Dieter w Moskwie - Diskoteka-80 2009

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Malediwy

Re: Dieter w Moskwie - Diskoteka-80 2009

Post autor: Malediwy »

weidung pisze:O Boże! Właśnie oglądam na youtube "występ" Dietera w Moskwie. Co za szmira! Słucham jego muzyki od 1985 roku i z każdym rokiem coraz częściej się zastanawiam co mnie przy niej trzyma...
A ja właśnie po tym wystepie lepiej wiem niż wcześniej co mnie przy nim trzyma...
I tak się zastanawiam, czy czasem nie jestem ostatnim prawdziwym fanem Dietera na tym forum:-) Rózne rzeczy można już było przeczytać w tym wątku na temat Dietera, jego staczania się, chamstwa i braku pomysłów na nowe hity. Prawdę mówiąc nawet mnie już to znudziło.
Ja już dawno się pogodziłem z tym, że Dieter najlepsze lata ma za sobą, że nigdy nie wyprodukuje już prawdopodobnie hitów na miarę tych z lat 80'tych, że jego charakter odbiega od ideałów. Wiem natomiast na pewno, że gdyby mi ktoś dzisiaj zagwarantował, że w przyszłym roku w Moskwie wystąpi w podobnym show ze starymi piosenkami BS i będzie w tak znakomitej formie jak był teraz to zapłaciłbym każde pieniądze, żeby tam być tuż "pod sceną". Oglądając tegoroczny występ powtarzałem w myślach w kółko, że to co widze, to jest to o czym nawet nie marzyłem. Bo w życiu bym się nie spodziewał zobaczyć go jeszcze na scenie ze starym wspaniałym Love Me On The Rocks w tle. Prędzej bym się spodziewał kolejnej reaktywacji MT... Ale właśnie się poraz kolejny w życiu przekonałem, że jestem przede wszystkim fanem Dietera i Blue System a dopiero potem fanem Modern Talking...
Spokojem można kamień ugotować...
Pointrox

Post autor: Pointrox »

mabuse89, rozbawiło mnie to jak nie wiem :lol:
Z jednej strony jest to szczery śmiech humorystyczny, ale jednak także trochę i śmiech politowania - bo w gruncie rzeczy gdyby obrać wypowiedzi Dietera z jego kulturalnej i wyluzowanej otoczki, to zostałoby takie coś :o
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Jeszcze ja jestem fanem Dietera , występ w Moskwie bardzo mi się podobał , na pewno był lepszy od tego występu z roku 2006, zaskoczyło mnie to jak się poruszał po scenie (w tym wieku) jest czymś niesamowitym.
Awatar użytkownika
Milena

Dieter w Moskwie - Diskoteka-80 2009

Post autor: Milena »

Kiedy w telewizji ORT 1 (Pierwyj Kanał)w grudniu będzie Diskoteka 80 -2009 r bo chciałam nagrać Dietera piosenki które śpiewał, w zeszłym roku była C.C.Catch na ORT 1 ale było to w Sylwestra.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Tu znajdziecie kilka super jakości fotek z występu Dietera: http://guzei.com/photo/?r=217&p=3
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Malediwy

Zdjęcia rewelacyjne! Dzięki!
MOONCHILD

Post autor: MOONCHILD »

Cóż.. abstrahując od jego muzyki i zdolności kompozytorko wokalnych (które lubię i cenię od samego początku istnienia) to wywiad jest cóż... koń jaki jest każdy widzi (i słyszy).
Myślę, że gdyby to w moim kraju artysta coś takiego "zapodał" a ja byłbym władny wydania decyzji o zaproszeniu go w przyszłości, to byłby tu ostatni raz.
Nie kocham Rosjan (z wiadomych powodów) ale to ludzie i należy im się szacunek, zwłaszcza w ich ojczyźnie.
Szczerze mówiąc to zniesmaczył mnie ten wywiad. Wiem, że Bohlen może nie należy do wyżyn kulturowych ani też nie jest arystokratą ale takiego dołu się nie spodziewałem.
Z cała powagą ale nie porównałbym do niego nawet Kuby wojewódzkiego, bo ten choć bywa chamem to przynajmniej ma wiedzę.
Dół...
Szkalować publicznie swoich dawnych przyjaciół.. E... fuj.
Anders to chyba najlepsze co w życiu mu się przytrafiło. SiB też ma wielki udział w jego banku.

