Silent circle

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Silent circle

Post autor: Peter »

Co myślicie o tej grupie? Ja bardzo lubię pierwszą płytę No.1 a moja ulubiona piosenka to Touch in the nigt, pamiętajmy jednak o Stop the rain tonight i innych. Później ktoś zastąpił Axela by ten mógł się skoncentrować na pracy w studio, później zaliczyli nie udany comeback w innym stylu. Ktoś wie więcej? Axel to wybitna postać współpracował min. z Dj Bobo, MT czy Sandrą.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Silent circle

Post autor: Gasolina91 »

Zespół bardzo fajny italo disco. :wink:
Moje ulubione piosenki to Touch In The Night i Moonlight Affair
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Oj nie. Italo disco to muzycy mający coś wspólnego z italią jak Savage czy po części Sabrina Salerno, choć ona miała także brytyjskich producentów jednak piosenki z Cacchetto to typowe italo disco. Też lubię Moonlight affair.
Awatar użytkownika
Matys

Post autor: Matys »

Nie no fajny zespół....Touch In The Night....budząca grozę piosenka:) hehe tak mój kolega mówił:)
Awatar użytkownika
Peter

Budzący grozę jest ten Twój Arnie... A co do zespołu to może ktoś coś wie o jego członkach i o Breitungu? Wiem, ze Breitung kiedyś produkował Andersa, jeszcze przed Bohlenem.
sova

Post autor: sova »

Peter pisze:Budzący grozę jest ten Twój Arnie...
Chyba raczek Sylwek a nie Arnie :D
Peter pisze: A co do zespołu to może ktoś coś wie o jego członkach i o Breitungu? Wiem, ze Breitung kiedyś produkował Andersa, jeszcze przed Bohlenem.
Breitung napisał dla Andresa piosenkę "Ich will nicht dein Lieben" - to było bodajże w 1982 roku.
Obok Silent Cirlce głównie zajmował się produkcją dla takich wykonawców jak Michael Bedford, Cliff Turner czy Joy Peters. Polecam płytkę "The best projects of Axel Breitung" na której można posłuchać najlepszych kawałków jego autorstwa.

Co do pozostałych członków zespołu SC to byli to:
Jo Jo Tyson (Martin Tychsen) - wokalista zespołu
CC Behrens (Juergen Behrens) - niby perkusista, ale trudno mówić o perkusiście w zespole, który wszystkie beaty generował przy pomocy automatów :D
jkris

Post autor: jkris »

polecam wszystkim ta piosenke. ma przesliczny refren. szkoda tylko, ze jest tak strasznie wolna... a moze jakis spec postaralby sie troszeczke ja przyspieszyc ale tak aby uniknac znieksztalcenia wokalu?
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Nie ma co gadać - super zespół, choć bardzo niedoceniany i na dodatek odkryty przeze mnie dopiero w roku 91 ubiegłego stulecia :wink: Potem musiały minąć długie lata, zanim mogłem doświadczyć możliwości zobaczenia ich "w akcji" (nie przypuszczam aby gościli w TVP w latach 80-tych).
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A moje ulubione utwory tej grupy to:
Touch In The Night,Moonlight Affair,Love Is Just A World In My Life,Dream,For You,Man Is Comming.Every Move Every Touch,Give Me Time.
talk talk

Post autor: talk talk »

Tak, też się zgadzam z opiniami, też lubię ten zespół - Moonlight affair rządzi, Touch in the night w wersji long również głośniki przenosi :D
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Fenomenalny zespół. Legenda muzyki eurodisco.Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałem Touch in the night,było to latem 87 roku.Z miejsca kupiłem wtedy ich kasetę.Każdy utwór z ich debiutanckiej płyty jest wspaniały.Oczywiśćie główna w tym zasługa genialnego Axela Breitunga.W 89 roku tuż przed rozpadem wydali cudowny singiel What a shame http://w381.wrzuta.pl/audio/9c81qvYtDHb ... _edit_1989 W latach 90 wydali jeszcze dwa,dobre albumy. Co tu więcej pisać,po prostu radzę wszystkim miłośnikom wspaniałych dyskotekowych brzmień zagłębić się w dyskografię tej kultowej formacji ( nie zapomnijcie o długich i instrumentalnych wersjach).
Awatar użytkownika
Peter

sova pisze:
Peter pisze:Budzący grozę jest ten Twój Arnie...
Chyba raczek Sylwek a nie Arnie :D
Peter pisze: A co do zespołu to może ktoś coś wie o jego członkach i o Breitungu? Wiem, ze Breitung kiedyś produkował Andersa, jeszcze przed Bohlenem.
Breitung napisał dla Andresa piosenkę "Ich will nicht dein Lieben" - to było bodajże w 1982 roku.
Obok Silent Cirlce głównie zajmował się produkcją dla takich wykonawców jak Michael Bedford, Cliff Turner czy Joy Peters. Polecam płytkę "The best projects of Axel Breitung" na której można posłuchać najlepszych kawałków jego autorstwa.

Co do pozostałych członków zespołu SC to byli to:
Jo Jo Tyson (Martin Tychsen) - wokalista zespołu
CC Behrens (Juergen Behrens) - niby perkusista, ale trudno mówić o perkusiście w zespole, który wszystkie beaty generował przy pomocy automatów :D
Dzięki Sova, płyta Breitunga świetna, nie wiedziałem, że Michael Bedford to jego podopieczny, znałem jego piosenki i lubiłem. Szkoda, że Breitung się wypalil, jego ostatnią udaną kompozycją jest "Night to remember", nie podoba mi się za to piosenka Sandry "Never before'. Własciwie SC to taka alternatywa dla MT, tylko szkoda, że nie grają dzisiaj...
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

Super grupa :D !!!!!
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Uważam, że Silent Circle to całkiem dobra grupa. Aranże są bardzo dobre, szkoda tylko, że większość melodii jest średnia. Na uwagę moim zdaniem zasługują przede wszystkim utwory współtworzone przez niejakiego Gerda Grabowskiego, tzn Dreams i Give Me Time. Są naprawde bardzo melodyjne i świetnie zaaranżowane :D Podoba mi się również Love Is Just A Word, szczególnie Reggae Version :) Pozostałe (jak już wcześniej wspomniałem) mają bardzo dobre aranże, ale melodie takie sobie.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
art_system

Silent Circle

Post autor: art_system »

Silent Circle Stop The Rain In The Night & Touch In The Night
http://www.youtube.com/watch?v=OW4CHRe6 ... re=related
Właśnie trafiłem na ten stary zespół. Fajne brzmienie lat 80. Panowie wracają na scenę, może coś nowego nagrają. Najlepszy jest perkusista wymiata jak szalony, aż miło:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Marcin87

Re: Silent Circle

Post autor: Marcin87 »

Znam ten zespół, ale jakoś nigdy nie przyciągały mnie ich piosenki. Dla mnie nie mają tego czegoś, co przy innych zespołach zwracało moją uwagę; na przykład bardzo lubię Bad Boys Blue, Fancy, Sandrę, Secret Service, ale ta grupa ma według mnie takie "nijakie piosenki".
Obrazek
ODPOWIEDZ