Thomas Anders & Kasia Nova
- rut
Re: Thomas Anders & Kasia Nova
Zanim coś się nagra to spisuje się umowę . Być może potem nie łatwo się wycofać. Tak ogólnie piosenka mi się bardziej podoba od tej z Sandrą.
Pozdrawiam rut
-
alunia13
Z tym się zgadzam w 100%. Piosenka kiepska chociaż refren jako tako da się przełknąc. Thomas ciągle ma ten swój nie powtarzalny głos ale niestety, piosenki coraz gorsze. Taka jest moja opinia, smutna bo smutna ale to prawda.Atlantis pisze: Poza tym stwierdzenie, że owa Kasia to jedna z lepszych polskich wokalistek to "lekkie" nadużycie, a jeśli idzie o warunki głosowe to Dodzie może buty czyścić.
"You can win, If You want..."
- Atlantis
Zapewne będzie takim samym przebojem lata jak The Night is still young.IndependentGirl pisze: Piosenka w innych krajach jest bardzo dobrze przyjęta, tak jak napisała wcześniej Agata i to mnie cieszy. Nie ma się co dziwić, że w Polsce ciężko jest wielu ludziom osiągnąć sukces, skoro jesteśmy tacy wybredni...
Ten styl i klasa Thomasa to dla mnie bycie podtatusiałym panem w średnim wieku. Coś jak Rysio z Klanu, też sympatyczny i trudno go nie lubić.IndependentGirl pisze:Ja jestem innego zdania i uważam, że Thomas też ma styl. I klasę, której Dieterowi w niektórych przypadkach po prostu brakuje.
Ale wiem, że Ty wolisz Dietera i zdania na temat Thomasa nie zmienisz. Nie wiem tylko w czym widzisz osobowość Dietera. W tym, że jest trochę kontrowersyjny i reklamuje produkty spożywcze?
To że Dieter reklamuje margarynę nigdy nie było przeze mnie traktowane jako przejaw klasy, a przy pieniądzach które już i bez tego zarobił, nie jest to nawet objaw jej braku, a po prostu zwykły wstyd, i napisałem to przy innej okazji.
[/quote]Agata pisze: To czy muzyka Modern Talking czy Thomasa solo jest lepsza, jest kwestią gustu. „Badziewiem” ja też bym się nie zachwycała. Niektórzy krytykują Dietera za proste teksty i melodie. Wiele osób właśnie dlatego negatywnie ocenia zespół i uznaje jego twórczość za nieskomplikowaną, a nie dlatego, że Thomas występuje w „Jaka to melodia”.
A w czym twórczość Thomasa jest bardziej skomplikowana od twórczości Dietera? Album When Will I see You again to poza balladami jeden utwór w dokładnie tej samej aranżacji... Na This Time były podobne do MT chórki. A to co mamy teraz?
Przez ostatnie kilka lat wydał parę utworów na krzyż, a nowość od niego jest w sporej części kompozycją właśnie Bohlena. Jak na takiego wielkiego artystę to zajeżdża mi to wielką hipokryzją, albo lenistwem, wybierzcie sobie sami.
A co do tego nieszczęsnego programu, to pare razy, od różnych osób, które wiedzą, że jestem fanem MT musiałem wysłuchać złośliwych uwag jak to kiedyś wielka gwiazda dziś śpiewa do kotleta. Zatem ta marka jednak sporo traci.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
To Doda moze Kasi Novej buty czyścić, bo jest beztalenciem bez dobrego głosu. Kasia ma ładną barwę głosu i nic mnie nie przekona, że jest inaczej.
-
Lynn
No cóż,powiem tak ;
na pierwszy rzut ucha:-) spodobała mi się ta piosenka,bo jednak Thomcio się wczuł,mam slabość do ballad w Jego wykonaniu,no i Kacha tak nie skrzeczy jak Sandra,ale doznałam szoku gdy usłyszałam enlisz langłydż Katerinki naszej kochanej.
Zaczynam wysnuwać przypuszenia,że Thomcio celowo wybiera do duetów gorszych od siebie...tylko jaki w tym cel?
Że niby co?Ego ma nie podbudowane,czy jak?
na pierwszy rzut ucha:-) spodobała mi się ta piosenka,bo jednak Thomcio się wczuł,mam slabość do ballad w Jego wykonaniu,no i Kacha tak nie skrzeczy jak Sandra,ale doznałam szoku gdy usłyszałam enlisz langłydż Katerinki naszej kochanej.
