Dieter w Moskwie - Diskoteka-80 2009
- Peter
Re: Dieter w Moskwie - Diskoteka-80 2009
To znaczy tak: Dietera piosenki ciągle są jednak wysoko na listach, problem w tym, ze ich wartość artystyczna jest nie wielka i że są popularne na lokalnym rynku, no i oczywiście wśród fanów z Rosji, bo oni bezgranicznie kochają Dietera. Ale Dieter jako jedyny z MT po 2003 osiągnął jakiś sukces... Inna sprawa to czy nam się to podoba czy nie... mnie osobiście średnio, tzn. nie wszystko. 
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
PodobniePeter pisze: mnie osobiście średnio, tzn. nie wszystko.
- justysia854
Róznica między Dieterem i Thomasem jesli chodzi o dokonania muzyczne jest taka że Dieter jest o wiele bardziej komercyjnym "artystą" niz Thomas. Thomas robił jak do tej pory w wiekszosci to co czuł ze chc zrobic, a Dieter to co mu przynosilo sławę i kasę...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- MODERN JEANNE
W tym jest dużo racji ale Dieter wiedział co robi i dobrze na tym wyszedł.
A tak w ogóle to gdzieś czytałam ,że preferował bardziej rockowe brzmienia i zespół Blue System był tego przykładem.Jednak napisał że takie brzmienia jak MT królują w dyskotekach ,radiu i dzięki temu piosenki miały szansę zdobyć większą popularność.
A tak w ogóle to gdzieś czytałam ,że preferował bardziej rockowe brzmienia i zespół Blue System był tego przykładem.Jednak napisał że takie brzmienia jak MT królują w dyskotekach ,radiu i dzięki temu piosenki miały szansę zdobyć większą popularność.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Nie do końca się z tym zgodzę, bo przecież o ile wiem, to Fani Thomasa chcieli by robił "komercyjną' muzykę taneczną. Thomas chciał przeciez zająć się robieniem muzyki wysokich lotów.justysia854 pisze:Róznica między Dieterem i Thomasem jesli chodzi o dokonania muzyczne jest taka że Dieter jest o wiele bardziej komercyjnym "artystą" niz Thomas. Thomas robił jak do tej pory w wiekszosci to co czuł ze chc zrobic, a Dieter to co mu przynosilo sławę i kasę...
- justysia854
Widze że przerwa na forum nie poprawila Twojej umiejętności czytania ze zrozumieniem. Ja nie pisałam o tym czego chcą FANI, tylko o tym co Thomas zrobił... Generalnie wyszlo na to, ze napisales ze sie nie zgadzasz a pozniej potwierdziles wszystko co napisalam przed Tobą... Ogarnij sie chłopie!Peter pisze: Nie do końca się z tym zgodzę, bo przecież o ile wiem, to Fani Thomasa chcieli by robił "komercyjną' muzykę taneczną. Thomas chciał przeciez zająć się robieniem muzyki wysokich lotów.
- Peter
No chodzi mi o to, ze piszesz, że to raczej Dieter robi muzykę komercyjną i to jest TA różnica między Dieterem a Thomasem, a ja napisałem, ze się nie zgadzam z tym, bo Thomas pod presję fanów, zaczął robić muzykę komercyjną, bo przecież takie są piosenki z nadchodzącego albumu, a nie takie były z SF, jasne już o co mi chodziło? tak więc się raczej się tu z Tobą nie zgadzam. 
- justysia854
napisalam : JAK DO TEJ PORY , a zdaje sie ze nowy album TA jeszcze sie nie ukazał...
- Peter
No Justysio łapiesz mnie teraz za słówka.
Ukazały się za to "This time" i singiel "The night is still young", a to przecież jakby nie patrzeć muzyka komercyjna, aczkolwiek w bardzo dobrym wydaniu. 
- justysia854
Nie mam najmniejszej ochoty łapać Cię za cokolwiek nawet kijem... Mam ochote po prostu bronić tego co napisalam...
