"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: Dr Mabuse »

Zgodnie z tym co napisałeś:
jkris pisze:piosenki swietne, tylko dlaczego wyplywają w tej jakości przed premiera albumu??
na dużą sprzedaż nie ma co liczyć, niestety.
Obrazek
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Słucham te pioseneczki i jedno mnie w nich uderza - monotonia. Oczywiście nic nie pobije pięknego głosu Thomasa, ale sam głos to nie wszystko. Liczy się też podkład.
"Why do you cry?" wogóle do mnie nie przemawia, przez te parę minut słyszę dum, dum, dum i nie chce mi się tego powtarzać.
"Stay with me" zdecydowanie lepsza, ale ciągle słyszę to dum, dum dum. Niewiele się różni od 1szej piosenki, chociaż bardziej mi odpowiada. Stara się nawiązywać do "Mrs Robota", czy się mylę?
Jeśli tak, to chyba nie za bardzo wyszło.
Przez pozostałe dwie nie przebrnąłem, może to kwestia tego, że jestem przeziębiony i się źle czuję :)
Trzeba sobie powiedzieć, że to jest praktycznie ostatnia szansa na zaistnienie Andersa na rynku.
Bo jeśli to nie wypali, to co może?
Widać sporo wyłożonych pieniędzy, jeśli się chociaż nie zwrócą to będzie koniec.
Mimo wszystko życzę sukcesu, jak nie na zachodzie Europy, to chociaż na wschodzie.
A co do Timbalanda, podoba mi się ostatnia kompozycja z Nelly Furtado "Morning After Dark".
Ten utwór ma to "jajo", że chce mi się go puścić w samochodzie.
Dr Mabuse pisze:Mimo wszystko trzymam kciuki - i jeżeli usłyszę go w którejś polskiej stacji radiowej, uznam że odniósł sukces.
Potworny minimalizm ;)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Dr Mabuse pisze:na dużą sprzedaż nie ma co liczyć, niestety.
Też mi się tak wydaje, a to z następujących powodów:
:arrow: Muzyka wydaje się być atrakcyjną dla rosyjskiej młodzieży, jednak sam Thomas już nie. Podejrzewam, że nawet nie wiedzą do końca, kim on jest.
:arrow: Thomas wydaje się być kimś atrakcyjnym dla radzieckich pionierów, którzy dzisiaj mają 45 lat wzwyż i dobrze pamiętają czasy MT. Jednak z kolei ta muzyka, nie jest ich muzyką.

Jak widać powstaje sprzeczność upodobań, która może wpłynąć na niską sprzedaż płyty.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Piosenka "Morning after dark" jest okropna jak każda inna od Nelly Furtado robiona przez Timbalanda. :? Jedynie dla Madonny jakieś tam dobre piosenki zrobił, co nie zmienia faktyu, że "Hard candy" to najgorsza jej płyta w karierze, co do Thomasa to kiedy jest premiera? Czyżby w dzień urodzin Dietera? Nie wierzę, pewnie w przyszłym tygodniu...
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

MichałT pisze: :arrow: Muzyka wydaje się być atrakcyjną dla rosyjskiej młodzieży, jednak sam Thomas już nie. Podejrzewam, że nawet nie wiedzą do końca, kim on jest.
:arrow: Thomas wydaje się być kimś atrakcyjnym dla radzieckich pionierów, którzy dzisiaj mają 45 lat wzwyż i dobrze pamiętają czasy MT. Jednak z kolei ta muzyka, nie jest ich muzyką.

Jak widać powstaje sprzeczność upodobań, która może wpłynąć na niską sprzedaż płyty.

Nie należy zapominać o osobach w przedziale 20-30 lat, które choć może nie były fanami Thomasa w latach 80., to mogły się nimi stać po 1998, a jednocześnie nadal są podatne na bardziej współczesne brzmienia, jakie reprezentuje np. WDYC.
Poza tym przeglądając rosyjskie fora można się przekonać, że tych 45-letnich pionierów jest tam niewielu, za to sporo młodszych osób. Wydaje się, że średnia wieku fanów Thomasa rośnie ze wschodu na zachód, tzn. przeciętni fani (przynajmniej ci, którzy udzielają się na forach) z Niemiec są starsi niż ci z Rosji. A WDYC jakoś radzi sobie na rosyjskich listach, raz lepiej raz gorzej, ale ważne że jest obecna w radiu.
http://www.tophit.ru/airplay_week.shtml
Moskwa:
http://www.tophit.ru/msk_chart_weekly.shtml
Petersburg:
http://www.tophit.ru/spb_weekly.shtml
Awatar użytkownika
thomas6

Post autor: thomas6 »

Przesłuchałem kilka razy te piosenki TA i mam bardzo podobne zdanie jak MichałT i Phantomas! Te piosenki prawie niczym się nie różnią, sieczka jak nic, tylko te dum dum dum, jedynie tylko wspaniały głos Thomasa, a poza tym nic ciekawego! Jestem w wielkim szoku tej produkcji!!! :?
Wafl

Post autor: Wafl »

