Najwazniejsze piosenki waszego zycia

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Ninio

Najwazniejsze piosenki waszego zycia

Post autor: Ninio »

Hej,jestem ciekawy jakie piosenki odegrały najwazniejsza role w Waszym zyciu,to znaczy piosenki ktore wspominacie,ze szczegolna nostalgią. podajcie trzy takie przeboje. Moje piosenki wiaza sie z dziecinstwem. 1. atlantis is calling - pamietam teledysk,mialem ok.7-8 lat ogladalem go i sluchalem piosenki w "koncercie zyczen'. Ile to ja sie naczekalem... najczesciej puszczali ja na koniec programu,trzy minuty magii... 2.Cherri cherri lady - podobnie jak powyzej,pozatym sasiad mial "Let's talk about love" i gdy tylko u niego bylem to wypraszalem aby puscil Modern Talking... ah to byly czasy. utrudniony dostep do wszystkiego ale gdy czlowiek slyszal te piosenki to te chwile byly magiczne. 3.Bad Boys Blue - You're woman - uslyszalem w telewizji...chyba tez "koncert zyczen"...piosenka ujela mnie niesamowicie. Na targowisku szukalem kaset tego zespolu nieznajac jego nazwy ani tytulu piosenki... kasete znalazlem a wykonawcow poznalem po okladce Bad boys Blue - Bad boys Best... sprzedawca puscil mi kawalem,dzieki bogu akurat kawalek na harmonijce You're woman a ta piosenka byla trzecia (?) na kasecie... po trzech sekundach wiedzialem ,ze to to! Lepiej niz w "jaka to melodia". Jest jeszcze jedna piosenka Haddaway - What is love ale to juz poczatek lat '90 i wtedy spisalem z telewizji (niewiem jaki program) nazwe wykonawcy wiec bylo latwiej... W dzisiejszych czasach zadna piosenka niejest w stanie zrobic na mnie takiego wrazenia...no ale czasy tez sa inne
sunnysunday

Re: Najwazniejsze piosenki waszego zycia

Post autor: sunnysunday »

Ja miałem podobne wrażenia jak Ty.
Pierwszy raz MT zobaczyłem w sylwestrowym programie Peters Pop Show z piosenką YMHYMS i od tego momentu byli najlepszym zespołem jaki znałem.
Potem w programie prowadzonym m.in przez Krzysztofa Szewczyka pojawił się kilkakrotnie MT.
Poza tym w czasach kiedy MTV było nie kodowane i było telewizją muzyczną potrafiłem siedzieć nocami i nagrywać muzę na video a i zdarzały się wczesne ranki. Choć na mtv nie było utworów bohlenowskich to dopiero niemiecka Viva pokazywała od czassu do czasu clipy Thomasa czy bardziej MT.
To były czasy bo i pewnie młodsi byliśmy , bo ja sie wychowywałem na muzce lat 80-tych.
Great 80`s
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Sunnysunday pisze ze widzial ModernTakling poraz pierwszy w Top of the pops. Ja podczas nagran tego programu stalam w pierwszym zedzie i po programie rozmawialam krotko z Thomasem. W Top of the pops bylam 2 razy.Bylam tez w stodiach jak nagrwali wiele innych prokramow w ktorych thomas byl. Najczesciej nagrania byly w studiach w Koloni o okolicach. Dalej nie jade bo mnie niestac.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Prawie cała dyskografia A-ha, BBB, DM, MT, BS i Sandry z lat 80 tych, na tym się wychowałem. Pamiętam, ze chyba moją pierwszą płytą była składanka, gdzie były hity Dona Johnsona, Blue System, Whitney Houston, Bad Boys Blue.... Ah Bohlen był wtedy na topie z solowymi piosenkami... To były czasy!
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Niewątpliwie dla mnie jedna z najwazniejszych piosenek jest oczywiscie piosenka MT "Cheri Cheri Lady" bo od niej wszystko się zaczelo! Co tu wiecej pisac :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

