Co do limitu - wydaje mi się, że sensowne byłoby wprowadzenie 24 godzin dla autora zagadki na zweryfikowanie odpowiedzi. Jeśli nie zrobi tego wspólnymi siłami będziemy ustalać czy odpowiedź była prawidłowa
Zagadki czas zacząc...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Moim zdaniem Malediwy odpowiedział dobrze. I jeśli do dziś do północy Mikki się nie odezwie - niech Malediwy zada kolejną zagadkę.
Co do limitu - wydaje mi się, że sensowne byłoby wprowadzenie 24 godzin dla autora zagadki na zweryfikowanie odpowiedzi. Jeśli nie zrobi tego wspólnymi siłami będziemy ustalać czy odpowiedź była prawidłowa
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Malediwy chyba nie bardzo może zadać kolejną zagadkę...
Oto jego opis na GG: "Capri Tour 4 - 12.VI.2005r."
W związku z tym zagadkę zadam tym razem ja, a Malediwy da swoją w momencie gdy ja zgadłbym którąś z kolejnych. Myślę, że nie macie nic przeciwko, bo czekanie do 12 byłoby trochę nudne.
Zagadka brzmi: pierwszy zespół, w którym Dieter śpiewał to Monza. Skąd wzięła się na nazwa i jaki znany obiekt wiąże się z nią?
Oto jego opis na GG: "Capri Tour 4 - 12.VI.2005r."
W związku z tym zagadkę zadam tym razem ja, a Malediwy da swoją w momencie gdy ja zgadłbym którąś z kolejnych. Myślę, że nie macie nic przeciwko, bo czekanie do 12 byłoby trochę nudne.
Zagadka brzmi: pierwszy zespół, w którym Dieter śpiewał to Monza. Skąd wzięła się na nazwa i jaki znany obiekt wiąże się z nią?
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Kolejna podpowiedź:
Odpowiedź na to pytanie znajduje się w Nicht als die Wahrheit oraz została przetłumaczona i znalazła się na stronie http://www.nictylkoprawda.prv.pl
Pozdrawiam
Piotrek
Odpowiedź na to pytanie znajduje się w Nicht als die Wahrheit oraz została przetłumaczona i znalazła się na stronie http://www.nictylkoprawda.prv.pl
Pozdrawiam
Piotrek
-
Gość
- Pioetrek
- Kontakt:
Wersja niemiecka - Dieter Bohlen...Modern Talking war noch nie so angesagt. Das Perverse war, vor dem Comeback waren wir nicht so groà und erfolgreich wie danach, woraus man ableiten kann, dass unser eigentlicher HÜhepunkt erst noch bevorsteht. Nämlich dann, wenn man Thomas und mich zum dritten Comeback im Rollstuhl auf die Bßhne schiebt. Wir beide, wir sind wahrscheinlich die Walter Matthaus und Jack Lemmons der Musik, selbst mit Arthrose und Prostatasteinen lassen wir uns das Singen nicht verbieten. Fßrs dritte Comeback mßssten wir uns allerdings erst noch zum zweiten Mal zerstreiten. Und natßrlich fragt man mich schon: "Wann ist es denn endlich wieder so weit?"...
...Modern Talking jeszcze nigdy nie był taki popularny. Najdziwniejsze jest to, że przed naszym powrotem nie odnosiliśmyaż takich sukcesów jak po nim. Można się pokusić o tezę, że nasz rzeczywisty punkt szczytowy jest jeszcze przed nami. Mianowicie wtedy gdy z okazji trzeciego Comebacku zostaniemy z Thomasem wwiezieni na scenę na wózkach inwalidzkich. Jesteśmy niczym Walther Matthau i Jack Lemmon przemysłu muzycznego. Nawet a artretyzmem i przerośniętą prostatą nie pozwolimy, by zabroniono nam śpiewać.
Oczywiści by nastąpił trzeci Comeback musimy się po raz drugi pokłócić. Naturalnie już teraz jestem pytany: "Kiedy to nastąpi?"...
Wersja polska - Edmund J.
Mnie chodziło szczególnie o wózki inwalidzkie czyli odpowiedź zaliczona
Pozdrawiam
Piotrek
-
Gość
- Pioetrek
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt: