Dieter Bohlen - czym mógłby zaskoczyć...
- Didi&Thomas
Dieter Bohlen - czym mógłby zaskoczyć...
Proponuje dyskusję o Dieterze, o tym, jaką drogą mógłby pójść w nadchodzącym nowym, 2010 roku. Spróbujmy trochę pofantazjować, i pokierować zdalnie losem Dietera. Dobrze by było uzasadnić swoją wypowiedź. Ciekawe jakiego Dietera chcielibyśmy w przyszłym roku widzieć. 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- Didi&Thomas
Re: Dieter Bohlen - czym mógłby zaskoczyć...
Ja może zacznę:
Chciałbym aby Dieter zakoczył mnie pozytywnie i zrobił coś, czego raczej spodziewać się po nim nie można.
A więc nagrywa wreszcie, po tylu latach znajomości, całą kompletną płytę LP dla Thomasa Andersa. Oczywiście wymagałoby to zgody samego Thomasa, ale załóżmy że ten by na to przystał. Jakaż byłaby to gratka dla Fanów - Thomas i Dieter znowu razem w studiu, ale już nie pod szyldem Modern Talking. Jaki byłby sens takiego przedsięwzięcia ? A choćby taki, że byłby to ukłon w stronę Thomasa i prawdziwe ukoronowanie ich znajomości.
Dieter rezygnuje z DSDS - zaskoczyłby mnie strasznie, znaczyłoby to że jednak pieniądze to dla niego nie wszystko
I wreszcie na deser zostawiam sobie jego nowy projekt muzyczny, z artystą niewyłonionym z DSDS tylko odkrytym gdzieś przypadkiem, na głębokiej prowincji, który zachwycił go swoim talentem i głosem. Projekt ten wypala i Dieter znów wraca na szczyty list przebojów - tym razem jako producent i kompozytor.
Chciałbym aby Dieter zakoczył mnie pozytywnie i zrobił coś, czego raczej spodziewać się po nim nie można.
A więc nagrywa wreszcie, po tylu latach znajomości, całą kompletną płytę LP dla Thomasa Andersa. Oczywiście wymagałoby to zgody samego Thomasa, ale załóżmy że ten by na to przystał. Jakaż byłaby to gratka dla Fanów - Thomas i Dieter znowu razem w studiu, ale już nie pod szyldem Modern Talking. Jaki byłby sens takiego przedsięwzięcia ? A choćby taki, że byłby to ukłon w stronę Thomasa i prawdziwe ukoronowanie ich znajomości.
Dieter rezygnuje z DSDS - zaskoczyłby mnie strasznie, znaczyłoby to że jednak pieniądze to dla niego nie wszystko
I wreszcie na deser zostawiam sobie jego nowy projekt muzyczny, z artystą niewyłonionym z DSDS tylko odkrytym gdzieś przypadkiem, na głębokiej prowincji, który zachwycił go swoim talentem i głosem. Projekt ten wypala i Dieter znów wraca na szczyty list przebojów - tym razem jako producent i kompozytor.
"Don`t let me down, take my hand
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wszystkie siedem propozycji byłoby oczywiście zaskoczeniem. Gdybym miał wybrać z tego opcje, których życzyłbym sobie najbardziej do oczywiście 1/2 ze względu na to, że lubię jego głos, nawet poprawiany milion razy przez komputer.
Nowym wykonawcą także bym nie pogardził, styl piosenek dla Medlocka jest taki jaki jest i niespecjalnie mi odpowiada. I nawet gdyby to zmienić, pozostaje jeszcze wokal Medlocka, który jest owszem oryginalny, ale jego barwa to już rzecz nie do ruszenia. A osobiście chętnie posłuchałbym piosenek Dietera w wykonaniu głosu zbliżonego do Nino De Angelo czy Fady'ego Maaloufa (najchętniej oczywiście w ich wykonaniach).
A bardziej ogólnie, chciałbym aby każda nowa płyta była czymś dokładnie odwrotnym niż album popełniony dla Daniela Schuhmachera. Zbiorem nowych, interesujących piosenek z fajnym brzmieniem i tekstami, które nie są zbiorem banałów. Przy nagraniach typu "Bizarre Bizarre" słowa nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia, ale gdy w grę wchodzi coś spokojniejszego, przyjemniej słucha się wykonawcy który ma coś więcej do przekazania niż rymy, które znamy już na pamięć.
