Engelbert Humperdinck
- Peter
Engelbert Humperdinck
Ponieważ nie znalazłem takiego tematu, to otwieram go. Na pewno jest jednym z moich ukochanych wykonawców Bohlena, te piosenki jakie dla niego napisał są cudowne, mają power i są w moim ulubionym stylu. Jedyną piosenką, która kompletnie nie pasuję na płycie to "Only a lonely child", ona jest dobra dla Bonnie Tyler, ale nie dla Engelberta, który dobrze się czuje w klimacie...no własnie z okresleniem rodzaju muzyki mam problem, stawiam, że to disco fox. To chyba najbardziej taneczna płyta w karierze Bohlena. Rewelacja. Można mu zarzucać discopolowość, ale ja kocham piosenki zaranżowane w taki sposób jak piosenki Engelberta czy wcześniej "Angie's heart". Dla niego pisał także Thomas i równie udana piosenka, choć ja wolę te utwory od Dietera.
- MODERN JEANNE
Re: Engelbert Humperdinck
Powierzchownie tylko przesychałam album bo Didi wydał tyle piosenek że jeszcze za nim nie nadążyłam.Ale zachęciłeś mnie więc jeszcze zwrócę może na niego uwagę 
I LOVE DB AND TA!
- mabuse89
Ja najbardziej lubię Sweet Lady Jane, There's Something Wrong In Paradise i Sentimental Lady. A ta discopolowośc zupełnie mi nie przeszkadza, szczególnie jeśli jest tak ciekawa i różnorodna pod względem aranżacji.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- venturak
nie powiedział bym, że to disco polo, a raczej piosenki biesiadne
a ja się bardzo cieszę, ze Engelbert zaśpiewał też piosenkę "Only A Lonely Child" i mogę porównać ją z wersją Bonnie
szkoda, że już Engelbert nie żyje 
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
- angel
Świetny artysta o wspaniałym i nie powtarzalnym głosie.
Polecam album Engelberta "Ich denk an Dich" wyprodukowany przez naszego kochanego Dietera.
Na tym albumie świetne kompozycje Dietera,które naprawdę warto posłuchać.
Dla mnie osobiście jest to najlepszy album Engelberta, Dieter pokazał na tym albumie poraz kolejny na co go stać
.
Z tego co wiem Engelbert przecież dalej żyje i ma się dobrze,nawet dalej koncertuje.
Polecam album Engelberta "Ich denk an Dich" wyprodukowany przez naszego kochanego Dietera.
Na tym albumie świetne kompozycje Dietera,które naprawdę warto posłuchać.
Dla mnie osobiście jest to najlepszy album Engelberta, Dieter pokazał na tym albumie poraz kolejny na co go stać
Z kąd posiadasz taką informację o jego śmierci?venturak pisze: szkoda, że już Engelbert nie żyje
Z tego co wiem Engelbert przecież dalej żyje i ma się dobrze,nawet dalej koncertuje.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Peter
No własnie, skąd taka informacja? Bardzo mnie ona zaskoczyła. Słyszałem, że nawet coś tam nowego wyszło od niego, ale nic o jego śmierci, ta wiadomość jest wyssana z palca.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Engelbert_ ... iosenkarz)
Całe szczęście. Venturakowi się pomylił z Royem Blackiem czy Alem Martino, bo to w końcu podobna muzyka co do disco polo, to poczytaj co admin napisał na jego temat, choć to oczywiście nie jego zdanie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Engelbert_ ... iosenkarz)
Całe szczęście. Venturakowi się pomylił z Royem Blackiem czy Alem Martino, bo to w końcu podobna muzyka co do disco polo, to poczytaj co admin napisał na jego temat, choć to oczywiście nie jego zdanie.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Osobiście lubię album "Ich Denk An Dich",a moje favorytki to Red Roses For My Lady,Sweet Lady Jane,I Wanna Rock You... no i oczywiście pięknie wykonany przebój Modern Talking You're My Heart,You're My Soul 
Ja bym określiła ten styl muzyczny a la szlagiery niemieckie
,ale ogólnie można by się pobawić na weselu przy tej muzyce,jesli kogos nie stać na orkiestrę czy DJ'a
A swoją droga dlaczego niemiecki tytuł albumu???
Ja bym określiła ten styl muzyczny a la szlagiery niemieckie
A swoją droga dlaczego niemiecki tytuł albumu???
- Gasolina91
Bardzo fajna postać. Moja mama bardzo lubi sluchac jego piosenek. Mi bardzooo podoba się Sweet Lady Jane i Spanish Eyes. I tak jak atlantyda napisala swietne hiciory na wesele 
Point Of No Return
- venturak
Z kąd posiadasz taką informację o jego śmierci?venturak pisze: szkoda, że już Engelbert nie żyje
Z tego co wiem Engelbert przecież dalej żyje i ma się dobrze,nawet dalej koncertuje.[/quote]
myślałem, że był jeden E. H.
a tak na marginesie... pisze się skąd
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
- Agata
Engelbert rzeczywiście żyje
i będzie reprezentował Wielką Brytanię w tegorocznym finale konkursu Eurowizji w Baku.
- weidung
- Członek TAFC Polska
Dokładnie! Właśnie dostałem informację na ten temat od swojego przyjaciela z UK. Pamiętam, jak dziesięć lat temu studiowaliśmy razem i nabijał się z Engelberta i albumu "Ich denk an Dich", a tutaj taka niespodzianka po latach.Agata pisze:Engelbert rzeczywiście żyjei będzie reprezentował Wielką Brytanię w tegorocznym finale konkursu Eurowizji w Baku.
- Agata
A nie wybierasz się do Szczecina?
Ja w tym roku Eurowizji chyba nie obejrzę.
- Skyliner89MT
Słucham tego artysty od ponad 10 lat a wszystko się zaczęło od tej składanki:

Bardzo fajny ma głos.
Album Ich Denk An Dich skomponowany i wyprodukowany przez Dieter Bohlena uważam za bardzo udany. Szkoda, że współpraca tak szybko się skończyła...
Thomas też napisał jedną piosenkę Engelbertowi
.

Bardzo fajny ma głos.
Album Ich Denk An Dich skomponowany i wyprodukowany przez Dieter Bohlena uważam za bardzo udany. Szkoda, że współpraca tak szybko się skończyła...
Thomas też napisał jedną piosenkę Engelbertowi
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING