Przebój Lata 2009

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Przebój Lata 2009

Post autor: Didi&Thomas »

Lato jakie na razie jest każdy wie 8) ale warto byśmy wbrew pogodzie wybrali wspólnie jakiś utwór który mógłby zasłużyć sobie na miano Przeboju Lata 2009. Proponuję, by do końca sierpnia zastanowić się i wpisywać tu swoje typy a we wrześniu utworzymy wspólnie ankietę i wybierzemy jeden przebój, który dostanie najwięcej głosów i tym samym zostanie Przebojem Lata Forumowiczów Strony Moderntalking.pl
Oto moja pierwsza propozycja.
Z braku słońca stawiam na "Always The Sun" Richarda Duranda

http://www.youtube.com/watch?v=e7Q2ZTku_tA
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Daniel

Re: Przebój Lata 2009

Post autor: Daniel »

Ja w nowych przebojach to obecnie jestem mało kumaty :)
Nie słucham radia typu Eska, gdzie lecą takie rąbanki, bo wolę w radiu Złote Przeboje słuchać klasyki lat 80tych.
A te wszystkie obecne gwiazdki jednej piosenki - nie robią na mnie wrażenia.
Jakby wznowić dowolny singiel Jacksona - to on by została przebojem lata. Konkurencja - żadna.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Moja propozycja to Katerine - Ayo Technology :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=hU4eMj23Aa8
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2009 23:56 przez użytkownik #1463, łącznie zmieniany 1 raz.
moonwalker

Post autor: moonwalker »

W zeszłym roku o tej porze to już mocno dawał się we znaki Kleerup feat. Titiyo - w tym roku nic takiego nie słyszę.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Didi&Thomas pisze:Oto moja pierwsza propozycja.
Z braku słońca stawiam na "Always The Sun" Richarda Duranda

http://www.youtube.com/watch?v=e7Q2ZTku_tA
Szczerze mówiąc ta melodia i aranżacja kojarzy mi się raczej z późną jesienią (na teledysku facet wchodzi w kurtce), aniżeli z latem w pełni... dla mnie (jeżeli już) to raczej pasuje na przebój jesieni :wink:

Jeżeli Always The Sun, to tylko zespołu The Stranglers
http://www.dailymotion.pl/relevance/sea ... -sun_music
co prawda utwór ma 23 lata, ale moim zdaniem o wiele bardziej zasługuję na tytuł hitu lata. Piosenka jest melodyjna i ma dobrą, powiedział bym nawet, "letnią" aranżację - np gitarka w hawajskim stylu pod koniec... może się kojarzyć z latem :D
Jeżeli już koniecznie coś "dzisiejszego" to może lepiej było by coś od Medlocka z Clubu Tropicana :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS
ruiczyn pisze:Moja propozycja to Katerine - Ayo Technology :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=hU4eMj23Aa8
Idealny utwór na przebój stycznia 2010 :)
Co Wy tu podajecie jakieś smutasy :?: Przebój lata powinien być wesoły, energiczny i żywy z charakterystyczną "letnią" aranżacją. Marakasy, gitarka hawajska..... a w ogóle najlepiej żeby miał więcej niż 20 lat 8)

Moja propozycja na przebój lata 2009:
The Beach Boys - Kokomo (1988)
Wszystkie warunki na hit lata spełnione :D
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

W takim razie proponuje Goombay Dance Band - Sun Of Jamaica :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=deuc5lKOCno
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Od czasów Las Ketchup i O-Zone nie było chyba żadnej piosenki, która osiągnęła by latem porównywalny z tamtymi sukces na skalę europejską. W każdym kraju coś tam latem leci najczęściej, ale także i w tym roku nie wygląda na to, żeby miał wypłynąć jeden wielki przebój. Być może jakieś szanse na to ma "When Love Takes Over", ale czy wyjdzie? Zobaczymy za dwa miesiące.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MichałT

ruiczyn pisze:W takim razie proponuje Goombay Dance Band - Sun Of Jamaica :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=deuc5lKOCno
No właśnie 8) To jest to :!:
Ale wiecie co... to jest bardzo smutne, że musimy się posiłkować (przynajmniej ja) piosenkami z lat minionych wybierając letni przebój. Chyba łatwo można zauważyć, że przeboje zespołów The Beach Boys, czy też Goombay Dance Band są prawdziwymi letnimi kompozycjami. Czyż nie mam racji :?: Takich piosenek było wtedy na pęczki, a dzisiaj :?: Jakieś smutasy nadające się na hity tzw. "Zaduszek Jazzowych".....

