Co kochacie w C.C. Catch?

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Re: Co kochacie w C.C. Catch?

Post autor: Didi&Thomas »

Zauważyłem że większość odpowiedzi na ten wątek dotyczy wyglądu zewnętrznego Caro. Ja skupie się bardziej na jej dokonaniach artystycznych. Dla mnie Caro jako artystka to przede wszystkim połowa lat 80-tych i współpraca z Dieterem. Jej debiut to prawidziwe wejście smoka, choć myślę że dopiero dzisiaj z perspektywy lat możemy docenić jak dobry był jej pierwszy album. To nie jeden czy dwa dobre kawałaki to cała fenomenalna płyta z utworami niejednokrotnie lepszymi niż te które Bohlem lansował z Modern Talking. Podobno Caro nagrywała wszystko to, co nie mieściło się na albumach MT - ja nie wierzę osobiście w to. Czy taki numer jak "One Nights Not Enough" mógł być odrzucony przez Dietera dla MT ? Spokojnie mógł zająć miejsce na "Let's talk about love" w niczym nie ustępując innym nagraniom z tego albumu. Ale Caro wniosła do tej muzyki swój głos, który naprawdę świetnie współgrał z muzyką tworzoną wtedy przez Bohlena. O ile głos Thomasa był słodki i działał ukajająco, o tyle dynamiczny vocal Caro, z jej charakterystycznym wysokim wykończeniem końcówek wersów nadawał tym nagraniom odrobinę pazura. Taki typowy "pazur" Caro świetnie słychać np. w "Cause You Are Young". Zgadzam się więc w 100 % z "mabuse89", że najbardziej charakterystycznym znakiem firmowm i tym za co akurat ja ją lubię jest właśnie wykańczanie tych końcówek w utworach. Ale dla mnie wartość C.C.Catch kończy się wraz z zakończniem współpracy z Bohlenem. Smutna prawda jest taka, że to czego dokonała bez niego jest warte co najwyżej wzmianki, można śpiewać, można dobrze tańczyć, ale bez dobrej muzyki, dobrych producentów i kompozytorów nie da się powtórzyć dawnych sucesów. Temu nie da się racjonalnie zaprzeczyć, takie są po prostu fakty - Bohlen dawał swoim podopiecznym to "coś" co smakowało jak pikantna przyprawa i nadawało muzycznemu daniu wykwintego smaku 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A ja CCCatch zawsze będę kojarzyła z tą fryzura,podobała mi się taka :)
Obrazek
arras09

Post autor: arras09 »

Byli podopieczni Didi'ego czasami radzą sobie znakomicie bez niego (ale mi się rymnęło ;)). CC rzeczywiście piękniejsza niż w latach osiemdziesiątych a Chris Norman... też! Klimat - mam ciary jak kiedyś.

Cover Stumblin' In:

You Were So Young...
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Ładnie wyglądają i barwnie śpiewają....dawno tego nie widziałem,dzięki za przypomnienie
"...I'm A Rough Boy..."
mirus19722

Post autor: mirus19722 »

Ma niepowtarzalny głos i świetne wykonanie utworów :
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

A moje ulubione wcielenie CC to skórzana kocica w Catch the catch!
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

CCC według mnie jest obdarzona przeciętną urodą. Najprawdopodobniej gdyby była nieznana a mijał bym ją idąc ulicą nawet bym się na nią nie spojrzał. Kobiet o takiej urodzie są tysiące i nie ma się czym zachwycać.
Karolek78
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Figura i specyficzny akcent w śpiewaniu, takie zaciąganie o pół nutki do góry.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
czak ptak

Post autor: czak ptak »

disco-man pisze:A moje ulubione wcielenie CC to skórzana kocica w Catch the catch!
o tak! zgadzam się! Będę walił ten filmik wszędzie gdzie się da, bo tutaj jest wspaniała! http://www.youtube.com/watch?v=lxpC1TkuP68
Awatar użytkownika
ŁukaszekMT

Post autor: ŁukaszekMT »

Ja sie nie zgodze co do wyglądu z wami mi sie podobała w latach 80tych ta fryzura była sexowna wszystkie panie w polsce tapirowały sobie włosy tak jak miała c.c catch moja ciotka sie do niej upodobniała bo jest nadal bardzo podobna do niej, powiem tak głos c.c catch jest niesamowity sexowny a ona sama poprosty najseksowniejszą wokalistką jaką zobaczyłem :)
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

ŁukaszekMT pisze:...powiem tak głos c.c catch jest niesamowity sexowny a ona sama poprosty najseksowniejszą wokalistką jaką zobaczyłem :)
No coz masz prawo uwazac C.C.Catch za najseksowniejsza wokalistka na swiecie. Jak dla mnie jest a raczej byla dosc seksowna ale bez przesady. O niebo bardziej ponetna jest dla mnie chociazby Sabrina Salerno - znana z hitu "Boys" - i nie chodzi mi o jej biust, chociaz ten byl wspanialy, ale o jej wszystkie kobiece walory - po prostu "First Class".

To po prostu zupelnie inna klasa jesli chodzi o kobiecy seksapil niz C.C.Catch.

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mi jako dziewczynie nie wypada powiedzieć, że wygląda seksownie :D
Bardzo podoba mi się makijaż jaki miała w latach 80. Pięknie tak wygląda.
Point Of No Return
ODPOWIEDZ