Nowym wykonawcą także bym nie pogardził, styl piosenek dla Medlocka jest taki jaki jest i niespecjalnie mi odpowiada. I nawet gdyby to zmienić, pozostaje jeszcze wokal Medlocka, który jest owszem oryginalny, ale jego barwa to już rzecz nie do ruszenia. A osobiście chętnie posłuchałbym piosenek Dietera w wykonaniu głosu zbliżonego do Nino De Angelo czy Fady'ego Maaloufa (najchętniej oczywiście w ich wykonaniach).
A bardziej ogólnie, chciałbym aby każda nowa płyta była czymś dokładnie odwrotnym niż album popełniony dla Daniela Schuhmachera. Zbiorem nowych, interesujących piosenek z fajnym brzmieniem i tekstami, które nie są zbiorem banałów. Przy nagraniach typu "Bizarre Bizarre" słowa nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia, ale gdy w grę wchodzi coś spokojniejszego, przyjemniej słucha się wykonawcy który ma coś więcej do przekazania niż rymy, które znamy już na pamięć.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Monis
Fajnym zaskoczeniem byłaby współpraca Bohlena z jakimś polskim piosenkarzem/ką lub zespołem. Przykładowo z Edytą Górniak - świetny wokal w połączeniu z muzycznymi możliwościami Dietera... to dopiero byłaby niespodzianka. A tak w ogóle mógłby uraczyc fanów nową płytą, a nie się leni, wiek wiekiem, ale ileż można czekac 
Call me Dr Love
- Gasolina91
A więc postawiłam na:
1.
Fajnie by było gdyby wydał coś nowego. Ma napewno wiele pomysłów i warto by bylo to przelać na papier i fajnie to zaśpiewać.
5.
Gdyby tylko ktoś fajny pojawił się na oku Dietera, ale nie tylko na jeden sezon. To musiałby byc ktoś wyjątkowy - wiadomo drugiego Thomasa nie ma i raczej nie bedzie ale warto szukać
7.
Wydaje mi się że juz raczej w DSDS nic ciekawego się nie wydarzy...
ale warto czekać...mam nadzieję ze Dieter weźmie się do pracy

1.
Fajnie by było gdyby wydał coś nowego. Ma napewno wiele pomysłów i warto by bylo to przelać na papier i fajnie to zaśpiewać.
5.
Gdyby tylko ktoś fajny pojawił się na oku Dietera, ale nie tylko na jeden sezon. To musiałby byc ktoś wyjątkowy - wiadomo drugiego Thomasa nie ma i raczej nie bedzie ale warto szukać
7.
Wydaje mi się że juz raczej w DSDS nic ciekawego się nie wydarzy...
ale warto czekać...mam nadzieję ze Dieter weźmie się do pracy
Point Of No Return
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Na pewno największym zaskoczeniem byłoby "Gdyby został producentem i kompozytorem płyty Thomasa" - to prawie jak reaktywacja MT
.
- Adi
Generalnie piszecie czego WY byście chcieli i sobie życzyli (nie jako to dubler tematu Modern Talking-Comeback-czyli czy Didi i Thomas dadzą jeszcze radę?- tylko to temat w odświeżonej wersji
) ale pytanie w temacie brzmi: Czym Dieter mógłby zaskoczyć
A właśnie uważam też tak jak Atlantyda
Chyba też reaktywacja współpracy z C.C. mogłaby być zaskoczeniem po tylu latach ponownie. Myślę, ze tych dwóch rzeczy ludzie by się kompletnie nie spodziewali, zwłaszcza tego pierwszego. (odnowienie współpracy z Thomasem). Inna sprawa czy to by się sprawdziło czy odniosło kompletną klapę. Cała reszta to dla mnie nie byłoby zaskoczeniem i nic nowego poza tym co obecnie robi Didi.atlantyda ;o) pisze:Na pewno największym zaskoczeniem byłoby "Gdyby został producentem i kompozytorem płyty Thomasa" - to prawie jak reaktywacja MT
- Lady Lai
Wybrałam 7, bo Dieter to, szczerze mówiąc, niezły kalkulatorek;) A DSDS dużo mu daje.
Mnie zaskoczyłby najbardziej sprzedając swoją prywatność, np. biorąc udział w jakimś show w stylu "jestem, jaki jestem". Tego się po nim nie spodziewam.
Mnie zaskoczyłby najbardziej sprzedając swoją prywatność, np. biorąc udział w jakimś show w stylu "jestem, jaki jestem". Tego się po nim nie spodziewam.
Och, come on- WIN!
