Jubileusz Modern Talking - 25 lat temu...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jubileusz Modern Talking - 25 lat temu...
...Dieter wygrzewał się pewnie na Majorce i w głowie miał już pomysł na nagranie piosenki, która jak się później okazało odmieniła życie jego i jeszcze paru osób związanych z Modern Talking. Prawdopodobnie 3 września (taką datę podawali swego czasu członkowie SIB) minie ćwierć wieku od momentu nagrania "You're My Heart, You're My Soul". Ten dzień można też chyba przyjąć za datę powstania Modern Talking. Ciekaw jestem czy Dieter, Thomas lub Sony Music wykorzystają w jakiś sposób ten fakt i wydadzą coś ciekawego. W wypadku Thomasa będzie się to mniej więcej pokrywało z premierą (miejmy nadzieję...) nowej płyty. Sony ma pole do popisu chyba największe, może nowa składanka największych hitów? (żart
).
Jak piszesz tak cię widzą.
- marian123
Re: 25 lat temu...
Ale ile może być tych składanek , to zaczyna być nudne. Może lepiej coś ciekawszego np.płyte DVD.
- Gasolina91
- Dr Mabuse
Dieter wygrzewał się na Majorce a ja spędzałem beztroskie wakacje na wsi, po zaliczeniu kolejnej klasy podstawówki
A odnośnie rocznicy - mogliby np. wystąpić wspólnie w jakimś popularnym talk - show. Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o Dietera, znalazłyby się "argumenty" by go przekonać; gorzej natomiast z Thomasem 

-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
3 Wrzesień... może na tą rocznice zrobić zlot fanów Modern Talking a BMC wyda jakąś składanke lub coś innego...
- Didi&Thomas
No cóż...gdyby w 1998 roku nie było comebacku MT to właśnie teraz byłby chyba najlepszy moment na reaktywację zespołu. 25-ta okrągła rocznica - czy można sobie wyobrazić lepszą okazję ? No, ale jak wszyscy wiemy reaktywacja już była i teraz raczej zostanie nam "tylko" rocznica. Ja mam taki pomysł na jej uczczenie by każdy(a) z nas odsłuchał(a) sobie w tym dniu oryginalną wersję YMHYMS i w ten sposób wspomniał(a) ten moment. Ja chyba jeszcze do tego rodzince torcik zafunduję mały i wspólnie go sobie zjemy
.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Gasolina91
Re: Jubileusz Modern Talking - 25 lat temu...
Dieter napewno bedzie pamiętał 3 września - nagranie YMHYMS ale czy Thomas...?
Point Of No Return
- FMike
....a może płyta Thomasa łapie poślizg bo wraz z Dieterem po cichu nagrali nowe wersje hitów Modern Talking-u...a płyta zostanie wydana właśnie 3 września,co jest jeszcze tajemnicą....to byłby dopiero szał i czad !!!
...myślę tak bo panowie z Bad Boys Blue tak zamierzają...
...z czego jestem bardzo zadowolony
...myślę tak bo panowie z Bad Boys Blue tak zamierzają...
"...I'm A Rough Boy..."
-
lukas
Z tego co pamiętam RTL w roku 2004 miał przygotować specjalne show na 20 lecie MT, jeszcze na początku 2003 roku na ten temat wypowiedział się Bohlen, że są takie plany.
- Skyliner89MT
Mi się marzy wielkie tournee Modern Talking po Europie (w tym oczywiście po Polsce)
. Thomas i Dieter na jednej scenie
. Nie muszą się reaktywować, ale żeby zagrali razem koncert na 25 lecie Modern Talking
.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Gasolina91
Pomysł kapitalny ale chyba nierealny...a szkoda. Mogli by dać koncerta ale ani Thomas ani Dieter nie wiedzieli by o tym, że razem zagrają...wchodzą na scenę, Dieter z jednej strony, Thomas z drugiej...i
ciekawe co by zrobili wtedy... 
Point Of No Return
- Dubler
Dla mnie idealnym prezentem na jubileusz MT byłby występ Thomasa i Dietera razem na scenie, na żywo, ponadto fajnie by było gdyby zaprosili do tego występu wszystkie osoby które wpłyneł w jakimś stopniu na sukces grupy: Luis Rodriguez,System In Blue, Eric Singleton,Nora Bailing i inni, trochę się rozmarzyłem, po wczorajszym jubileuszowym koncercie Budki Suflera, gdzie razem na scenie zagrali wszyscy wokaliści i ludzie ktorzy mieli wpływ na sukces Budki, ale w przypadku MT to raczej nie możliwe.
- angel
O tak to by było coś wspaniałegoDubler pisze:Dla mnie idealnym prezentem na jubileusz MT byłby występ Thomasa i Dietera razem na scenie, na żywo, ponadto fajnie by było gdyby zaprosili do tego występu wszystkie osoby które wpłyneł w jakimś stopniu na sukces grupy: Luis Rodriguez,System In Blue, Eric Singleton,Nora Bailing
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No jak to My fani ,mamy swoje marzenia
Pamiętam jak kilkanaście lat temu pisali w prasie,że Bohlen planuje koncert wszystkich swoich artystów i pojawiało się pytanie czy Thomas przyjmie takie zaproszenie na występ u boku Bohlena "to chyba nie realne",to było jeszcze przed reaktywowaniem się MT.Do takowego koncertu oczywiście nie doszło,a mógłby Bohlen zrobić taki koncert,najważniejszych w swojej karierze artystów zaprosić,każdy zaśpiewałby swój 1 lub 2 hity.Było ich sporo lepsi i gorsi a może i Thomas by się pojawił :)może przełamali by lody tak jak w 1998 roku,to dopiero byłaby niespodzianka
Pamiętam jak kilkanaście lat temu pisali w prasie,że Bohlen planuje koncert wszystkich swoich artystów i pojawiało się pytanie czy Thomas przyjmie takie zaproszenie na występ u boku Bohlena "to chyba nie realne",to było jeszcze przed reaktywowaniem się MT.Do takowego koncertu oczywiście nie doszło,a mógłby Bohlen zrobić taki koncert,najważniejszych w swojej karierze artystów zaprosić,każdy zaśpiewałby swój 1 lub 2 hity.Było ich sporo lepsi i gorsi a może i Thomas by się pojawił :)może przełamali by lody tak jak w 1998 roku,to dopiero byłaby niespodzianka
- Daniel
A po co komu kolejna skladanka hitow, ktora rozni sie tym od pozostalych, ze piosenki sa w innej kolejnosci ?ArCrack pisze:Sony ma pole do popisu chyba największe, może nowa składanka największych hitów? (żart).
Lepiej by wygrzebali jakies stare piosenki, ktore nie weszly na stare albumy i wydali "lost & found". To bylby rarytas dla uczczenia 25 rocznicy
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
Hmmm... na bank BMG wyda składanke.... a co do koncertu.... to chyba nie będzie z winy pana Andersa
ale fajnie by było jak by ten pomysł wszedł w życie:
Ale też bym chciał składanke z wersjami demo piosenek MT... to by była dopiero huczna rocznica!Daniel pisze: Lepiej by wygrzebali jakies stare piosenki, ktore nie weszly na stare albumy i wydali "lost & found".
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2009 10:34 przez kubas988, łącznie zmieniany 1 raz.