Dieter - der Film na CD

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Ja póki co się zastanawiam jak rozgryźć ten orzech, bo zależy mi na dwóch i pewnie prędzej czy później będę miał obie jednak, która będzie pierwsza? Pewnie to będzie spontaniczna decyzja. Poza tym jestem w trakcie kompletowania dyskografii Depeche Mode (na szczęście tu ceny w miarę rozsądne) więc teraz sporo kasy na płytki idzie.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

wg mnie warto się zastanowić nad zakupem płyty Dietera, bo... kto wie, być może jest to Jego ostatnia płyta, w której śpiewa (jak widać, ostatni album wydał 9 lat temu, więc jakoś nie bardzo się do tego pali, a szkoda) :(
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli płytka dobrze się sprzeda, jestem przekonany że doczekamy się następnej 8)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dominik

Oby się dobrze sprzedała i oby jeszcze nagrywał swoje płyty i dla innych :) jakby nudnie było, gdyby teraz Dieter i Thomas zaprzestali nagrwać piosenki :( eh, ani nie chcę o tym myśleć :P P. S. "Gimme Gimme Gasoline" znaczy DAJ DAJ BENZYNÊ? :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tak. Bo pod koniec zwrotki staje mu samochód ;)
Awatar użytkownika
Dominik

ciekawe :) i podobne wg mnie do piosenek z albumu BS "Here I'm" (np. "Love Will Drive Me Crazy")
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Właśnie oglądałem nowe video ;) Strasznie nasycona erotyzmem kreskówka :) Premiera filmu 4 marca o 20:15 w RTL , info było podane pod obrazem.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Tak leciało na RTL-u chwilę przed "premierą" na VIVIE.

A jak się wam podobała. (Fanie Rodrigues wygląda :))
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Cała kreskówka jest super :) Szczególnie Bohlen bzykający panienkę w tempie co najmniej na zajączka haha dobre
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Patrzę sobie teraz na to, co pisze SonyBMG i mamy tam przy "Gasoline" długość 3:39. Wersja video ma 3:24. Jako że dane ze stron wytwórni zazwyczaj pokrywają się ze stanem faktycznym, jestem ciekaw czym te wersje będą się różnić :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

W programie, który przed chwilą skończył się na RTL pokazali obszerny materiał o filmie. Będzie naprawdę rewelacyjny 8)
Puścili też w tle kilka nagrań z płyty (Dieter paradował z nią po domu ;)), "Take Me To The Coulds" zapowiada się cudownie! A "How Will I Know" najprawdopodobniej zostanie użyte do zilustrowania początków kariery Dietera, gdy grał w grupach rockowych. Wygląda na to, że piosenki jak na prawdziwą ścieżkę dźwiękową przystało będą grały w filmie, nie jedynie istniały na płycie.

Zaskoczyło mnie też to, że Dieter zbiera wszystkie artykuły prasowe o sobie, ma plakaty z czasów BS i MT, wszystkie stare ciuchy w których występował...
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

No to teraz narobiłeś mi smaka. Już nie mogę się doczekać tego filmu. Szkoda tylko, że nie planują edycji DVD, bo z chęcią bym kupił nawet jeśli byłby tylko po niemiecku (chociaż angielskie napisy też mogłyby się pojawić). No cóż może jeśli kreskówka i soundtrack odniosa sukces? Niezależnie od tego jaką muzykę reprezentuje dziś Dieter na ten film czekam od dawna i chciałbym go mieć w swojej kolekcji.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

A czy może ktoś nagrywał ten progrma z RTLu??? Może być i na VHS.
Spokojem można kamień ugotować...
bitels

Post autor: bitels »

Słuchałem fragmentów utworów z nowej płyty Dietera. Fajnie jest znowu usłyszeć jego głos, lecz co do samej płyty to nie bedzie to zadne rewelacja według mnie. Strasznie brakuje mi chórków, a cała płyta wydaje mi sie zbyt balladowa :( No cóż lata lecą i muzyka Dietera tez nie schowała się przed "zębem czasu" :) Mimo tego slucha się dosyć przyjemnie!
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Płyta dostępna na allegro za!!!!!!!!!!! 120 zł!!!!!! Chyba na razie podziękuje bo zwyczajnie mnie nie stać!!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jest też i za 80 ;)
ODPOWIEDZ