Modern Talking - Comeback w 2010??

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Re: Modern Talking - Comeback w 2010??

Post autor: MTalkingusia28 »

Wiesz co, Modern Jeanne, ja oddałabym dosłownie wszystko, żeby nie doszło do tego rozpadu, który niestety nastąpił w 2003r., bo wcale nie podejrzewałam, że wydarzy się coś tak okropnego, że Modern Talking się rozpadnie. Praktycznie to, gdy kupując album Universe zastanowiło mnie, że jest na nim tylko 12 piosenek, a zwykle było ich o kilka więcej na poprzednich albumach. A potem usłyszałam z TV o tym, że Modern Talking już nie istnieje. Bardzo mnie to zabolało i tak szczerze to nie chciałabym tego drugi raz przeżywac. Nie powinni byli rozwiązywac zespołu, powinni nadal tworzyc równie fantastyczne utwory jakie wcześniej nagrali, ale niestety stało się to co się stało. Masz rację, piękne to były czasy i razem dokonali bardzo wiele i powinniśmy to wszystko zatrzymac w naszej pamięci już na zawsze. Podzielam całkowicie to co napisałaś. :) Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Ninio

Post autor: Ninio »

12 piosenek to akurat w sam raz.... wszystkie "stare" albumy niemiały wiecej niz 10,natomiast najsłabsze z "nowych" (Alone,Year of the dragon) miały ok.20. Wydaje mi sie ,ze album majacy mniej piosenek jest bardziej wyrazisty. Łatwije cos takiego opanowac.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ninio pisze:Wydaje mi sie ,ze album majacy mniej piosenek jest bardziej wyrazisty. Łatwije cos takiego opanowac.
No i chyba utwory się bardziej różnią od siebie bo jak jest ich więcej to niektóre są podobne do siebie stylem. A taka 10 czy nawet 8-mka daje większą gwarancję oryginalności brzmienia i prawie wszystkie się je zapamięta a nie tylko pierwsze 2-3. :)
MODERN JEANNE pisze:Niestety sama nie bardzo wierzę w to że wrócą.Ale z chęcią przesłuchałabym sobie ich nowy album gdyby znów zaczęli tworzyć :D
MTalkingusia28 pisze:Wiesz co, Modern Jeanne, ja oddałabym dosłownie wszystko, żeby nie doszło do tego rozpadu, który niestety nastąpił w 2003r., bo wcale nie podejrzewałam, że wydarzy się coś tak okropnego, że Modern Talking się rozpadnie.
Och, powzdychajcie sobie dziewczyny :D ale wątpię już w jakiś comeback. (chyba nie tylko ja).
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

He,he :lol: Szkoda że to wzdychanie jest skierowane już tylko do przeszłości.
Gdyby wrócili miałybyśmy prawdziwy powód do westchnień :lol: :lol: :lol:
I LOVE DB AND TA!
MT2010
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MT2010 »

Wygląda na to, ze nic z tego nie będzie: Dieter ma w planach płytę dla Marka Medlocka a Thomas swoją.... Poza tym przecież Dieter Bohlen jako kompozytor ma obecnie bardzo nie wiele do zaoferowania.... A Thomas wyraźnie zmaknął rozdział pod tytułem "Modern Talking".....
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Ostatni wywiad Thomasa dla Bilda:
http://www.bild.de/BILD/unterhaltung/mu ... -safe.html
Na dole jest jeszcze ciekawe video. Jak widać - powrotu nie będzie.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mnie zastanawia postawa Dietera w tej kwestii, bo uważnie analizując jego wypowiedzi w wywiadach odnosze wrażenie, że zwyczajnie odwraca kota ogonem:
najpierw powiedział, że MT już nie będzie "bo muzyka brzmi dzisiaj inaczej."
ostatnio w Moskwie powiedział, że (cytuję): "Czasy się zmieniają, a ja teraz jestem bardzo zajęty pracą nad swoim programem Deutschland sucht den Superstar, więc nie mam czasu na muzykę."
To już całkiem dwie różne diametralnie przyczyny, która jest prawdziwsza? Dodając do tego ostatnią twórczość Dietera myślę, ze żadna, bo on się wypalił jako kompozytor i to jest główna przyczyna a tamte to ściemy, bo jaki kompozytor się do tego przyzna? Każdy myśli, że dzieło jego życia jeszcze przed nim. I w tym bym upatrywał to, że comebacku nie będzie, a nie w decyzji TA..... Smutne to trochę.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Nie wiem czego tu można nie rozumieć z jego wypowiedzi.Przesłanie jest jasne - On nie miał ochoty reaktywować MT.Gdy skończy się ta edycja DSDS prawdopodobnie coś ruszy.Możemy sobie pomarzyć że to będzie powrót MT choć tego nie można wykluczyć albo jakieś jego bardziej zaangażowane projekty np. typu Dieter Der Film.
Choć może się też skupić na pisaniu piosenek dla innych wykonawców co by pewnie nie ucieszyło jego fanów
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Mi tu chodzi o to, ze odwraca kota ogonem, za każdym razem podaje inny powód, a prawda jest taka, ze on nie chce/nie potrafi tworzyć już piosenek w stylu MT. I to jest smutne, no bo przecież nie porzucił MT dla takiej twórczości jak płyta Daniela Schuhmachera.....
batman

Post autor: batman »

