Album samych hitów
-
jason
Album samych hitów
witajcie.wszyscy tu na tym forum lubimy tą sama muzyke.jeden album bardziej, drugi mniej ale generalnie na wiekszości plyt muzyki euro-disco kazdy znajdzie cos dla siebie.ale czy często Wam sie zdarza słuchac danej płyty i nie omijac zadnej piosenki?takiej plyty na której sa same bardzo dobre kawałki?jakie tytuły plyt byscie podali?
ja szczerze mówiąc spotkalem niewiele takich przypadkow:
jak pisalem w innym, temacie,za taka plyte hitow uznaje THE FIFTH-BAD BOYS BLUE,HIT PARTY-FANCY,THE LONG PLAY ORAZ INTO A SECRET LAND-SANDRA.
ja szczerze mówiąc spotkalem niewiele takich przypadkow:
jak pisalem w innym, temacie,za taka plyte hitow uznaje THE FIFTH-BAD BOYS BLUE,HIT PARTY-FANCY,THE LONG PLAY ORAZ INTO A SECRET LAND-SANDRA.
- YaQb85
- Kontakt:
Jeśli chodzi o mnie to znam wiele takich albumów, których słucham w całości nie omijając żadnego utworu.
Na początek oczywiście albumy Depeche Mode od pierwszej płyty z 1981 do "Songs Of Faith And Devotion" z 1993. Późniejsze dwie płyty mają po kilka słabych piosenek, które często omijam. Jednak ostatnim się zrehabilitowali moim skromnym zdaniem.
Następnie pierwsze trzy albumy Boney M. "Take The Heat Off Me", "Love For Sale", "Nightflight To Venus".
Army of Lovers "Massive Luxury Overdose", "The Gods Of Heaven And Earth".
Papa Dance "Naj Story" (chociaż to składanka)
Kraftwerk "Die Mensh-Maschine" (nie wiem czy dobrze napisałem, bo nie znam niemieckiego a pisze z pamięci)
Madonna "True Blue", "Like A Prayer"
Michael Jackson "Thriller", "Bad, "Dangerous".
Jak sobie jeszcze jakieś istotne przypomnę to napiszę.
pozdrawiam
Na początek oczywiście albumy Depeche Mode od pierwszej płyty z 1981 do "Songs Of Faith And Devotion" z 1993. Późniejsze dwie płyty mają po kilka słabych piosenek, które często omijam. Jednak ostatnim się zrehabilitowali moim skromnym zdaniem.
Następnie pierwsze trzy albumy Boney M. "Take The Heat Off Me", "Love For Sale", "Nightflight To Venus".
Army of Lovers "Massive Luxury Overdose", "The Gods Of Heaven And Earth".
Papa Dance "Naj Story" (chociaż to składanka)
Kraftwerk "Die Mensh-Maschine" (nie wiem czy dobrze napisałem, bo nie znam niemieckiego a pisze z pamięci)
Madonna "True Blue", "Like A Prayer"
Michael Jackson "Thriller", "Bad, "Dangerous".
Jak sobie jeszcze jakieś istotne przypomnę to napiszę.
pozdrawiam
-
jason
ja po głębszym zastanowieniu, faktycznie widze ze tych albumów jest wiecej niz najpierw napisałem.wycofuje sie ze stwierdzenia że jest ich nie wiele,.rzeczywiscie chociazby BEST OF 98 C.C.CATCH, jest super.przypomnial mi sie tez PAINTINGS IN YELLOW, -SANDRY,TWILIGHT-BLUE SYSTEM,BIG FUN-C.C.CATCH,LETS TALK ABOUT LOVE-MODERN TALKING.Ale jednak wciąz uwazam, ze takiego dobrego albumu jak the fifth bbb, chyba juz nikt nie nagra.
- Peter
Re: album samych hitów
Thomas Anders Down on sunset, Blue System Obsession, Kim Wilde Close, CC Catch 80 ties album.
