"Strong" - nowy album
- Peter
Re: "Strong" - nowy album
Zgadzam się z Atlantisem, ze "Forever in a dream" to nie najlepszy utwór, podobnie parę płyt Bohlena po MT było dobrych jak "Take your chance", "Here I am", "Meine Welt", cudowna piosenka "Du hast mein herz gebrochen", DDF, "Fly alone" i dwie pozostałe płyty dla DSDS, "Dreamcatcher", "Cloud dancer" i "The album", którego ostatnio słucham z wielką przyjemnością, ze względu na melodie i to pianino Bohlena, podobnie Thomas stworzył parę ładnych rzeczy jak TT, SF, Ibiza, For you, TNISY i piosenki z singla Tonight is the night.... Mam nadzieję, że ta płyta będzie kolejną. Glos Andersa już niestety nie brzmi tak jak dawniej, ale został tu bardzo dobrze wyprodukowany. 
- Fanka MT
Tutaj się myliszAtlantis pisze:Należy koncertować, płytę może rozpromować jakieś 50 koncertów, ale to chyba przekracza siły Thomasa
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
- Prophet5
To ja Wam teraz coś powiem. Dopiero niedawno usłyszałem wersję z maxi-singla Nothing But A Heartache C.C.Catch. Nigdy nie słyszałem jej wcześniej, nawet w latach 80-tych, gdy powstała. Jednak teraz odczułem ten sam dreszcz, gdy z zapartym tchem w dzieciństwie czekałem na nowe produkcje bohlenowskie. Oczy miałem błyszczące, usta otwarte, zachwyt nad chórkami z przedłużonej wersji, podziw dla zaprogramowanych bębnów. Dlaczego tego nie słyszałem nigdy wcześniej?
Niestety, teraz słuchając próbek nowych nagrań Thomasa nie odczułem kompletnie nic. Pustka, brak głębi, brak magii, brak smaczków, przewidywalność. Albo ja się postarzałem, albo tam u Thomasa rzeczywiście już nic nie ma.
Nie należę zatem do osób, które z zapartym tchem będą czekać na tę płytę. Jest mi obojętna, bo nie wywołuje tych dreszczy, jakie miałem tylko przy zwykłym maxi-singlu C.C.Catch. Szkoda.
Niestety, teraz słuchając próbek nowych nagrań Thomasa nie odczułem kompletnie nic. Pustka, brak głębi, brak magii, brak smaczków, przewidywalność. Albo ja się postarzałem, albo tam u Thomasa rzeczywiście już nic nie ma.
- Fanka MT
Widzisz, to zależy od punktu widzenia... We mnie osobiście, utwory C.C.Catch. nie wywołują żadnych emocji
Uważam jednak, że utwory Thomasa np (Stop!, albo My angel) mogą poruszyć
Co prawda, tę drugą poznaliśmy tylko w kawałku, ale wydaje mi się, że może to być zalążek naprawdę pięknej i pełnej treści ballady
Zmieniając temat, wydaje mi się, że na tym forum uczestniczą w rozmowie 3 grupy ludzi:
- pierwsza (to zwolennicy zespołu Modern Talking, którzy czują niedosyt w związku z nowymi utworami Thomasa Andersa) - po prostu oczekiwali płyty, będącej kontynuacją muzyki w stylu tej grupy muzycznej
- druga (to zwolennicy Dietera, którzy uważają perełki z albumu "Strong" za coś, co się w ogóle nie nadaje do produkcji i nie warto tego promować) - Twórczość Thomasa (w ich oczach) ma się nijak do kompozycji Bohlena
- no i trzecia (to grupa wiernych fanów Thomasa Andersa, którzy są zachwyceni tego typu muzyką ze strony swego idola, bardzo kochali utwory Modern Talking, jednak nie czują zawiedzenia
No cóż, każdy ma prawo mieć swoje zdanie
No, ale czy warto tak się dzielić ?
Osobiście, jestem wielką zwolenniczką Thomasa (mam na Jego punkcie świra), ale szanuję Dietera i nie krytykuję Jego twórczości w taki sposób, w jaki robią to niektórzy forumowicze
W końcu zarówno ten śliczny brunet jak i facet o świetnej posturze i blond grzywie odwalili w latach 80' kawał dobrej roboty!
Niestety te czasy już nie powrócą i musimy (a bynajmniej powinniśmy) cieszyć się kontynuacją kariery muzycznej każdego z tych Panów 
Zmieniając temat, wydaje mi się, że na tym forum uczestniczą w rozmowie 3 grupy ludzi:
- pierwsza (to zwolennicy zespołu Modern Talking, którzy czują niedosyt w związku z nowymi utworami Thomasa Andersa) - po prostu oczekiwali płyty, będącej kontynuacją muzyki w stylu tej grupy muzycznej
- druga (to zwolennicy Dietera, którzy uważają perełki z albumu "Strong" za coś, co się w ogóle nie nadaje do produkcji i nie warto tego promować) - Twórczość Thomasa (w ich oczach) ma się nijak do kompozycji Bohlena
- no i trzecia (to grupa wiernych fanów Thomasa Andersa, którzy są zachwyceni tego typu muzyką ze strony swego idola, bardzo kochali utwory Modern Talking, jednak nie czują zawiedzenia
No cóż, każdy ma prawo mieć swoje zdanie
Dziękuję...
Dziękuję...
- Prophet5
Może jest jeszcze jedna grupa słuchaczy?
Tych, co oczekują od muzyki czegoś więcej, niż tylko tego, by sobie po prostu była (z jakąś tam melodią, z prostym rytmem, z odśpiewanym wokalem). Grupa tych, co oczekują właśnie tzw. "smaczków", czy głębi. Czegoś z tyłu, pod spodem: pływania, falowania, trzeciego wymiaru.
Jak to się mówi w przypadku fotografii?
"Mistrzowie drugiego planu".
Bardzo niestety wątpię, by ta nowa płyta Thomasa pokazała nam tego typu mistrzostwo. Wierzcie mi, chciałbym się mylić.
Tych, co oczekują od muzyki czegoś więcej, niż tylko tego, by sobie po prostu była (z jakąś tam melodią, z prostym rytmem, z odśpiewanym wokalem). Grupa tych, co oczekują właśnie tzw. "smaczków", czy głębi. Czegoś z tyłu, pod spodem: pływania, falowania, trzeciego wymiaru.
Jak to się mówi w przypadku fotografii?
- Fanka MT
Hmn... głębi... to w taki razie powiedz, co jest nie tak z tymi nowymi piosenkami? Większość mówi, że wszystkie są "grane na jedno kopyto", no ale ludzie, przy utworach Modern Talking była ta sama kwestia... dla wielu ludzi "Cheri Cheri Lady" nie różni się praktycznie niczym od "Brother Louie"
Moim zdaniem, głębie może posiadać każda piosenka, tylko trzeba chcieć (i umieć) ją odnaleźć 
Dziękuję...
Dziękuję...
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Prophet5
Jasne, że trzeba chcieć. Jednak jest i druga kwestia: ona musi tam w ogóle być.Fanka MT pisze:Hmn... głębi... to w taki razie powiedz, co jest nie tak z tymi nowymi piosenkami? Większość mówi, że wszystkie są "grane na jedno kopyto", no ale ludzie, przy utworach Modern Talking była ta sama kwestia... dla wielu ludzi "Cheri Cheri Lady" nie różni się praktycznie niczym od "Brother Louie"Moim zdaniem, głębie może posiadać każda piosenka, tylko trzeba chcieć (i umieć) ją odnaleźć
Posłuchaj, co się dzieje w kwestii aranżacyjnej pod zwrotkami w Atlantis Is Calling MT, a będziesz wiedziała, co mam na myśli, mówiąc o tym, że wątpię w podobnie rozbudowany drugi plan u Thomasa.