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ludzie świetnie bawią się na tych "jazzowych Zaduszkach", nie są im do tego potrzebne oryginalne dwudziestokilkuletnie nagrania i nie zmieni tego zdanie osób, które uważają że wszystko co najlepsze już było. Muzyki jest na tyle dużo, że naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie ;) Także i dzisiaj ktoś kto chce znaleźć odpowiednie piosenki na lato nie będzie miał z tym problemu - jedynie rzecz gustu co to będzie.
Mi osobiście bliżej do Ayo Technology niż Sun Of Jamaica, bo słuchanie tego samego każdego lata było by dla mnie chyba równie denerwujące co Wham atakujący z każdej strony w grudniu. Jeśli więc dojdzie do jakiegoś głosowania to poprę utwór tegoroczny 8)
Awatar użytkownika
MichałT

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby ktoś (a może Ty :?: ) napisał coś bardziej chwytliwego od Last Christmas. Wtedy to jego piosenką będą bombardować w grudniu nasze uszy. Widocznie na dzień dzisiejszy takiej kompozycji nie ma :) Natomiast ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie jestem bombardowany czymś czego nie lubię, tylko w grudniu, ale przez cały rok - jak nie z radia czy z telewizji, to z "fury" i z "komóry". Mam wrażenie, że niedługo przebojem lata, będzie 3 minutowe nagranie z robót drogowych z takimi smaczkami aranżacyjnymi jak odgłosy młota pneumatycznego czy silnika samochodu marki Robur.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

ja tam stawiam na Crisa Cornella z piosenką Part Of Me
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

ArCrack pisze:Od czasów Las Ketchup i O-Zone nie było chyba żadnej piosenki, która osiągnęła by latem porównywalny z tamtymi sukces na skalę europejską. W każdym kraju coś tam latem leci najczęściej, ale także i w tym roku nie wygląda na to, żeby miał wypłynąć jeden wielki przebój. Być może jakieś szanse na to ma "When Love Takes Over", ale czy wyjdzie? Zobaczymy za dwa miesiące.
Jak to? A hey hi hello shauna bakera? W zeszłym roku przecież latem też osiagnęła wielki sukces i nawet została hitem lata w Polsce!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

MichałT pisze:Nic nie stoi na przeszkodzie, aby ktoś (a może Ty :?: ) napisał coś bardziej chwytliwego od Last Christmas. Wtedy to jego piosenką będą bombardować w grudniu nasze uszy. Widocznie na dzień dzisiejszy takiej kompozycji nie ma :) Natomiast ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie jestem bombardowany czymś czego nie lubię, tylko w grudniu, ale przez cały rok - jak nie z radia czy z telewizji, to z "fury" i z "komóry". Mam wrażenie, że niedługo przebojem lata, będzie 3 minutowe nagranie z robót drogowych z takimi smaczkami aranżacyjnymi jak odgłosy młota pneumatycznego czy silnika samochodu marki Robur.
Nie jestem muzykiem. Równie dobrze mógłbym Tobie powiedzieć, żebyś nagrał tego Robura i będziesz miał hit, zarobisz dużo pieniędzy i wtedy wypromujesz swoich ulubionych wykonawców ;) Nie twierdzę że Last Christmas nie jest chwytliwym utworem, natomiast denerwuje mnie granie tego samego kawałka co roku o tej samej porze. Ale, że taka wola ludu, trudno się mówi, Święta mijają i wszystko wraca do normy. Gdyby jednak każdy wychodził z założenia, że najlepsze już powstało a nowym nie dawano szansy, to Bohlen byłby doradzą inwestycyjnym a Anders nauczycielem muzyki. Ewentualnie grali by w weekendy do kotleta Let It Be.

