyli też nie doszukujmy się głębi w żadnym z projektów Dietera Bohlena. Przecież to muzyka "do zabawy i imprez, a nie dla melomanów, którzy będą analizować każdy dźwięk i oczekiwać muzycznego orgazmu..."
Czytam wypowiedzi i niewielu osobom właściwie przeszkadza, że nowe pioseneczki Andersa są na jedno kopyto, bo przecież "wielu zarzucało MT, że piosenki są na jedno kopyto".
Ale pamiętam te głosy pełne oburzenia, że jak to, to nieprawda. Że prawdziwy fan potrafi dostrzec te subtelne różnice między "Cheri Cheri Lady", "Brother Louie" czy "Atlantis Is Calling" a inni to się nie znają na "prawdziwej" muzyce.
Ten medley nowych piosenek Andersa jasno obnaża jak słabe są to produkcje. Nie wywołują u mnie jakichkolwiek emocji, a chciałbym chociaż poczuć cień tego co czułem i czuję do dzisiaj słuchając np. "Atlantis".
Słuchając tych utworów mam wrażenie, że ktoś stworzył podkład, na siłę doklejono głos Thomasa i mamy efekt końcowy taki, że jedno ledwo współgra z drugim.
Dałbym dużo, żeby usłyszeć głos Thomasa w takiej balladzie jak ta. Zasługuje na to.
Alicia Keys - "Empire State of Mind, Part II"
http://www.youtube.com/watch?v=iYmmh9zkpQM
Czytam wypowiedzi i niewielu osobom właściwie przeszkadza, że nowe pioseneczki Andersa są na jedno kopyto, bo przecież "wielu zarzucało MT, że piosenki są na jedno kopyto".
Ale pamiętam te głosy pełne oburzenia, że jak to, to nieprawda. Że prawdziwy fan potrafi dostrzec te subtelne różnice między "Cheri Cheri Lady", "Brother Louie" czy "Atlantis Is Calling" a inni to się nie znają na "prawdziwej" muzyce.
Ten medley nowych piosenek Andersa jasno obnaża jak słabe są to produkcje. Nie wywołują u mnie jakichkolwiek emocji, a chciałbym chociaż poczuć cień tego co czułem i czuję do dzisiaj słuchając np. "Atlantis".
Słuchając tych utworów mam wrażenie, że ktoś stworzył podkład, na siłę doklejono głos Thomasa i mamy efekt końcowy taki, że jedno ledwo współgra z drugim.
Dałbym dużo, żeby usłyszeć głos Thomasa w takiej balladzie jak ta. Zasługuje na to.
Alicia Keys - "Empire State of Mind, Part II"
http://www.youtube.com/watch?v=iYmmh9zkpQM
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
Ninio
Od ArCrack - kilka postów powyżej zostało usuniętych ze względu na brak ich związku z tematem.
co do powyzszej wymiany zdan,kazdy ma swoje racje...moze jest zbyt ostro. Nieoszukujmy sie "strong" ameryki nieodkrywa i w siecie muzyki klubowej pewnie przejdzie niezauwazozy no ale dla wiekszosci to ciagle czesc Modern Talking (dla mnie tez) natomiast to co tworzy Dieter ma branie w Niemczech ale dla mnie jest "niczym". Proponuje troszke stonowac swoje wypowiedzi. Thomas potrzebuje dobrego producenta,Dieter dobrego artysty....no i troche checi!
co do powyzszej wymiany zdan,kazdy ma swoje racje...moze jest zbyt ostro. Nieoszukujmy sie "strong" ameryki nieodkrywa i w siecie muzyki klubowej pewnie przejdzie niezauwazozy no ale dla wiekszosci to ciagle czesc Modern Talking (dla mnie tez) natomiast to co tworzy Dieter ma branie w Niemczech ale dla mnie jest "niczym". Proponuje troszke stonowac swoje wypowiedzi. Thomas potrzebuje dobrego producenta,Dieter dobrego artysty....no i troche checi!
