Shooting Star MT - Jaki będzie? Wasze propozycje!

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
eMTe

Shooting Star MT - Jaki bĂŞdzie? Wasze propozycje!

Post autor: eMTe »

Witam,
Modern Talking - Shooting Star - Jak sądzicie do którego z utworów DB będzie podobny?

Czy będzie w stylu dawnego MT (może tak jak Mrs Robota?), czy też raczej coś w nowym stylu (wersja opatrzona niczym Ready For A Victory lub w nieco odmiennym stylu niczym Juliet).
A może zostanie zaprezentowany nieco odmienny rytm niczym w NFNNNN lub w Witchqueen Of Eldorado? Może to będzie zwykła ballada, a nawet może będzie perełką w rodzaju Blackbird?
Czy będzie głos TA, czy moze zaskoczenie rodem z There's Too Much Blue In Missing You !?!
No i oczywiście czy usłyszymy wszechobecne chórki kastratów :lol: !

A może po prostu to chwyt reklamowy i piosenka MT się nie ukaże na albumie.

Piszcie swoje propozycje. Jak ukaże się płytka to porównamy subiektywnie i ozłocimy tego kto był najbliżej prawdy :D !!

Na poczatek moja nieskomplikowana propozycja - nie będzie to ballada, ale również niezbyt szybki utwór. Stawiam na coś zbliżonego do ostatniego singla, a la TV Makes A Superstar.
Dodatkowo stawiam, że będzie coś (ale co?!?) inaczej z głosem (może brak chórków, Thomas raczej powinien się pojawić :wink: ).

Miłej zabawy - Pozdrawiam,
eMTe
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Modern Talking - Shooting Star...moim zdaniem będzie to piosenka bardzo dynamiczna. Z brzmienia prawdopodobnie wielki przebój, który nie ukazał się na płycie ponieważ trzy tak podobne do siebie kawałki nie mogły być na jednej płycie. Obstawiam więc coś na kształt Ready for victory czy 10 second to countdown...
...ale jeszcze bardziej prawdopodobne jest że będzie to kawałek w stylu "Superstar" z płyty Universe. Możliwe, że pierwotnie miało tam być Shooting Star ale Dieter przerobił ten numer chcąc nawiązać do programu, którego był gwiazdą.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

moim zdaniem będzie to utwór zbliżony do Superstar.. a to daltego, ze jeżeli byłby podobny do ready for... to zostałby wydany na następnej płycie, czyli na universe. Ale się nie znalazł.. wiec wydaje mi się to odrzut z universu.. i pewnie był alternatywą Superstar.. albo inngo utworu.
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Przemo

Post autor: Przemo »

Pewnie macie rację - na logikę odrzut z "Universe". Chociaż, gdybym to ja miał decydować, co wrzucić na płytę ( :D ), to wybrałbym coś w stylu "starego" MT.
Przemo
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

wg mnie będzie to.. (niestety, ale) ballada jakich wiele ;/
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Ja obstawiam na coś pomiędzy Mrs. Robota a Nothing But The Truth.
Nie będzie to piosenka z takim mocnym bitem a coś takiego. Oczywiście to tylko zabawa, bo żeby to ode mnie zależało to właśnie chciałbym taką piosnkę ala Superstar.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

od razu jak zobaczyłem tytuł pomyślałem to będzie na pewno dynamiczny utwór. Ciężko gdybać w jakim klimacie. Myślę, że Dieter nas zaskoczy. To, że utwór może być "odrzutem" z "Universe" wcale nie znaczy, że będzie klimatem zbliżony do tego albumu. Minęły trzy lata od premiery tego albumu i na pewno Dieter trochę podrasował ten kawałek na współczesną modłę.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Witam wszystkich ponownie :)
Po wysłuchaniu 30 sekundowego fragmentu tego utworu swoją stylistyką podchodzi on mi jednoznacznie pod odrzut z "Year Of The Dragon". SIB w refrenie! :D
Jak piszesz tak cię widzą.
brati

Shooting Star...jeszcze jedna kopia Don't take away my haert

Post autor: brati »

Można posłuchać też innych piosenek z Der Film na stronie eurodance....sama piosenka straszna i nijaka. Don't take away my heart był ok.
Nothing but the truth...
jkris

Post autor: jkris »

a ja uwazam ze piosenka Shooting Star jest ok- nawet bardzo ok :D
w porownaniu do tego czegos co Bohlen skomponowal dla Indiggo to arcydzielo- no i przede wszystkim jest tam glos Thomasa. natomiast czy w refrenie to SIB nie bylbym na 100% pewien- w sumie wiele osob potrafi spiewac falsetem. choc z drugiej str- piosenka powstala pewnie jakis czas temu i pewnie miala trafic na 2 singiel Universe. ale i tego byc moze wkrotce sie dowiemy.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Sam jestem bardzo ciekaw czy to z YOTD czy jednak z Universe, w tym fragmencie mamy coś z "Cosmic Girl" i "After Your Love Is Gone", stąd mój typ 8)
Awans

Post autor: Awans »

Możecie podać link do tych przygrywek ?
Kto ma prawa do tych piosenek ? Kto wie może trochę fajnych piosenek znalazło się po za listą oficialną z różnych albumów.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

http://www.abella.de/detailanz/produkta ... rid=473414
Klikasz na tytuł piosenki, i w Real Player się odtwarza.

Na każdy album nagrywa się kilka utworów więcej i skoro jeden z nich będziemy mieli na albumie DB, to znaczy że ich właścicielem jest on sam (mniej prawdopodobne) lub wytwórnia (bardziej prawdopodobne). A swoją drogą - przez to, że na albumie będzie 7 nagrań MT sam Thomas też trochę na nim zarobi ;)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

No ja mam nadzieję, że BMG wyda to i w Polsce (spojrzałem w zapowiedzi i niestety nie widzę do kwietnia tej płyty w planach). Kupowanie na aukcji za granicą (gdzie tekstu aukcji nie rozumiem) chyba jednak mnie przerasta. Szczególnie jak przy ciekawej aukcji widzę Privat auktion-keine garantie (czy jakoś tak).

Pozdrawiam

Piotrek
Ostatnio zmieniony pn lut 20, 2006 16:20 przez Pioetrek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awans

Post autor: Awans »

A Media Player już nie. Ciekawe czy tylko ja mam taki problem.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Media Player tego nie otworzy. To nie problem, po prostu trzeba ściągnąć Real Playera, większość próbek audio jest umieszczana w tym formacie, więc program przyda się na przyszłość.
ODPOWIEDZ