Dieter - Der Film - Do posłuchania
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Dieter - Der Film - Do posÂłuchania
A tu link do strony gdzie można odsłuchac piosenki z nowej płyty (szukajcie w dziale download)!!!
Eurodisco.com.ua
I jak się podoba (wg. mnie typowy Blue System!!!)
Pozdrawiam!
Eurodisco.com.ua
I jak się podoba (wg. mnie typowy Blue System!!!)
Pozdrawiam!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Maro_D
Coś czuje, że są to odrzuty z płyt Blue System, tylko teraz podpisane jako Dieter Bohlen.Pkmodern pisze: I jak się podoba (wg. mnie typowy Blue System!!!)
Szczerze? Mnie tak średnio się podobają. "Bohlenki" jakieś takie przeciętne a Modern Talking...to niestety odpadek z "Universe" (liczyłem na coś z lat 80-tych lub z "Victory").
Ogólnie to słabiutko to widzę.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Mateusz vel. Kokos
troche szkoda, ze co druga piosenka to ballada..
poza tym Gasoline, Shooting Star, Bizarre Bizarre, tears may Go, How Will I Know- tu jest dużo gitarki, i I Promised You to bardzo dobre bądź dobre utwory.. jakoś nie czuje, aby to były odrzuty z albumów BS, ale na 100% bede pewien gdy wysłucham całej płytki w lepszej jakosci.
poza tym Gasoline, Shooting Star, Bizarre Bizarre, tears may Go, How Will I Know- tu jest dużo gitarki, i I Promised You to bardzo dobre bądź dobre utwory.. jakoś nie czuje, aby to były odrzuty z albumów BS, ale na 100% bede pewien gdy wysłucham całej płytki w lepszej jakosci.
-
SouledOut
Oczywiście osądzam tylko na podstawie krótkich klipów, ale....
Bizarre Bizarre - piękne, klimacik 6/10;
Don't Let Me Down - brzmi jak Steve Benson
4/10
Gasoline - śliczne, w klimacie 7/10
How Will I Know - może być, nawet, nawet 3/10
I Promised You - typical Blue System Bohlen ballad sheisse.... 0/10;
If I Were You - prototyp Goodnight Marielin...? 1/10;
Love Is Stronger - "love is stronger than the mountain"...? Co to ma znaczyć? C'mon...
1/10
Senorita - nie lubię, nienaturalne, nie przemawia do mnie 1/10;
Take Me To The Clouds - taaak, to słyszeliśmy już dziesiątki razy, typical B BS ballad sheisse... 0/10;
Tears May Go - kolejny przykład unieszczęśliwiania i odbierania resztek nadziei fanom jak ja. Sztuczne, bez życia, nuda jak smok. 0/10
The Way You Smile - nuda, ale coś tam w tym jest, 2/10
Shooting Star - o, to jest cudo. Jestem głodny tego, co jest dalej, bo refren rozwija się pięknie... 8/10
Dzięki za linki.
Bizarre Bizarre - piękne, klimacik 6/10;
Don't Let Me Down - brzmi jak Steve Benson
Gasoline - śliczne, w klimacie 7/10
How Will I Know - może być, nawet, nawet 3/10
I Promised You - typical Blue System Bohlen ballad sheisse.... 0/10;
If I Were You - prototyp Goodnight Marielin...? 1/10;
Love Is Stronger - "love is stronger than the mountain"...? Co to ma znaczyć? C'mon...
Senorita - nie lubię, nienaturalne, nie przemawia do mnie 1/10;
Take Me To The Clouds - taaak, to słyszeliśmy już dziesiątki razy, typical B BS ballad sheisse... 0/10;
Tears May Go - kolejny przykład unieszczęśliwiania i odbierania resztek nadziei fanom jak ja. Sztuczne, bez życia, nuda jak smok. 0/10
The Way You Smile - nuda, ale coś tam w tym jest, 2/10
Shooting Star - o, to jest cudo. Jestem głodny tego, co jest dalej, bo refren rozwija się pięknie... 8/10
Dzięki za linki.