- MODERN JEANNE
Prawdę mówiąc ja to się w ogóle cieszę bardzo jeśli któryś z nich cokolwiek wydaje.Mają już swoje lata i spokojnie mogliby przejść na emeryturę.Dlatego każda płyta Thomasa i Dietera(nawet jeśli bym miała jakieś drobniutkie zastrzeżenia co do piosenek,ale tylko drobniutkie) jest witana prze ze mnie z wielką radością.Myślę że przez większość też i niepotrzebne jest to rozbijanie piosenek na atomy 
I LOVE DB AND TA!
- Krzychoo
No dokładnie! Myślę, że Thomas dla pieniędzy tego nie robi, bo ma ich sporo, dla sławy raczej już też nie, przeżył swoje , a z jego wypowiedzi wynika, że najchętniej posiedział by z rodziną. Jednak to jest jego zawód i temu się poświęca.
Co do całej dyskusji to chyba cały czas międlimy to samo, a nawet jeszcze nie było premiery albumu. Wszystko za sprawą tych próbek. Poczekajmy na premierę, bo okaże się że wszystko napiszemy jeszcze raz.
Co do całej dyskusji to chyba cały czas międlimy to samo, a nawet jeszcze nie było premiery albumu. Wszystko za sprawą tych próbek. Poczekajmy na premierę, bo okaże się że wszystko napiszemy jeszcze raz.
- MODERN JEANNE
Thomas kiedyś gdzieś powiedział ,że puki może śpiewać będzie to robił bo nie chciałby już być emerytem ,budzić się co rano i zastanawiać się co będzie dzisiaj robić.
Dieter też jest ustawiony jeśli chodzi o pieniądze.
Muzyka to widocznie ich pasja
Dieter też jest ustawiony jeśli chodzi o pieniądze.
Muzyka to widocznie ich pasja
I LOVE DB AND TA!
- Adi
W sumie racja ale ja wyjątkowo rozbiję na przysłowiowe atomy jeden utworek.MODERN JEANNE pisze:niepotrzebne jest to rozbijanie piosenek na atomy
Pewnie i tak napiszemy.Krzychoo pisze:nawet jeszcze nie było premiery albumu. Wszystko za sprawą tych próbek. Poczekajmy na premierę, bo okaże się że wszystko napiszemy jeszcze raz.
Co prawda to prawda. Zostałoby nam tylko wspominanie MT.MODERN JEANNE pisze:Prawdę mówiąc ja to się w ogóle cieszę bardzo jeśli któryś z nich cokolwiek wydaje.Mają już swoje lata i spokojnie mogliby przejść na emeryturę.
Połączone próbki "One more chance" w dłuższą całość.
http://www.4shared.com/file/220203531/b ... chang.html
- MODERN JEANNE
No ,a tak to zawsze można liczyć na kolejne nagrania.
Smutno by było jakby całkiem zaprzestali działalności i zniknęli z pola widzenia
.
Smutno by było jakby całkiem zaprzestali działalności i zniknęli z pola widzenia
.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Adi, to, że sa chórki to nie znaczy, że SIB się w to angażowali. Przecież chórki były także w London Boys czy BBB i np w BBB brzmia niemal tak samo jak w MT, a na nowych płytach MT nie zauważyłem wogóle różnicy jeśli chodzi o chór. Poza tym też jestem zdania, że należy poczekać na odsłuch w dobrej jakości, najlepiej z płuyty, wtedy każdy włoży do odtwarzacza CD i wtedy można się tak naprawdę wypowiedzieć na ten temat, ja wiele razy robiłem ten błąd, że słuchałem z YT czy mp3. Odsłuch próbek pozostawia bardzo pozytywne wrażenie, ale poczekam na całość.
- Adi
No coś ty. Przecież ja doskonale o tym wiem.Peter pisze:Adi, to, że sa chórki to nie znaczy, że SIB się w to angażowali.
