ArCrack pisze:kwestia wprowadzenia dodatkowych moderatorów jest jak najbardziej otwarta.
Tak więc postanowiłem założyć ten temat. Piszcie tutaj jakie osoby nadawałyby się na moderatorów. Piszcie też, czy to dobry pomysł, czy sam Arek wystarczy.
Jak dla mnie nowi moderatorzy to dobry pomysł, a na to stanowisko wybrałbym jkrisa lub Adiego. Pamiętajcie też, żeby nie wybierać przypadkowych osób. Moderator powinien być dość często na forum i być aktywnym oraz mieć przynajmniej kilku miesięczny staż.
Ostatnio zmieniony pn sty 11, 2010 19:34 przez you're my heart, łącznie zmieniany 3 razy.
Tak, tylko, że tamten temat był założony prawie rok temu, jest tam również ankieta, trzeba by było zresetować wyniki, więc dla mnie lepiej było założyć nowy temat.
Jeśli chodzi o mnie to byłbym póki co chętny. Może nie siedzę na forum non-stop ale dosyć regularnie. Dzięki za nominację you're my heart Może my razem? Jaro co prawda masz krótszy staż ale też chyba tu bywasz regularnie. No to nie wiem, może zróbmy ankietę i małe wybory? Gasolinka też często tu bywa (choć ma dużo nauki w szkole ale może anóż zechce? ).No i parę innych osób, których nie wymieniłem. No to mówię. Cyk ankietkę machnąć i głosujmy.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Dobra dam pare osób, jak nie będzie chciała dana osoba być moderatorem to niech napisze tutaj posta. Ja też bym mógł być modem, tym bardziej, że mam doświadczenie, ponieważ byłem modem na innym forum(większym od tego).
Edit; ankieta zrobiona, zapraszam do głosowania, głosujmy na dwie osoby póki co.
Ok, ale nie bede usuwał Ciebie z ankiety, bo zresetują się wyniki
Powiedzmy, że ankieta będzie trwała do czwartku.
Niech jeszcze Arek wypowie się w tym temacie ilu moderatorów by potrzebował.
Według mnie ArCrak wykonuje tu super robotę.Jestem pełna podziwu dla jego pracy, wiedzy i zaangażowania jakie wkłada w tą stronkę i nie tylko.I czas który poświęca żeby to się jakoś kręciło.Ale jeśli by potrzebował kogoś do nawet na początku samego poprawiania błędów to typowałabym Adiego bo jest raczej bezstronny i aktywny.
Moderatorem powienien być ktoś, kto ma przede wszystkim szeroką wiedzę o wszystkim co się dzieje dookoła Bohlena i
Andersa, te informacje ma sprawdzone i serwuje je na bieżąco. Poza tym to ktoś, kto potrafi zapanować nad emocjami które na forum często biorą górę nad zdrowym rozsądkiem. Moim zdaniem Arek spełnia się w tej roli znakomicie, rozumiem że temat kolejnych moderatorów wziął się stąd, że Arek ma też inne zajęcia i czasowo nie zawsze wszystkiemu może podołać, ale sądzę też, że ten kto chce mu w tym pomóc, powinien najpierw w ten czy inny sposób się w tej roli sprawdzić. Treści serwowane na tej stronie mają swój poziom i większość z nas jest tutaj właśnie dlatego, że można takie treści tu znaleźć, można liczyć na zaangażowanie i ja osobiście nie jestem zwolennikiem ilości moderatorów ale ich jakości. Jeśli ktoś uważa że może być w tym lepszy od Arka niech zostanie moderatorem, ale czy taka osoba zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności ? To nie jest czat a moderator to nie Opek. Wybaczcie, ale mi ta ankieta przypomina jakieś wybory polityczne albo coś w tym stylu. W dodatku bez programu i pomysłu na stronę a jedynie z zapałem na funkcję. Ja w tym nie wezmę udziału.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sty 12, 2010 22:43 przez Didi&Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Spokojnie Didi. Ostatecznie zdecyduje Arek. Ankieta to tylko luźne propozycje i zapewniam cię, że każdy z nas nie ma już 5-6 latek i zdajemy sobie sprawę z ciężaru i odpowiedzialności bycia moderatorem. Ja ze swojej strony zawsze staram się być obiektywny, nawet czasem ugryźć się w język aby nie zaogniać dodatkowo dyskusji.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Przede wszystkim pozwoliłem sobie zdjąć ankietę, bo tak jak napisał Didi&Thomas, wyznaczenie moderatora to nie wybory. Moderator to musi być osoba, którą znam i z którą mogę dobrze współpracować tak jak swego czasu z Pioetrkiem, a nie ochotnik wsparty anonimowymi głosami pozostałych forumowiczów. Całkiem możliwe, że oddane głosy wskazywały właściwe osoby, jednak ankieta w której proponuje się ludzi, którzy się do niej nie zgłosili nie jest najlepszym pomysłem. Chodzi po prostu o sprawne działanie forum, a nie znalezienie kogoś na gwałt. Tym niemniej cieszę się, że jest zainteresowanie tematem z Waszej strony i mam nadzieję, ze coś z tego wyniknie.
Kwestię powołania moderatora omówimy jednak poza głównym forum i przedstawimy kandydatury, będzie okres próbny, i wtedy mam nadzieję forumowicze zaakceptują kandydata lub kandydatkę.