Ciekawe kiedy ktoś inny na pytanie o Bohlen odpowie: "... nie znam, a kto to jest..?" czego z całego serca mu życzę.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

MOONCHILD pisze:Ciekawe kiedy ktoś inny na pytanie o Bohlen odpowie: "... nie znam, a kto to jest..?" czego z całego serca mu życzę.
Ponoć Bohlen i generalnie muzyka Blue System, Modern Talking jest mało znana w USA czy też innych regionach świata. Tu w Europie wiadomo, że Dieter i Thomas zawsze byli popularni ale jak się wypowiadały różne znane osoby w różnych niemieckich show-programach to jednak w innych częściach świata nie zawsze i nie tak często. Co tu dużo gadać, nawet młode pokolenie w Europie nie zawsze kojarzy lub coś tam tylko słyszało. Myślę, że era Dietera i naszych idoli w sensie sukcesów komercyjnych już minęła. Osobiście czuję do tej muzy sentyment z racji wieku i przeżyć z tą muzą związanych :wink: ale wiadomo, że ta muza i ci wykonawcy stały się muzyką niszową dla mojego pokolenia. :) Co nie przeszkadza mi śledzić poczynań Thomasa i tego drugiego "ancymonka". :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

phantomas pisze:
jkris pisze:bo to sie nie sprzeda, a dla niego liczy sie tylko kasa... wg mnie Bohlen od dawna nie jest kompozytorem piosenek- on je niestety produkuje. dlatego tez ich wartosc jest praktycznie zadna.
Ale żeś chłopie Amerykę odkrył, rychło w czas... :lol: Tak było z podwójnym MT, z BS i wszystkimi innymi projektami. No ale nie ma to jak się ocknąć po 25 latach :lol:
A co do występu, całkiem nieźle się to ogląda. Fajna choreografia, Bohlen żywiołowy,
sorry Batory, zapomnialem, ze Ty tu na forum jestes jedyny ockniety- pytanie co wlasciwie tu jeszcze robisz :lol:
poczytaj archiwum moich wypowiedzi to zauwazysz kiedy sie ocknalem.
co do wystepu trzeba niewiele w zyciu widziec albo byc fanatykiem zeby napisac, ze niezle sie to ogladalo :lol:
phantomas pisze:A co do wywiadu, czy on przypadkiem nie ma racji? Kim jest Anders w Niemczech? Chyba gwiazdą programów kulinarnych, bo nie piosenkarzem.
Moze powinienes pojechac do Niemiec i przeprowadzic sonde na ulicy? bo z tego co ja wiem Anders jest ceniony i bardzo lubiany w Niemczech natomiast ciezko znalezc osobe pozytywnie wypowiadajaca sie o Bohlenie...
phantomas pisze:Oczywiście nikomu nie przeszkadzają piosenki śpiewane przez Thomasa z jeszcze gorszą aranżacją niż ćwierć wieku temu. Ale przecież on nie robi tego dla kasy, jak podły i (c)hamski Bohlen, tylko z myślą o kochanych fanach.
no najwyrazniej przeszkadzaja Tobie, bo silisz sie na wydumana ironie za kazdym razem kiedy o nim piszesz 8)
ale coz, sa ludzie, ktorzy o wystepie ruszajacego ustami do cudzych wokali Bohlenie powiedza, ze fajnie sie to oglada natomiast o swietnie spiewajacym Andersie na zywo potrafiacym porwac publicznosc (jak w Sopocie) beda jeczec, ze ma aranzacje slabe :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

