Ja nie wiem.Thomas może sobie pozwolić na późniejszy termin wydania płyty a dlaczego wszyscy wiemy
Nowa plyta Mandaryna -AOK
- Atlantis
Re: Nowa plyta Mandaryna -AOK
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Kuba.K.
Dlaczego, ano dlatego że Thomas jest znany i ceniony a jego sukcesy odniesione samemu i z Dieterem są o wiele, wiele większe od Mandryny. I dlatego może sobie na to pozwolić, dużo napewno nie strać. No właśnie a sukcesy Mandaryny jakie są...jeden bądź dwa covery, jeden lub dwa single jej. Ona porostu nigdy nie dorówna Thomasowi i Dieterowi.
Pozdrawiam
Kuba.K.
Pozdrawiam
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
-
jkris
nie mam nic do Mandaryny, nie przeszkadza mi to, ze jej mozliwosci wokalne sa slabe, bo nie oszukujmy sie wiekszosc gwiazdek spiewajacych ten typ piosenek to produkty- stworzone od A do Z w studiu nagraniowym.
co zas sie tyczy nowej plyty to ani jedna piosenka nie trafia w moj gust, ale byc moze znajdzie swoich zwolennikow. dziwi mnie, ze zdecydowala sie na taki styl. swego czasu wyplynely 2 piosenki, ktore mialy byc zwiastunami kolejnego wydawnictwa i oba mi sie podobaly. jedna piosenka byla wprawdze plagiatem Madonny ale druga (cos z Heaven w tytule) byla calkiem przyjemna. Zdaje sie, ze byly to utwory Sosnickiego wiec pewnie zablokowal ich wydanie.
na koniec dodam, ze wcale nie zdziwilbym sie gdyby Mandarynie udalo sie zaistniec na europejskich listach przebojow- w sumie cieszylbym sie z tego, bo zagralaby na nosie wszystkim tym, ktorzy do znudzenia wracaja do jej wystepu w Sopocie czy np notorycznie wypominaja hymn Gorniak (to ten sam typ ludzi)- niezauwazajac przy tym, ze spiewa rewelacyjnie...
co zas sie tyczy nowej plyty to ani jedna piosenka nie trafia w moj gust, ale byc moze znajdzie swoich zwolennikow. dziwi mnie, ze zdecydowala sie na taki styl. swego czasu wyplynely 2 piosenki, ktore mialy byc zwiastunami kolejnego wydawnictwa i oba mi sie podobaly. jedna piosenka byla wprawdze plagiatem Madonny ale druga (cos z Heaven w tytule) byla calkiem przyjemna. Zdaje sie, ze byly to utwory Sosnickiego wiec pewnie zablokowal ich wydanie.
na koniec dodam, ze wcale nie zdziwilbym sie gdyby Mandarynie udalo sie zaistniec na europejskich listach przebojow- w sumie cieszylbym sie z tego, bo zagralaby na nosie wszystkim tym, ktorzy do znudzenia wracaja do jej wystepu w Sopocie czy np notorycznie wypominaja hymn Gorniak (to ten sam typ ludzi)- niezauwazajac przy tym, ze spiewa rewelacyjnie...
- Atlantis
No jak Thomasa i Dietera porównujemy do Mandaryny, to ja już nie mam więcej pytań.Ona porostu nigdy nie dorówna Thomasowi i Dieterowi.
Sytuacja jest analogiczna do wypominania chórków Bohlenowi w Blue System.bo zagralaby na nosie wszystkim tym, ktorzy do znudzenia wracaja do jej wystepu w Sopocie czy np notorycznie wypominaja hymn Gorniak (to ten sam typ ludzi)
-
Ninio
Padło tu stwierdzenie,ze Mandaryna niema porownywalnych osiagniec do tych Thomasa solo... wiec ja pytam jakie solowe osiagniecia ma Thomas? Natomiast mandaryna swego czasu krolowala na listach przebojow w kilku panstwach (chyba Austria,Szwajcaria). Do tej pani nic niemam ale jej piosenek nielubie,sa slabiutkie wrecz zalosne.
-
riccardo1989
Ujdzie w tłoku, jeśli miałbym to nagranie porównać do poprzednich dokonań tej Pani....
Drogi kolego dawidsikorski2 dałeś linka z utworem i wyraziłeś swoją opinię. Poznałeś opinię innych i nie prowokuj tutaj awantury. Chyba nie liczyłeś że wszysscy skomentują tą piosenkę komentarzem typu "wow!" albo "super"....
Błagam nie porównujcie Mandaryny z Thomasem! Wielu z Was słyszało 100% live występy Thomasa i można powiedzieć że to sama przyjemność Go słuchać, natomiast słyszeliśmy kilka lat temu 100% live Mandaryne i wiadomo jaki poziom zaprezentowała...
Drogi kolego dawidsikorski2 dałeś linka z utworem i wyraziłeś swoją opinię. Poznałeś opinię innych i nie prowokuj tutaj awantury. Chyba nie liczyłeś że wszysscy skomentują tą piosenkę komentarzem typu "wow!" albo "super"....
Błagam nie porównujcie Mandaryny z Thomasem! Wielu z Was słyszało 100% live występy Thomasa i można powiedzieć że to sama przyjemność Go słuchać, natomiast słyszeliśmy kilka lat temu 100% live Mandaryne i wiadomo jaki poziom zaprezentowała...