dla mnie także b.ważna jest "Cheri Cheri Lady" - start mojej przygody z MT
oraz chyba "Anything Is Possible" - symbolizuje mi wielki powrót zespołu w '98 :)
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Hello :) No to może zacznę od tego, że gdy Modern Talking rozpoczynali swoją karierę, ja miałam wtedy 3 latka. Byłam zbyt mała, żeby mieć jakiekolwiek zainteresowania muzyczne. A gdy zespół się rozpadł w 1987 r. miałam 6 lat. Zresztą w domu zawsze słyszałam piosenki disco polo. Pamiętam, gdy mając 7 lat, ojciec podarował mi magnetofon kasetowy i kilka kaset z polskimi piosenkami, żebym się nie nudziła. Ale w żaden sposób nie mogę sobie przypomnieć nazw tych kaset. Ale dopiero w 1998r. coś się odmieniło w moim życiu. Pewnego dnia oglądając program muzyczny w TV Lista Sprawdzonych Przebojów puścili kilka fajnych starych teledysków m.in. Madonna, Kylie Minogue The Locomotion i kilka innych w tym Modern Talking - Cheri Cheri Lady. Byłam wprost oczarowana tym teledyskiem. Pokochałam ten zespół natychmiast. Wystarczyło mi obejrzeć 1 teledysk MT, żeby wiedzieć, że będzie to mój ulubiony zespół. A potem już w innym programie zobaczyłam teledysk do You`re My Heart, You`re My Soul. W niedługim czasie nabyłam kasetę (jak się potem dowiedziałam) Back For Good. Pamiętam doskonale, że odsłuchiwałam tej kasety codziennie po 2 razy. No i od tego czasu jestem wierną i na zawsze oddaną fanką muzyce Modern Talking. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
jkris

Post autor: jkris »

Peter pisze:Prawie cała dyskografia A-ha, BBB, DM, MT, BS i Sandry z lat 80 tych, na tym się wychowałem.
czyżby? :wink:
jakis czas temu napisales o Sandrze...
Peter pisze:Nie znałem wcześniej muzyki tej wokalistki, ale po tym co zaprezentowała w Sopocie - jest fajna.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

MTalkingusia28 pisze: Modern Talking - Cheri Cheri Lady. Byłam wprost oczarowana tym teledyskiem. Pokochałam ten zespół natychmiast. Wystarczyło mi obejrzeć 1 teledysk MT, żeby wiedzieć, że będzie to mój ulubiony zespół.
U mnie było dokładnie tak samo, słowo w słowo.
Cheri Cheri Lady w Disco Relax i wszystko zaczęlo kręcic się wokół dwóch facetów.

P.S
Nie wiem gdzie to napisać więc napiszę tu.
Przypomniało mi się teraz jak w 1998 r.(miałam wtedy 7 lat) na jakimś spotkaniu rodzinnym u nas, moja kuzynka wzięła do ręki kasete Back For Good i pamiętam tylko tyle że powiedziała "Jaki wariat, on się obciął" :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

No jeżeli chodzi o mnie to z muzycznych programów pamiętam jedynie niedzielny "Koncert Życzeń" :)
A w nim Modern Talking "Atlantis Is Calling"/Al Bano & Romina Power "Felicita"/Julio Iglesias "Amour" i Glenn Medeiros "Nothing's Gonna Change My Love For You".Modern Talking i Al Bano & Romina Power słucham po dziś dzień z G.Medeirosa tylko ten jeden utwór ale wciąż ważny dla mnie :) .To takie 3 najważniejsze,ale pamiętam też Jasona Donovana z Kylie Minogue,Savage,Bad Boys Blue i Sandrę :)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

jkris pisze:
Peter pisze:Prawie cała dyskografia A-ha, BBB, DM, MT, BS i Sandry z lat 80 tych, na tym się wychowałem.
czyżby? :wink:
jakis czas temu napisales o Sandrze...
Peter pisze:Nie znałem wcześniej muzyki tej wokalistki, ale po tym co zaprezentowała w Sopocie - jest fajna.
Najwyraźniej wtedy nie wiedziałem czego słucham, słuchałem takiej składanki, gdzie były piosenki różnych wykonawców i min. Sandra, ale nie było mi to jeszcze wtedy do niczego potrzebne kto je śpiewa. Większość tych wykonawców poznałem w Sopocie, choć oczywiście wcześniej znałem "Maria Magdalena" i "Nothing's Gonna Stop Me now" i inne. Tak samo było z "A world without you" - wychowałem się na tej piosence, ale dopiero w zeszłym roku dowiedziałem się, że to BBB.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Wszystkie piosenki Modern Talking :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Odkąd pamiętam to muzyka zawsze mi towarzyszyła i z wieloma piosenkami mam dużo przeżyć i wspomnień.

Ale tą jedyną jest piosenka ZZ Top - Rough Boy.
"...I'm A Rough Boy..."
ODPOWIEDZ