Hahaha, nie dziwie się, że połowie userów nie podoba się nowy styl Thomasa. Skoro zatrzymali swój gust muzyczny na italo disco z lat 90. Teraz taka muzyka ma szanse się przebić, dobry elektroniczny beat, wyrównane tempo, charakterystyczna barwa głosu.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Ja myslę że Ci którym nie podobają się nowe utwory Thomasa,za bardzo nastawili że będą to utwory wzorowane na dawnym stylu MT i dlatego poczuli się rozczarowani.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Na nic się nie nastawiałem, ja czekam tylko na utwory które mi wpadną w ucho na dłuższą chwilę.
A tutaj obawiam się, że tak nie będzie, ale poczekam na całą płytę.
Jak na Thomasa, to i tak postęp komercyjny jest niesamowity. Wreszcie za produkcję jego piosenek zabrał się ktoś, kto rozumie co to jest rynek muzyczny.
jkris

Post autor: jkris »

phantomas pisze:Słucham te pioseneczki i jedno mnie w nich uderza - monotonia. \przez te parę minut słyszę dum, dum, dum i nie chce mi się tego powtarzać.
"Stay with me" \ciągle słyszę to dum, dum dum. Niewiele się różni od 1szej piosenki, chociaż bardziej mi odpowiada. Stara się nawiązywać do "Mrs Robota", czy się mylę?
Potworny minimalizm ;)
tak sie zastanawiam co Anders musialby nagrac zebys powiedzial- rewelacyjny kawalek. sam nie zadawalam sie byle czym ale Tobie nigdy nic sie nie podoba... dlatego mam prosbe, oswiec mnie i podaj kilka przykladow aktualnych piosenek, ktore robia wrazenie na Tobie? zapewne nie sa monotonne, maja swietny wokal i nie ma w nich dum, dum, dum- tylk ktore to sa piosenki?
co do Roboty to sie mylisz i na sile proboujesz zeswatac ze soba 2 piosenki nie majace ze soba przeciez nic wspolnego, oprocz wokalu Andersa.
Potworne malkontenctwo...
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Agata pisze:A WDYC jakoś radzi sobie na rosyjskich listach, raz lepiej raz gorzej, ale ważne że jest obecna w radiu.
http://www.tophit.ru/airplay_week.shtml
Moskwa:
http://www.tophit.ru/msk_chart_weekly.shtml
Petersburg:
http://www.tophit.ru/spb_weekly.shtml
Nie kumam - jak utwór, który nie miał swojej premiery może pojawić się na listach przebojów :?: A może jest coś o czym nie wiem?
phantomas pisze:
Dr Mabuse pisze:Mimo wszystko trzymam kciuki - i jeżeli usłyszę go w którejś polskiej stacji radiowej, uznam że odniósł sukces.
Potworny minimalizm ;)
Realizm raczej - szczególnie patrząc na w/w listy (chociaż łudzę się,że po wydaniu albumu miejsce Thomasa ulegnie poprawie).
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 21:03 przez Dr Mabuse, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Jesteś stałym bywalcem tego forum, więc proponuję rozejrzeć się po dziale "Pozostali". Tam nie raz się wypowiedziałem co mi się podoba.
Ja na szczęście nie ślinię się na każdy kawałek, który ma mi do zaproponowania ulubiony przez Ciebie artysta, czy to jest Anders, czy ktokolwiek inny.
Gwoli ścisłości cieszę się, że ktoś jeszcze widzi potencjał w Thomasie i uważa, że na nim można zrobić pieniądze. I nie uważam za złe, że podobają się jego nowe piosenki.
A forum jest od tego, żeby można wypowiadać swoje opinie, panie jkris, prawda?
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Dr Mabuse pisze:Nie kumam - jak utwór, który nie miał swojej premiery może pojawić się na listach przebojów :?: A może jest coś o czym nie wiem?
25 grudnia na antenie rosyjskiego radia Love FM:
Agata pisze:A tutaj można posłuchać całość z zapowiedzią:
http://www.moskva.fm/stations/FM_106.6/ ... 5_18:55:23
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No tak, każdy może mieć swoje zdanie ;) Mnie osobiście bardzo się podobają nowe utwory Thomasa ;) (I myślę, że nie tylko mnie się spodobają ;) ;) Co do wieku fanów Thomasa, to rzeczywiście mogą to być już ludzi po 40-tce, jednakże ma pełno młodszych i dużo młodszych wielbicieli! Sama mam 15 lat i znam kilku miłośników muzyki Modern Talking i Thomasa Andersa wśród współczesnej młodzieży. Z całą pewnością, jest ich o wiele więcej ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
jkris

Post autor: jkris »

phantomas pisze:A forum jest od tego, żeby można wypowiadać swoje opinie, panie jkris, prawda?
Twoje sa przewidywalne i zawsze jednakowe. ja nie naleze do osob ktore slinia sie na kazdy kawalek wyprodukowany przez Andersa, potrafie powiedziec co mi sie podoba a co nie. Ty natomiast ZAWSZE wszystko krytykujesz. i nadal nie podales mi ktora z aktualnych piosenek jest godna uznania przez Ciebie za rewelacyjna? a moze czas sie przyznac do faktu, ze jeszcze sie taki nie urodzil, ktory phantomasowi by dogodzil? :lol:
Awatar użytkownika
Lúkx

Post autor: Lúkx »

Tak, w sumie najlepiej jest poczekać na całą płytę i wtedy się zobaczy, co to za "cudo" ;-)

Nigdy nie miałem zwyczaju oceniać całej płyty po kilku kawałkach.

Fanów Thomasa jest na pewno sporo, tylko nie wszyscy się ujawniają.
ODPOWIEDZ