Dieter Bohlen"Faust(Take My Heart)"

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Dieter Bohlen"Faust(Take My Heart)"

Post autor: MiReK »

:lol:
Znalazłem coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=loM2ufXh-9Q
Słychać że gość skleił to z "Lost Without Your Love",zrobił okładkę...
Co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Dieter Bohlen"Faust(Take My Heart)"

Post autor: MODERN JEANNE »

Tą osobą o psełdo Sunkorama która zamieszcza te filmiki nie ma się co przejmować.
W filmiku który podałaś jest podłożony głos innego wykonawcy.
Tak samo w innym klipie umieszczonym przez tą osobę pt."Dieter Bohlen live(whitout Sib)"
pod występ Dietera jest podłożony głos innego wykonawcy.W odpowiedziach wideo do tego klipu jest pokazany ten sam występ ale już z głosem Dietera.Spotkałam się już z filmami tej osoby dawno temu.Jest to jakiś anty fan Dietera i robi wszystko żeby go oczernić.Innym przykładem jej złośliwości były na przykład filmiki Dietera z przetłumaczonymi głupio słowami piosenek Dietera(teraz ich nie widzę więc może usunęła)
Wywiady z Dieterem też są u niej pocięte tak że wychodzą jakieś bzdury.Na you tube są całe wersje tych wywiadów(nie pocięte)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jest podobno nawet okładka tego dzieła. Szkoda wielka, bo szukałem tej piosenki, myśląc, że to nie znane demo Dietera, a to fałszywka, ale dzięki Mirku, bo też mnie to cudo interesowało. :(
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Widać, że baba ma nie równo pod sufitem... :roll:...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
jkris

Post autor: jkris »

MODERN JEANNE pisze:Jest to jakiś anty fan Dietera i robi wszystko żeby go oczernić.Innym przykładem jej złośliwości były na przykład filmiki Dietera z przetłumaczonymi głupio słowami piosenek Dietera(teraz ich nie widzę więc może usunęła
nie widze gdzie Bohlen jest tam oczerniony- ten ktos pisze tylko o faktach, jak np to, ze Bohlen w MT nie spiewal- z czym Ty najwyrazniej nie mozesz sie pogodzic. co wg Ciebie jest w tym materiale nieprawda?
slowa piosenek Bohlena wg Ciebie takze byly glupio przetlumaczone? w takim badz razie albo nie znasz angielskiego i nie umiesz sama ich przetlumaczyc albo w zwyklych zlepkach angielskich slow dopatrujesz sie poezji...
Tomaszek

Post autor: Tomaszek »

W moim przekonaniu jest to rewers demo piosenki "Lost Without Your Love" :)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

jkris pisze:nie widze gdzie Bohlen jest tam oczerniony- ten ktos pisze tylko o faktach, jak np to, ze Bohlen w MT nie spiewal- z czym Ty najwyrazniej nie mozesz sie pogodzic. co wg Ciebie jest w tym materiale nieprawda?
slowa piosenek Bohlena wg Ciebie takze byly glupio przetlumaczone? w takim badz razie albo nie znasz angielskiego i nie umiesz sama ich przetlumaczyc albo w zwyklych zlepkach angielskich slow dopatrujesz sie poezji...

Widzisz ,ja się już dawno pogodziłam ale z tym że masz jakieś osobiste przekonania o tym że Bohlen nie śpiewał ale nie masz na to dowodów.Więc nie mam podstaw aby Ci wierzyć.
A o piosenkach o których pisałam gdzie były głupio przetłumaczone słowa Bohlena to nie ma ich już tam na profilu tej osoby.Pisałam wcześniej
Zwykłe zlepki słów angielskiego nie zawierały by rymów i treści ale o tym w innym temacie
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Trochę dyskusja schodzi z tematu tego "dzieła" na teksty i wokal Bohlena w MT. :? Prawda jest taka, że trzeba być ostrożnym w ocenie "dzieł" Sunkoramy, bo to chyba jakiś wielki przeciwnik Bohlena, skoro potrafi zrobić takie filmy jak ten z "Wokalem Bohlena" w "Under my skin". Może on mu nie umi tego darować, że jego wokalu nie było za wiele w MT i nie wiele więcej w BS... Że też Bohlen nie walnie pięścią w stół i nie pozwie tego "użytkownika" o bezprawne wykorzystanie jego wokalu, jego dema w tej "produkcji"...... Tego za nic w świecie nie potrafię zrozumieć. przecież to ewidentnie narusza jego prawa autorskie i to nie jedyny użytkownik YT, który sobie na to pozwala....
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Nawet nie trzeba być ostrożnym tylko przeczytać sobie opisy tej osoby dołączone do filmików gdzie pisze że Dieter potrafi śpiewać wysokim głosem i puszcza film z nim i w podkładzie jakieś metalowy zespół chrypiący potwornie basem :wink:(Na you tube przy ikonie użytkownika)
A co do tego czy Dieter śpiewał w chórkach to więcej jest dowodów w postaci jego falsetu niż coś co by o tym zaprzeczało.Więc wierzę że śpiewał w każdym chórku MT i BS
I LOVE DB AND TA!
jkris