Zaczynam wysnuwać przypuszenia,że Thomcio celowo wybiera do duetów gorszych od siebie...tylko jaki w tym cel?
Że niby co?Ego ma nie podbudowane,czy jak?
- Agata
O rety, Atlantis, to mnie rozśmieszyłeś, porównywać Thomasa do Ryśka z "Klanu"...Atlantis pisze:Coś jak Rysio z Klanu, też sympatyczny i trudno go nie lubić.
Ja z kolei mogę przytoczyć inną historię: tu co prawda chodzi o Sopot: osoba, która kiedyś nabijała się z MT, po występie Thomasa powiedziała "Ale ten "czarny z Modern Talking" zrobił niezłą furrorę". To nie jest odosobniony przypadek (można zerknąć na sondy i komentarze po festiwalu). Wydaje mi się, że to, iż wiele osób przychylniejszym okiem spojrzało na MT po Sopocie, to akurat wyłącznie zasługa Thomasa, bo przecież utwory wcześniej krytykowanego zespołu się nie zmieniły.Atlantis pisze:A co do tego nieszczęsnego programu, to pare razy, od różnych osób, które wiedzą, że jestem fanem MT musiałem wysłuchać złośliwych uwag jak to kiedyś wielka gwiazda dziś śpiewa do kotleta. Zatem ta marka jednak sporo traci.
- Prophet5
Powinieneś zrozumieć, że BRZYDKA piosenka, to nie jest to samo, co ŹLE ZAŚPIEWANA piosenka. Ta pierwsza rzeczywiście może się komuś podobać, bądź nie, ale FAŁSZ jest fałszem, niezależnie od przekonywania (mojego, czy kogoś innego). Ten duet z Kasią jest zaśpiewany ŹLE.Peter pisze:To Doda moze Kasi Novej buty czyścić, bo jest beztalenciem bez dobrego głosu. Kasia ma ładną barwę głosu i nic mnie nie przekona, że jest inaczej.
Z Dodą jest identycznie. Można nie lubić jej piosenek (ja nie cierpię), można nie lubić jej sposobu bycia (ja nie lubię), można się naśmiewać z wielu jej rzeczy, ale każdy FACHOWIEC z branży, nawet śpiewak operowy, powie zawsze to samo: Dorota umie śpiewać i śpiewa czysto. O Kasi Nova tego powiedzieć się NIE DA.
Peter, Twoimi wypowiedziami się kompromitujesz. Wypowiadasz się, jakbyś miał nie wiadomo jaką wiedzę, a na dłoni widać, że opowiadasz tylko o SWOICH UPODOBANIACH, o muzyce nie wiedząc niestety nic. Czy kiedyś chociaż grałeś na jakimś instrumencie, czy znasz nuty, czy umiesz czysto śpiewać, czy wiesz, co to tonacja? Jeśli nie, to NIE MOŻESZ wydawać tak kategorycznych sądów.
Jeśli dalej będziemy tak subiektywnie pojmować rzeczywistość, to dojdzie do tego, że KAŻDY będzie mógł absolutnie wypowiadać się na każdy temat i każdy będzie mógł być każdym. Na przykład ja dentystą. Chodź, Peter, zajmę się Twoim zębem. Wezmę od Ciebie tylko pięć złotych. Okazja, promocja, wykoszę konkurencję! Chcesz? Albo czekaj, zbuduję Ci dom, w Internecie gdziesz przeczytałem, jak się skleja ze sobą cegły.
- Atlantis
Z tym się po części zgadzam, ale po pierwsze Sopot to jednak inna bajka, a po drugie okazało się że "ten czarny" na prawdę umie śpiewać. Inna sprawa, że była to na pewno największa tam gwiazda, tzn. miał najbardziej znane utwory, ostatecznie nawet jak ktoś nie trawi MT, to zna Brother Louie. Nie mogę powiedzieć natomiast, że same utwory się nie zmieniły, bo przecież ich aranżacje było po prostu koszmarne, uratowało je tylko to, że Tom tak, a nie inaczej śpiewa. Ale ten wspaniały głos to niestety za mało.Agata pisze: Ja z kolei mogę przytoczyć inną historię: tu co prawda chodzi o Sopot: osoba, która kiedyś nabijała się z MT, po występie Thomasa powiedziała "Ale ten "czarny z Modern Talking" zrobił niezłą furrorę". To nie jest odosobniony przypadek (można zerknąć na sondy i komentarze po festiwalu). Wydaje mi się, że to, iż wiele osób przychylniejszym okiem spojrzało na MT po Sopocie, to akurat wyłącznie zasługa Thomasa, bo przecież utwory wcześniej krytykowanego zespołu się nie zmieniły.
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 20:29 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
-
Martin1987
A co do poprzednich wypowiedzi Prophet5 (bo nie było mnie)
Jak to z tym FAKTEM? Skoro to wydarzenie to jest oni jakie jest,a opinia ludzi może być obiektywna lub subiektywna. Jak to fakt może byc obiektywny?
Jak w muzyce jest zło i dobro to niech będzie przykład i w motoryzacji - jak podjedzie na przystanek autobus który ci sie nie podoba z wyglądu całkowicie to nie wsiądziesz do niego?
Wynikałoby z twoich wypowiedzi że nie. Bo np firma jest tandetna,kijowy wygląd - no samo zło jak mogą takie autobusy jezdzić i blokować rynek porządnym firmom a już nie mowie żeby do niego wsiąść - hańba. a chodzi mi o rozgraniczenie tego "zła" i "zła".
Chodzisz do szkoły po to żeby sie uczyć. Jeden ma piątki drugi siedzi w klasie 3 lata - to zło które trzeba eliminować?
Ale do tematu - niech ci sie nie podoba glos Kasi,nie miałem zamiaru cie przekonywać do niej,dla mnie też jej śpiew nie jest ideałem,są artyści których mi głos bardziej odpowiada. Ale nie czuje też całkowitej odrazy z jej powodu. Nie odbierałem naszego dialogu jako "awantury" (co niektórzy tu sugerowali) i nie bede sie wciągał w tego typu rzeczy
Jak to z tym FAKTEM? Skoro to wydarzenie to jest oni jakie jest,a opinia ludzi może być obiektywna lub subiektywna. Jak to fakt może byc obiektywny?
Jak w muzyce jest zło i dobro to niech będzie przykład i w motoryzacji - jak podjedzie na przystanek autobus który ci sie nie podoba z wyglądu całkowicie to nie wsiądziesz do niego?
Wynikałoby z twoich wypowiedzi że nie. Bo np firma jest tandetna,kijowy wygląd - no samo zło jak mogą takie autobusy jezdzić i blokować rynek porządnym firmom a już nie mowie żeby do niego wsiąść - hańba. a chodzi mi o rozgraniczenie tego "zła" i "zła".
Chodzisz do szkoły po to żeby sie uczyć. Jeden ma piątki drugi siedzi w klasie 3 lata - to zło które trzeba eliminować?
Ale do tematu - niech ci sie nie podoba glos Kasi,nie miałem zamiaru cie przekonywać do niej,dla mnie też jej śpiew nie jest ideałem,są artyści których mi głos bardziej odpowiada. Ale nie czuje też całkowitej odrazy z jej powodu. Nie odbierałem naszego dialogu jako "awantury" (co niektórzy tu sugerowali) i nie bede sie wciągał w tego typu rzeczy
- Peter
@ Prophet5 wiedz, ze ja o muzyce wiem całkiem sporo i potrafię całkiem obiektywnie na nią spojrzec, dostrzegam fałszowanie Kasi, śpiewa też troszkę za nisko, ale przy całej porażce jakią jest dzisiejsza polska scena muzyczna, ona mi się wydaje kimś wartym słuchania. 
- lollo3
Spoko,mnie się podoba.
Zawsze twierdziłem że Thomas nie ma głosu do śpiewania w duecie(chodzi o to że ma barwę głosy ,która rzadko się pokryw z innym głosem).A ta piosenka jakoś im wyszła,pomijając pierwszą zwrotkę Kasi.
Zawsze twierdziłem że Thomas nie ma głosu do śpiewania w duecie(chodzi o to że ma barwę głosy ,która rzadko się pokryw z innym głosem).A ta piosenka jakoś im wyszła,pomijając pierwszą zwrotkę Kasi.

- phantomas
- Kontakt:
Czy ma to jakiekolwiek znaczenie dla zespołu który nie istnieje od ładnych paru lat i nie nagra już żadnej płyty?Wydaje mi się, że to, iż wiele osób przychylniejszym okiem spojrzało na MT po Sopocie, to akurat wyłącznie zasługa Thomasa, bo przecież utwory wcześniej krytykowanego zespołu się nie zmieniły.
A przecież skoro pan Thomas nie wykonuje na koncertach tych nowych, fantastycznych utworów to nawet nikt nie ma szansy ich poznać. Może się ich wstydzi?