Te nowe utwory są plastikowo puste. To jest może i ładnie pomalowany dzban, ale bez wody. Będzie zachwycał, dopóki ktoś nie zapragnie się z niego napić. Albo ucho mu się nie urwie.
- Fanka MT
Myślę, że nikomu nie urwie ucha od słuchania piosenek z albumu "Strong". Thomas to bardzo wartościowy artysta i osobiście bardzo mi się podobają Jego nowe aranżacje 
Dziękuję...
Dziękuję...
- Atlantis
Ale jest jeszcze coś takiego jak gust. A ten powinien wiedzieć co to selekcja. Jeśli poczucie tego zanika i łykamy wszystko jak leci, to gdzieś tu jest coś nie tak.
Prophet5, myślę, że tego czego oczekujesz już się raczej nie doczekasz, coś takiego było w latach 80., potem to gdzieś zanikło, bo myślę, że utwory MT po 98 r. już nie dostarczały Ci podobnych wrażeń, no i wiesz w co był opakowany BS na początku lat 90.
Chciałbym usłyszeć w wykonaniu Thomasa coś takiego:
albo to:
z ballad coś takiego: http://richiger.wrzuta.pl/audio/7GSIOpq ... s_de_burgh, no ale niestety, zamiast tego jest My Angel...
W każdym razie świetnie bawiłem się przy Stay With Me w Sylwestra.
Prophet5, myślę, że tego czego oczekujesz już się raczej nie doczekasz, coś takiego było w latach 80., potem to gdzieś zanikło, bo myślę, że utwory MT po 98 r. już nie dostarczały Ci podobnych wrażeń, no i wiesz w co był opakowany BS na początku lat 90.
Chciałbym usłyszeć w wykonaniu Thomasa coś takiego:
albo to:
z ballad coś takiego: http://richiger.wrzuta.pl/audio/7GSIOpq ... s_de_burgh, no ale niestety, zamiast tego jest My Angel...
W każdym razie świetnie bawiłem się przy Stay With Me w Sylwestra.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Fanka MT
No dokładnie, mówiłam, że fani są podzieleniAtlantis pisze:Prophet5, myślę, że tego czego oczekujesz już się raczej nie doczekasz, coś takiego było w latach 80., potem to gdzieś zanikło, bo myślę, że utwory MT po 98 r.
Dziękuję...
Dziękuję...
- Atlantis
Ale mimo wszystko zmiana tempa od czasu do czasu i podmiana łup łup łup na inne pam pam pam to chyba nie za duże wymaganie? Niestety na Strong tego nie ma.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Prophet5
Kurde, poważnie się obawiam, że masz rację.Atlantis pisze:[...]
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
12 lutego w Ritz Carlton Moscow odbędzie się oficjalna premiera teledysku do piosenki Thomasa Andersa "Why do you cry". Od piątku teledysk ten będzie dostępny nie tylko w krajach byłego Związku Radzieckiego ale i w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Polsce, Francji i Izraelu. Teledysk będzie dostępny na kanale VIVA Germany!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Emil45677
Super!
Już nie mogę się doczekać teledysku
. A tak poza tym to skąd masz takie informacje, jeśli można wiedzieć?
- Peter
No Daria ma rację, każdy ma tu inny gust, u mnie utwory CC Catch budzą do tej pory niesamowite emocje, większe od TA i MT razem wziętych. Nie ma chyba sensu wzajemne przekonanie co lepsze, mnie piosenki Thomasa nie grzeją, ale mimo to słucham tego, a z tym albumem pojawia się szansa, że polubię bardziej także i Thomasa. 
A link do "Allejandro' to jest coś, lubię tą piosenkę i płytę, mimo, ze nie podoba mi się, ze jest na jedno kopyto, ale przypomina mi to czasy młodości i ukochane "Don't turn around" AOB.
A link do "Allejandro' to jest coś, lubię tą piosenkę i płytę, mimo, ze nie podoba mi się, ze jest na jedno kopyto, ale przypomina mi to czasy młodości i ukochane "Don't turn around" AOB.