Co myślicie o muzyce współczesnej?
- Peter
Co myślicie o muzyce współczesnej?
Co myślicie o współczesnej muzyce?
Bo ja myślę, ze jest dość zła, ale jestem w stanie coś dla siebie znaleźć.
Bo ja myślę, ze jest dość zła, ale jestem w stanie coś dla siebie znaleźć.
- Gosia91
Re: Co myślicie o muzyce współczesnej?
Moim zdaniem jest kiepska, ale znajdą się pojedyncze piosenki, które słucham 
Sorry Little Sarah
..
- IndependentGirl
Kiepska, ale coś tam zawsze wpadnie mi w ucho
Pojedyncze utwory można uznać za naprawdę bardzo dobre.

- you're my heart
Odpowiedź numer 3.
Przecież jest TA i teraz do muzyki wraca C.C.Catch
Przecież jest TA i teraz do muzyki wraca C.C.Catch

- IndependentGirl
Dokładnieyou're my heart pisze: Przecież jest TA i teraz do muzyki wraca C.C.Catch

- Mateusz
Współcześnie tworzy bardzo wielu genialnych artystów ktorych trzeba po prostu odkryć, wyszukać, dotrzeć do ich muzyki. Słuchając radia można rzeczywiście stwierdzic że obecnie tworzy się strasznie słabe numery, jednak jeśli ktoś nie lubi jak mu się podaje na tacy bardzo nieestetyczny stek zlożony z tego co jest teraz modne, a woli "pogrzebac" troche w sklepach muzycznych na półkach innych niz "top 30" lub pobuszować troche w internecie w poszukiwaniu brzmień które nam w duszy grają, jestem pewien ze znajdzie ogromną ilosc artystów współczesnych którzy mu odpowiadają, zdziwic się czasem można że aż tak wielu ich jest.
Ostatnio zmieniony czw cze 18, 2009 20:56 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- mt09
Zależy bo nie które kawałki są świetne ale nie które to nie porozumienie więc głosuję na Jest kiepska, ale potrafię coś dla siebie znaleźć