Thomas nie wybiera. Przychodzi do studia, gdzie podtykają mu kartkę z piosenką i jak widać na teledysku fantastyczne, dobrze rokujące (w rozmiarze) gwiazdy(?) piosenki(?).Zaczynam wysnuwać przypuszenia,że Thomcio celowo wybiera do duetów gorszych od siebie...tylko jaki w tym cel?
On śpiewa utwór, sprawdza saldo na koncie i wychodzi. I tyle jest roli pana Thomasa w tym co robi.
A durni fani podniecają się byle badziewiem w jego wykonaniu, bo przecież przyjedzie niedługo do Polski i będzie opowiadał jak to się kiedyś zaczęło i jak wszystkich kocha. I będzie szum na forum jaki to ten Thomas cudowny, tylko mu się trochę przytyło, ale ogólne to śliczniusi i mniam mniam.
Dałbym dużo kasy żeby zobaczyć minę Bohlena po przesłuchaniu tego czegoś. Bo słyszeć to już pewnie słyszał.
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 20:53 przez ArCrack, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Użytkownik otrzymał ostrzeżenie
Powód: Użytkownik otrzymał ostrzeżenie
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- IndependentGirl
Mógłbyś nie obrażać fanów Thomasa? Nie o to chyba chodzi na tym forum, żeby się wzajemnie obrażać...phantomas pisze: A durni fani podniecają się byle badziewiem w jego wykonaniu.

- phantomas
- Kontakt:
Zapomniałem, że Wielcy Fani są wyjątkowo wrażliwi na krytykę swoją i swoich idoli. Najmocniej przepraszam 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Agata
Ma znaczenie dla fanów MT, którym może być przykro, gdy krytykuje się ich ulubiony zespół.phantomas pisze:Czy ma to jakiekolwiek znaczenie dla zespołu który nie istnieje od ładnych paru lat i nie nagra już żadnej płyty?Wydaje mi się, że to, iż wiele osób przychylniejszym okiem spojrzało na MT po Sopocie, to akurat wyłącznie zasługa Thomasa, bo przecież utwory wcześniej krytykowanego zespołu się nie zmieniły.
Wykonuje i to nawet te najnowsze („Good Karma”, „TNISY” bez Sandry). A w Sopocie nie śpiewał swoich utworów, bo koncert dotyczył muzyki lat 80.phantomas pisze:A przecież skoro pan Thomas nie wykonuje na koncertach tych nowych, fantastycznych utworów to nawet nikt nie ma szansy ich poznać. Może się ich wstydzi?![]()
- Prophet5
To łatwe, fakt jest czymś, co się stwierdza, jest zatem obiektywny (jest zdarzeniem, aksjomatem naukowym, historią itp.). Opinie są subiektywne, gdyż są relatywnie filtrowanym sądem każdego człowieka.Martin1987 pisze:A co do poprzednich wypowiedzi Prophet5 (bo nie było mnie)
Przykład:
fakty: nagrano piosenkę, piosenka ma fałszujący wokal;
opinie: bardzo mi się podoba ten utwór, bardzo mi się nie podoba itp.
Wam się to strasznie myli i ciągle mieszacie te dwie sprawy! Powiem więcej, zdrowa byłaby sytuacja, gdyby ktoś tu powiedział: "utwór mi się nawet podoba, ale wiem, że jest tam ewidentny fałsz." Tymczasem większość Was idzie w zaparte i przy tym jest bezgranicznie zachwycona, uznając, że to wszystko tylko kwestia gustu, a "kto myśli inaczej, nie lubi Thomasa i Kasi".
Nie wsiądę, na szczęscie mam jeszcze wybór. Są inne autobusy, samochody, rowery.Martin1987 pisze:Jak w muzyce jest zło i dobro to niech będzie przykład i w motoryzacji - jak podjedzie na przystanek autobus który ci sie nie podoba z wyglądu całkowicie to nie wsiądziesz do niego?
Nie, eliminować nie, ale pomagać. Lecz trzeba też powiedzieć wprost: "źle się uczysz" i zabrać się do roboty, a nie wmawiać takiemu, że "jesteś równy profesorowi akademickiemu, bo w końcu wszystko jest względne i Twoja niewiedza podoba mi się tak samo, jak geniusz Einsteina. Albo nawet bardziej, bo jesteś długonogą blondynką."Martin1987 pisze:Chodzisz do szkoły po to żeby sie uczyć. Jeden ma piątki drugi siedzi w klasie 3 lata - to zło które trzeba eliminować? [...]