-
Przemo
Trudno oceniać po urywkach, ale faktycznie te ballady wydają się znajome... Najwyraźniej w tej części swojej twórczości Dieter się już "zgrał". "Senorita" jest, jak dla mnie, dziwna. Ogólnie nie ma tu niczego powalającego (przynajmniej po tych 30-sekundówkach sądząc). Wszystko sprawia wrażenie odpadów po Blue System i S. Bensonie. Fajnie zapowiada się za to "Shooting Star". Chociaż, może to jedynie tęsknota za M.T.?
Płytę oczywiście kupię, ale nie ukrywam, że spodziewałem się czegoś lepszego. C.C.Catch śpiewała "spadki" po Modern Talking, a mimo to miały one charakter i brzmienie. Temu, co sie tutaj zapowiada do poziomu C.C. daleko...
A może to ja po prostu dziadzieję i trudno mi dogodzić?
Płytę oczywiście kupię, ale nie ukrywam, że spodziewałem się czegoś lepszego. C.C.Catch śpiewała "spadki" po Modern Talking, a mimo to miały one charakter i brzmienie. Temu, co sie tutaj zapowiada do poziomu C.C. daleko...
A może to ja po prostu dziadzieję i trudno mi dogodzić?
Przemo
- Pioetrek
- Kontakt:
Przeniosłem tutaj ponieważ fragmenty nie zostały zamieszczone na oficjalnej stronie.
Po przesłuchaniu tych fragmentów jestem zadowolony z obecności tam kawałka Take me to the clouds. Nawet jeśli to są gitary z komputera to brzmią jak prawdziwe a w związku z tym, że liczyłem na to że kiedyś usłyszę płytkę Dietera brzmiącą jak unplugged to dla mnie jest to miodzio (aczkolwiek brzmieniowo znajome i to chyba aż za bardzo).
Seniorita też mi się podoba - jest to jakieś nawiązanie do latynoskich brzmień MT (Maria, Mystery)
Pozdrawiam
Piotrek
Po przesłuchaniu tych fragmentów jestem zadowolony z obecności tam kawałka Take me to the clouds. Nawet jeśli to są gitary z komputera to brzmią jak prawdziwe a w związku z tym, że liczyłem na to że kiedyś usłyszę płytkę Dietera brzmiącą jak unplugged to dla mnie jest to miodzio (aczkolwiek brzmieniowo znajome i to chyba aż za bardzo).
Seniorita też mi się podoba - jest to jakieś nawiązanie do latynoskich brzmień MT (Maria, Mystery)
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Pioetrek
- Kontakt:
Być może tak. ArCrack chyba dziś albo jutro wraca więc niewykluczone, że temat przywróci w miejsce skąd został wyodrębniony.Jesteś nadwrażliwy!
Moim zdaniem do ogólnego dostępu na forum mogą być dostępne mp3, które zostały umieszczone na oficjalnych stronach (tak jak miało to miejsce z Indiggo).
Nie umiem odpowiedzieć czy administrator tego forum mógłby mieć problemy za prezentacje stron zawierających mp3. Ale wg mnie na takie rzeczy jest dział "Moja Muzyka".a nie podałem linka bezpośrednio do mp3 tylko do strony gdzie można znaleśc te linki. I za umieszczenie tych linków odpowiada administrator "Eurodisco Records" strony a nie administrator tego forum.
No cóż, ja zrobiłem tak jak uważałem za słuszne i zrobiłbym to raz jeszcze. Nie twierdzę, że jestem doskonały i dokonuję jedynych słusznych wyborów. Myślę jednak, że Twój głos zostanie uwzględniony przez ArCracka przy ewentualnym kolejnym wyborze p.o. moderatora. Zresztą dotyczy to wszystkich użytkowników, którym moje działania się nie spodobały.Jesteś nadwrażliwy!...Dlatego nie rozumiem tego przeniesienia.
