Historia Dietera Bohlena - wrażenia
- Dr Mabuse
Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia
Wakacje - wakacjami, a Arek nie próżnuje. Produkuje odcinki szybciej, niż jestem w stanie je komentować;-) A odnośnie materiału zawartego w ostatnich dwóch częściach - strach pomyśleć co by było, gdyby Dieterowi nie wyszło z Medlockiem... Wydaje mi się, ze my w Polsce nie doceniamy tego sukcesu, gdyż Dieter daleko odszedł pod względem muzycznym od stylu, którym nam zaimponował. Ale prawda jest chyba taka, że Dieterowi to nie przeszkadza. Tym bardziej, że jego obecne dokonania są w samych Niemczech bardziej doceniane niż nawet te za czasów Blue System. I wszystko byłoby super, gdyby nie to, że my Polacy (i pewnie fani zza naszej wschodniej granicy) czujemy ciągle niedosyt i przechodzimy mimo tych było - nie było - sukcesów.

- Didi&Thomas
No i powoli zbliżamy się do chwili obecnej i przyznam, że się trochę martwię bo będzie mi brakować kolejnych odcinków, które Arek nam serwuje
A wracając do ostatniej części:
Nie wiedziałem, że Medlock miał tak wielkie znaczenie w życiu scenicznym Bohlena, ale wczytując się w komentarze Arka i patrząc pod kątem czysto marketingowym tak właśnie było. Wszak rok 2006 był dla Dietera generalnie klapą i gdyby nie powiodło mu się z Markiem, kto wie jak potoczyły by się Jego losy ? A tak mógł znów pokazać się Fanom, nawet zaśpiewać i zebrać kolejne nagrody. Inaczej też po tym odcinku spojrzałem na samego Medlocka, który zaryzykował i nie bał się pokazać nie tylko na okładce płyty ale i w teledyskach z dużo starszym od siebie i ekscentrycznym Dieterem. A co ryzykował ? To, że jego młodzi Fani tego Pana nie zaakceptują.
Kolejny TV Show a w nim Dieter w roli Jurora...Cóż, najwyraźniej mu ten chleb posmakował. Ciekawe czy nagrywając "TV Makes The Superstar" zdawał sobie sprawę z tego, że na kilka kolejnych lat tytuł ten będzie dla niego motto życiowym, bo słynne "You Can Win If You Want" jakby się trochę zdezaktualizowało
. Wygrać można chcieć, ale bez telewizji i własnej osoby w centrum zainteresowania to raczej niemożliwe...
A wracając do ostatniej części:
Nie wiedziałem, że Medlock miał tak wielkie znaczenie w życiu scenicznym Bohlena, ale wczytując się w komentarze Arka i patrząc pod kątem czysto marketingowym tak właśnie było. Wszak rok 2006 był dla Dietera generalnie klapą i gdyby nie powiodło mu się z Markiem, kto wie jak potoczyły by się Jego losy ? A tak mógł znów pokazać się Fanom, nawet zaśpiewać i zebrać kolejne nagrody. Inaczej też po tym odcinku spojrzałem na samego Medlocka, który zaryzykował i nie bał się pokazać nie tylko na okładce płyty ale i w teledyskach z dużo starszym od siebie i ekscentrycznym Dieterem. A co ryzykował ? To, że jego młodzi Fani tego Pana nie zaakceptują.