-
Ninio
pytanie brzmi czym moglby zaskoczyc... czyli chodzi o to,czego sie niespodziewamy. Ja niespodziewam sie zakonczenia wspolpracy z DSDS. Bardzo po cichu oczekuje reaktywacji Blue System,niewierze choc jest mała nadzieja na wspolprace z Thomasem. Napewno Dieter bedzie wspołpracował z innymi wykonawcami. Więc dla mnie kompletnym zaskoczeniem byłoby gdyby zakonczył wspołprace z DSDS no i zaczął współprace z C.C Catch. W dalszej kolejnosci jest reaktywacja Modern Talking bo z wszystkich wymienionych propozycji jest ona najmniej prawdopodobna (poza dwiema wymienionymi wczesniej). Juz predzej współpraca z Thomasem w innym charakterze.
- only love
- Kontakt:
Hmm Raczej nie spodziewała bym się żeby wydał solową płytę. Ale gdyby miał wznowić współpracę z Thomsem czy Caro to też by mnie zaskoczyło. Odnośnie MT kto wie czy nie powróci ponownie, Wydaje mi się że Dieter lubi zmieniać zdanie 100 razy na minutę wiec kto wie.
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
-
Ninio
Tak,powrot MT niezaszkoczyłby mnie. Napewno nie tak jak w '98,wtedy szczęka opadła mi do ziemii! Kompletnie sie tego niespodziewałem,ciągle czekałem na nową płyte Blue System a tu taki szok! Nieraz probowałem sobie wyobrazic jak brzmiały by piosenki Modern Talking w ówczesnych czasach. Jak by to było usłyszec ich nowy utwór... Teraz tak mam z Blue System
- MODERN JEANNE
najlepiej jakby MT wróciło.Albo chociaż nowa płyta Dietera 
I LOVE DB AND TA!
-
Tomaszek
W moim przekonaniu Dieter mógłby nas zaskoczyć naprawdę czymś wyjątkowym. Moja propozycja to składanka:
The Best Demo Tracks by Dieter Bohlen (1984-1989)
Na tracklistę proponowałbym następujące nagrania:
01. You Can't Stop (Demo of "You Can Win If You Want")
02. My Love Is Gone (first demo of You're My Heart, You're My Soul")
03. Cheri, Cheri Lady
04. Brother Louie
05. Angie's Heart
06. Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)
07. 'Cause You Are Young
08. Midnight Lady
09. Heartbreak Hotel
10. Jet Airliner
11. Like A Hurricane
12. Good Guys Only Win In Movies
13. Sorry Little Sarah
14. Magic Symphony
15. Song Of Love (demo of Thomas Forstner song)
All songs written, arranged by Dieter Bohlen
The Best Demo Tracks by Dieter Bohlen (1984-1989)
Na tracklistę proponowałbym następujące nagrania:
01. You Can't Stop (Demo of "You Can Win If You Want")
02. My Love Is Gone (first demo of You're My Heart, You're My Soul")
03. Cheri, Cheri Lady
04. Brother Louie
05. Angie's Heart
06. Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)
07. 'Cause You Are Young
08. Midnight Lady
09. Heartbreak Hotel
10. Jet Airliner
11. Like A Hurricane
12. Good Guys Only Win In Movies
13. Sorry Little Sarah
14. Magic Symphony
15. Song Of Love (demo of Thomas Forstner song)
All songs written, arranged by Dieter Bohlen
- MODERN JEANNE
łał!
,to by było naprawdę cudowne.Szkoda tylko że to by sami fani kupili i nie wiem czy coś by na tym zarobił.Ale mógłby tę płytę dystrybuować wyłącznie przez internet dla fanów
Fajnie by było
Fajnie by było
I LOVE DB AND TA!
-
Tomaszek
I zapomniałem dodać:
All tracks written, arranged and performed by Dieter Bohlen
.
W najbliższym czasie zaprojektowałbym okładkę CD, a potem napisałbym o tym pomyśle (w jęz. angielskim) na bohlenworld.de. Gdyby sam Dieter przeczytał mógłby się pokusić o wydanie czegoś nowego
. Jak dla mnie mogłyby to być wszystkie piosenki studyjne (instrumentalne z lat 80.), ale wykonywane tylko przez Bohlena 
All tracks written, arranged and performed by Dieter Bohlen
W najbliższym czasie zaprojektowałbym okładkę CD, a potem napisałbym o tym pomyśle (w jęz. angielskim) na bohlenworld.de. Gdyby sam Dieter przeczytał mógłby się pokusić o wydanie czegoś nowego
-
Tomaszek
Pierwsza strona okładki proponowanego wydania