Pozdrawiam
Piotrek
- YaQb85
- Kontakt:
No cóż ciężko coś stwierdzić po trzydziestosekundowych próbkach ale jak dla mnie jest to po prostu kolejny album Blue System wydany pod szyldem Dieter Bohlen. "Shooting Star" hmm... odnoszę wrażenie jakbym już gdzieś to słyszał, taki typowy MT 2000. Moim zdaniem za dużo ballad ale dynamiczne utwory nawet ciekawie się zapowiadają zwłaszcza "Bizzare, Bizzare" (ta "bohlenowa" gitarka w tle
) i "Gasoline" (trochę przypomina "My Bed Is Too Big"). "How Will I Know" już trochę słabsze ale ujdzie. Na pewno kupię tą płytę.
- Blue Forever
- Kontakt:
- Blue Forever
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Czyli ja powinienem zabrać tutaj głos? 
No cóż, moim skromnym zdaniem to właściwie mamy już jeden temat, w którym mówimy tej płycie. Więc niech będzie tak, że skoro już powstał i rozwinął się, to w tym będziemy jedynie komentować poszczególne nagrania, a w tamtym całą otoczkę płyty.
Natomiast co do usunięcia z głównego forum to poparłbym decyzje Pioetrka - właściwie zrobiłbym to samo i wtedy pewnie ja dostałbym po głowie
. Tym niemniej tą stronę w sumie i tak wszyscy znają, linki do niej są w tysiącu innych miejsc, więc niech temat powróci.
Tych którzy nie przesłuchali jeszcze fragmentów zapraszam na http://www.abella.de/detailanz/produkta ... rid=473414 - oficjalnie i legalnie wszystkie nagrania do przesłuchania.
Najbardziej spodobały mi się "Gasoline" (ciekawy, ciekawy klimat) oraz "How Will I Know" (ta moc
). Najmniej do gustu z tych fragmentów przypadła mi "Tears May Go" (nadawałaby sią na hymn DSDS3
). Jednak całość jest bardzo, bardzo ciekawa.
No cóż, moim skromnym zdaniem to właściwie mamy już jeden temat, w którym mówimy tej płycie. Więc niech będzie tak, że skoro już powstał i rozwinął się, to w tym będziemy jedynie komentować poszczególne nagrania, a w tamtym całą otoczkę płyty.
Natomiast co do usunięcia z głównego forum to poparłbym decyzje Pioetrka - właściwie zrobiłbym to samo i wtedy pewnie ja dostałbym po głowie
Tych którzy nie przesłuchali jeszcze fragmentów zapraszam na http://www.abella.de/detailanz/produkta ... rid=473414 - oficjalnie i legalnie wszystkie nagrania do przesłuchania.
Najbardziej spodobały mi się "Gasoline" (ciekawy, ciekawy klimat) oraz "How Will I Know" (ta moc
Jak piszesz tak cię widzą.
-
jkris
- Pioetrek
- Kontakt:
Tak się zastanawiam, kto zrobił ten background vocal w piosenkach Dietera. Na początku myślałem, że jest to wokal Bohlena potraktowany filtrem ale pozostałby wtedy w głosie efekt chrypki. Tam tego nie zauważam więc tak zacząłem się zastanawiać któż się tam udzielił. Wymyśliłem, że może to być ekipa z MT czyli Billy King, może też Christoper Leis-Bendorff (bez Nino). Macie jakiś typy kogo to tam słychać?
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Myślę, że skoro całość była produkowana w 2004 roku (tak miał wyjść ten soundtrack) to nie będzie wielkich różnic w składzie chórku w porównaniu z innymi płytami z tego okresu. Czyli ta dwójka o której piszesz, potraktowana odpowiednimi filtrami
.
Ale przekonamy się z okładki płyty![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ale przekonamy się z okładki płyty
Jak piszesz tak cię widzą.