Kim Wilde.

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Kim Wilde.

Post autor: Peter »

Co myślicie o tej wokalistce?
Obrazek
Ona jest jedną z moich ulubionych wokalistek. Parę słów o niej i jej utworach.
Jednym z jej największych przebojów był singiel Kids in America.- dość dynamiczny, energetyczny utwór, chyba jeden z lepszych w karierze. To był rok 1981 i jej debiut. Debiut wypadł dość przyzwoicie, bo odniósł dość duży sukces na świecie, głównie w Europie, RPA i w Japonii. Kolejne single nie sa aż tak znane, ale drugi singiel Checquered love - utwór jak dla mnie dość przeciętny także odniósł sukces. produkcją płyt zajmował się w tym czasie jej brat Ricky Wilde.
Dużo ciekawszy był za to kolejny singiel zwiastujący jej następną płytę - Cambodia. Jest to nieźle zaaranżowany utwór, właściwie to typowe disco lat 80 tych. Rewelacja.
Innymi ciekawymi utworami są na pewno singiel 1986 roku - You keep me hangin' on - rewelacja, najlepszy chyba utwór w karierze, typowe disco 80 ties. Bardzo do mnie trafia jego aranż. Innymi zasługującymi na uwagę utworami Kim są moim zdaniem:
Lucky guy - ładna ballada.
View from a bridge - bardzo dobry utwór w stylu disco.
Can't get enough of your love - szybki kawałek w stylu disco o dość dobrej aranżacji.
Love in perfect harmony - to jest właściwie to: dobra melodia, aranżacja i nie przeciętnie dobry wokal. Someday - cudowna ballada, ależ przyjemnie się tego słucha.
Ostatnim numerem 1 w karierze Kim był You came - udana piosenka z 1988 roku. Najwięcej bo aż 4 numery 1 miała Kim w Danii.
Współczesne kompozycję Kim jakoś średnio do mnie trafiają i odnoszą umiarkowane sukcesy:
Anyplace, anywher, anytime (2 miejsce w Australii i 3 w Niemczech) i Perfect girl (dopiero 52 pozycja w Niemczech).
Awatar użytkownika
Peter

Re: Kim Wilde.

Kim Wilde miała w 2006 comeback z pierwszą po 11 nową płytą. Tak jak Modern Talking. Stare przeboje w nowych aranżach + parę nowych. Jak dla mnie ta płyta jest słaba, nowe piosenki do mnie nie trafiają. Wolę zdecydowanie tą Kim z lat 80 tych.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Parę piosenek fajnych, ale ogólnie jakoś nie przypadła mi do gustu jej muzyka. Z nowych podoba mi się duet z Neną.
btw
W poście masz opcję "zmień", jeśli chcesz coś dopisać, a nie pisz jedno pod drugim. No chyba, że chodzi o magiczne cyferki ilości postów na forum :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Niektóre piosenki Kim są świetne, jak Cambodia, You Keep Me Hangin' On, Never Trust a Stragner.
A najlepszy album to dla mnie słynny Close.
Awatar użytkownika
Peter

Też uwielbiam tą płytę i te piosenki co wymieniłeś, dodałbym do tego a view from the bridge i someday.
Nie przepadam za współczesną Kim, ale jak dla mnie to najlepszy głos w Europie. :wink: I bardzo się ucieszyłem jak mogłem ją zobaczyć w Sopocie.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

są świetne są te kawałki kim Wilde Never Trust a Stragner , Kids in America

Obrazek
podczas festiwalu w sobocie 2008
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Bardzo dobra wokalistka lubię jej piosenki ma taki mocny głos :)
Obrazek
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Jej głos nawet ciekawy,ale jej utwory jakoś nie wpadly mi w ucho,są po prostu dla mnie nie ciekawe i dlatego nie słucham jej w ogóle.
Jedyny utwór co mi się spodobał to utwór: "Anyplace,Anywhere,Anytime",który śpiewa w duecie z niemiecką wokalistką Neną ,a tak jak dla mnie żadna rewelacja.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
jkris

Post autor: jkris »

dla mnie Kim jest przede wszystkim piekna kobieta :oops: glos ma takze wyjatkowy i mysle, ze gdyby nagrala cos nowoczesnego, tanecznego to bez problemu wrocilaby na listy przebojow...
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:A najlepszy album to dla mnie słynny Close.
Bardzo dobra płyta właśnie ją kupiłem i to na CD!!!!!!!!!!!! Niesamowity rarytas, polecam wszystkim bo warto to mieć w swojej kolekcji.
A ja chyba najbardziej lubię 2 płytkę Kim - Select z 1982 (Takie utwory jak Take me tonight, View from a bridge, czy słynna Cambodia, coś wspaniałego) Szkoda, ze na CD jeżeli już się pojawia to w wysokich cenach.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Ja na Close to polowalem na Allegro z rok, ale w koncu kupilem w bdb stanie i dobrej cenie (ponizej 30 zl).
Oczywiscie ze mozna bylo kupic wczesniej, ale cena w stylu 60 zeta mnie nie satysfakcjonowala - nie lubie przepłacać :)
Select tez jest fajny, muszę się rozejrzeć...
Awatar użytkownika
Peter

Select jest super, to chyba najlepsza płyta Kim podobnie jak Catch as catch can, choć ta płyta komercyjnego sukcesu nie odniosła, to zarówno Select jak i CACC czy Teases and dares taniej niż za 150 plnza płytę nigdzie nie kupisz, więc na razie muszę się zadowolić dyskografia mojej kochanej Kim na mp3.
Awatar użytkownika
Peter

A jakiej płyty Kim najchętniej ostatnio słuchacie? Bo ja Teases and dares z fajnymi piosenkami: the touch, Shangri la, Suburbs of Moscow. Szkoda, że na CD taka płyta bardzo rzadko się zdarza. :/
Awatar użytkownika
Peter

Jedna z nowszych fotek:
Obrazek
Ślicznie się jeszcze trzyma, choć jej gwiazda przygasła niestety. ;)
jkris pisze:dla mnie Kim jest przede wszystkim piekna kobieta :oops: glos ma takze wyjatkowy i mysle, ze gdyby nagrala cos nowoczesnego, tanecznego to bez problemu wrocilaby na listy przebojow...
Nagrała na nowo "Cambodię" przy współpracy z Paulem Oakenfoldem, oraz z nowym producentem, dwa taneczne kawałki :arrow: "Forgive me" i "Maybe I'm crazy" ale nie wyszły niestety jako single. :? A byłaby szansa na czołowe pozycje na listach, gdyż są to świetne kawałki, a te które wyszły na singlach, a więc min. "Perfect girl" i "Together we belong" to stylistycznie britpop i sukcesu na listach nie było.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Nie znam dokładnie twórczości Kim. Ale podoba mi się piosenka Anyplace, Anywhere, Anytime w duecie z Neną. Ma bardzo fajne brzmienie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

3 pierwsze płyty to klasa, sa utrzymanew stylu new wave, 4 płyta jest już bardziej w stronę popu, mi dzisiaj najbardziej pasują płyty Another step i Close, gdyż jest to dobry pop, który nie jest wcale anachroniczny, podobnie jest z Love moves, uwielbiam ją, dalej Love is jest nudnawa i mało przebojowa, Now and Forever to płyta oceniana przez fanów Kim jako najsłabsza, choć mi się podoba - trochę soulu i dance. Never say never to covery + parę nowych piosenek.
Jakie są wasze ulubione teledyski? Bo moje:
The touch
The second time
Another step
Say you really want me
Hey mr heartache

Świeżutka fotka:
Obrazek
ODPOWIEDZ