Wiadomo, że jakość CD najlepiej oddaje brzmienie.Peter pisze: I właściwie brzmią na pierwszy rzut oka całkiem nieźle. Poza tym też jestem zdania, że należy poczekać na odsłuch w dobrej jakości, najlepiej z płuyty, wtedy każdy włoży do odtwarzacza CD i wtedy można się tak naprawdę wypowiedzieć na ten temat
- adamstan
- Kontakt:
No niestety, obecnie generalnie w produkcjach popowych obowiązuje zasada "wszystko na pierwszym planie, pod spodem nic" (bo na głośniczku telefonu i tak nie będzie słychaćJak to się mówi w przypadku fotografii?"Mistrzowie drugiego planu".
Bardzo niestety wątpię, by ta nowa płyta Thomasa pokazała nam tego typu mistrzostwo. Wierzcie mi, chciałbym się mylić.
Ale...
Z tego co słyszę po próbkach, utwory są zaaranżowane dość oszczędnie. A to znaczy, że będą bardzo "remix-friendly"
- Adi
O, witaj Adamstan!
Już się tu wielu pytało o ciebie i o twoje mixy. Z resztą te, które stworzyłeś chyba do dziś cieszą się popularnością.
Ja chciałem jeszcze nawiązać do tej wypowiedzi Thomasa.
Ja chciałem jeszcze nawiązać do tej wypowiedzi Thomasa.
No i w związku z tym tak się zastanawiam czy faktycznie drugi album na pozostałą część Europy będzie brzmiał dość odmiennie? Chociaż z drugiej strony jest to dla mnie trochę dziwne takie rozróżnienie. Dawniej był tworzony tylko jeden album na cały świat. Nic nie stało na przeszkodzie stworzyć różnorodną kompilację na jednym albumie. Widocznie doradcy Thomasa bardziej forsowali taki sposób marketingowy?Thomas Anders: Nagramy na niemiecki album 5-7 piosenek i zastąpią one te rosyjskie. Kiedy usłyszycie rosyjski wariant, zdacie sobie sprawę, że większość kompozycji jest stworzona pod tamtejszy rynek. Piosenki te są utrzymane w stylu bardzo bliskim Modern Talking, a takie brzmienie jest tam niesamowicie popularne.
W Niemczech i Europie słucha się jednak zupełnie innej muzyki. Tutaj moja muzyka powinna być bliższa nowoczesnemu komercyjnemu brzmieniu.
- Peter
Mi te smaczki drugiego planu nie sa potrzebne, bo dzisiaj mało kto to robi. Poza starymi mistrzami jak Savage, większość dzisiejszych produkcji jest oszczędnych w tricki techniczne, ale taki jest widocznie trend. Jakieś tam ozdobniki jednak są, wystarczy się dobrze wsłuchać w utwory.
Co do Systemsów, to cieszę się, że to był tylko żart z Twojej strony, zresztą Thomas sam kiedyś powiedział, że wyklucza jakąkolwiek współpracę z nimi, możliwe, że przez szacunek do siebie.
- Agata
Kolejna próbka z CD z remixami, tym razem Thomas Anders - Make You (Alex Milano Summer Remix):
http://djaleksmilano.promodj.ru/remixes ... r_Mix.html

http://djaleksmilano.promodj.ru/remixes ... r_Mix.html
- Emil45677
Podawana już wcześniej stronka została uaktualniona o parę próbek remixów oraz dłuższą próbkę utworu "My Angel"
:
http://gennieshaden.ru/blog/?p=411
http://gennieshaden.ru/blog/?p=411
-
Frywolna_Grochówa
- Użytkownik nieaktywny
K jak komercha wiele imion maaaa...........
- IndependentGirl
Można już w całości posłuchać "Sorry baby". Jakość dźwięku momentami słaba, ale utwór strasznie mi się podoba