- Gasolina91
Ja mam podobne zdanie. Nie, że jest totalnie beznadziejnaGosia91 pisze:Moim zdaniem jest kiepska, ale znajdą się pojedyncze piosenki, które słucham
Point Of No Return
- Peter
Całe szczęście, że jeszcze TA, Caro, Sandra, Kim, Kylie PSB nagrywają płyty. 
- mt09
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie jestem osobą, która szczególnie intensywnie szuka ulubionej muzyki, zadowalam się raczej tym co już znam i lubię. Nie trafia do mnie muzyka na podstawie podobieństwa - w sensie "jeśli lubisz Modern Talking to polubisz Bad Boys Blue, a jeśli lubisz Lailę to polubisz DJa Bobo". Dlatego też (co dziwi bardzo wiele osób, z którymi rozmawiam) mimo że uwielbiam twórczość Bohlena z tego okresu, nie jestem specjalnym miłośnikiem muzyki lat 80. W zasadzie to najbliższa jest mi muzyka kończącej się właśnie dekady z prostego powodu, że jest ona dla mnie tym czym dla wielu z uczestników tego forum była muzyka sprzed 20-25 lat.
Jako że najwięcej kontaktu mam z wykonawcami rodem z Niemiec, stamtąd pochodzi najwięcej muzyki której obecnie słucham. Bardzo lubię Nino De Angelo, Yvonne Catterfeld (z płyty na płytę była lepsza, uważam że nagrania Bohlena to słabsza część jej dorobku), grupy Juli, Virginia Jetzt, wybrane płyty Jeanette Biedermann, album Fady'ego Maaloufa, pojedyncze nagrania Christiny Sturmer i jeszcze paru innych wykonawców. Także trochę szwedzkich rzeczy, pierwsze płyty Roxette, część solowych nagrań Pera Gessle, pierwsze albumy Mansa Zelmerlowa i Any Johnsson. Jak widać nie jest to żaden "underground" tylko znani wykonawcy pop obecni w mediach, którzy swego czasu wyróżniając się czymś spośród dziesiątek podobnych wpadli mi w ucho i których temat potem pociągnąłem.
Nie umiem ogólnie odnieść się do współczesnej muzyki, bo jest jej część którą lubię i ta której nie lubię. Ale tak jest z każdą dekadą i obecna nie wyróżnia się tu specjalnie ani na plus ani na minus. Po prostu w niej żyję i siłą rzeczy współczesna muzyka najłatwiej do mnie trafia.
W czasach gdy mamy łatwy dostęp do internetu i serwisów pokroju last.fm, które na tacy niemal podają muzykę która potencjalnie ma szanse się spodobać, uważam krytykę dzisiejszej muzyki w stylu "zła bo zła" za pójście na łatwiznę
Jako że najwięcej kontaktu mam z wykonawcami rodem z Niemiec, stamtąd pochodzi najwięcej muzyki której obecnie słucham. Bardzo lubię Nino De Angelo, Yvonne Catterfeld (z płyty na płytę była lepsza, uważam że nagrania Bohlena to słabsza część jej dorobku), grupy Juli, Virginia Jetzt, wybrane płyty Jeanette Biedermann, album Fady'ego Maaloufa, pojedyncze nagrania Christiny Sturmer i jeszcze paru innych wykonawców. Także trochę szwedzkich rzeczy, pierwsze płyty Roxette, część solowych nagrań Pera Gessle, pierwsze albumy Mansa Zelmerlowa i Any Johnsson. Jak widać nie jest to żaden "underground" tylko znani wykonawcy pop obecni w mediach, którzy swego czasu wyróżniając się czymś spośród dziesiątek podobnych wpadli mi w ucho i których temat potem pociągnąłem.
Nie umiem ogólnie odnieść się do współczesnej muzyki, bo jest jej część którą lubię i ta której nie lubię. Ale tak jest z każdą dekadą i obecna nie wyróżnia się tu specjalnie ani na plus ani na minus. Po prostu w niej żyję i siłą rzeczy współczesna muzyka najłatwiej do mnie trafia.
W czasach gdy mamy łatwy dostęp do internetu i serwisów pokroju last.fm, które na tacy niemal podają muzykę która potencjalnie ma szanse się spodobać, uważam krytykę dzisiejszej muzyki w stylu "zła bo zła" za pójście na łatwiznę
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Normalnie mnie zaskoczyłeś tym stwierdzeniem. Ja jestem wielkim entuzjastą muzyki lat 80 tych, choć są wykonawcy których także z tej dekady nie lubię (np. BBB czy Fancy) a mimo, ze kocham new wave w wykonaniu Kim Wilde, nie trafia do mnie większość wykonawców tego gatunku muzyki, no i oczywiście lubię eurodisco i eurobeat, mimo, że w tamtych czasach byłem jeszcze bardzo młody. Takie stwierdzenie: lubię muzyke z epoki x, bo to muzyka mojej młodości nie jest chyba trafne, bo jest wielu, których w latach 80 tych nie było na świecie, a ją uwielbiają. Okres w którym się żyje chyba nie ma większego wpływu na upodobania muzyczne, choć akurat tak jest w Twoim przypadku. Muzykę współczesną lubię chyba bardziej niż 90 ties, bo poza Blue System nie działo się w tej epoce zbyt wiele ciekawego: powstało po prostu bardzo mało fajnych płyt (najlepsze moim zdaniem to Rythm of love Kylie Minogue, LWP vol. 1 George Michaela, Older Michaela i Love Moves Kim Wilde + oczywiście Alone i X - Ten). Póżniejsze płyty PSB, BS, czy Kylie albo Kim były słabsze w tych latach, a zespoły grające muzykę euro dance jakoś do mnie nie trafiały tak jak te grające euro disco. Począątek obecnej dekady był dla mnie obiecujący i obfitujący w ciekawe dokonania muzyczne, głównie moich ulubionych wykonawców. Powstawały ciekawe i szybkie kawałki, bądź popowe z dobrymi aranżacjami. Jednak mniej więcej od 2006 roku mamay coś co dla mnie jest upadkiem dobrego stylu i druga połowa dekady już jest dla mnie bardzo słaba, szczególnie w wykonaniu Bohlena, a także wykonawców będących aktualnie na topie. Nie wiem, którą połówkę obecnej dekady wolisz Arku, bo ja zdecydowanie tą pierwszą.
- MichałT
Wybrałem numerek 4., tzn "Chała, gdzie te melodie co kiedyś?" . Nie oznacza to jednak, że nie potrafię nic dla siebie znaleźć, gdyż potrafię. Spodobała mi się np płyta Marka Medlocka, Club Tropicana. Lubię także posłuchać sobie Thomasa
Dlaczego więc nie wybrałem numerku 3.
To proste. Odsetek piosenek, które mi się spodobały w latach '01 - '09 jest w zasadzie bliski zeru
Są to tylko 3 ostatnie płyty MT, niektóre spośród kompozycji Bohlena no i jakieś tam znikome wyjątki, toteż ogólnie rzecz biorąc jest to szmira, kicz i chała. Nie mogę znaleźć innych określeń. Widzę, że dużo osób pisze tutaj, że jeśli tylko się chce, można coś dla siebie znaleźć w dzisiejszej muzyce. Szukam już takich wykonawców/piosenek od kilku lat i NIC nie mogę sobie wyszukać... nawet jeśli mi się uda, jest to jedna/dwie piosenki (które i tak są siódmą wodą po obierkach
) i które posłucham sobie kilka razy i w zasadzie nigdy już do nich nie wracam. Na jeden niezły dzisiejszy utwór dzisiaj, przypada sto świetnych kompozycji z lat 80. Chodzi o to, że nie słucham byle czego i nie postępuję zgodnie z zasadą, że co się dzisiaj tworzy, to się tworzy i, że muszę sobie wybrać "najmniejsze zło" spośród zalewu tej całej szmiry. Nie muszę
Nie mam zamiaru słuchać byle czego, tylko dlatego, że jest mi to współczesne. Co z tego jak jest to do bani
Jeśli postęp w muzyce, ma polegać na tym co się dzisiaj tworzy, to ja dziękuję. Zostaje w świecie cudownych utworów sprzed kilkudziesięciu lat.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Zauważyłem, że obniżył się poziom piosenek tanecznych, bo jak porównać "On and on" Agnes Carlsson czy "Poker face" do "Lady of Ice", "Flames of love"
Najlepsze co jest w dzisiejszej muzyce to spokojne piosenki
Jem "It' s amazing"; czy cudowne piosenki Yvonne Catterfeld. 
Najlepsze co jest w dzisiejszej muzyce to spokojne piosenki
- Gasolina91
Mi ostatnio w ucho wpadła piosenka grupy Neo - You Make Me Feel Like DancingIndependentGirl pisze:Kiepska, ale coś tam zawsze wpadnie mi w ucho![]()
http://www.youtube.com/watch?v=ob23N9xtohc
Point Of No Return
- MichałT
Nic dziwnegoGasolina91 pisze:Mi ostatnio w ucho wpadła piosenka grupy Neo - You Make Me Feel Like Dancing
http://www.youtube.com/watch?v=ob23N9xtohc
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=XucbKof0HcU
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż