Thomas Anders 2009 - charyzma czy...?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Lynn

Re: Thomas Anders 2009 - charyzma czy...?

Post autor: Lynn »

Thomas nie musi fikać po scenie jak pajac.
Ma swoj wiek i prawo do bycia stateczniejszym.
Jeżeli chodzi o Jaggera lub np.Jacksona,to jedyne co odrożnia ich od trupa to wlaśnie ta ich skoczność ,bo facjaty to maję fatalne.
Strach się bać-Szczególnie nocą.
Koncert gra facet na żywo i ma nadal świetny głos.
Wkurza mnie że przytył,ale przynajmnie jest przez to naturalniejszy.
Między innymi dlatego Go lubię i szanuję , bo NIKOGO NIE UDAJE I JEST NATURALNY!
Lubi gotować i jeść jak ja! :D

sorry za wielkie litery w texcie!
szyszka

Post autor: szyszka »

No, no ostro było wcześniej.
A ja myślę ,że te ekscytacje nie są potrzebne. Nie zapominajmy , że każdy ma prowo robić to co chce i gdzie chce. Thomas też.

Ja też bym wolała, żeby miał koncert np. w Sali Kongersowej, albo na Torwarze i żeby ściany się trzesły od aplazów a ludzie w nocy stali po bilety na jego koncert.
A jeśli chodzi o Fan Party, każdy kto tam był powie, że było super.

pozdrawiam i zalecam relanium
Awans

Post autor: Awans »

Znacie pewnie to wykonanie
http://www.youtube.com/watch?v=rNIick89 ... re=related
na poziomie kapeli weselnej nad ranem

Ale ten koleś z gitara robi niezłe wrażenie.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Nawet dobre prawie jak oryginał
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Dobre, facet ma nawet fajny głos, tylko nie widzę bezpośrednio powiązania do tematu :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Z jednej strony miło jest zobaczyć Thomasa czy Dietera w polskich mediach, z drugiej ile można słuchać tego samego? Te wersje piosenek znamy od 11 lat, a zdaje się że to wykonanie BL parę miesięcy temu już poszło. Wiadomym jest, że gdyby w tym programie była kategoria "Thomas Anders", to uczestnik nie odgadł by piosenki nawet gdyby podpowiedzieć mu połowę tytułu. Nie jest to oczywiście żaden zarzut pod adresem Thomasa, promuje się jak umie i tam, gdzie może. Po prostu czasy wielkiej sławy minęły.
Dokładnie Arku. Ilez można słuchać tego samego, chciałbym żeby TA przyjeżdżał do polski z solowym repertuarem, a już nie z piosenkami MT. Ale raacja, bo jak by była piosenka TA, to nkikt by tego nie odgadł.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Modern Talking są LEGENDĄ i nikt tego nie podważy, a te Wasze wywody ,że spiewa tak czy inaczej to wkladam do śmieci. Żenujące ,że tak to widzicie. A niby co ma Thomas spiewąć?to jest jego sens zycia jak sam powiedział gdyby nie YMHYMS nikt by go nie znał i nie było by przez tyle lat z nami. Dzięki tej muzyce NOWEJ I NOWOCZESNEJ w latach 80' zrobili furorę na skalę światową i na każdym kontynecie są znami. Chyba już pozapominaliście ile dalibyście żeby zobaczeć MT na żywo w 80' latach a teraz narzekacie, że w końcu jest tak blisko i robi to dla nas. Powinnismy być dumni,że mamy takich idoli. co moga powiedzieć albo co będą wspominać osoby którzy słuchają terażniejszej muzyki, zespołów, czy za 25 lat będą cieszyć się przybyciem do Polski- wątpię. A dla mnie to Thomas może i 1000 razy śpiewać Cherry Cherry Lady ,zawsze towarzyszy mi zachwyt i magia tej muzyki.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Wszyscy mają żal, że Thomas nie jest rozpoznawany jako solowy wokalista tylko jako członek Modern Talking. I fakt, jest to smutne. Ale weźmy to z innej perspektywy. Czy gdyby ktoś zaprosił na scenę w Polsce Dietera Bohlena, nie wspominając tego, że był członkiem Modern Talking, to wielu wiedziałoby o kogo chodzi? Zapewne nie...
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Starsi by wiedzieli :wink: a młodzi pewnie mogą go kojarzyć z DSDS
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

