Zagadki czas zacząc...

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Moim zdaniem Malediwy odpowiedział dobrze. I jeśli do dziś do północy Mikki się nie odezwie - niech Malediwy zada kolejną zagadkę.

Co do limitu - wydaje mi się, że sensowne byłoby wprowadzenie 24 godzin dla autora zagadki na zweryfikowanie odpowiedzi. Jeśli nie zrobi tego wspólnymi siłami będziemy ustalać czy odpowiedź była prawidłowa ;)
Mikiki

Post autor: Mikiki »

Sorki net mi padł Oczywiście to była IBIZA BRAWO MALEDIWY
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Malediwy chyba nie bardzo może zadać kolejną zagadkę...
Oto jego opis na GG: "Capri Tour 4 - 12.VI.2005r."
W związku z tym zagadkę zadam tym razem ja, a Malediwy da swoją w momencie gdy ja zgadłbym którąś z kolejnych. Myślę, że nie macie nic przeciwko, bo czekanie do 12 byłoby trochę nudne.

Zagadka brzmi: pierwszy zespół, w którym Dieter śpiewał to Monza. Skąd wzięła się na nazwa i jaki znany obiekt wiąże się z nią?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Monza to tor Wyścigów Formuły 1 a nazwa się wzięła stąd że:
ekhm...stąd że Holger był fanem Formuły 1... :D

edit:nazwa Hockenheimring raczej dałaby im jeszcze mniejsze szanse...

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tak, o ten tor chodziło (to mój ulubiony tor z wszystkich F1 tak nawiasem mówiąc ;)).
Obrazek

Hockenheimring :mrgreen:

Twoja kolej :)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Jak Dieter Bohlen wyobrażał sobie trzeci comeback Modern Talking?

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Podpowiedź:

Odpowiedź na to pytanie znaleźć można w jednej z bestsellerowych książek najwspanialszego kompozytora wszechczasów...

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Kolejna podpowiedź:
Odpowiedź na to pytanie znajduje się w Nicht als die Wahrheit oraz została przetłumaczona i znalazła się na stronie http://www.nictylkoprawda.prv.pl

Pozdrawiam

Piotrek
Gość

Post autor: Gość »

Nie doczytałem tego ale o ile pamiętam chyba chodziło o to że jeśli wrócą to na na wózkach inwalidzkich i podłączeni do respiratorów (nie wiem czy było napisane tak dosłownie)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

...Modern Talking war noch nie so angesagt. Das Perverse war, vor dem Comeback waren wir nicht so groß und erfolgreich wie danach, woraus man ableiten kann, dass unser eigentlicher Höhepunkt erst noch bevorsteht. Nämlich dann, wenn man Thomas und mich zum dritten Comeback im Rollstuhl auf die Bühne schiebt. Wir beide, wir sind wahrscheinlich die Walter Matthaus und Jack Lemmons der Musik, selbst mit Arthrose und Prostatasteinen lassen wir uns das Singen nicht verbieten. Fürs dritte Comeback müssten wir uns allerdings erst noch zum zweiten Mal zerstreiten. Und natürlich fragt man mich schon: "Wann ist es denn endlich wieder so weit?"...

...Modern Talking jeszcze nigdy nie był taki popularny. Najdziwniejsze jest to, że przed naszym powrotem nie odnosiliśmyaż takich sukcesów jak po nim. Można się pokusić o tezę, że nasz rzeczywisty punkt szczytowy jest jeszcze przed nami. Mianowicie wtedy gdy z okazji trzeciego Comebacku zostaniemy z Thomasem wwiezieni na scenę na wózkach inwalidzkich. Jesteśmy niczym Walther Matthau i Jack Lemmon przemysłu muzycznego. Nawet a artretyzmem i przerośniętą prostatą nie pozwolimy, by zabroniono nam śpiewać.
Oczywiści by nastąpił trzeci Comeback musimy się po raz drugi pokłócić. Naturalnie już teraz jestem pytany: "Kiedy to nastąpi?"...
Wersja niemiecka - Dieter Bohlen
Wersja polska - Edmund J.

Mnie chodziło szczególnie o wózki inwalidzkie czyli odpowiedź zaliczona :D

Pozdrawiam

Piotrek
Gość

Skoro odpowiedź zaliczona to super :D
A oto moje pytanie: Jaki utwór jakiego zespołu natchnął Dietera Bohlena do stworzenia "You`re My Heart You`re My Soul"?
Mikiki

Post autor: Mikiki »

My love is gone
Gość

Nie o ten tytuł mi chodziło, próbujcie dalej.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Czyżby to był czyżyk ewentualnie "Fox The Fox - Precious Little Diamonds"

Pozdrawiam

Piotrek
Gość

Tak chodziło mi o Fox The Fox i "Precious Little Diamonds"

Piotrek teraz twoja kolej
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Dzięki :D

Moje pytanie dotyczy utworu o tytule "Tal Vez" i jednego z jego współautorów o pseudonimie Chris Copperfield. Prosiłbym o podanie prawdziwych danych owego Chrisa. :D

Pozdrawiam

Piotrek
ODPOWIEDZ