-
dawidsikorski2
Ty riccardo1989 ja prowokuje awantury???? Ty jestes chyba smieszny!!!!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W kwestii sukcesów Mandaryny w Austrii i Szwajcarii:
http://www.swisscharts.com/search.asp?s ... ryna&cat=s
http://austriancharts.at/search.asp?sea ... ryna&cat=s
Czyli nic
Gdy wpiszecie do wyszukiwarek tamtych serwisów nazwisko Thomasa wiele lepiej nie będzie, ale tak czy tak pokazuje to ile warte są doniesienia polskich mediów o międzynarodowych sukcesach Mandaryny. Na oficjalnych listach sprzedaży po prostu nie zaistniała.
Natomiast kolegę dawidsikorski2 prosił bym o spuszczenie nieco z tonu, myślę, że nikt z rozsądnych użytkowników forum nie chce Cię obrażać, tak samo jak żaden z nich nie ma ochoty na bycie obrażanym przez Ciebie.
http://www.swisscharts.com/search.asp?s ... ryna&cat=s
http://austriancharts.at/search.asp?sea ... ryna&cat=s
Czyli nic
Natomiast kolegę dawidsikorski2 prosił bym o spuszczenie nieco z tonu, myślę, że nikt z rozsądnych użytkowników forum nie chce Cię obrażać, tak samo jak żaden z nich nie ma ochoty na bycie obrażanym przez Ciebie.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
jkris
nie chorki wypominane sa Bohlenowi tylko zawladniecie wokalu Kohlera i skuteczne oszukiwanie ludzi, ze to jego wlasny...Atlantis pisze:Sytuacja jest analogiczna do wypominania chórków Bohlenowi w Blue System.
- Atlantis
Jeżeli tak, to winni są Książe i Żebrak, bo jeden to robił a drugi 15 lat się na to zgadzał. Wypominamy jednemu, wspomnijmy i o drugim.
Poza tym wszystkim, np. ja się tym faktem oszukany nie czuje, słychać że głosy we zwrotkach i refrenach są zupełnie różne. Z resztą, nie wiem czy gdzieś kiedykolwiek z ust Dietera padło zdanie: "chorki w Blue System to mój głos", w każdym razie ja się z takowym nie spotkałem. Poza tym wszystkim, Thomas teź chyba nigdy nie wspominał o wspomagających go w refrenach wokalistach, a jak wiemy sporo ludzi uważało, że chórki śpiewają Tom i Dieter.
Tak siak czy owak wypominanie w kółko jest sytuacją analogiczną, z tą tylko różnicą, że Bohlen zagrał już wszystkim na nosie, raz przy okazji ostatnich płyt MT, chorek w niczym przecież nie ustępuje pierwszemu, a drugi przy okazji DDF, tam zaśpiewał przecież sporo refrenów i wszystkie kawałki szybkie oraz dwie ballady to bardzo dobre numery.
Poza tym wszystkim, np. ja się tym faktem oszukany nie czuje, słychać że głosy we zwrotkach i refrenach są zupełnie różne. Z resztą, nie wiem czy gdzieś kiedykolwiek z ust Dietera padło zdanie: "chorki w Blue System to mój głos", w każdym razie ja się z takowym nie spotkałem. Poza tym wszystkim, Thomas teź chyba nigdy nie wspominał o wspomagających go w refrenach wokalistach, a jak wiemy sporo ludzi uważało, że chórki śpiewają Tom i Dieter.
Tak siak czy owak wypominanie w kółko jest sytuacją analogiczną, z tą tylko różnicą, że Bohlen zagrał już wszystkim na nosie, raz przy okazji ostatnich płyt MT, chorek w niczym przecież nie ustępuje pierwszemu, a drugi przy okazji DDF, tam zaśpiewał przecież sporo refrenów i wszystkie kawałki szybkie oraz dwie ballady to bardzo dobre numery.
- Daniel
O maj gad, co to wogole ma byc ? !!!
Zdaje sie ze probuja nasladowac Britney albo Timberlake
Do discopolo jakie Mandaryna spiewala poprzednio, to jeszcze jej glos jakos nawet pasowal, ale tutaj to trzeba miec juz lepsze parametry glosu.
Zdaje sie ze probuja nasladowac Britney albo Timberlake
Do discopolo jakie Mandaryna spiewala poprzednio, to jeszcze jej glos jakos nawet pasowal, ale tutaj to trzeba miec juz lepsze parametry glosu.
-
jkris
ja swoje , Ty swoje... ja o glosie Kohlera, ktory spiewal solo prawie polowe kazdej piosenki Blue Systemu, a Ty o chorkach...Atlantis pisze:chorek w niczym przecież nie ustępuje pierwszemu, a drugi przy okazji DDF, tam zaśpiewał przecież sporo refrenów i wszystkie kawałki szybkie oraz dwie ballady to bardzo dobre numery.
co do DDF to akurat zadne zagranie na nosie komukolwiek, bo plyta byla klapa, a ocena ballad to Twoja subiektywna ocena. mnie sie absolutnie nie podobaja...
ale temat jest o Mandarynie wiec dodam tylko, ze jest jedna rzecz, ktora mnie razi przy okazji promocji nowej plyty- na tkz "rozwod" czy tez "rozstanie". najpierw Doda, pozniej Gorniak, a teraz Mandaryna- nudne to juz sie staje, a jak znam zycie, w przypadku tej pani zapewne nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. az dziw bierze, ze prasa to podchwytuje i pisze o tym, ale o to przeciez chodzi- zeby sie pisalo, mowilo...
-
riccardo1989
dawidsikorski2 przestań zachowywać się jak jakiś fanatyk... ;]