IndependentGirl pisze:. Czy gdyby ktoś zaprosił na scenę w Polsce Dietera Bohlena, nie wspominając tego, że był członkiem Modern Talking, to wielu wiedziałoby o kogo chodzi? Zapewne nie...
To prawda tylko kto znał M.T :lol:
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Jak to kto znał MT ?
Obrazek
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Chodziło chyba o to, że Dietera znałby tylko ten, kto naprawdę dogłębnie interesował się zespołem MT.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

IndependentGirl pisze:Chodziło chyba o to, że Dietera znałby tylko ten, kto naprawdę dogłębnie interesował się zespołem MT.
Zgadza się
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

IndependentGirl pisze:Czy gdyby ktoś zaprosił na scenę w Polsce Dietera Bohlena, nie wspominając tego, że był członkiem Modern Talking, to wielu wiedziałoby o kogo chodzi? Zapewne nie...
Tyle, że Dieter nie ma takich ambicji żeby robić podczas koncertów za Modern Talking ;) Od pewnego czasu konsekwentnie buduje markę "Dieter Bohlen" ograniczając się tylko do Niemiec i nie widać po nim zainteresowania karierą solową, co chyba nie dziwi przy jego możliwościach głosowych i ciepłej posadce w RTL.
Od rozpadu zespołu pojawił się na scenie tylko raz ze starymi piosenkami Blue System i mixem chórków Modern Talking - ale nawet wtedy na plakatach pojawiło się jego nazwisko, o MT nie wspominano. No a na plakatach reklamujących Thomasa "Modern Talking" jest wyraźniejsze niż jego nazwisko. A było to przecież w tej samej Moskwie... ;)
http://www.bild.de/BILD/unterhaltung/le ... video.html
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Ale Wy bzdety wypisujecie. Byłem na koncercie Bohlena w Katowicach i nie widziałem napisu "gitarzysta Modern Talking", tylko Dieter Bohlen&Blue System :)
Wasze idealizowanie Thomasa jako wokalisty i człowieka przechodzi moje pojęcie :)
Jak dla mnie on buduje swój wizerunek jako ciepłego tatuśka co go tylko przytulać. Już chyba wolę pana Bohlena, przynajmniej nie udaje, że jest milusi i kochany :lol:
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Ten temat chyba do końca pozostanie kontrowersyjny :wink:
Na swoją obronę dodam, że chodziło mi czysto teoretycznie o przedstawienie któregoś z nich publicznie. Gdyby Dietera czy Thomasa przedstawiono np. w Polsce jako solowych działaczy, to nie wszyscy wiedzieliby o kogo chodzi. Oboje bowiem znani byli jako Modern Talking i to w zespole osiągali szczyty.
Nie twierdzę, że Dieter nie buduje marki "Dieter Bohlen" ani, że na koncercie reklamuje się jako "gitarzysta MT". Wielki plus dla niego za to, że robi tak, a nie inaczej.
Nie wiem dlaczego w Moskwie na tym plakacie napis Modern Talking był 10-krotnie większy od napisu Thomas Anders. Przecież Rosja to kraj, gdzie Thomas jest chyba najbardziej popularny (poza Niemcami). A w ogóle kto się zajmuje takimi plakatami?
Nie wypowiem się już w kwestii kto kogo udaje, bo to bez sensu. Każdy, kto woli Dietera będzie o nim mówił lepiej niż o Thomasie i na odwrót.
To chyba narazie tyle... :wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