jkris Myslę że za daleko się posuwasz z tymi "osobistymi wycieczkami"(Ale to już Arka sprawa)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Trafiło na dwóch takich, których wypowiedzi bywają utrzymane w tonie jak wyżej i nie sądzę żeby którykolwiek z nich poczuł się specjalnie urażony.
Ale spodziewam się, że na tym poprzestaną i dalszych wycieczek nie będzie, bo większość z widzów tego tematu to osoby wchodzące tu poczytać o występie w Moskwie a nie o tym kiedy kto się ocknął.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Oglądając występ Dietera w Moskwie - widząc jak porusza ustami do swoich największych hitów przyszło mi do głowy pytanie - czy ktokolwiek na tym forum widział jego występ pod szyldem Blue System na żywo, no chociaż żeby śpiewał te swoje zwrotki??? co do samego występu (bo na temat wywiadu już się wypowiedziałem) to był on dobry, ale tylko tyle... niestety nie możemy powiedziec, że Bohlen zaskoczył czymś niespodziewanym :? to, że zaśpiewał ,,Love me on the rocks'' czy ,,Magic Symphony''... przepraszam za określenie ,,zaśpiewał'' :roll: albo że pojawił się bez gitary??? przecież przy koncercie z playbacku to tylko zbędny rekwizyt :!:

PS. Pytanie do Admina i innych obeznanych na tym forum: czy wiadomo ile Dieter bierze za takie występy? na nasze polskie złotówki? zastanawiam ilu-krotnie więcej trzeba zapłacic Bohlenowi, aby ten zaśpiewał na żywo.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Oglądając zapis starych koncertów bez trudu można usłyszeć playback, tyle że Dieter nic sobie z tego nie robił i swoje do mikrofonu i tak śpiewał :) Niezależnie jednak ile by brał, opcja na żywo dziś nie byłaby pewnie dostępna. Teraz po latach można zastanawiać się jak on to zrobił, że wydał 13 albumów i zaliczył sporo tras koncertowych niespecjalnie potrafiąc czysto śpiewać.
A że głównym zajęciem Bohlena jest obecnie ocenianie umiejętności wokalnych innych, raczej niechętnie zgodziłby się na eksponowanie tej ułomności u samego siebie (nawet mimo tego, że to jak się śpiewa niekoniecznie przekłada się na to jak się słyszy).
Awatar użytkownika
Malediwy

jkris pisze:co do wystepu trzeba niewiele w zyciu widziec albo byc fanatykiem zeby napisac, ze niezle sie to ogladalo
Wydaje mi się, że całkiem sprojuż w swoim życiu widziałem a występ wręcz obejrzałem z wielką przyjemnością której towarzyszyło wielkie wzruszenie. jestem więc chyba jednak fanatykiem...
jkris pisze: ale coz, sa ludzie, ktorzy o wystepie ruszajacego ustami do cudzych wokali Bohlenie powiedza, ze fajnie sie to oglada
Uwielbiam jak Dieter rusza ustami do swojego wokalu, a jeszcze bardziej uwielbiam jego studyjny wokal który jest bez kilku wyjątków we wszystkich zwrotkach w piosenkach BS. Chyba, że olśnisz mnie, że jest inaczej a wtedy rzeczywiście i ja się ocknę...
jkris

Post autor: jkris »

Malediwy pisze:występ wręcz obejrzałem z wielką przyjemnością której towarzyszyło wielkie wzruszenie. jestem więc chyba jednak fanatykiem...
na bank :lol:
Malediwy pisze: Uwielbiam jak Dieter rusza ustami do swojego wokalu, a jeszcze bardziej uwielbiam jego studyjny wokal który jest bez kilku wyjątków we wszystkich zwrotkach w piosenkach BS. Chyba, że olśnisz mnie, że jest inaczej a wtedy rzeczywiście i ja się ocknę...
czy wg Ciebie czesc jego wystepu poswiecona MT w oryginale zawiera choc jeden dzwiek pochodzacy z ust Bohlena? piosenki BS to w polowie takze SIB wiec chyba wystarczy do ockniecia :twisted:
przy okazji- ubawilo mnie okreslenie "studyjny wokal" czyli cos co tak w zasadzie w realu nie istnieje. fotki tez wolisz z photoshopa?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Okładka albumu też w zasadzie nie istnieje, bo coś tam na niej dorysowano, coś wymazano, a całość jednak może zachwycić lub rozczarować. Wspomniane wyżej wokale SIB to zresztą też efekt czysto studyjny, bo na żywo nie byli w stanie takiego brzmienia złożyć. Mnie osobiście oglądanie Bohlena udającego że śpiewa średnio kręci, ale rozumiem że są osoby którym to nie przeszkadza, czy wręcz może się podobać. To przecież niemal od zawsze tak wyglądało, a ten jeden występ niczego nie zmienił ani na plus ani na minus.
ODPOWIEDZ