Kolejny TV Show a w nim Dieter w roli Jurora...Cóż, najwyraźniej mu ten chleb posmakował. Ciekawe czy nagrywając "TV Makes The Superstar" zdawał sobie sprawę z tego, że na kilka kolejnych lat tytuł ten będzie dla niego motto życiowym, bo słynne "You Can Win If You Want" jakby się trochę zdezaktualizowało
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- Adi
Świetny komentarzDidi&Thomas pisze:Ciekawe czy nagrywając "TV Makes The Superstar" zdawał sobie sprawę z tego, że na kilka kolejnych lat tytuł ten będzie dla niego motto życiowym, bo słynne "You Can Win If You Want" jakby się trochę zdezaktualizowało. Wygrać można chcieć, ale bez telewizji i własnej osoby w centrum zainteresowania to raczej niemożliwe...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Dr Mabuse
Nie mogę uwierzyć, że to już koniec "Historii". Sądziłem, że ten odcinek pojawi się dopiero na koniec roku - jako podsumowanie całego roku - a tu taka niespodzianka
Jak widać autor do końca utrzymał wysoki poziom - gratulacje
Cóż - pozostaje mieć nadzieję, że życzenia zawarte w końcówce 39 części zostaną spełnione i Dieter dostarczy materiału na jeszcze niejeden ciekawy odcinek swojej historii 

- iwonawokal
ehh szkoda,że to już koniec. Wszystkie części oglądnęłam i każda była bardzo wciągająca. Mam nadzieję,że niedługo powstaną następne części:D
A może powstanie coś o Thomasie?
Dzięki za umilenie czasu i poznaniu nieco bliżej Dietera,bo wcześniej to był tylko tym "drugim" z Modern Talking
A może powstanie coś o Thomasie?
Dzięki za umilenie czasu i poznaniu nieco bliżej Dietera,bo wcześniej to był tylko tym "drugim" z Modern Talking
youtube.pl/iwusssia --> moj profil na yt.Znajdziecie tam filmiki z tekstami do piosenek MT mojego autorstwa.
modern-talking.ugu.pl - zapraszam na moje nowe forum!
michael-jackson.ugu.pl - zapraszam na forum mojego brata!
modern-talking.ugu.pl - zapraszam na moje nowe forum!
michael-jackson.ugu.pl - zapraszam na forum mojego brata!
- sebasoul
- Kontakt:
Faktycznie szkoda że to póki co koniec 
No ale można wracać do nich co jakiś czas
Podsumowałem wszystkie części - łączny czas wyszedł 3h 52min 59 sek
Podsumowując:
Podziękowania dla autora serii za naprawdę kawał solidnej pracy no i podzieleniem się swoją wiedzą na temat Dietera
!
No ale można wracać do nich co jakiś czas
Podsumowałem wszystkie części - łączny czas wyszedł 3h 52min 59 sek
Podsumowując:
Podziękowania dla autora serii za naprawdę kawał solidnej pracy no i podzieleniem się swoją wiedzą na temat Dietera
pozdrawiam
www.SebASoul.com
www.SebASoul.com
- Didi&Thomas
A więc dojchaliśmy wspólnie do końca historii, ale przecież historia nadal się toczy i ciąg dalszy nastąpi (Arek, będziemy trzymać Cię za słowo 
Myślę, że przy tej okazji warto wyrazić swoje podziękowanie dla twórców tego cyklu - a więc dla Arka, dla Pkmoderna, i dla wszystkich którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do powstawania kolejnych odcinków. Ja wyrażam też nadzieję, że Arek zechce udostępnić cały cykl na płycie DVD, aby każdy Fan mógł na własnym odwtarzaczu DVD w dowolnym momencie siegnąć po ten materiał i przeżyć to wszytko jeszcze raz. Oczywiście proszę moją osobę wziąć pod uwagę przy okazji zbierania zapisów chętnych do zakupu takiej płytki (oczywiście zakup tylko do celów prywatnych - mam nadzieję że przy tworzeniu takiej płyty do sprzedaży wewnętrznej, w gronie zarejestrowanych użytkowników moderntalking.pl nie będzie problemów z prawami autorskimi)
Jeszcze raz dzięki za "Historię Dietera Bohlena" - to jest coś bezprzecznie niepowtarzalnego i bezkonkurencyjnego dla każdego Fana Dietera.
