The X Files - niewyjaśnione rzeczy u Dietera

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maro_D

The X Files - niewyjaÂśnione rzeczy u Dietera

Post autor: Maro_D »

Mam nadzieje, że temat nie zostanie zamknięty ze względu na podobny tytuł, ale w tamtym rozmawia się o tym co będzie u Dietera, a ja chciałbym ten temat poświęcić temu co jest nie wyjaśnione (tajemnicze historie, nagrania etc).

Ja się skupie na pseudonimach:

1.Jak to jest z Eriką Bohlen oraz Sauerland i Styx - czy faktycznie to jego pierwsza żona pomagała mu w piosenkach czy może wykorzystał jej nazwiska?
2.Czy Rene D'Angelo i Marcel to pseudonimy Bohlena (to samo tyczy się Mamis Lieblinge)?

Co do tego drugiego zwróćcie uwagę na jedną rzecz:

Rene i Marcel nagrali utwory instrumentalne, opatrzone dwiema wersjami.
Tak samo było w przypadku Davida Bernhardta, Marcela Mardello i Mac Mono Crew. I tak: ten pierwszy to pseudo (sam się Dieter przyznał), drugi tak samo (autor Dampforgel). W Mac Mono Crew słychać wokal Dietera.

Z innych ciekawostek:

Tony Holiday miał w swoim repertuarze trzy przeróbki, z czego dwie w oryginale wykonywał Dieter (Saint Michelle, Angel Blue Eyes). Zatem wynikałoby z tego, że Rainbow To Paradise też w oryginale zagrał Bohlen. Do tego dochodzi Gino Castelli (druga jego piosenka - oryginał Blue System) a na okładce singla Rene D'Angelo jest podana informacja, że to pierwszy promo krążek tego artysty (i jedyny?).

Z Marcelem jest trudniej, choć może to być skrócone nazwisko pana Mardello. Nie wiadomo jeszcze jakim utworem jest ten od Mamis Lieblinge. Być może autorem jest Mardello i jego wykonawcą tylko pod inną nazwą (a za tym wszystkim i tak stoi Dieter?).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Maro_D pisze:Mam nadzieje, że temat nie zostanie zamknięty ze względu na podobny tytuł, ale w tamtym rozmawia się o tym co będzie u Dietera, a ja chciałbym ten temat poświęcić temu co jest nie wyjaśnione (tajemnicze historie, nagrania etc).
Temat jest bardzo ciekawy i z pewnością zamknięty nie zostanie.
Maro_D pisze:Czy Rene D'Angelo i Marcel to pseudonimy Bohlena (to samo tyczy się Mamis Lieblinge)?
Wszystkie te (i inne wymienione) projekty to nagrania instrumentalne i nie wiemy jak powstawały. Czy był ktoś, kto powiedzmy grał na tych instrumentach tak jak mu Dieter kazał, czy też Dieter sam wszystko opracowywał. Osobiście skłaniam się ku tej drugiej wersji i sytuacja będzie taka sama jak z Countdown G.T.O. czy Indian '94 - studyjne projekty Dietera, jeśli ktoś chce można też nazywać jego pseudonimami.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