"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adi

Re: "Why Do You Cry" i "Strong" - nowy singiel, nowy album

Post autor: Adi »

jkris pisze:prawda jest taka, ze wyznacznikiem tego czy plyta/piosenka jest dobra czy nie jest nasz wlasny gust i odczucia, a nie pozycje na listach przebojow- wystarczy posluchac polowy tego co jest aktualnie na szczytach zestawien...
Zawsze byłem tego samego zdania od lat. Podkreślałem to wielokrotnie w moich postach. I zawsze słuchałem tego na co miałem ochotę a nie to co było modne akurat, choć czasem to czego słuchałem bywało modne (bynajmniej nie zawsze MT). :wink:
Inna kwestia, że dobrze by było gdyby Thomas chociaż troszkę zagrzał miejsce na listach gdzieś chociaż w pierwszej 30-tce. Dało by mu to większą motywację. Ale i tak będę go słuchał niezależnie od list przebojów.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Powiem szczerze, że utwór ma świetne tempo i kojarzy mi się mocno z 1 albumem Modernów któryś nagraniem, dla mnie to jest zawsze 1 miejsce na liscie przebojów czy tez nie. Z tym materiałem będzie mógł przebic się myslę nawet na niemiecki rynek muzyczny. Dziś dostałem od Thomasa kawałek lat 80" w tym nagraniu:)Dawno nie czułem takiej muzy czegoś nowego a za razem starego z aranżacji melodii, dzieki wielki Thomek!!!
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

WHY DO YOU CRY -po prostu czad!!!,bardzo się ciesze że Thomas nagrywa w takim stylu,kocham go i jego głos w takich właśnie piosenkach (z całym szacunkiem dla wszystkich fanów ale nigdy nie przypadły mi do gustu jego solowe płyty,teraz widzę szanse na wielką zmianę :D ),według mnie najlepiej do nich pasuje nie tylko swoim głosem ale i całym sobą,choć to tylko kawałek jednego utworu to mam nadzieje że cały album utrzymany będzie w takim stylu.

p.s.wcześniej spodobały mi się: "EVERYBODY" i "GOOD KARMA" ,które niestety niewiadomo czy zostaną kiedykolwiek w jakiś sposób wydane.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Wracając do nowego singla to klimat 3 Albumu Modernów jednak mi przypomina ( melodia jest jakby z tamtego okresu czyli mamy lata 80' !!! i jestem szczęśliwy, że powstało takie nagranie. EXTRA :) Oby tylko cały album był w takim klimacie bez jezzu i innych smutków.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

mnie bardziej we fragmencie przypomina "In 100 Years" z 6 albumu...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Pkmodern pisze:mnie bardziej we fragmencie przypomina "In 100 Years" z 6 albumu...
No, no rzeczywiście, coś w tym jest bo się nuci podobnie. :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

Widziałam krótki filmik z planu teledysku w moskiewskim klubie, pochodzący z rosyjskiej TV. Thomas śpiewa tam super (i wygląda świetnie) :!: Jestem ciekawa efektów dalszej pracy nad nowym albumem :wink:
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Tekst "Tenderness" (szkoda, że raczej nie wejdzie na album):

Tenderness
(А.Pahmutova/D. Burghardt)

Where are you, my love and tenderness?
Where are you, my hope and happiness?

In this world, oh, it can be so cruel
But without you, I’m without a soul.

CHORUS

Now I’m lonely and I’m lost
Our roads will never cross.

Like a pilot in his plane,
I go crashing down in flames
To the end of all my days.

Now my world is just an empty cell
It’s become complete and fiery hell.

In this world, oh, it can be so cruel
But without you, I’m without a soul.

Wśród autorów - David Burghardt. Pojawiły się pogłoski, że to on jest autorem tekstów na nowy album Thomasa.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

"Why Do You Cry" zapowiada się świetnie 8) Piosenka jeszcze nie wyszła a już ją sobie nucę :wink:
F.Michał pisze:p.s.wcześniej spodobały mi się: "EVERYBODY" i "GOOD KARMA" ,które niestety niewiadomo czy zostaną kiedykolwiek w jakiś sposób wydane.
''Good Karma'' nie zrobiła na mnie aż takiego dużego wrażenia więc nie zależy mi aż tak na niej, czy się ukaże w jakiś sposób, ale ''Everybody Wants To Rule The World'' musi koniecznie znaleźć się na albumie Strong :wink:
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

''Good Karma'' nie zrobiła na mnie aż takiego dużego wrażenia więc nie zależy mi aż tak na niej, czy się ukaże w jakiś sposób, ale ''Everybody Wants To Rule The World'' musi koniecznie znaleźć się na albumie Strong :wink:
...jeśli miałbym wybierać miedzy tymi dwoma utworami ,to zdecydowanie wygrałoby: ''Everybody Wants To Rule The World'' :D
"...I'm A Rough Boy..."
Wafl

Post autor: Wafl »

Why do you cry ma świetne brzmienie, już się nie mogę doczekać teledysku i ogólnie utworu. Chcę już go posłuchać ^^
Awatar użytkownika
Pkmodern

A tak reklamują koncert Thomasa w Moskwie!!! :P

http://video.mail.ru/inbox/margo_sem/_myvideo/163.html
Awatar użytkownika
Pkmodern

Dzisiejszy artykuł z "MK BULWAR":

Obrazek
Wafl

Post autor: Wafl »

No ile jeszcze będziemy czekać na przynajmniej mp3? :D
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Pkmodern pisze:Dzisiejszy artykuł z "MK BULWAR":

Obrazek
Oto tłumaczenie tego artykułu:

On zna już kilka słów po rosyjsku, mimo że urodził się w Niemczech i mieszkał parę lat w USA. Lubi rosyjskie dziewczyny, a rosyjskie dziewczyny lubią jego piosenki.