Natomiast co do Shauna Bakera - był to niestety Maćku przebój tylko o zasięgu lokalnym, który w Europie raczej nie zaistniał :) Właśnie to o czym pisałem, w każdym kraju coś jest latem popularne, ale brakuje piosenki która zrobiła by furorę na większą skalę, jak zespoły które wymieniałem, a jeszcze wcześniej np. Macarena.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ja zawsze kiedy słyszę te piosenki mam skojarzenia z wakacjami ,mimo iż minęło już kilka lat:

http://www.youtube.com/watch?v=Di1m-cf3-ZM
http://www.youtube.com/watch?v=dbEOEt-sPeE
http://www.youtube.com/watch?v=6-pP1HBaaCg
Awatar użytkownika
MichałT

Ja nie twierdzę, że w przyszłości nie powstanie już nic wartościowego muzycznie, ale jak na razie jeżeli mam wybierać między nijakością, a czymś co było naprawdę dobre to wolę te drugie sprzed 20 lat słuchać 10 raz.
Po powstaniu Let It Be, tzn w latach 70. zaczęły rozwijać się nowe gatunki muzyczne, np disco. Problem w tym, że tworzyły się wtedy gatunki wartościowe. Melodie wciąż stały na wysokim poziomie, tylko aranże były nieco inne, tyle, że wciąż dobre :) Dzisiejsze aranżacje są jeszcze inne, jednak obiektywnie patrząc, ograniczają się one do samego beatu i "klasku". Całe bogactwo aranżacyjne po prostu zniknęło, tak jak na Sierżancie Pieprzu występowały takie instrumenty jak róg, wiolonczela, czy fagot, tak teraz wszystko ogranicza się do "keyboards and programming" ewentualnie jeszcze do gitary. Co prawda w latach 80. także mało kto używał fagotów itp, przynajmniej jednak wszystkie te dźwięki pochodziły z syntezatora. A teraz nawet tego nie ma. Teraz pierwsze skrzypce gra beat i kiepski wokal...
Przepraszam za post nie na temat.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Kuba.K.

Post autor: Kuba.K. »

Lato...kto w tym okresie, gdy świeci słońce, plaże są rozpalone do czerwoności a morze lub ocean aż błagają by do nich wejść, nie chciał by się znaleźć na Majorce czy na Ibizie. Marzenia, stają się nam bliższe gdy za oknem widzimy pogodę taką a nie inną.
Ja osobiście mam sentyment to Włoskich piosenek, tak więc i z tego kraju będzie wywodzić się moja propozycja Hitu Lata 2009. Wszyscy znamy (chyba) znany w Polsce głównie z piosenki "Felicita" duet Al Bano & Romina Power
(jeśli ktoś nie pamięta: http://www.dailymotion.pl/relevance/sea ... cita_music)
Ta piosenka i wiele, wiele innych wzbudza we mnie radość słuchania muzyki. Serdecznie ją polecam :wink:
"Felicita" była dla przypomnienia wam tego duetu. Moja propozycja na Hit Lata 2009 to piosenka niosąca ze sobą słonice, szum fal i niezapomniane wspomnienia. Wsłuchajmy się w nią a odkryjemy magię a wsłuchując się wyobrażajmy sobie najpiękniejsze miejsce na ziemi... Propozycja na Hit Lata 2009 to Al Bano & Romina Power - Acapulco
http://beenherebefore.wrzuta.pl/audio/7 ... _accapulco

P.S. Proszę was wszystkich, nie kłócimy się chociaż w tym temacie niosącym słońce, i nie uprzykrzajmy sobie życia :wink:

Pozdrawiam
Kuba.K.
Ostatnio zmieniony sob lip 11, 2009 13:31 przez Kuba.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
ODPOWIEDZ