X- Ten

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Re: X- Ten

Post autor: kubas988 »

Dr.mabuse-szybkie tempo (jak na te lata)
If there is a god in heaven- nie słuchałem
How will I know-nie słuchałem
i tak dalej... :arrow:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze: You'll be my hero - trochę słabszy, za dużo tam żeńskiego wokalu.

When you are lonely - początkowo do mnie nie trafiał, z czasem go polubiłem.
.
Jak dla mnie to You'll be my hero jest dość fajnym kawałkiem
a co do When You Are Lonley to od pierwszego wysłuchania ta piosenka baaardzo mi sie spodobała...cud, miód i malina normalnie :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Od tego albumu wszystko się zaczeło. Początek mojej miłości do Modern Talking :D
Najbardziej zapamiętałem dwa utwory "Dr Mabuse" i "Goodnight Marielin" i kilka lat temu odkryłem je na nawo :D Ogólnie album oceniam bardzo wysoko ale nie przepadam za "You'll Be My Hero" kompletnie nie pasuje do albumu.

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Czemu nie podoba wam się You'll Be My Hero?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Gasolina91 pisze:Czemu nie podoba wam się You'll Be My Hero?
Szczerze mówiąc jak dla mnie ten utwór podchodzi pod łupankę i za dużo tam wokalu żeńskiego. Dla mnie więc ta piosenka niczym się nie wyróżnia, ale oczywiście każdy może mieć inne zdanie. Szkoda, że Dieter od X-Ten przeszedł na ten łupankowy styl.....

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MichałT pisze:Szczerze mówiąc jak dla mnie ten utwór podchodzi pod łupankę i za dużo tam wokalu żeńskiego.
Naprawdę sam nie umiesz niczego wymyślić?
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Ok teraz sie sie wypowiem :P
Dr. Mabuse- Szybkie tempo i to lubie! 6/6
If There Is A God In Heaven- Piosenka miodzio i bardzo dobry wokla Rolfa na początku! ;] 6/6
How Will I Know- jakoś zbytnio ta piosenka do mnie nie trafia 4-/6
Goodnight Marielin- ballada.... ku czci Marielin mi sie podoba 5/6
Don't Knock Me Out- jest tu dużo starego Blue System a mało Eurodancu 6/6
You'll Be My Hero- nie lubie tej piosenki i basta! 1/6
Does Your Mother Really Know- piosenka ujdzie i dam ocene 4+/6
When You Are Lonley- Najlepsza i ostatnia ballada na płycie z tempem 26 BPM 6+/6
The Earth Will Move- piosenke lubie tylko mnie razi żeński wokal :/ 5-/6
Don't Stop The Dance- typowe Anarchoniczne brzmienie :D 1-/6
Crying Game- kolejna moja ulubiona piosenka dam 6/6
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 7:34 przez kubas988, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Jedynie z tego albumu podobają się mi tylko Dr. Mabuse, Crying Game i tyle reszta mi nie wchodzi :lol:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Anahoniczne
Nawet google nie znalazło tego słowa. Możesz przetłumaczyć na zrozumiały dla większości? :roll:
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
kubas988
Użytkownik nieaktywny

phantomas pisze:
Anahoniczne
Nawet google nie znalazło tego słowa. Możesz przetłumaczyć na zrozumiały dla większości? :roll:
Ajj to była mała literówka :]
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Album X zaskoczył mnie pozytywnie,choć nie od razu.2 utwory wyróżniają się od reszty,są to Don't stop to dance i Crying game.To najlepsze według mnie utwory na tej płycie.Prawdziwe torpedy! Prawdziwe energetyczne bomby! Nawet Dr Mabuse przy nich blednie.Reszta utworów to typowe średniaki Bohlena. Dont knock me out-jedyny chyba w starym stylu-mnie zawiódł.Ogólnie oczywiście lubię ten utwór,ale drażni mnie w nim melodia zrobiona na siłę.Ten utwór nie ma tego ''coś''.Didi pokazal tym albumem że nie jest muzycznym dinozaurem i doskonale potrafi wczuć się w dance lat 90.Dorównał wielu gwiazdom sceny Eurodance,a moim zdaniem nawet przewyższył ich poziom.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Dla mnie ten utwór jest ekstra, niezłe tempo. W tamtym okresie ten album naprawdę wybijał się z pośród nagrań , które zalegały na listach przebojów. Teraz nie mozna zbyt krytycznie go oceniać bo jeśli ktoś żył w tych czasach to wiedział ,że podobna muza królowała na dyskotekach i Dieter podciągnał się pod ten styl. CO nie znaczy ,że kiepski niepasujący do Bohlena. jestem na TAK .
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

ja tam lubię ten utwór

cała płyta mi się bardzo podoba i obok Walking On A Rainbow i 21-st Century należy do najchętniej przez mnie słuchanych z BS
2 ostatnie utwory wymiatają!!!
:D
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Jest to najsłabszy album Blue System. Piosenki takie jak "If There Is A God In Heaven", "Don't Knock Me Out" czy "Does You Mother Really Know?" nie są tragiczne, ale nie mają w sobie tego czegoś... Ballady co prawda nie są złe, ale na kolana też nie rzucają. Największym niewypałem jest tutaj "How Will I Know?". Najgorsza piosenka z całego albumu.

Spośród 11 piosenek zawartych na płycie jedynie 3 uważam za bardzo udane. Pierwsza to "You'll Be My Hero", druga "Don't Stop To Dance" a trzecia to jedyny wielki hit z tego krążka: "Dr. Mabuse". Jest to najlepsza dance'owa piosenka, jaką Dieter napisał dla Blue System i jeden z najlepszych singli :!: Na uwagę zasługuje jeszcze "The Earth Will Move"- ma ciekawie zrobione zwrotki.

Co do tego, że Dieter zmienił przy tym albumie brzmienie na dance'owe to nawet dobrze, bo piosenek w stylu euro disco było już bardzo wiele i dzięki temu Blue System rozwijał się podążając za muzycznymi trendami.

Ogólnie album uważam za nudny. Mnie piosenka musi rzucać na kolana, a tutaj takich piosenek jest jak na lekarstwo. Oprócz singla może jeszcze trzy piosenki uznam za warte uwagi; reszta jest bardzo przeciętna.

Ocena dla albumu -3/6
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Całkiem fajny album-experymentalny ;).Znajduje na nim kilka utworów do których często wracam.Moim ulubionym na pewno jest Don't Knock Me Out,własciwie przesłuchuję cały album z wyjątkiem (chociaż to zależy od humoru)Godnight Marielin (dedykacją dla córeczki) i How Wii I Know.Reszta na równym poziomie-jak dla mnie :)
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Co tu dużo pisać płyta dostosowana do panującego w tamtym czasie trendu muzycznego, jest super.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
ODPOWIEDZ