- Dr Mabuse
- Adi
1. Modern Talking - "The Final album"
2. Thomas Anders -"This time"
3. C.C. Catch -"Like A Hurricane"
4. Blue System - "Obsession" (na czele z balladą "Two Hearts Beats As One")
5. Dieter Bohlen - "Dieter- der film"
2. Thomas Anders -"This time"
3. C.C. Catch -"Like A Hurricane"
4. Blue System - "Obsession" (na czele z balladą "Two Hearts Beats As One")
5. Dieter Bohlen - "Dieter- der film"
- Peter
Na pewno Ase of Base - "The sign" rzadko sie zdarza by z jednej płyty wyszło 7 znakomitch singli..... polecam serdecznie tą płytę, wszyskim, którzy lubią, taneczne, porywające piosenki. 
- Skyliner89MT
Wszystkie albumy Modern Talking i Nino De Angelo - Samuraj. Na razie tyle 
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Gasolina91
Jak dla mnie to:
"Let's Talk About Love"
potem "Bad" od Jacksona, no i dorzucę album "Hello" z 1986r. zespołu Joy
"Let's Talk About Love"
potem "Bad" od Jacksona, no i dorzucę album "Hello" z 1986r. zespołu Joy
Point Of No Return
- MTalkingusia28
Zacznę może od tego, że albumy Modern Talking słucham każdy w całości nie omijając żadnej piosenki, ponieważ nie umiem ominąc którejkolwiek z ich utworów. Uwielbiam wszystkie ich piosenki. To samo dotyczy płyt Thomasa. Poza tym uwielbiam albumy Maroon 5 - It Won`t Be Soon Before Long i Songs About Jane. Tu też nie omijam żadnych utworów. Do tego dochodzą albumy Bon Jovi`ego - Have A nice Day czy Lost Highway
The Rasmus - Ten Black Roses
James Morrison - Songs For You, Truths For Me
Ace Of Base - Flowers
A-HA - Foot Of The Mountain
Chris de Burgh - Quiet Revolution. Na wszystkich tych wymienionych albumach nie omijam żadnej piosenki.
Oprócz tego albumy z serii The Greatest Hits np. Smokie, BBB, No Mercy czy Rod Stewart też słucham wszystkiego jak leci. No i jeszcze Chris Rea - Platinum Collection; bardzo fajne zestawienie. Zresztą jeśli lubię jakiś zespół, lubię wszystkie jego utwory.
Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Peter
Ja dorzucę "The Long Play" Sandry i "Mirrors" a od A-ha "Hunting hi and low" i "Foot of the mountain" i "Yes od Pet shop boysów. Dalej to na pewno "Get your kicks" i "Contact" od Fancy'ego, "My blue world" od BBB i "Violator" od Depeszów.
- mabuse89
Ciekawe, że nikt nie wspomniał o Abbie - tu rzeczywiście każdy kolejny album jest lepszy od poprzedniego
A krążek ,,Super Trouper'' to wogóle bomba - właściwie nie ma słabego punktu; no zapewne jest jeszcze więcej takich albumów w muzyce. A jeśli chodzi o ,,Dieterowe'' produkcje to chyba najlepszy jest ,,Back For Good'', choc dla mnie to tylko taka unowocześniona składanka 
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- Peter
Jeżeli chodzi o Abbę, to takim albumem jest dla mnie "The visitors", mimo, że Abba brzmi już dzisiaj anachronicznie, ten krążek brzmiał dość nowocześnie, ale jednocześnie postawili sobie nim tak wysoko poprzeczke, że nie umieli już temu sprostać... Abba jak MT odeszła w wielkim stylu i już nigdy nie wróci......
- mabuse89
Rozumiem, że to Twoje zdanie i szanuję je, aczkolwiek nie zgadzam się z nim na 100%Peter pisze:Abba brzmi już dzisiaj anachronicznie,
Can't you feel the groove ?
- Peter
To znaczy oni mają masę świetnych melodii, ale ja wolę coś świeższego jak np: Nową Abbę czyli Ace of Base, bo oni byli porównywani do Abby i podobnie skończyli...
A każdy ich album czy "Bridge" czy "Flowers" moze się spokojnie znaleźć w tym temacie.