A co sądzicie o muzyce typu rock, punk, metal?
- Gasolina91
Re: A co sądzicie o muzyce typu rock, punk, metal?
Ja to z takich klimatów kojarzę zespół Slade z piosenką Run Runaway
http://www.youtube.com/watch?v=bHoPYLQvnQM
i AC/DC - Rising Power
http://www.youtube.com/watch?v=ekp7JrJOnGU
http://www.youtube.com/watch?v=bHoPYLQvnQM
i AC/DC - Rising Power
http://www.youtube.com/watch?v=ekp7JrJOnGU
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 16:22 przez Gasolina91, łącznie zmieniany 1 raz.
Point Of No Return
- Lady Lai
- MTalkingusia28
Lubię czasem posłuchac rockowych brzmień, byle nie za często. Muzyka rockowa nie należy do mojego ulubionego gatunku muzyki, ale niektóre zespoły rockowe są naprawdę świetne np. Bon Jovi, The Killers, Reamonn, The Rasmus, R.E.M. no i może jeszcze zespół Queen. Jak dla mnie to tylko zagraniczni mają szansę na słuchanie ich muzyki, bo polskich ja nie potrafię słuchac. Jedynie Wilki mają kilka fajnych utworów, tylko oni. Poza tym Robert Gawliński ma taki miły głos, że bardzo przyjemnie się go słucha. Ja ostatnio troszkę częściej słucham Bon Jovi`ego i The Rasmus. Oczywiste jest to, że muzyka Modern Talking jest dla mnie czymś niezastąpionym bez czego nie umiem się obejśc od kilkunastu lat, a cała reszta wykonawców, których też lubię słuchac jest tylko małym dodatkiem do tego co kocham najbardziej na świecie. Tak więc nie miałoby dla mnie znaczenia, gdybym musiała np. oddac całą moją kolekcję płyt pod warunkiem, że zostałyby mi płyty Modern Talking. Dla mnie ich piosenki są na wagę złota i nie zamieniłabym ich nawet na całą kopalnię złota i diamentów. To moje osobiste zdanie na ten temat i nie zamierzam go zmieniac. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
- MTalkingusia28
Aha, zapomniałam wspomniec, że strasznie podobają mi się nagrania Maroon 5 i zastanawiam się nad tym czy to przypadkiem nie jest rockowa muzyka, może pop i rock, pół na pół. Jeśli ktoś mógłby mnie objaśnic jaki Maroon 5 grają rodzaj muzyki to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
- MODERN JEANNE
Czasem dobrze jest uciec do całkiem innych brzmień tym bardziej gdy MT przestało tworzyć.Daje to przynajmniej jakąś odskocznie od tęsknoty za nowymi płytami MT.
Czasem lubię sobie posłuchać rocka albo delikatnego metalu.Tak dla urozmaicenia.
Cóż z tego jak potem się zawsze do MT wraca
.Oni działają jak magnez 
Czasem lubię sobie posłuchać rocka albo delikatnego metalu.Tak dla urozmaicenia.
Cóż z tego jak potem się zawsze do MT wraca
I LOVE DB AND TA!
- MTalkingusia28
Od 11-u lat codziennie słucham Modern Talking i nie wyobrażam sobie, żebym choc przez jeden dzień miała ich cudownych utworów nie słuchac, a wszyscy inni wykonawcy, których słucham nie mogą byc absolutnie zastąpieniem M.T., (jak już wspomniałam powyżej) bo mnie ich nie zastąpi żaden inny zespół, ponieważ to całkowicie niemożliwe. Nie nagrywają już niestety razem, co mnie bardzo smuci, ale nie zamierzam nigdy przestac słuchac muzyki tego wspaniałego duetu, nie zamierzam także zastępowac ich innymi wykonawcami, których muzyka nigdy nie będzie miała takiego znaczenia jakie dla mnie ma muzyka Modern Talking. Pamiętam, że gdy w lipcu `98 kupiłam album Back For Good, (była to kaseta z dołączonym do niej singlem You`re My Heart, You`re My Soul), że słuchałam jej po 3 razy dziennie. Fantastyczny album, stare piosenki w zmienionych wersjach, ale świetnie zaaranżowane. Pozdrawiam
- Peter
Niektóre rockowe piosenki są w miarę fajne jak na przykład ostatnia płyta Kim Wilde czy Mortena Harketa, jednak generalnie nie słucham tego typu muzyki. Punk tez nie przemawia do mnie no chyba że w postaci post punkowej jak coś w stylu New wave i dajmy na to pierwsza płyta Kim Wilde. Metal to już nie jest fajna muzyka... 