Nie, no wybaczcie ale ja już słuchać nie mogę tego co piszecie. Nagle ni z gruszki ni z pietruszki Dieter stracił wszelkie zdolności kompozytorskie i nie potrafi pisac piosenek takich jak dla Modern talking? Co za bzdety. To że nie pisze to nie znaczy że nie potrafi. Na tym schemacie muzycznym można jechać bez końca ale to nie znaczy, że ta muzyka ma określoną wytrzymałość. Nie można jechać MT dłużej niż 4-5 lat bo zwyczajnie traci zainteresowanie tak jak to się stało z późniejszymi albumami Blue System. potrzebne sa przerwy. Bonda tez nie kręcą 2 razy w roku tylko co 2-3 lata a co jakiś czas robią dłuższą przerwę 5-7 lat. Nie wolno przesycić rynku bo można spalić cały projekt i stąd są przerwy w działalności Modern Talking. Że Dieter potrafi wciąż pisać takie piosenki to wystarczy posłuchać chociażby Marka Medlocka You can get It czy Why This Kiss. Aby to brzmienie powróciło musi nadejść odpowiedni klimat. DSDS też nie jest wieczne i zdaje się, że pomału wyczerpuje sie już potencjał tego przedsięwzięcia i z całą pewnością Dieter Bohlen powróci jeszcze na scenę i to nie tylko z kompozycjami dla innych wykonawców. Myślę, że stanie się to już niedługo. Z tego co wiem kontrakt telewizyjny przewidziany jest do końca 2012 roku i własnie wtedy to się stanie. jestem o tym przekonany. A poza tym kto z was oczekiwał by z takim utęsknieniem tych rytmów i ckliwych melodii gdyby Dieter tłukł teraz opłyty Blue System czy C.C.Catch? nie byłoby specjalnego wzięcia na te klimaty. Jezeli chodzi o trzeci i ostatni rozdział działalności MT to jest on najbardziej realny chociaż do końca nie można wykluczyć również nowej płyty BS czy CCC. I myślę, że rytmy tego brzmienia nie będą już bardziej zaostrzane tak jak w przypadku back for Good i ostatnich albumów ale pójda w kierunku klimatów z lat 80- tych okraszonych troche innym zabarwieniem. bardziej skłaniałbym się bardziej w kierunku Mrs Robota czy I'm No Rockefeler niz ready fot The Victwory czy Higher Than heaven ale i pewnie takie kawałki tez sie znajdą aczkolwiek juz nie tak tłumnie jak ostatnio.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Nie tworzy piosenek w stylu MT ponieważ niema już MT.Zwróćcie uwagę że dla Marka Medlocka poza niektórymi piosenkami stworzył całkiem inne brzmienie niż MT.Tak samo było z mnóstwem innych wykonawców dla których pisał piosenki.One były pisane dla konkretnych wykonawców i tak nawet mówił w wywiadzie.Że pisze piosenki pod konkretnych wykonawców które do nich

pasują.Wyjątkiem chyba była C.C.Catch która utwory otrzymywała po MT.Człowiek który potrafi stworzyć nawet jakąś niemiecką piosenkę biesiadną choć nigdy się tym nie zajmował i powrócić po latach z typowym brzmieniem Blue System(Dieter der film)na pewno potrafiłby powrócić z

brzmieniem Modern Talking gdyby ten zespół się reaktywował.Tego zespołu już nie ma więc nie ma już brzmienia MT.Obawiam się tylko że on nie bardzo będzie chciał bo twierdzi że na takie brzmienie nie ma zapotrzebowania.Ale może być taż tak że ta przerwa w brzmieniu MT jest potrzebna żeby znowu mogło to eksplodować(choć to marzenia,ale kto wie?)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Może i potrafi tworzyć, ale myślę, ze on ma jaakiś kryzys twórczy. Niby dlaczego wszystkie piosenki z "Club tropicana" są na jedno kopyto, dlaczego przy tworzeniu "The album" skorzystał z 3 coverów i wielu stworzonych już przez siebie melodii, dlaczego 4 piosenka Dietera pod rząd ma dokładnie ten sam podkład muzyczny, który nawet nie jest dziełem Dietera Bohlena? (przypomnę: YCGI :arrow: "Summer love" :arrow: "Reach for the stars" :arrow: "Baby blue). Dlaczego w jego utworach jest aż tyle delikatnie mówiąc 'zapożyczeń'? Dobrze to batman napisałeś, że trzeba coś zmienić by nie przesycić rynku, dlatego myślę, że lada moment przesyci rynek tym Medlockiem..... Podobno powiedział już, ze szuka nowej Lady Gaga w idolu. :D
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Tak kilka dni temu przeglądałem sobie Życie na gorąco i patrzcie co znalazłem. Ciekawe ile w tym prawdy. Chociaż to może być prawdą, bo zacytowano wypowiedź Dietera.

http://img294.imageshack.us/img294/3281/dsc02020l.jpg
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

To juz stare jest...
a pozatym to plotkarska gazeta więc nic pewnego z takich pisemek nie wynika.
Point Of No Return
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Wiem, że plotkarska ale jak zacytowali wypowiedź Dietera, to może coś w tym jest z prawdy? Chociaż powrotu MT ja nie chcę.
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Większość osób powrotu MT już nie chce. :| Choć jest taki zespół SCORPIONS gdzie kilka razy rozchodzili się i schodzili i nadal grają i koncertują gdzieś tam ,ba SCPRPIONS powstał dużo wcześniej niż MT i jakoś radzą sobie do dziś. No nie wiem ale jakoś nie była bym zadowolona z powrotu Modern Talking z różnych powodów.Niech będzie jak w piosence: Ale to już było i niech nie wraca więcej...
Pozdrawiam rut
ODPOWIEDZ