Touche

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Touche

Post autor: atlantyda ;o) »

ArCrack pisze: A i miałbym jeszcze pytanie: którzy z członków jest właścicielem głównego wokalu grupy?
Widzę,że nikt jeszcze nie odpowiedział na Twoje pytanie.
Główny wokal należy do Glenna,ale kilka piosenek w zespole zaśpiewał też jego brat Denis i Karim.

Obrazek

od lewej:
Martin,Glenn,Alex,Karim,Denis.

I Want Your Body - Denis i Glenn
I'll Give You My Heart (na maxi singlu) - Denis
I Would Never Make You Cry - Denis i Glenn
Can't Forget You - Denis i Glenn
Love Is... - Denis
Just When I Need You So - Karim,Denis,Glenn
I Wanna Be Your Man - Karim i Glenn
You're All I Want - Denis

Mam kłopot z utworem Be Good To Me - kto go śpiewa bo głos jest zniekształcony.
Ostatnio zmieniony sob lis 14, 2009 22:36 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Skyliner89MT pisze:Lepszy od Backstreet Boys ?
Dla mnie lepszy.Lepszy też od Take That,Worlds Apart,Bed & Breakfast czy N'Sync. I wcale nie dlatego że Touche są boysbandem mojego ulubionego kompozytora.Pierwszy album wcale nie odbiegał od poziomu wymienionych tu boysbandów,natomiast drugi album Touche reprezentował według mnie wyższy poziom od pozostałych zespołów.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Wydaje mi się,że Touche nie zrobili takiej kariery jak Take That,Boyzone czy Backsteet Boys bo byli promowani głównie w Niemczech,świat nie ma pojęcia o tym zespole.Też byśmy pewnie ich nie znali gdyby nie to,że to podopieczni Bohlena.
Lubię posłuchać sobie piosenek Touche z pierwszego albumu inny klimat aniżeli 2 następne i w ogóle nie styl Bohlena jaki znałam z CCC czy MT,ale wyjątkowo przypadł mi do gustu :)
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ja z lat 90tych pamiętam tylko Backstreet Boys, a o Touche w ogule nie słyszałem w tamtym czasie. Dowiedziałem się o nich dzięki Historii Dietera Bohlena :).
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Pamiętam czasy, kiedy piosenki Touche można było usłyszeć np. podczas listy Hop Bęc w RMF FM u Marcina Jędrycha. Z utworów tej grupy które znam, najbardziej przypadły mi do gustu "I Can't Get No Sleep", "Dinner In Heaven" (przypomina dość mocno "Genie In A Bottle" Christiny Aguilery :wink: ), "Heaven Is For Everyone" oraz "This Goodbye Is Not Forever". W Polsce najbardziej popularny chyba jednak był cover "YMCA".
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Bardzo lubię ten zespół. Uwielbiam 2 płytę. Jest ona według mnie takim produktem przejściciowym między BS a Modern Talking, bo wiele piosenek aranżowanych na Village people jak np: cover tej grupy, czy nawet "It's OK' do złudzenia przypomina piosenki z płyty "21 st century. Chodzi o sposób śpiewania Rolfa Koehlera a jednego z członków Touche, który ma niesamowicie podobny głos do niego. A z drugiej strony takie "And when I die" w wykonaniu Thomasa Andersa mogłoby spokojnie wejść na "Alone'a". No i nie zapominajmy o znakomitych "Kids in America" i "This goodbye is not forever'. Pozostałe piosenki nie sa nagraniami zapadającymi na długo w pamięci. Ale to bardzo dobra płyta, trzecie też jest fajna, tylko może nie aż tak przebojowa.
Awatar użytkownika
Peter