Myślę, że przy tej okazji warto wyrazić swoje podziękowanie dla twórców tego cyklu - a więc dla Arka, dla Pkmoderna, i dla wszystkich którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do powstawania kolejnych odcinków. Ja wyrażam też nadzieję, że Arek zechce udostępnić cały cykl na płycie DVD, aby każdy Fan mógł na własnym odwtarzaczu DVD w dowolnym momencie siegnąć po ten materiał i przeżyć to wszytko jeszcze raz. Oczywiście proszę moją osobę wziąć pod uwagę przy okazji zbierania zapisów chętnych do zakupu takiej płytki (oczywiście zakup tylko do celów prywatnych - mam nadzieję że przy tworzeniu takiej płyty do sprzedaży wewnętrznej, w gronie zarejestrowanych użytkowników moderntalking.pl nie będzie problemów z prawami autorskimi)
Jeszcze raz dzięki za "Historię Dietera Bohlena" - to jest coś bezprzecznie niepowtarzalnego i bezkonkurencyjnego dla każdego Fana Dietera.
"Don`t let me down, take my hand
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wydanie DVD jest w przygotowaniu, tak więc każdy kto chciałby mieć to u siebie w domu w jakości lepszej niż YouTube'owa, będzie miał okazję 
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Pointrox
Niesamowite - pamiętam moment, w którym obejrzałem pierwszą część jakby to było wczoraj a tu się okazuje że to już koniec.
Ale zaraz! Co prawda "Historia..." się skończyła, ale historia Dietera trwa nadal i na pewno będzie jeszcze można zrobić kilka odcinków
Ale zaraz! Co prawda "Historia..." się skończyła, ale historia Dietera trwa nadal i na pewno będzie jeszcze można zrobić kilka odcinków
- Prophet5
Chciałem przede wszystkim bardzo podziękować Arkowi i pomocnym mu źródłom za to, że w końcu mogłem zobaczyć w tych filmikach bardzo rzadkie sceny ze studyjnej pracy Dietera, a szczególnie te z lat 80-ych. To była dla mnie odtąd jedyna droga do zapoznania się z tymi obrazkami, gdyż w latach 80-ych nie było to dla mnie w ogóle możliwe. W "Świecie Młodych" były jedynie słabe przedruki z niemieckiego "Bravo", pamiętam jeszcze tylko "Panoramę" i "Dziennik Bałtycki" z plakatami i Sopot '89, kiedy to z otwartą buzią siedziałem przed telewizorem, ale żadnego kontaktu z Niemcami nie miałem. Żelazna kurtyna i brak tak rewelacyjnych materiałów, jak te z "Historii...".
Naprawdę szczere dzięki!
Naprawdę szczere dzięki!
- Adi
Ja również szczerze dziękuję ekipie stronki za cały cykl. Śledziłem go regularnie, zwłaszcza z powtórką odcinków, gdzie było trochę o Modern Talking i C.C. Catch.
Czekam na dalszą część serialu. A że Dieter ma dosyć barwną karierę to zapewne w przyszłości tematów nie zabraknie.
Przychylam się do opinii, że fajnie jakby powstał chociaż krótki cykl na temat Thomasa. 
- rut
Niedawno namówiłam męża do obejrzenia historii Dietera , byłam pewna że mu się spodoba ,nie myliłam się 
Pozdrawiam rut
-
moonwalker
Moje gratulacje dla autora - kawał dobrej roboty !
- Blue Forever
- Kontakt:
Arku
Dla mnie jesteś mistrzem! Nie mogę się doczekać wydania DVD. Zamawiam z góry!!
Pozdr.
Dla mnie jesteś mistrzem! Nie mogę się doczekać wydania DVD. Zamawiam z góry!!
Pozdr.
- Skyliner89MT
Fantastyczna robota Arek
. Moje gratulacje
. Dzięki tej "Historii Dietera Bohlena" dowiedziałem się bardzo ciekawych rzeczy na temat Dietera, jego muzyki i ludzi z którymi współpracował. Dzięki tej historii jestem 100% pewny, że Dieter to wyjątkowy producent i kompozytor. Wspaniałe piosenki napisane dla Modern Talking, Blue System i dla innych artystów. Na przykładzie C.C.Catch mogę bez wachania powiedzieć, że ona istniała tylko wtedy kiedy współpracowała z Dieterem i tak działo się z innymi artystami np. Alexander Klaws czy Les McKeown.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING