Mamacita
-
jkris
Re: Mamacita
nie wiem czy jest sens mowic, ze ktos jest dobrym wokalista, a jesli inni uwazaja, ze tak nie jest to znaczy ze sa glupi, glusi czy beznadziejni. kazdy ma prawo do swojej opinii i chyba nalezy to szanowac.
ja Medlocka nie lubie, bo nie podoba mi sie jego glos, slaby angielski, a przede wszystkim wtorne i nudne piosenki (w 90%)...
ale mimo wszystko nie zaprzeczam, ze spiewa poprawnie i moze sie komus podobac- i pewnie tak jest skoro ludzie kupuja jego plyty.
ja Medlocka nie lubie, bo nie podoba mi sie jego glos, slaby angielski, a przede wszystkim wtorne i nudne piosenki (w 90%)...
ale mimo wszystko nie zaprzeczam, ze spiewa poprawnie i moze sie komus podobac- i pewnie tak jest skoro ludzie kupuja jego plyty.
- phantomas
- Kontakt:
jest jakiś taki -przepraszam za wyrażenie-spedalony,ale to moja prywatna decyzja
i między innymi z tego powodu że jest gejem to nigdy w życiu nie kupie jego płyty
A czy to będzie też na Polskiej vivie bo chciałbym się pośmiać
Mark śpiewa jak fałszujacy grajek i jakieś ma pedalskie ruchy, czy ta piosenka ma być jakąś propagandą?
Ale czego się spodziewać po Bohlenie był i jest pazerny na kase 1 utworek na lato starczy ha ha a reszta płyty będzie przeciętna:(
TAKIE komentarze uważam za beznadziejne, a są to tylko z tego tematu. Nie bronię nikomu krytykować wokalu, czy osoby, ale można robić to w kulturalny sposób.Najlepsze "Heart To Heart" było by wtedy, jakbyśmy zamiast przepitego głosu Medlocka słyszeli Nino De Angelo
I na pewnym poziomie, bo niektórzy wypisujący te bzdury nawet nie rozumieją sensu słów których używają, a biorą się za krytykowanie innych.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
jkris
to akurat nie moje cytaty, a ja pisalem w obronie, ze sie tak wyraze wlasnej. inna sprawa, ze to co osobna cytowana przez Ciebie napisala ma takze ogromny wplyw na postrzeganie danego artysty. ja osobiscie z podobnych wzgledow mam alergie na Madonne- mimo, ze czesc jej piosenek lubie.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Mamacita zostaje na drugi tydzień na pozycji 2 w Niemczech - sympatycznie, bo z reguły po niezłym wejściu na listę singiel zaczynał od razu pikowanie w dolne rejony pierwszej dziesiątki.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Tomolo
I mamy polski akcent, tradycyjnie już na liście przebojów HitPlaneta w Muzycznym Radiu z Jeleniej Góry...
Mamacita dziś na miejscu 18, wczoraj była pozycja 17, więc potrzebna chyba pomoc, zachęcam do głosowania: http://muzyczneradio.idl.pl/?a=audycje& ... =ladowanie , wystarczy kliknąć na Medlocka i wysłać maila. Czy bardziej czy mniej się podoba chyba przyjemnie się robi na duszy kiedy przebój Dietera jest wysoko na listach przebojów!?
Mi osobiście Mamacita podoba sie lepiej niż ubiegłoroczne Summer Love.
Mamacita dziś na miejscu 18, wczoraj była pozycja 17, więc potrzebna chyba pomoc, zachęcam do głosowania: http://muzyczneradio.idl.pl/?a=audycje& ... =ladowanie , wystarczy kliknąć na Medlocka i wysłać maila. Czy bardziej czy mniej się podoba chyba przyjemnie się robi na duszy kiedy przebój Dietera jest wysoko na listach przebojów!?
Mi osobiście Mamacita podoba sie lepiej niż ubiegłoroczne Summer Love.
- Gasolina91
- Peter
Narzekacie na video TNISY a coś się takiego ciekawego dzieje w Mamacicie? Ja nie zauważyłem nic poza tym, że kręcą tyłkami. A piosenka słabiutka.
- Gasolina91
- Peter
Ale to jest tak jak Arek napisał: stacje telewizyjne promują gnioty i dobre piosenki nie mają szansy się przebić. 
-
radek
Myśle że Mamacita to utworek całkiem całkiem... lekki łatwy i przyjemny a do tego na listach przebojów radzi sobie całkiem przyzwoicie. chociażby w Niemczech z 4 tygodni które przebywa na liscie 3*2 pozycja 1*3... także okreslenie słabiutka wydaje sie nie na miejscu. bo cóz trzeba by było napisac o duecie Andersa z Sandrą....
- Peter
No dobrze, ale powiedz czemu to dziadostwo nie zajmuje czołowych miejsc np: w Polsce? Bo nikt takiego czegoś tu nie słucha, a TNISY, było nawet na pierwszym miejscu w radio Planeta. 
-
radek
Hmm... Bardzo dobre pytanie. wydaje sie mi ze w Polsce stacje radiowe są uprzedzone do wszystkiego co Bohlena:( zwłaszcza te które u Nas przewodza... Thomas zrobił sobie reklame w 2008 roku wystepami w Polsce i dlatego jest go troszke wiecej w mediach.... ale i tak utworki Thomasa z całym dla Niego szacunkiem nie moga sie równac z kompozycjami Bohlena. Mamacita chociaz słaba jak mówisz to i tak 100% lepsza od TNISY...
- Peter
A no bardzo możliwe, mnie do TNISY zniechęca kiepska aranżacja. Trudno tu jednak winić Thomas, który od strony muzycznej nie miał żadnego wpływu na brzmienie tej piosenki. Jestem pewien, że gdyby to wyprodukował Cretu czy Bohlen brzmiałoby to inaczej. Ale ani jeden ani drugi raczej dla niej nic nie przygotuje z Cretu nie jest w dobrym kontakcie, a z Bohlenem tym bardziej, po tym co w 1992 roku powiedziała o Blue System. Breitung raczej nic lepszego by nie wymyślił, bo jego Never before dla Sandry brzmi podobnie niestety. Nudne gitarowe latino, a kiedyś to był taki dobry kompozytor.... Po drugie to charczenie Sandry jest nie do zniesienia. Mam niestety bardzo wrażliwy słuch. Gwiazda Sandry już niestety zgasła, na pewno jednak Mamacita nie jest lepsza od Good Karma.
-
radek
Good Karma bardzo interesujacy kawałek:) chciałbym bardzo by Thomas zaistniał z nowa płytą! bo jak widać z Sandra wychodzi to narazie bladziutko...;;(( co do Medlocka . Bohlena i ich Mamacity to uwazam że i tak zrobili kawałek ciekawego utworku... ale moze jestem mało obiektywny bo podoba sie mi 90% tego co Bohlen wyprodukuje... a Mamacita mieści sie w tych 90%...
- Peter
Dla mnie Medlock jest mało interesujący, bardzo go nie lubię i uważam, ze nie zawsze wygrywali najlepsi uczestnicy, w 5 edycji wygrał kiepski uczestnik podczas gdy obiektywnie najlepsi byli Faddy i Linda. Teraz za to Bohlen produkuje ciekawego zwyciezcę - Daniela, i ten Daniel jest przynajmniej fajny, a nie ten pseudo rockowiec z 1 edycji. Nie wszystko więc co made by Bohlen jest dobre.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Arek nie uważa "Mamacity" za gniot, jeśli odnosisz się do moich wypowiedzi, zacytuj je proszę (najlepiej nie wyrywając z kontekstu tego co akurat jest wygodne jak już nie raz miało to miejsce).Peter pisze:Ale to jest tak jak Arek napisał: stacje telewizyjne promują gnioty i dobre piosenki nie mają szansy się przebić.
Jak piszesz tak cię widzą.