Solista legendarnej grupy Modern Talking znów przybył do Moskwy i wydaje się, że jest gotowy do przeprowadzki do stolicy Rosji.

Niemiecki wokalista będzie główną postacią w programie w jednej z rosyjskich telewizji, który jest poświęcony poszukiwaniom utalentowanych muzycznie dziewczyn. „MKBulwar” rozmawiał z Thomasem Andersem i dowiedział się, że ma on teraz wiele powodów, aby stać się w końcu Rosjaninem.

Od początku roku Anders rozpoczął współpracę z rosyjskim kompozytorem Siergiejem Revtovem, który napisał wszystkie utwory na nowy album Thomasa. Stąd nie było wątpliwości, gdzie nakręcić klipy do piosenek.

Kilka dni temu na brzegu moskiewskiej rzeki w jednym z popularnych klubów nocnych Thomas musiał udać, że jest typem macho na potrzeby nowego klipu. Został otoczony przez piękne dziewczyny, które grały jego wielbicielki. Oczywiście na tyle, na ile jest to możliwe dla męża i ojca. – Kiedy zostałem ojcem, poczułem się odpowiedzialny nie tylko za swoją rodzinę, ale i za wszystkie dzieci – powiedział Thomas MK Bulwarowi podczas przerwy w zdjęciach. – Staram się brać udział w wychowaniu mojego syna.

MK – A jak Twoja żona postrzega Twoich wielbicieli i wizerunek macho?
TA – Jestem bardzo szczęśliwy z moja żoną. Ona jest bardzo rozsądną kobietą i traktuje takie rzeczy z humorem. Jest wierna i uczciwa.

MK – Jak planujesz spędzić Sylwestra/ Nowy Rok? Macie jakąś tradycję świętowania tego w domu?
TA – Mam tradycję spędzania nocy sylwestrowej w pracy. W tym roku będę w Moskwie. Ale 1 stycznia wrócę do domu, żeby spędzić trochę czasu z rodziną.

MK – Jak lubisz spędzać wolny czas, jeśli go masz?
TA – O tak, jeśli mam taki czas! Naprawdę mam go niewiele. Ale mam hobby – lubię gotować. Dla mnie to wspaniały sposób, aby się zrelaksować. Lubię wypić kieliszek wina i wymyślać jakieś nowe dania. Np. sałatkę lub danie z makaronu. Bardzo lubię spędzać czas z żoną, ponieważ moja rodzina jest dla mnie bardzo ważna. Zazwyczaj wstaję o 6 rano i aby móc to robić, chodzę w miarę wcześnie spać. W przeszłości miałem zwyczaj siedzieć w sieci odpowiadając na zapytania fanów. Ale to nie skończyło się dobrze. Pewnego razu tyle osób weszło na stronę, że padła. Od tego czasu jestem w sieci dość rzadko.

MK – To nie tajemnica, że będziesz filarem jednego z rosyjskich programów. Może to dobry pomysł, aby przeprowadzić się do Moskwy?
TA – To raczej się nie wydarzy. Nie będę brał udziału w eliminacjach. Tylko w finałowej rywalizacji. Przez to nie jest konieczne, bym był w Moskwie przez cały czas. Poza tym widziałem już wiele w waszym mieście. Odwiedzam Rosję od 22 lat i chcę powiedzieć, że wasza stolica zmieniła się bardzo od czasu, kiedy byłem tu po raz pierwszy, a wasze dziewczyny zrobiły się piękniejsze.

Podziękowania dla Alexandry za pomoc w tłumaczeniu. Thanks Alexandra, спасибо большое :D
Awatar użytkownika
IR4MT
Kontakt:

Post autor: IR4MT »

download now!!! New interview about new album : :mrgreen:

Kod: Zaznacz cały

http://v7.cache8.c.youtube.com/videoplayback?ip=0.0.0.0&sparams=id%2Cexpire%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Calgorithm%2Cburst%2Cfactor&fexp=905305%2C904512&algorithm=throttle-factor&itag=18&ipbits=0&burst=40&sver=3&expire=1260662400&key=yt1&signature=2E879083AFEAAF69EEF53522DCD1044C8E76A2C6.57F8CA0BEB3A8513AAE6BEE342C6BED1EDA53D54&factor=1.25&id=d9c5db96166e52d8&redirect_counter=1

Kod: Zaznacz cały

http://v9.lscache4.c.youtube.com/videoplayback?ip=0.0.0.0&sparams=id%2Cexpire%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Calgorithm%2Cburst%2Cfactor&fexp=905901&algorithm=throttle-factor&itag=18&ipbits=0&burst=40&sver=3&expire=1260662400&key=yt1&signature=395B92B7679B28FB6662BF925897D34EE39740FA.3E78F6D7BB5EAD8AA7FB1F06205C4681E79C6C50&factor=1.25&id=de2228f3a202ad0e
ODPOWIEDZ