disco-man pisze:A ja uważam że to najlepszy boysband lat 90.
Obok Backsatreet Boys na pewno. Właśnie zapoznaję się z 3 płytą tej grupy i jest bardzo fajna, wogóle zaskoczyło mnie, że tak dobra płyta tak marnie wypadła na listach, myślałem, że musi być słaba, a tu takie miłe zaskoczenie. mam jednak parę uwag:
1) pierwszy utwór - o czym pisałem - to zrzynka z przeboju Christiny Aguilery. Akurat gennie In The bottle było w tym czasie na topie, więc to nie dziwi. :D
2) "How will I know" - ta piosenka mi minimalnie przypomina "Im' not guilty" - zwroty przy przejściu w refren są niemal identyczne. :D
3) "Be good to me" - mam wrażenie, że już gdzieś to słyszałem, no i faktycznie, melodia to całe "Don't knock me out". :D
4) "You're all I want' - piosenka idealna dla Backstreet Boys, czy zwłaszcza "N Sync, bo aranżacja do złudzenia przypomina te co robił Max Martin np: w "Bye, bye, bye" nic dziwnego, Bohlen czasem wzoruje podobnie do niego swoje piosenki, ostatnio było przecież "Nothing's gonna change it". :D

Zgadzam sie tu z Atlantisem, że część piosenek tej grupy (Atlantis mysli o jednej, a ja myślę o więcej) mogłobyć robione pod MT. W końcu jeden kompozytor. :D
Na koniec:
ArCrack pisze:Tym razem także płyta szybka i taneczna, ale już nie tak przebojowa jak poprzednia. Nie ma tu utworów, które wybijałyby się ponad przeciętność, ale nie ma też takich, które wyraźnie odstawałyby od reszty.
Nie do końca się zgodze. Jest tu wiele utworów świetnych i porywających - oczywiście nie aż tak jak w "Kids in America" - które się wybijają ponad przeciętność. Np; dwa ostatnie, mimo, że nie sa w pełni oryginalne. ;) Dziwi tylko tu wybór na singla pierwszego utworu, jest mało chwytliwy w porównaniu z resztą. ;)
kuba084

Post autor: kuba084 »

Hehe, raczej nie. Jak dla mnie jeden z wielu, które wtedy istniały. Do tego niczym się naprawdę nie wyróżniał, a jedyny utwór jaki kojarzę to przeróbka Y.M.C.A.
Awatar użytkownika
Peter

Polecam zapoznanie się z ich dyskografią i zwłaszcza z "Kids in America" , "This goodbye is not forever" i "Heaven is for everyone". ;) Mam pytanie, czy wokaliści sesyjni Bohlena udzielali sie w refrenach na drugiej płycie zespołu? Bo tak jakbym słyszał tam Rolfa, ale pewności całkowitej nie mam....
Awatar użytkownika
Peter

Podtrzymuje pytanie: kto śpiewa w piosence "Step by step"? bo tak jakbym tam słyszał samego Rolfa, może z Detlefem.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Były członej grupy Touche Martin Scholz obecnie za 20 euro jako fryzjer obcina włosy:
http://www.bild.de/bild-plus/unterhaltu ... .bild.html
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Fajnie :roll: ,a co się dzieje z pozostałymi? Karim próbował kariery solowej,zanim wydali 3ci album i tez chyba nic mu z tego nie wyszło.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

a propo Karima - wiadomo co on robił w 2009 w Bełchatowie na koncercie Mr.Modern Talking?
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Pkmodern pisze:Były członej grupy Touche Martin Scholz obecnie za 20 euro jako fryzjer obcina włosy:
http://www.bild.de/bild-plus/unterhaltu ... .bild.html
To przykre co spotyka bezrobotne gwiazdy,gdy nie udaje im sie utrzymać na rynku.Wyobrażacie sobie ,kiedyś miał tyle fanek które marzyły by go dotknąć a teraz każdą za 20 dolarów może dosłownie wygłaskać.Upokorzenie według mnie dla artysty.
I LOVE DB AND TA!
nado

Post autor: nado »

Just When I Needed You So TOUCHE :idea: Jakiej konkretnie piosenki to COVER
Awatar użytkownika
Peter

No i stało się coś w co nigdy bym nie uwierzył... Dla mnie jednak brak Glenna to duży brak. Ten powrót to lipa.
ODPOWIEDZ