Different to jedna z najlepszych płyt Thomasa. Praktycznie każda piosenka tutaj należy do udanych utworów. Jest to muzyka znacznie różniąca się od Modern Talking, które uwielbiam, ale - o dziwo - podoba mi się to brzmienie i muszę się przyznać, że coraz bardziej mnie wciąga

Jest tu dużo pięknych nagrań a jednym z nich jest "Love Of My Own": cudna i niepowtarzalna piosenka, która od pierwszego usłyszenia głęboko wpadła mi w ucho i teraz bardzo często mam ochotę sobie jej posłuchać

Kolejny utwór na tej płycie czyli "On My Way" także jest nagraniem bardzo dobrym. Klimatyczne zwrotki połączone z pięknym refrenem - to jest to. "Turn On The Light" ma cudowny refren i za ten refren kocham tę piosenkę

Następna piosenka czyli "Living On the Edge" to taki cięższy kawałek mający swój klimat, ale na pewno może się podobać

Ja zaliczam go do udanych. "You Are My life" to śliczna ballada

Przepiękna, bajeczna melodia refrenu bardzo mnie urzeka. Piosenka jest na prawdę warta uwagi. "One Thing" to bardzo dynamiczny utworek i z pewnością jeden z najlepszych. Nie można obok niego przejść obojętnie. "Solider" - ta piosenka ma tak magiczny refren, że gdy go słyszę to odpływam. Ta trąbka w nim to majstersztyk. "Someone New" ma z kolei bardzo dobre zwrotki. Refren ma moim zdaniem trochę zbyt mroczny klimat. Mogło to być nieco łagodniej zrobione. Przepiękną balladą jest także "Close Your Eyes To Heaven": śliczna, cudowna i wyśmienita

Może trochę przesadziłem z tymi komplementami, ale rzeczywiście tak mi się podoba. "Fool If You Think It's Over" to bardzo miła dla ucha pioseneczka; fajna melodia, ma też swój charakter

Najsłabszą piosenką na tym albumie jest niestety "True Love". Póki co klimat tego utworu nie przyciągnął zbytnio mojej uwagi. Bardzo fajnie, że na końcu płyty znalazła się druga wersja ballady "You Are My Life", która także jest bardzo ładna
Podsumowując: album bardzo dobry, choć w niczym nie przypominający brzmień Modern Talking. Oceniam go 5/6