Depeche Mode
- Atlantis
Re: Depeche Mode
W kwietniu ukazuje się ich nowy album, w Internecie można już posłuchać pierwszego singla.
Dla mnie bomba, widać że są w świetnej formie, dalej kapitalne teksty... rewelacja.
Dla mnie bomba, widać że są w świetnej formie, dalej kapitalne teksty... rewelacja.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Daniel
Szkoda jedynie, ze ich nowe piosenki nie sa juz tak przebojowe, chwytliwe.
Ale i tak zespol wymiata przez tyle lat.
Ale i tak zespol wymiata przez tyle lat.
- Prophet5
Jest nawet pierwszy już videoclip do kawałka Wrong. Świetne video:Atlantis pisze:[...] Dla mnie bomba, widać że są w świetnej formie, dalej kapitalne teksty... rewelacja.
http://www.dailymotion.pl/video/x8gy51_ ... clip_music
- MichałT
Jak dla mnie sama już piosenka jest męcząca i ponura. Jeśli chodzi o wideo, to jest to kompletne dno
agresywne i w ogóle nie przyjemne
Nie wiem czym Wy się zachwycacie
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Nie wiem czym Wy się zachwycacie
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Atlantis
Mnie ten klip również się nie podoba, za mało zespołu, a za dużo jakichś bzdur rodem z tanich filmów. Sam utwór zaś jest rewelacyjny, naładowany energią, porywający. Jeśli cały album będzie tak dobry, będę bardzo zadowolony.
Jak dla mnie to godne podziwu, że zespół jest od 30 lat na topie, każda kolejna płyta to wielkie wydarzenie, każda trasa to ponad 100 koncertów, gdzie wylewane są hektolitry potu, mało tego, na każdą trasę przygotowywane są nowe wersje utworów. O wiele lepiej się ogląda taki występ, gdzie grupa aż kipi energią, niż coraz bardziej otyłego Thomasa, który momentami nie daje już rady głosowo.
Poza tym, w przeciwieństwie do Bohlena, mają na prawdę mądre, piękne, wybitne teksty i nigdy nie było tak, że słuchając ich kołatała mi się w głowie myśl, że słyszałem to już u kogoś innego. Mają własne melodie i własne aranżacje. Każda kolejna płyta jest też zupełnie inna od poprzedniej. Nigdy nie mieli też parcia na szkło, od samego początku najważniejsza była u nich muzyka, a nie robienie wszystkiego, byle nie dobrej muzyki, żeby się tylko utrzymać na topie. Swoich fanów traktują na pewno lepiej niż Bohlen, potrafią z wielką krytyką wypowiadać się o swoich utworach, bądź nawet całych albumach i nigdy nie słyszałem, że wprowadzą na listy nawet wołowine. Nie nagrywają też po 20 razy jednej piosenki, co Bohlen czyni właściwie ciągle od kilku lat.
Oto co widzę w Depechach. Wspaniały, wielki, jeden z najlepszych i najważniejszych zespołów świata.
Jak dla mnie to godne podziwu, że zespół jest od 30 lat na topie, każda kolejna płyta to wielkie wydarzenie, każda trasa to ponad 100 koncertów, gdzie wylewane są hektolitry potu, mało tego, na każdą trasę przygotowywane są nowe wersje utworów. O wiele lepiej się ogląda taki występ, gdzie grupa aż kipi energią, niż coraz bardziej otyłego Thomasa, który momentami nie daje już rady głosowo.
Poza tym, w przeciwieństwie do Bohlena, mają na prawdę mądre, piękne, wybitne teksty i nigdy nie było tak, że słuchając ich kołatała mi się w głowie myśl, że słyszałem to już u kogoś innego. Mają własne melodie i własne aranżacje. Każda kolejna płyta jest też zupełnie inna od poprzedniej. Nigdy nie mieli też parcia na szkło, od samego początku najważniejsza była u nich muzyka, a nie robienie wszystkiego, byle nie dobrej muzyki, żeby się tylko utrzymać na topie. Swoich fanów traktują na pewno lepiej niż Bohlen, potrafią z wielką krytyką wypowiadać się o swoich utworach, bądź nawet całych albumach i nigdy nie słyszałem, że wprowadzą na listy nawet wołowine. Nie nagrywają też po 20 razy jednej piosenki, co Bohlen czyni właściwie ciągle od kilku lat.
Oto co widzę w Depechach. Wspaniały, wielki, jeden z najlepszych i najważniejszych zespołów świata.
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 20:46 przez Atlantis, łącznie zmieniany 7 razy.
- Peter
Wiedziałem, że temat się spodoba Atlantisowi, dzisiaj wieczorem w radiu RMF FM premiera nowego singla DM.Atlantis pisze:Dla mnie bomba, widać że są w świetnej formie, dalej kapitalne teksty... rewelacja.
- Atlantis
To właśnie ten singiel
, mnie słuchając go przyszło na mysl właśnie Barrel..., bardzo chcałbym, żeby znów poszli w stronę Ultry, bo to jeden z najlepszych albumów lat 90.
- Peter
Ja się zainteresowałem Depeches, za czasów Ultry, ale jakoś w podobnym czasie był comeback MT i DM zyskał konkurencję, z którą u mnię znacznie przegrał. 
- Atlantis
http://muzyka.onet.pl/10173,1547722,0,1,wywiady.html
bardzo ciekawy wywiad — jak widać są jeszcze zespoły, którym opłaca się wydawać CD, nawet w kilku wydaniach, które chcą grać koncerty, które kochają muzykę. Zwróćcie też uwagę na sposób w jaki Fletcher mówi o fanach, o tworzeniu muzyki i na to, jak bardzo różni się to podejście od podejścia Bohlena.
bardzo ciekawy wywiad — jak widać są jeszcze zespoły, którym opłaca się wydawać CD, nawet w kilku wydaniach, które chcą grać koncerty, które kochają muzykę. Zwróćcie też uwagę na sposób w jaki Fletcher mówi o fanach, o tworzeniu muzyki i na to, jak bardzo różni się to podejście od podejścia Bohlena.
- Atlantis
W poniedziałek ma miejsce premiera najnowszego krążka Depeche Mode Sounds of the Universe. Panowie i tym razem zaskoczyli nagrywając album na analogowych syntezatorach sprzed dwudziestu lat. Przyznam, że z początku nie byłem zachwycony tym pomysłem ani brzmieniem utworów, jednak z czasem się do tego przekonałem i wprost nie mogę uwolnić się od tych kompozycji. Melodie nie są oczywiste, ale po głębszym wsłuchaniu okazują się niezwykle chwytliwe i po prostu piękne.
Takie utory jak In Chains, Wrong, Hole To Feed, In Sympathy, Come Back, Jezebel, Corrupt to na prawdę znakomite kompozycje, przebojowe i bardzo ambitne.
I ostatnia sprawa — teksty — mądre, dojrzałe, poruszające ważne problemy, głębokie — jednym słowem genialne.
Polecam serdecznie tym, którzy lubią również bardziej ambitną muzykę, płyta mimo że trudna z pewnością wynagradza tysiąckrotnie zanurzenie się w jej świat.
Jeszcze raz polecam, a sam wracam chłonąć dźwięki wszechświata, tym razem na słuchawkach.
Takie utory jak In Chains, Wrong, Hole To Feed, In Sympathy, Come Back, Jezebel, Corrupt to na prawdę znakomite kompozycje, przebojowe i bardzo ambitne.
I ostatnia sprawa — teksty — mądre, dojrzałe, poruszające ważne problemy, głębokie — jednym słowem genialne.
Polecam serdecznie tym, którzy lubią również bardziej ambitną muzykę, płyta mimo że trudna z pewnością wynagradza tysiąckrotnie zanurzenie się w jej świat.
Jeszcze raz polecam, a sam wracam chłonąć dźwięki wszechświata, tym razem na słuchawkach.
- only love
- Kontakt:
Ta nowa piosenka mi nie podchodzi. Mi sie najbardziej podobają piosenki enjoy the silence. freelove strangerlove i personal jesus
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
-
Pointrox
Co za niefart - Gwardię, gdzie miał odbyć się koncert DM mam zaledwie na przeciwnej stronie ulicy, a co tam widzę?
Zamiast plakatu tablica, że koncert się nie odbędzie ze względu na zły stan zdrowia wokalisty.
Szkoda mi Dave'a, niech szybko wraca do zdrowia i pojawi się na scenie, dając koncert w tak świetnym stylu jak tu, na "Rock am Ring":
Swoją drogą, to niesamowita impreza - w tym roku, od 5 do 7 czerwca wystąpi prawie 100 wykonawców światowej klasy!
Istotnym faktem jest, że na równoległy festiwal "Rock im Park" na stadionie Frankenstadion bilety wciąż są, zaś na "Rock am Ring" rozeszły się 28 marca!
Zamiast plakatu tablica, że koncert się nie odbędzie ze względu na zły stan zdrowia wokalisty.
Szkoda mi Dave'a, niech szybko wraca do zdrowia i pojawi się na scenie, dając koncert w tak świetnym stylu jak tu, na "Rock am Ring":
Swoją drogą, to niesamowita impreza - w tym roku, od 5 do 7 czerwca wystąpi prawie 100 wykonawców światowej klasy!
Istotnym faktem jest, że na równoległy festiwal "Rock im Park" na stadionie Frankenstadion bilety wciąż są, zaś na "Rock am Ring" rozeszły się 28 marca!
-
przemal38
To nie jest forum Depeche Mode
-
Pointrox
Ale jest to DZIAŁ FORUM, na którym możemy się swobodnie wypowiadać o innych zespołach, w tym i o Depeche Mode -_-przemal38 pisze:To nie jest forum Depeche Mode
-
przemal38
Ja lubisz Depeche Mode to jest link do strony http://www.depechemode.pl/>
- Matys
Tak więc twórczość grupy nie jest mi obojętna ale nie wgłębiam się także w historie zespołu i szczegóły... Po prostu lubię ich kawałki i to jest najlepsze...Nawet jeśli chciałbym trochę poczytać to nie mam na to czasu..