- Romantic Warrior
ja lubię sobie rocka i matalu nawet czasem posłuchać, choć (pewnie jak 99% ludzi na tym forum) preferuję jednak tzw. muzykę lekką, łatwą i przyjemną
moje ulubione kapele: Muse, Soundgarden, Scorpions (ale zanim nagrali Wind Of Change), Rammstein, Metallica, Europe, Blur
klasyka w postaci Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen, Nirvana czyThe Beatles też mi podchodzi
z rocka nie lubię Nickleblack
moje ulubione kapele: Muse, Soundgarden, Scorpions (ale zanim nagrali Wind Of Change), Rammstein, Metallica, Europe, Blur
klasyka w postaci Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen, Nirvana czyThe Beatles też mi podchodzi
z rocka nie lubię Nickleblack
- Jasmine
Ja powoli przestaje poznawac to jest rockowe, tyle sie tego tworzy i wszedzie pisze 'rock' ^^"
Ja tez raczej nie slucham rocka za czesto, ani metalu a o punku nie wspomne.
Ale sa zespoly ktorych chetnie slucham- Scorpions, Whitin Temptation, Linkin Park, L'Arc~En~Ciel (J-rock, polecam), Queen i jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze
Zaczynam sie zaglebiac w Genesis :3
Moja kolezanka uwaza ze punk to nie muzyka bo sie tego nie da sluchac. Ja tez za tym nie przepadam, nie kojarze nawet zespolow punkowych.
Z polskiego rocka to glownie zespoly lat 80, a metalu to nieee, ogolnie zespoly metalowe i heavy metalowe zaczynaja mnie przerazac (zespoly w stylu Behemoth, Lordi, Iron Maiden itd. choc u Lordi jest pan co ma maske podobna do homara, bardzo mi sie podoba <3)
Ale nawet jak na jakis czas odpoczne od MT to natychmiast do niego wracam, tak, MT to mangez
Z przykroscia stwierdzam ze przyszle pokolenia beda uwazaly ze rock to Jonas Brothers, Miley Cyrus i Metro Stacion
Ja tez raczej nie slucham rocka za czesto, ani metalu a o punku nie wspomne.
Ale sa zespoly ktorych chetnie slucham- Scorpions, Whitin Temptation, Linkin Park, L'Arc~En~Ciel (J-rock, polecam), Queen i jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze
Moja kolezanka uwaza ze punk to nie muzyka bo sie tego nie da sluchac. Ja tez za tym nie przepadam, nie kojarze nawet zespolow punkowych.
Z polskiego rocka to glownie zespoly lat 80, a metalu to nieee, ogolnie zespoly metalowe i heavy metalowe zaczynaja mnie przerazac (zespoly w stylu Behemoth, Lordi, Iron Maiden itd. choc u Lordi jest pan co ma maske podobna do homara, bardzo mi sie podoba <3)
Ale nawet jak na jakis czas odpoczne od MT to natychmiast do niego wracam, tak, MT to mangez
Z przykroscia stwierdzam ze przyszle pokolenia beda uwazaly ze rock to Jonas Brothers, Miley Cyrus i Metro Stacion
- Adi
Dokładnie tak jest. Zbyt długi odwyk od "naszej" muzyki nie jest chyba możliwy.Jasmine pisze:Ale nawet jak na jakis czas odpoczne od MT to natychmiast do niego wracam, tak, MT to mangez![]()
Ja również orbituję w okolicach tych klimatów.Jasmine pisze:Ale sa zespoly ktorych chetnie slucham- Scorpions, Whitin Temptation, Linkin Park, L'Arc~En~Ciel (J-rock, polecam), Queen i jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopiszeZaczynam sie zaglebiac w Genesis :3
- Jasmine