Gangster Love

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Pointrox

Gangster Love

Post autor: Pointrox »

Co sądzicie o tej piosence?
Dla mnie jest ona świetna, Dieter pokazuje chociaż, że ma głos do śpiewania, a nie tylko chrypania.
Podoba mi się zwłaszcza mocny refren - gdy tylko usłyszę "Oh, you're killing me with gangster love" to aż ciarki przechodzą po plecach :D

A tutaj występ w Sopocie '89:
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Gangster Love

Post autor: Atlantis »

z perspektywy czasu uważam Walking on a Rainbow za najlepszą płytę BS i jedną z najlepszych w dorobku Bohlena w ogóle. Nagranie jest niezwykle klimatyczne, zwłaszcza słuchane nocą na słuchawkach, absolutna czołówka albumu, choć nieznacznie bo większość utworów jest tam po prostu bardzo dobra. Ja jednak od wyżej wymienionego nagrania wolę G.T.O.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Własnie skończyłem ósmą klasę podstawówki kiedy ten koncert leciał w TV, wakacje, Blue System to były emocje:) Przypomniałem sobie,że nosiłem spodnie tzw. PODARCIUCHY na kolanach i nie tylko , sam też wyciarałem je pumeksem i nozyczkami rozszarpywalem, dodatkowo wszędzie zamięściłem tyluły nagrań z tego albumu a!!! i jeszcze buty wzorowane na bohlena takie z węzełkami i plecionka na przodzie oczywiście białe, czysty OBŁĘD. Zakładałem tez koszulke bez rękawków a na nim namalowane logo BS:) Łza sie kręci całe 20 lat temu...Uwielbiam ne kawałki zwłaszcza sluchając nocą Love me more i pierwsza szkolna miłość , czego trzeba więcej?
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Piosenka genialna. Uwielbiam ją. Refren jest wspaniały. Zwrotki teżsą fajne ale kocham tą piosenkę za refren - cały Dieter :wink:
Point Of No Return
tadeus

Post autor: tadeus »

Ja również uwielbiam tę piosenkę. W tamtym okresie działalności czuło się coś takiego, że jest Dieter i jego muza a podobne utwory innych wykonawców w tym stylu jedynie przypominały twórczość Dietera. To niestety zmieniło się na późniejszych albumach BS, gdzie Dieter bezsensownie gonił za szlagierami z list przebojów i namiętnie kopiował dokonania "gwiazdek" :( Właśnie ta oryginalność i świeżość "Walking on a rainbow" były czymś fascynującym, ujmował mnie klimat tych nagrań, były one niepowtarzalne:) Zarówno cały album jak i poszczególne utwory były perełkami:)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Klasyka !
Cały album ma wręcz niesamowity klimat.
To nie jest jakiś zlepek 8 piosenek.
A sama piosenka - jedna z najlepszych na tej płycie.
Aż się wierzyć nie chce, że nie wyszła na singlu.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Ja również uwielbiam tę piosenkę jest świetna wykonana przez Dietera z albumu "Walking on a rainbow" i jeszcze She's A Lady ,
Sorry Little Sarah .
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

Jedna z ulubionych piosenek z Walking on a rainbow obok Sorry Little Sarah ;)
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Ja wolę SLS i She's A Lady ale Gangster Love też jest świetne.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Niesamowita jest, ma świetny wstęp i wspaniałą melodie, dla mnie obok Sorry little Sarah i She's a lady najchętniej słuchana piosenka z mojego ulubionego albumu. ;)
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

ehhh to jest magia Bohlena mam niezłe ciary jak słucham takie same jak przy słuchaniu This Old Town
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Szkada ze nie ma do tej piosenki teledysku...
Point Of No Return
adam-jakubczyk

Post autor: adam-jakubczyk »

Pointrox pisze:Co sądzicie o tej piosence?
Dla mnie jest ona świetna, Dieter pokazuje chociaż, że ma głos do śpiewania, a nie tylko chrypania.
Podoba mi się zwłaszcza mocny refren - gdy tylko usłyszę "Oh, you're killing me with gangster love" to aż ciarki przechodzą po plecach :D

A tutaj występ w Sopocie '89:

ja też mam ciarki,i jest to może najlepsza piosenka bo jako pierwszą usłyszałem po rozpadzie MT i zauroczyl mnie całą twoczością aż do dzisiaj mam świra....
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Genialne,genialne i jeszcze raz genialne...prawdziwa magia Dietera...co za siła,energia i polot...cudowna melodia...cudowna aranżacja...cudowny Didi...Gangster love to arcydzieło.
dxs

Post autor: dxs »

Witam jestem tu taj nowy i tak samo myślę że jest genialne i super.
martroj

Post autor: martroj »

Jeden z najlepszych kawałków Blue System, zresztą jak cała płyta, taki trochę inny Bohlen niż za czasów MT.
ODPOWIEDZ