Post autor: jkris »

MODERN JEANNE pisze:A co do tego czy Dieter śpiewał w chórkach to więcej jest dowodów w postaci jego falsetu niż coś co by o tym zaprzeczało.Więc wierzę że śpiewał w każdym chórku MT i BS
pozostaje wspolczuc. wyl czasami do wlaczonego mikrofonu podczas koncertow ale nie byl tak glupi, zeby robic to w studiu. nie musze niczego Ci udowadniac, bo to jest oczywiste. sporobuj moze Ty udowodnic gdzie slychac spiewajacego Bohlena w wersjach studyjnych. nigdzie, bo nigdy tego nie robil. a utwor ktory slychac w tym filmiku to nie havymetalowiec tylko Bohlen, troche zmodyfikowany...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

To twoja opinia na ten temat.
Posłuchaj sobie drugiego filmiku tej osoby "Dieter Bohlen live(whitout Sib)" gdzie też pod Bohlena podkłada jakieś bzdury.
Niema mi czego współczuć że wieże że on tam śpiewał(w piosenkach MT i BS) po tym jak sama przez jakiś czas w to nie wierzyłam.Może raczej zazdrościć.Po wysłuchaniu jego falsetu i poskładaniu sobie kilku faktów zmieniłam na jego temat zdanie.
Może i w tym filmiku jest jego głos zdeformowany,może głos został podłożony-nie obchodzi mnie to.Tamta osoba przesadziła
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Apeluję do wszystkich fanów Bohlena żeby zgłosili naruszenie na you tube profilu "SUNKORAMA".Filmiki tego użytkownika nie mają żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości.Przeglądnijcie sobie profil tego użytkownika łącznie z opisami do filmików i stwierdzicie że ta osoba za dużo sobie pozwala.To jest niezgodne z prawem żeby pokazywać wizerunek Bohlena łącznie z jakimś gupim głosem podłożonym pod niegio.Następne ofiary internetu mogą się na coś takiego nadziać i w to uwierzyć!.Apeluję do wszystkich o zgłoszenie nadużycia
Ostatnio zmieniony pt lut 05, 2010 21:51 przez MODERN JEANNE, łącznie zmieniany 1 raz.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Dobra myśl, zaraz to zrobię, to ewidentne naruszenie praw autorskich i jest wbrew dobremu imieniu Dietera Bohlena. Narusza więc jego dobre imię. Ale jak nie może zadziałać Dieter, niech zrobią to za niego Fani.
Ostatnio zmieniony pt lut 05, 2010 23:33 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Zgłoszenie na you Tube naruszenia jest nadzwyczaj proste.Pod filmikiem jest odpowiednia ikona potem trzeba tylko wybrać temat.Ja wybrałam treści krzywdzące. :wink:
Nie do pomyślenia ,żeby taka osoba się ąż tak panoszyła po internecie łamiąc przy przy okazji prawo.Zgłosiłam jej wszystkie klipy. :wink: I apeluje do fanów żeby postąpili podobnie.Bo ona nie ma prawa do tego co robi.Wykorzystuje wizerunek Bohlena zmieszany z dzwiękiem który sama podłożyła
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Masakra, jak bym słuchała jakiejś satanistycznej piosenki,nie dla mnie takie dźwięki.
ODPOWIEDZ