Backstreet Dreams
-
lukas
Re: Backstreet Dreams
Moim zdaniem zdjęcie z okładki tego albumu jest poprawione komputerowo, twarz Bohlena jest wyraźniej młodsza 
- mabuse89
Dobry album, choc moim zdaniem trochę niedopracowany. chodzi mi tutaj o piosenki typu Dirty Money, You Are An Angel czy singlowy Operator. Natomiast zupełnie nie pasuje mi tutaj I'm so excited i don't you want my foolish heart. Płyta ok ale nie mogę jej słuchac od początku do końca, bo po prostu mnie nuży 
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- disco-man
Bardzo lubię ten album,przedostatni w starym stylu BS.Kocham takie piosenki jak-History,Dirty money,Talk to me,Michael has gone for a soldier i You are an angel. Zresztą nie ma tu piosenki,której nie lubię.
-
Marcin87
Cudowna płyta
Ten album to prawdziwy skarb w całej dyskografii Blue System. Nie ma tu ani jednego kiepskiego nagrania. piosenki są naprawdę świetne, a single to złoto. Taki Blue System kocham
Od cudownego kawałka "History" otwierającego krążek każda kolejna kompozycja jest bardzo dobra
A utwór zamykający jest najlepszym z całej płyty 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Jak dla mnie średniej jakości album.Ale nie najgorszy.Jak każdy album każdego wykonawcy ma mocniejsze i słabsze utwory.Kiedy go kupiłam w kółko słuchałam Operator,You Are An Angel,Dirty Money,Talk To Me.Już dawno tego albumu nie słuchałam,ale może go odkurzę za chwilę
.
Tutaj ankieta na ,której dosyć słabo plasuje się ten album viewtopic.php?f=31&t=3430
Tutaj ankieta na ,której dosyć słabo plasuje się ten album viewtopic.php?f=31&t=3430
- Karolek78
Całkiem dobra płyta.
History - bardzo dobra piosenka. Dość energiczna, melodyjna, niezła aranżacja. Moja ocena 5-/6.
Operator - kolejna bardzo dobra propozycja. Szkoda że nie poradziła sobie na listach. Mniej więcej na równym poziomie z History. Moja ocena 5-/6.
Backstreet Heaven - fantastyczna ballada ze wspaniałą aranżacją. Na pewno uroku piosence dodał saksofon. Ocena 5/6.
You are an angel - piosenka by była świetna gdyby miała lepszy refren. Niepotrzebna ta facetka. Bardzo fajny początek: na początku spokojnie a potem ostre wejście w zwrotkę. Ocena 4+/6.
I'm so Excited - naprawdę kiepski kawałek. Dość słaba aranżacja, melodia nic specjalnego. Moja ocena 3+/6.
Dirty Money - energiczna, melodyjna piosenka. Lubię jej słuchać. Trochę można by było wzbogacić aranżację. Mogłaby być trochę dłuższa. 5/6
Ballerina Girl - piosenka nie byłaby tak zła gdyby nie to uuuuuuuu w zwrotce. Refren w miarę dobry ale jako całość nic specjalnego. 3+/6
Lovers In A Missing World - http://w565.wrzuta.pl/audio/asitQ6oagAH ... je_powiedz. Najpierw słyszałem ten cover dopiero poznałem oryginał i dlatego uważam tą piosenkę za disco polo w wydaniu Bohlena. Do tego słaba słaba aranżacja. 3-/6
Talk To Me - dobra piosenka. Może nie zachwyca zbytnio ale całkiem przyjemna i trochę falsetu też jest. 4/6
Michael Has Gone For Soldier - podoba mi się. Dobra aranżacja, fajna melodia no i mamy solo na gitarze. Może to solo nie jest jakieś fenomenalne ale może być. Ocena 4+/6
Don't you want my foolish heart - ta piosenka jest jedną z najlepszych na albumie. Trochę mocniejszy bit dodaje ożywienia piosence. 5-/6.
Podsumowanie:
Album zawiera kilka gorszych piosenek ale ogólnie płyta pozostawia dobre wrażenie po przesłuchaniu.
Ogólna ocena: 4+/6.
History - bardzo dobra piosenka. Dość energiczna, melodyjna, niezła aranżacja. Moja ocena 5-/6.
Operator - kolejna bardzo dobra propozycja. Szkoda że nie poradziła sobie na listach. Mniej więcej na równym poziomie z History. Moja ocena 5-/6.
Backstreet Heaven - fantastyczna ballada ze wspaniałą aranżacją. Na pewno uroku piosence dodał saksofon. Ocena 5/6.
You are an angel - piosenka by była świetna gdyby miała lepszy refren. Niepotrzebna ta facetka. Bardzo fajny początek: na początku spokojnie a potem ostre wejście w zwrotkę. Ocena 4+/6.
I'm so Excited - naprawdę kiepski kawałek. Dość słaba aranżacja, melodia nic specjalnego. Moja ocena 3+/6.
Dirty Money - energiczna, melodyjna piosenka. Lubię jej słuchać. Trochę można by było wzbogacić aranżację. Mogłaby być trochę dłuższa. 5/6
Ballerina Girl - piosenka nie byłaby tak zła gdyby nie to uuuuuuuu w zwrotce. Refren w miarę dobry ale jako całość nic specjalnego. 3+/6
Lovers In A Missing World - http://w565.wrzuta.pl/audio/asitQ6oagAH ... je_powiedz. Najpierw słyszałem ten cover dopiero poznałem oryginał i dlatego uważam tą piosenkę za disco polo w wydaniu Bohlena. Do tego słaba słaba aranżacja. 3-/6
Talk To Me - dobra piosenka. Może nie zachwyca zbytnio ale całkiem przyjemna i trochę falsetu też jest. 4/6
Michael Has Gone For Soldier - podoba mi się. Dobra aranżacja, fajna melodia no i mamy solo na gitarze. Może to solo nie jest jakieś fenomenalne ale może być. Ocena 4+/6
Don't you want my foolish heart - ta piosenka jest jedną z najlepszych na albumie. Trochę mocniejszy bit dodaje ożywienia piosence. 5-/6.
Podsumowanie:
Album zawiera kilka gorszych piosenek ale ogólnie płyta pozostawia dobre wrażenie po przesłuchaniu.
Ogólna ocena: 4+/6.
Karolek78
-
Kawa Księżycowa
To jeden z pierwszych albumów - właściwie kaset, jakie usłyszałam. Z przyjemnością go słuchałam do tego stopnia, że praktycznie zgrałam kasetę, później kupowałam drugą. Chyba najbardziej mi się podoba "Backstreet Heaven" i "Dirty Money", choć pozostałym niczego nie brakuje.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
-
pjotrek
Lata 90 szczególnie 91-94 to były złote czasy dla muzyki...Dieter tym albumem świetnie się w nie wkomponował...szczerze przyznam że na dyskotekach go za dużo nie słyszałem ale w telewizji i na róznych składankach był już stałym bywalcem...w radio też go często puszczali nie tylko single...mysle że sam Dieter wraca do tych lat z nostalgią choć nigdy się do tego nie przyzna...bo i po co