Ukazało sie też Songs Forever... bardzo mało komercyjne i w świetnym wydaniu (SF ukazało się po This Time)- i slychac ze to jest to co bardzo Thomasowi lezy...
Ukazało sie też Songs Forever... bardzo mało komercyjne i w świetnym wydaniu (SF ukazało się po This Time)- i slychac ze to jest to co bardzo Thomasowi lezy...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Pragnę zauważyć, że rozmowa na temat albumów Thomasa nie ma najmniejszego związku z występem Dietera Bohlena w Moskwie. Sądziłem, że tym razem unikniemy już takich jałowych dyskusji, czyżbym jednak był w błędzie?
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Ja już swoje zdanie na ten temat napisałem i ta dalsza dyskusja na ten temat jest po prostu bez sensowna, bo schodzi już z tematu.
Justysio, odpowiedź dostaniesz na pw. Wolałbym by dyskusja tu toczyła się na temat Dietera Bohlena w Moskwie, mi osobiście podobał się nieco dłuższy medley niż ostatnio. 
- justysia854
Zdaje sobie sprawe ze robie offtop., ostrzezenie czy zwieszenie zniose jesli uznasz ze na nie zasluzylam Arku (i w koncu pewnie tak sie stanie bo są zachowania ktorych znosić po prostu nie potrafie... kolejny przyklad powyżej)
- Peter
Ten koleś był masakryczny, nie wiem może to była jakaś specjalnie zaproszona gwiazda piosenki rosyjskiej, ale to było śmieszne, co mają wspólnego wolne, gitarowe piosenki z dyskotekową muzyką lat 80 tych?you're my heart pisze:Jest już 19:45, pewnie po tym kolesiu co gra teraz wolne piosenki na gitarze, wystąpi Dieter.
- Peter
Obejrzałem ten koncert niedawno ponownie i emocje wróciły, ten występ w Moskwie był cudowny. Powiem tak, że żaden koncert w ciągu ostatnich kilku lat ( a którego widziałem relację) nie wywarł aż tak dużego wrażenia na mnie. Jedyny minus to połowiczny playback. Jak wiadomo Dieter śpiewał, ale wyszło tak jakby robił background do piosenek odgrywanych. Niesamowite te emocje, które towarzyszyły kiedy wykonywał swoje utwory, wróciły stare dobre czasy, podobały mi się efekty specjalne. Nie widziałem także Thomasa na żywo, ale występ Dietera wydaje mi się przebijać wykonania Thomas z koncertów w Polsce, gdyż z tego co widziałem na youtube to nie było takich emocji jak w tym przypadku. A jeszcze oczekiwanie aż na scenie pojawi się Dieter to też było niesamowite. Bardzo liczę na kontynuację. Zupełnie natomiast nie rozumiem postów domagających się by śpiewał współczesne piosenki, przecież zamierzeniem tego programu jest grać muzykę lat 80 tych, to nie koncert jaki sobie organizuję Dieter tylko na jaki został zaproszony i musiał się dopasować repertuarem do programu.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Nie zgodzę się z Tobą Peter. Dieter po prostu "gra" na scenie! Daje sztuczne Show za które mu zapłacili ogromne pieniądze.
Nawet Fanów ma głęboko w "poważaniu" tylko ugania się za "spódniczkami" - nawet na scenie!
Bohlenowi dużo brakuje do Thomasa na scenie! To niestety to nie ta klasa!
Jest tylko jeden "Gentleman Of The Music" - THOMAS ANDERS!
Nawet Fanów ma głęboko w "poważaniu" tylko ugania się za "spódniczkami" - nawet na scenie!
Bohlenowi dużo brakuje do Thomasa na scenie! To niestety to nie ta klasa!
Jest tylko jeden "Gentleman Of The Music" - THOMAS ANDERS!
MODERN TALKING FOREVER!!!