Wokalne możliwości Thomasa

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
iwonawokal

Re: Wokalne możliwości Thomasa

Post autor: iwonawokal »

nie wiem czy słyszeliście ale zapodam link do piosenki "Don't make me blue" - tu akurat z koncertu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YfHycrBDqGw[/youtube]
to jedna z niewielu piosenek, gdzie nie ma wysokich chórków
youtube.pl/iwusssia --> moj profil na yt.Znajdziecie tam filmiki z tekstami do piosenek MT mojego autorstwa.
modern-talking.ugu.pl - zapraszam na moje nowe forum!
michael-jackson.ugu.pl - zapraszam na forum mojego brata!
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

jeśli chodzi o szybsze piosenki Modern Talking to mógłby je zaśpiewac każdy inny wokalista i myślę, że i wtedy sukces MT nie byłby mniejszy (wiem, wiem narażam się teraz wielu fanom Thomasa, do których przecież sam należę :wink: ) ; ale nie wyobrażam sobie ballad MT bez głosu Andersa; LIKE A HERO, IF I..., WE STILL HAVE DREAMS, RAIN IN MY HEART - bez Thomasa byłyby tylko nudnymi smętami...
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

mabuse89 pisze:nie wyobrażam sobie ballad MT bez głosu Andersa; LIKE A HERO, IF I..., WE STILL HAVE DREAMS, RAIN IN MY HEART - bez Thomasa byłyby tylko nudnymi smętami...
Też mi się wydaje, że nie sztuką jest skomponować jakiś utworek a raczej kunsztem jest wetchnąć w dany utworek moc, brzmienie, duszę. Dieter ma rękę do dobrych kompozycji ale faktem jest, że nie każdy może śpiewać dane utwory. Nie wyobrażam sobie również żeby kompozycje przeznaczone dla ballad Modernu śpiewał np. ktoś o mocniejszym głosie. Właśnie słodki głos Thomasa najbardziej nadaje się do ballad. Dieter oczywiście też ma pewne sukcesy na tym polu (np. :"TTMBIMY") ale jednak jego głos lepiej brzmi w kawałkach szybszych w stylu Blue System czy w stylu Dieter - solo.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mi baardzo podoba się głos Thomasa z pierwszych części zwrotek piosenki Endstation Sehnsuch (mam nadzieję ze poprawnie napisalam) taki niski... :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Szczerze mówiąc, ciężko jest tak zaśpiewać jak śpiewa Thomas w tej piosence, przez to chylę czoła przed nim, a jak wielka jest skala jego głosu widać jak porównamy go z Ashleyem. Ten śpiewa tak samo cały czas, a Anders? Wystarczy posłuchać jak pięknie moduluje głosem w "Who will be there". Nie wielu tak potrafi.....
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Post autor: Krzychu »

Jak dla mnie, to Thomas ma niepowtarzalny głos i jest on na prawdę wspaniały. Są jednak takie piosenki gdzie faktycznie jest on przesłodzony. Jak dla mnie taką piosenką jest "Operator Gimme 609" gdzie ten głos jest za wysoki. Nie mniej jednak to jest jedna z moich ulubionych piosenek ;]
Obrazek
ODPOWIEDZ