A-ha
- you're my heart
A-ha
Witam, co sądzicie o tym zespole?
Ja go bardzo lubię od niedawna słucham piosenek na Youtube(single) a niedługo zamierzam zacząć kupować płyty.
Jakie są wasze ulubione piosenki? Dla mnie Take On Me i You Are The One a z tych nowszych to Forever Not Yours.
Ja go bardzo lubię od niedawna słucham piosenek na Youtube(single) a niedługo zamierzam zacząć kupować płyty.
Jakie są wasze ulubione piosenki? Dla mnie Take On Me i You Are The One a z tych nowszych to Forever Not Yours.

- IndependentGirl
- sellimi
Re: A-ha
Mam kilka płyt A-ha. Natomiast nie trawię piosenki "Take on me", drażni mnie już sama melodyjka, a dalej jest jeszcze gorzej.
Moje ulubione to:
- Stay on these roads,
- Hunting high and low,
- Did anyone approach you?
- Forever not yours
Moje ulubione to:
- Stay on these roads,
- Hunting high and low,
- Did anyone approach you?
- Forever not yours
- Gasolina91
Przyznam się iż z A-ha znam tylko Take On Me - ale bardzo lubię tą piosenkę 
Point Of No Return
- you're my heart
A mam takie pytanie do forumowiczów posiadających płyty a-ha, które z okresu pierwszego A-ha (czyli do płyty Memorial Beach) płyty polecacie? Bo zamierzam nabyć dwie lub trzy.

- FMike
Ja w wakacje kupiłem ich nową płytę: Foot On The Mountain .bo strasznie podobał mi się singel o tym samym tytule
,mogę ją śmiało polecić "fanom" zespołu,ponieważ muzyka na niej jest kwintesencją stylu A-Ha....twórczość chłopaków znam już jakiś czas a do moich ulubionych utworów należą:
- Forever Not Yours,
- Lifelines,
- Manhattan Skyline,
- Stay On These Roads,
- Take On Me,
- The Sun Always Shines On Tv,
- Train Of Thought.
+ hity z najnowszej płyty:
- Foot Of The Mountain,
- Mother Nature Goes To Heaven,
- Sunny Mystery,
- The Bandstand,
- What There Is.
Słyszałem też że panowie z A-Ha zapowiedzieli pożegnalny koncert w 2010 gdzieś w Norwegi,ale dokładnie nie wiem na 100%
- Forever Not Yours,
- Lifelines,
- Manhattan Skyline,
- Stay On These Roads,
- Take On Me,
- The Sun Always Shines On Tv,
- Train Of Thought.
+ hity z najnowszej płyty:
- Foot Of The Mountain,
- Mother Nature Goes To Heaven,
- Sunny Mystery,
- The Bandstand,
- What There Is.
Słyszałem też że panowie z A-Ha zapowiedzieli pożegnalny koncert w 2010 gdzieś w Norwegi,ale dokładnie nie wiem na 100%
"...I'm A Rough Boy..."
- użytkownik #1463
Nawet całkiem niezłe są te ich piosenki, i co najważniejsze w modernistyczno-OMDidowskim stylu
Chyba zafunduję sobie jakąś ich składankę albo album 
-
MT2010
- Użytkownik nieaktywny
Uważam to za jeden z najlepszych jeśli nie wogóle najlepszy muzyczny produkt ze skandynawii jaki kiedykolwiek powstał, uwielbiam tą grupę. Mieli masę przebojów od "Take on me" przez "The sun always shine on TV", "Cry wolf", "Touch", "Forever not yours", "Summer moved on", 'Stay on these roads", "Hunting hi and low' czy "Foot of the mountain" czy "Shadowside'. Dużo dały kompozycje Paula Wakataara i głos Mortena Harketta, który jest niesamowity, taki aksamitny i wspaniały. Solowo niestety nic nie osiągnęli i raczej nie osiągną, bo rozstają się w tym roku.... Uwielbiam się delektowac ich muzyką i mam ciary przy wielu piosenkach. Polecam.
Słyszałem, ze ich nowa piosenka to "Manmade lake". Na forum A-ha można glosowac na najlepszą piosenkę wszechczasów. Wyniki są mocno zaskakujące, ja wybieram "The sun always shines on TV". http://www.a-ha-forum.de/forum/showthre ... ht=Hunting
Słyszałem, ze ich nowa piosenka to "Manmade lake". Na forum A-ha można glosowac na najlepszą piosenkę wszechczasów. Wyniki są mocno zaskakujące, ja wybieram "The sun always shines on TV". http://www.a-ha-forum.de/forum/showthre ... ht=Hunting
-
Pointrox
Nie przesadzajmy - najlepszym produktem eksportowym Skandynawii była, jest i będzie ABBA.MT2010 pisze:Uważam to za jeden z najlepszych jeśli nie wogóle najlepszy muzyczny produkt ze skandynawii jaki kiedykolwiek powstał
Ale na skalę Norwegii jest to największy sukces tamtejszej fonografii